Βερνίκι Tikkurila: χαρακτηριστικά και οφέλη

Βερνίκι Tikkurila: χαρακτηριστικά και οφέλη

Η Tikkurila είναι μια διεθνής εταιρεία της οποίας η συνεργασία με τη Ρωσία ξεκίνησε κατά την ύπαρξη της ΕΣΣΔ και το πρώτο εργοστάσιο στη χώρα μας εμφανίστηκε το 1995.

Για 155 χρόνια, η Tikkurila παράγει βερνίκια και χρώματα, εστιάζοντας στις πιο ποικίλες ανάγκες των πελατών, πολλοί από τους οποίους, έχοντας χρησιμοποιήσει τα προϊόντα μία φορά, παραμένουν για πάντα οπαδοί της εταιρείας. Σήμερα το βερνίκι και το χρώμα Tikkurila μπορούν να βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων υλικού και των σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ρωσία. Το χρώμα Tikkurila χρησιμοποιήθηκε στη διακόσμηση του Ερμιτάζ και του φρουρίου Πέτρου και Παύλου, καθώς και πολλά άλλα διάσημα κτίρια.

Ιδιαιτερότητες

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Tikkurila είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές χρωμάτων και βερνικιών όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η ζωγραφική ξύλινων προσόψεων και η εσωτερική διακόσμηση με χρώματα και βερνίκια Tikkurila είναι παραδοσιακή για τον Ευρωπαϊκό Βορρά, οπότε η εταιρεία λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ζήτησης, αναπτύσσοντας φιλικά προς το περιβάλλον και μοντέρνα προϊόντα που σας επιτρέπουν να εκτελείτε οποιαδήποτε εργασία οποιασδήποτε πολυπλοκότητας – από απλά ανακαίνιση των τοίχων των χώρων σε προσεκτική και περίπλοκη ανακαίνιση προσόψεων..

Η ποιότητα των προϊόντων Tikkurila εγγυάται ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης ποιότητας ISO9001 και συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα. Τα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων είναι η υψηλή ποιότητα, μια τεράστια ποικιλία και ένα ευρύ τμήμα τιμών – από αγαθά οικονομικής θέσης έως premium.

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά

Το βερνίκι είναι μια ουσία που παράγεται με τη μορφή μείγματος πολυμερών, διαλυτών και ρητινών που σχηματίζουν φιλμ. Η μεμβράνη που σχηματίζεται από βερνίκια μπορεί να είναι διαφορετική – διαφανής ή να έχει αποχρώσεις. Τα προϊόντα Tikkurila χρησιμοποιούνται για επιφανειακή επεξεργασία σε σπίτια, λουτρά και σάουνες, βεράντες, σκάφη και γιοτ. Ορισμένα βερνίκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία επιφανειών από σκυρόδεμα και τούβλα, ενώ η κατανάλωση βερνικιού θα διαφέρει από την κατανάλωση όταν καλύπτει ξύλινες επιφάνειες.

Ανάλογα με την εφαρμογή, διακρίνονται οι ακόλουθες κύριες ομάδες βερνικιών Tikkurila:

Λάκα aqua

Ομάδα ακρυλικών βερνικιών που φέρουν νερό. Αυτά τα προϊόντα προστατεύουν τέλεια τα ξύλινα πάνελ, την επένδυση και όλες τις σανίδες..

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη ξηρών επιφανειών από σκυρόδεμα και τούβλα (μόνο για εσωτερική χρήση).

Ένα σημαντικό θετικό σημείο – όλα τα προϊόντα της σειράς Lacquer Aqua δεν έχουν έντονη οσμή, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, ωστόσο, τα βερνίκια με βάση το νερό δεν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία επίπλων και δαπέδων. Το “Lacquer Aqua” προστατεύει αποτελεσματικά τις ξύλινες επιφάνειες από τις ακραίες θερμοκρασίες, το σκοτάδι και ακόμη και την υγρασία.

Η επιφάνεια που έχει υποστεί επεξεργασία με ένα τέτοιο προϊόν δεν θα είναι ευαίσθητη σε ζημιές από μούχλα και μούχλα..

Εσωτερικό βερνίκι με βάση το νερό, κατάλληλο για κάθε ξύλο και εύκολο στην απόχρωση.

Kiva

Οι πελάτες συχνά επιλέγουν αυτό το φιμέ ακρυλικό βερνίκι με νερό για τις εξαιρετικές του ποιότητες (δεν κιτρινίζει) και για την ευνοϊκή τιμή του. Το Kiva χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους για βερνίκωμα επίπλων, τοίχων, οροφών και θυρών. Οι λεκιασμένες και βαμμένες επιφάνειες μπορούν επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία με προϊόντα Kiva. Δεδομένου ότι η επίστρωση δεν κιτρινίζει, χάρη σε αυτήν μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα και την υφή του ξύλου για πολλά χρόνια.

Ακόμα και ξύλινα παιχνίδια μπορούν να βαφτούν με αυτό το βερνίκι.!

Ευρώ κιρί

Διακρίνονται από ειδική αντοχή στη φθορά, λόγω της οποίας χρησιμοποιείται ευρέως για παρκέ και άλλα ξύλινα πατώματα. Αξιόπιστη, ανθεκτική στο στρες επίστρωση που θα αντιμετωπίσει τέλεια τον συχνό καθαρισμό δαπέδων και την έκθεση σε απορρυπαντικά.

Το Euro Kiri θα κάνει ελκυστικές και όμορφες επιφάνειες που εκτίθενται σε σοβαρό καθημερινό άγχος, όπως σκάλες, περβάζια παραθύρων ή έπιπλα, τα οποία χρησιμοποιούμε συχνότερα..

Oksalakka

Ειδικό βερνίκι για κόμπους. Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση καφέ κηλίδων πίσσας στην επιφάνεια μετά τη βαφή του ξύλου στους κόμπους, τότε χρειάζεστε ένα ειδικό προϊόν “Oksalakka”!

Αυτή είναι μια ειδική σύνθεση που δεν θα επιτρέψει τη ρητίνη να διαπεράσει τη βαμμένη επιφάνεια, απλώς εφαρμόστε την με ένα πινέλο στους κόμπους πριν από την τελική βαφή.

Paneeli assa

Μια σειρά ακρυλικών βερνικιών που χρησιμοποιούνται για εσωτερικές εργασίες κατά την επεξεργασία τοίχων από ξύλο και τούβλα. Εάν θέλετε να προστατέψετε τις οροφές και τους τοίχους από ζημιές, τότε το Paneeli Assa είναι η καλύτερη επιλογή..

Το προστατευτικό φιλμ που σχηματίζεται κατά την εφαρμογή του προϊόντος δεν αφήνει σημάδια από τα χέρια ή μικρές γρατζουνιές από αιχμηρά αντικείμενα. Το χρώμα της σύνθεσης είναι αρχικά λευκό, αλλά όταν στεγνώσει φωτίζεται και γίνεται διαφανές.

Για να ενημερώσετε ή να διακοσμήσετε το εσωτερικό, μπορείτε να εφαρμόσετε χρωματισμό, δίνοντας απλές ξύλινες επιτροπές αποχρώσεις πολύτιμων ξύλων..

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σειρά “Paneeli Assa” είναι αρκετά διαφορετική και περιλαμβάνει ειδικά βερνίκια για είδη ελαφρού ξύλου και ειδικούς προστατευτικούς παράγοντες που απωθούν το νερό και τη βρωμιά..

Parketti assa

Μια σειρά από αξιόπιστα υδατοδιαλυτά βερνίκια ακρυλικής πολυουρεθάνης. Αυτά τα προϊόντα θα προστατεύουν μόνιμα το ξύλινο πάτωμα από γρατζουνιές, φθορά και άλλες φθορές, ενώ οι επιφάνειες που έχουν υποστεί επεξεργασία με αυτά τα βερνίκια φαίνονται φιλικές προς το περιβάλλον, φυσικές και αποτελεσματικές..

Ο υγρός καθαρισμός δεν θα βλάψει τις επιφάνειες που έχουν υποστεί επεξεργασία με “Parketti Assa” και θα διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του δέντρου για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Λάμψη Τάικα

Είναι μια μοναδική λάκα που λάμπει στο σκοτάδι. Όπου και αν δεν χρησιμοποιείται – στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων των κλαμπ, των καφέ και των κινηματογράφων, σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια! Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε τα παιδιά με τη δημιουργικότητα.

Το φωτεινό μοτίβο θα γίνει ιδιαίτερα φωτεινό όταν “φορτιστεί” με τεχνητό ή ηλιακό φως..

Unica supe

Ανθεκτικό στη φθορά προϊόν, κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Ονομάζεται επίσης γιοτ ή κατάστρωμα, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως για τη ζωγραφική σκαφών. Το βερνίκι “Unica Super” καλύπτει κουφώματα, δάπεδα και πόρτες, έπιπλα εξωτερικού χώρου και πολλά άλλα..

Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια όμορφη βεράντα ή βεράντα, ειδικά αν οι ιδιοκτήτες θέλουν να διατηρήσουν την υφή και το μοναδικό μοτίβο του φυσικού ξύλου.

Όλα τα προϊόντα της Unica Super είναι αλκυδικής ουρεθάνης και στεγνώνουν αρκετά γρήγορα. Το εργαλείο επιβραδύνει τη “γήρανση” του ξύλου από την έκθεση στο ηλιακό φως και δεν φοβάται την επαφή με το νερό και προστατεύει επίσης το ξύλο από μούχλα, ρωγμές και μύκητες.

Για να μην κάνετε λάθος με την ποσότητα του απαιτούμενου υλικού, θα πρέπει να κάνετε έναν υπολογισμό εκ των προτέρων και να μάθετε πόσα δοχεία βερνικιού χρειάζεστε. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι Τα πακέτα έχουν πάντα στοιχεία που υποδεικνύουν πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να βερνικωθούν. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε το S (περιοχή του δωματίου) και να συσχετίσετε τις πληροφορίες που λαμβάνονται με τα δεδομένα στο πακέτο βερνικιού.

Μην ξεχάσετε να μετρήσετε περιοχές σε τοξωτά ανοίγματα, ανώμαλους τοίχους κλπ. Αυτές οι περιοχές θα αυξήσουν την κατανάλωση του χρησιμοποιούμενου υλικού..

Φάσμα χρωμάτων

Οι περισσότερες από τις ομάδες βερνικιών Tikkurila παράγονται σε διάφορες παραλλαγές: ματ, ημι-ματ, γυαλιστερό.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να χρησιμοποιούν ματ βερνίκι, εάν η ξύλινη επιφάνεια είναι ήδη όμορφη. Είναι απλό – είναι πρακτικά αόρατο και δεν θα αλλάξει την εμφάνιση της ξύλινης επιφάνειας, αλλά θα την προστατεύσει από τη σήψη, το σπάσιμο, την υγρασία και τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Η διάφανη ματ λάκα είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσετε την αρχική εμφάνιση κάθε ξύλινου φινιρίσματος. Το ματ βερνίκι γίνεται διαφανές μόνο μετά το στέγνωμα και το αρχικό του χρώμα είναι λευκό.

Το ημι-ματ βερνίκι θα δώσει στην επεξεργασμένη επιφάνεια απαλή λάμψη.

Διατηρώντας την υφή του υλικού και όλη τη φυσική του ομορφιά, θα εξομαλύνει τις παρατυπίες και θα προσθέσει βάθος και λάμψη στην επεξεργασμένη επιφάνεια..

Συνιστάται η εφαρμογή γυαλιστερών βερνικιών σε καλά τελειωμένη, ομοιόμορφη και λεία επιφάνεια., μετά από όλα, είναι σε θέση να δείξει όλες τις ελλείψεις – οι παρατυπίες και η τραχύτητα θα γίνουν αισθητές πολύ περισσότερο από πριν από την επεξεργασία.

Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων Tikkurila παρέχονται με οδηγίες χρήσης, οπότε διαβάστε τις προσεκτικά πριν από τη χρήση.. Η επιλογή του βερνικιού πρέπει να αντιστοιχεί στις συνθήκες περαιτέρω χρήσης. επεξεργασμένο προϊόν ή επιφάνεια.

Έτσι, ένα βερνίκι κατάλληλο για εσωτερικές εργασίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους – μια τέτοια επίστρωση θα είναι ασταθής στις βροχοπτώσεις και τις αλλαγές θερμοκρασίας.

Μερικές φορές τα βερνίκια με οποιαδήποτε σκιά βοηθούν στην επίτευξη ειδικής επίδειξης των ξύλινων πάνελ στο εσωτερικό. Οι χρωματικές συνθέσεις σας επιτρέπουν να δώσετε τη συνηθισμένη κωνοφόρα επένδυση του χρώματος “καρυδιά”, “κάστανο”, “μαόνι” ή “τικ”. Το Tikkurila προσφέρει πάνω από τριάντα χρωστικές. Θυμηθείτε ότι το χρώμα της επιφάνειας μετά την επεξεργασία θα επηρεαστεί από παράγοντες όπως το είδος του ξύλου, η πυκνότητα και το πορώδες του, ο τύπος φωτισμού – φυσικός ή τεχνητός.

Πολλοί πλοιάρχοι συνιστάται η εφαρμογή βερνικιού σε μικρή επιφάνεια πριν ξεκινήσετε την κύρια εργασία – έτσι θα είστε σίγουροι για την ορθότητα της επιλογής σας. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε σας συνιστούμε να δώσετε σίγουρα προσοχή σε δείγματα βαμμένων επιφανειών, που βρίσκονται πάντα σε καταστήματα υλικού.

Πεδίο εφαρμογής

Τα βερνίκια χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση μοντέρνων εσωτερικών χώρων. Επιτρέπουν όχι μόνο να προστατεύουν τις επιφάνειες από ζημιές, αλλά και να δίνουν φινίρισμα ή προϊόντα ξύλου μια τελική και αισθητική εμφάνιση..

Τα βερνίκια με βάση το νερό χρησιμοποιούνται για εσωτερικές εργασίες και είναι απαραίτητα σε δωμάτια με φινίρισμα. Το ξύλο που καλύπτεται με μια τέτοια σύνθεση θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος ή ενός εξοχικού σπιτιού για πολλά χρόνια με μια πάντα ελκυστική θέα. Το φινίρισμα θα τονίσει την ομορφιά του ξύλου και είναι ιδανικό για την επεξεργασία όχι μόνο τοίχων, αλλά και οροφών, θυρών, επίπλων.

Τα πάνελ φινιρίσματος από μασίφ ξύλο αντιμετωπίζονται επίσης με βερνίκια με βάση το νερό.

Το υδατοδιαλυτό ματ βερνίκι προστατεύει τοίχους από τούβλα και επιφάνειες από φυσική ή τεχνητή πέτρα από γρατζουνιές και άλλες φθορές. Δεδομένου ότι η υφή του επεξεργασμένου φινιρίσματος δεν αλλάζει, ακόμη και η ταπετσαρία μπορεί να καλυφθεί με αυτό..

Τα προϊόντα Parketti Assa είναι τα πιο κατάλληλα για την επεξεργασία παρκέ και ξύλινων δαπέδων., που είναι ήδη σαφές από το όνομα. Αυτά τα βερνίκια είναι ανθεκτικά στην τριβή και σε διάφορες ζημιές – ακόμη και τα παπούτσια με τακούνια δεν θα βλάψουν το παρκέ σας.

Για επιφάνειες υπό συνεχή καταπόνηση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε είδη προϊόντων ανθεκτικά στη φθορά. Προϊόντα Το “Unica Super” θα προστατεύσει αξιόπιστα το ξύλινο δάπεδο της εξωτερικής βεράντας και τα ξύλινα μέρη των σκαφών και των γιοτ.

Για λουτρά, χρησιμοποιούνται μόνο ακρυλικά βερνίκια που μεταφέρονται από το νερό.. Τα τυπικά προϊόντα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπάνιο ή σάουνα. Παρ ‘όλα αυτά, είναι απλώς απαραίτητο να προστατεύσετε τις ξύλινες επιφάνειες σε τέτοια δωμάτια, επειδή θα εκτίθενται συνεχώς σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Λάβετε υπόψη ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε διαφορετικά βερνίκια για τους τοίχους και τα δάπεδα στη σάουνα ή το μπάνιο, επομένως συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε ένα κατάστημα υλικού.

Το ακρυλικό υδατοδιαλυτό βερνίκι θα προστατεύσει αποτελεσματικά το ξύλο, φιλικό προς το περιβάλλον, δεν εκπέμπει δυσάρεστες οσμές όταν θερμαίνεται η επιφάνεια.

Τα προϊόντα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο νηπιαγωγείο και το κυλικείο – είναι εντελώς ακίνδυνα για την υγεία.

Κριτικές

Σύμφωνα με κριτικές, το βερνίκι Tikkurila urethane-alkyd είναι εξαιρετικό για την επεξεργασία τοίχων και δαπέδων σε χαγιάτι. Λύνει δύο προβλήματα ταυτόχρονα – προστατεύει το δέντρο και το βάφει στον επιθυμητό τόνο..

Το βερνίκι γιοτ εκτιμάται ιδιαίτερα από τους αγοραστές από το φινλανδικό σήμα. Είναι ιδανικό για δάπεδα, κρύες βεράντες, σκάλες. σύμφωνα με κριτικές, δεν φθείρεται, φαίνεται φυσικό, διατηρεί το ξύλο. Πολλοί από τους τεχνίτες δεν σκέφτονται καν άλλα βερνίκια ξύλου..

Για να μάθετε πώς να βερνικώσετε το παρκέ με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο..