Τεντωμένες οροφές με εικόνα: όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι τεντωμένες οροφές είναι πλέον δημοφιλείς: πολλοί έχουν ήδη βαρεθεί τις παραδοσιακές λευκές επιλογές, έτσι οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα με ενδιαφέροντα σχέδια που θα ανανεώσουν σημαντικά το εσωτερικό σας. Ένα ανώτατο όριο με μια εικόνα μπορεί να φανεί ενδιαφέρον τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Εάν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό σας με μια τόσο ασυνήθιστη λεπτομέρεια, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις σχεδιαστικές λύσεις και χρώματα..

Ιδιαιτερότητες

Εάν πρόκειται να επιλέξετε τεντωμένες οροφές με σχέδια για το σπίτι σας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας επιλογής φινιρίσματος. Οι εικόνες στο ταβάνι φαίνονται αρκετά συγκεκριμένες, επομένως δεν είναι κατάλληλες για κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις για να κάνετε το εσωτερικό κομψό και αρμονικό.. Ακολουθήστε μερικούς κανόνες όταν επιλέγετε ένα τεντωμένο ταβάνι με εικόνες:

 • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η τεντωμένη οροφή θα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τη συνηθισμένη. Επομένως, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αποκλειστικά για ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών ή διαμερισμάτων με ψηλά ταβάνια. Εάν έχετε αρχικά χαμηλά ταβάνια, είναι καλύτερα να εξετάσετε άλλες επιλογές φινιρίσματος – για παράδειγμα, βαφή ή διακόσμηση της οροφής με πλαστικά πάνελ..
 • Βεβαιωθείτε ότι η διακόσμησή σας δεν είναι γεμάτη λεπτομέρειες. Η έγχρωμη έκδοση με μοτίβο είναι μια αισθητή και ασυνήθιστη λεπτομέρεια του εσωτερικού, η οποία συχνά τονίζεται. Για να κάνετε μια τέτοια λύση να φαίνεται πραγματικά μοντέρνα, είναι καλύτερο να οργανώσετε το χώρο σε λακωνικό στιλ – ακόμη και ο πιο απλός σχεδιασμός δεν θα είναι βαρετός με μια τέτοια συστροφή όπως ένα έγχρωμο ταβάνι.
 • Εάν επιλέξετε μια εικόνα για το ταβάνι για παιδικό σταθμό ή υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να περιοριστείτε στα ανοιχτά παστέλ χρώματα, να αποφύγετε τα καθαρά κορεσμένα χρώματα και τις εμφανείς αντιθέσεις. Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να είναι ενοχλητικός. Περισσότερες εξωφρενικές επιλογές είναι δυνατές για την κουζίνα, το σαλόνι, το διάδρομο ή το μπάνιο, ωστόσο, δεν συνιστάται να κάνετε τα ταβάνια πολύ φωτεινά – θα είναι δύσκολο να μείνετε σε ένα τέτοιο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέθοδοι παραγωγής

Η επένδυση μιας τεντωμένης οροφής με μοτίβο είναι ένα φιλμ PVC κατασκευασμένο από κράμα πλαστικών μαζών και τυλιγμένο σε εξειδικευμένο εξοπλισμό – η κατασκευή τέτοιων οροφών είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τεντωμένες οροφές, ανάλογα με τις αποχρώσεις της παραγωγής τους. Υπάρχουν πιο ακριβές και φθηνότερες επιλογές, μοντέλα με διαφορετική υφή και διαφορετική εφαρμογή των ίδιων των εικόνων. Εξετάστε τις διαφορετικές επιλογές πριν αποφασίσετε για την επιλογή.

Πολύ συχνά επιλέγονται ματ οροφές – μερικές φορές αυτές είναι επιλογές με ελαφριά ανάγλυφη υφή και μερικές φορές η επιφάνεια διαμορφώνεται ως πιτσιλιές ή πινελιές χρώματος.

Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, μετά την κύλιση της μεμβράνης, εφαρμόζεται η απαραίτητη υφή σε αυτό.

Στην επιφάνεια, οι εικόνες μεταφέρονται χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή μεγάλου σχήματος. Εάν η υφή δεν ξεχωρίζει πολύ, η εικόνα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Για ανάγλυφες επιλογές, επιλέγονται πιο συχνά αφηρημένες εκτυπώσεις ή εικόνες που επαναλαμβάνουν το σχήμα του ανάγλυφου..

Υπάρχουν επίσης γυαλιστερά μοντέλα έντασης. Για αυτό, προστίθενται πρόσθετες ουσίες στην πλαστική σύνθεση, οι οποίες, μετά την επεξεργασία, δίνουν στην επιφάνεια της οροφής μια λάμψη που μοιάζει με καθρέφτη. Συνήθως τέτοιες οροφές έχουν ένα απλό στολίδι – η ίδια η επιφάνεια τους ξεχωρίζει στο γενικό φόντο.. Διευρύνουν οπτικά το χώρο του δωματίου και φαίνονται πολύ κομψά σε μοντέρνους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους..

Ταυτόχρονα, η επιφάνεια τέτοιων οροφών αντανακλά όλα τα αντικείμενα του δωματίου, επομένως, σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, αυτή η επιλογή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία – αλλά για ένα μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας ή καθιστικού, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι τέλεια.

Οι σατέν οροφές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τώρα – το σατέν PVC μοιάζει με ένα πραγματικό ύφασμα, αν και είναι ένα είδος πλαστικού. Αυτό το υλικό καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά λίπος, δεν χάνει το χρώμα του και αποκλείει την εμφάνιση μύκητα, αλλά ταυτόχρονα ένα τέτοιο ανώτατο όριο θα είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον, κατάλληλο ακόμη και για παιδικά δωμάτια. Η μεταξωτή υφή σάς επιτρέπει να παίζετε ενδιαφέρον με τα χρώματα – λαμπυρίζοντας στο φως, τα μοτίβα θα αποκτήσουν νέες αποχρώσεις. Τέτοιες οροφές επιλέγονται συχνά για εσωτερικούς χώρους με κλασικό σχεδιασμό..

Σχέδιο

Για να συνδυαστεί αρμονικά το ταβάνι με το σπίτι ή το διαμέρισμά σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή λύση σχεδιασμού. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία οροφών με σχέδια. Επιπλέον, ακόμη και αν δεν βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει, μπορείτε να εφαρμόσετε μια εκτύπωση στο ταβάνι σε ορισμένες εταιρείες για παραγγελία..

Όταν επιλέγετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να βασιστείτε στο στυλ με το οποίο διακοσμείτε το υπόλοιπο εσωτερικό του διαμερίσματός σας..

Για κλασικοί εσωτερικοί χώροι, νεοκλασικισμός και μπαρόκ λύσεις που μιμούνται μετάξι, μικρή διακοσμητική ζωγραφική, η εικόνα του ουρανού είναι κατάλληλες. Κυρίως, αυτές οι επιλογές πρέπει να είναι σε ανοιχτά χρώματα – επιλέξτε παστέλ χρώματα όπως μπεζ, μπλε, ανοιχτό πράσινο ή ροζ. Εάν επιλέξετε μια οροφή με έναν πίνακα ζωγραφικής ή μια εικόνα σύννεφων, είναι καλύτερα αν οι εικόνες βρίσκονται γύρω από την περίμετρο και το κέντρο παραμένει λευκό.

Για εσωτερικούς χώρους σε ανατολίτικο, ιαπωνικό στιλ εικόνες από μπαμπού ή ορχιδέες στο ταβάνι μπορεί να λειτουργήσουν. Συνήθως αυτές είναι διακοσμητικές επιλογές που μοιάζουν ελαφρώς με τα περιγράμματα των φυτών. Εάν θέλετε ρεαλιστικές εικόνες, όλα τα είδη κλαδιών δέντρων και λουλουδιών στις φωτογραφίες μπορούν να φαίνονται υπέροχα σε μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό – λάβετε υπόψη ότι ένα τέτοιο ταβάνι θα είναι πολύ αισθητό στο εσωτερικό, οπότε η υπόλοιπη κατάσταση πρέπει να είναι εντελώς μινιμαλιστικό.

Για εσωτερικούς χώρους country style, καθώς και provence τα στολίδια και τα μοτίβα με μια τυποποιημένη εικόνα στοιχείων της φύσης ταιριάζουν καλύτερα. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι φυτά και λουλούδια, λιγότερο συχνά – εικόνες ζώων και εντόμων. Τώρα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες επιλογές που μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια την ατμόσφαιρα ενός εξοχικού σπιτιού και να σας επιτρέψουν να αισθανθείτε σαν μέρος της φύσης ακόμη και στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης..

Τοποθέτηση ντεκόρ

Είναι πολύ σημαντικό πώς θα τοποθετηθούν τα σχέδιά σας. Ομοιόμορφη εφαρμογή του σχεδίου σε ολόκληρη την επιφάνεια σπάνια βρίσκεται σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η απόχρωση της οροφής σας είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή και τα σχέδια πρακτικά δεν ξεχωρίζουν στο φόντο της. Οποιαδήποτε φωτεινά και αισθητά μοτίβα σε ολόκληρη την περιοχή μπορεί να φαίνονται πολύ πιασάρικα και προκλητικά, ένα τέτοιο ταβάνι θα σας ασκήσει πίεση και θα είναι άβολο να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο σαλόνι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συχνά, μικρά μοτίβα σε μοντέλα τεντώματος τοποθετούνται στις γωνίες. Αυτό μπορεί να φανεί ενδιαφέρον σε δωμάτια με μεγάλη ποικιλία διατάξεων: αν θέλετε να κάνετε ένα στενό δωμάτιο πιο αρμονικό, θα πρέπει να επιλέξετε μια διακόσμηση και για τις τέσσερις γωνίες, και αν έχετε ένα τετράγωνο δωμάτιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τα σχέδια δύο γωνίες που βρίσκονται διαγώνια.

Τα διακοσμητικά λουλουδάτα ή αφηρημένα στολίδια θα φαίνονται πιο επιτυχημένα στις γωνίες. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν ρεαλιστικές εικόνες – για παράδειγμα, σύννεφα, πουλιά ή φυτά..

Τοποθετήστε σχέδια περιμετρικά μόνο εάν έχετε ευρύχωρο δωμάτιο. Σε ένα μικρό δωμάτιο, δεν συνιστώνται τέτοιες επιλογές για τεντωμένες οροφές: οποιαδήποτε διακόσμηση με τη μορφή πλαισίου μειώνει οπτικά το χώρο. Παρ ‘όλα αυτά, τα στολίδια που βρίσκονται περιμετρικά σε ένα μεγάλο δωμάτιο επιτρέπουν την ολοκλήρωση του σχεδίου.. Εάν το εσωτερικό σας φαίνεται χλωμό και βαρετό, μια τέτοια λύση θα σας επιτρέψει να το ανανεώσετε, να του δώσετε ατομικότητα..

Για μικρούς χώρους, συχνά επιλέγεται ένα μοτίβο στην οροφή, που βρίσκεται στο κέντρο..

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας, τέτοιες εικόνες μπορούν να οργανωθούν σε τετράγωνα, τρίγωνα ή γεωμετρικά σχήματα. Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένες εικόνες είναι σε κύκλο ή σε οβάλ. Φαίνονται αρμονικά σχεδόν σε κάθε εσωτερικό χώρο. Για να ξεχωρίσετε το στολίδι, επιλέξτε κύκλους με σαφή όρια..

Εάν θέλετε τα σχέδια να μην είναι αμέσως εντυπωσιακά, είναι καλύτερα αν τα όρια του κύκλου αντιπροσωπεύουν ένα στολίδι που σταδιακά μετατρέπεται στο κύριο χρώμα της οροφής..

Χρωματικές λύσεις

Το χρώμα της οροφής καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το ρόλο της στο εσωτερικό. Εάν κάνετε σημαντική ανακαίνιση, θα πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων το σχεδιασμό σας και να αποφασίσετε για το χρώμα της οροφής – είναι σημαντικό να συνδυάζεται με το υπόλοιπο εσωτερικό και όχι πολύ φωτεινό. Εάν αλλάζετε το ταβάνι σε ένα ήδη επιπλωμένο δωμάτιο, θα πρέπει να προχωρήσετε από το χρώμα της διακόσμησης και των επίπλων – είναι καλό εάν η οροφή σας με σχέδια συμπληρώνει και διακοσμεί το εσωτερικό, προσαρμόζοντας οργανικά στο δεδομένο χρωματικό σχέδιο.

Εξετάστε τις ακόλουθες πιθανές χρωματικές λύσεις για την ελαστική οροφή και τους επιτυχημένους συνδυασμούς τους με άλλα χρώματα διακόσμησης και επίπλων:

 • Τα κλασικά για τις οροφές θεωρούνται παστέλ χρώματα – δεν προσελκύουν υπερβολική προσοχή και φαίνονται συγκρατημένα, αλλά ταυτόχρονα κομψά και ενδιαφέροντα. Συχνά για τεντωμένες οροφές με μοτίβο, επιλέγονται μπεζ, ανοιχτό μπλε, ροζ, γκρι ή ανοιχτό πράσινο χρώματα. Το κύριο πλεονέκτημα των παστέλ αποχρώσεων είναι ότι θα σας επιτρέψουν να αναδείξετε σχεδόν οποιαδήποτε απόχρωση στην εσωτερική σας διακόσμηση. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη διακόσμηση τοίχου ή τα έπιπλα σε πλούσια χρώματα και να μην συγχωνευτείτε με το ταβάνι – αυτό θα κάνει το σχέδιο εκφραστικό..

 • Μαύρες οροφές σπάνια επιλέγονται – κυρίως, είναι κατάλληλα για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους σε μη οικιστικούς χώρους. Για παράδειγμα, μια μαύρη οροφή μπορεί να χωρέσει οργανικά στη διακόσμηση της κουζίνας, του διαδρόμου ή του μπάνιου. Και οι γυαλιστερές και οι ματ επιλογές είναι δημοφιλείς. Ταιριάζουν καλά με ξύλο και μέταλλο και είναι επίσης κατάλληλα για φωτεινούς εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να συνδυαστεί με μαύρο όχι καθαρό, αλλά πολύπλοκο σύνθετο χρώμα – για παράδειγμα, ελιά, βατόμουρο, μουστάρδα ή μπεζ.

 • Οι οροφές είναι δημοφιλείς πλούσιες σκούρες αποχρώσεις – μπορεί να είναι μπορντό, καφέ, σκούρο μπλε ή χακί. Ειδικά συχνά, τέτοιες επιλογές επιλέγονται για εκλεκτικούς εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, εάν επιλέξετε ένα τέτοιο ανώτατο όριο, δεν θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία αντίθεσης, αλλιώς ένας τέτοιος σχεδιασμός θα φαίνεται πολύχρωμος. Ωστόσο, ο συνδυασμός λευκού φόντου οροφής με σκούρα σχέδια σε εκλεπτυσμένες αποχρώσεις φαίνεται καλός. Αυτό το φινίρισμα θα ταιριάζει απόλυτα με οποιαδήποτε ταπετσαρία, ξύλινα και πλαστικά έπιπλα, κλασικά και μοντέρνα στοιχεία στο εσωτερικό..

 • Φωτεινές οροφές με ενσωματωμένα LED Είναι μία από τις νέες τάσεις στη διακόσμηση. Τέτοιες επιλογές παρέχουν απαλό φωτισμένο φως και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα – τα πολύχρωμα LED είναι κατάλληλα για σαλόνι ή υπνοδωμάτιο. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να συνδυαστούν με συμβατικούς λαμπτήρες φθορισμού για να παρέχουν έντονο φως όταν χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από διάφορα λαμπερά μοτίβα που φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα – μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, γεγονός που θα ενισχύσει τον φωτισμό.

 • Τεντωμένες οροφές με σχέδια σε έντονα κορεσμένα χρώματα γίνεται αρκετά σπάνια. Σε χώρους διαμονής, τα υπερβολικά φωτεινά χρώματα μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία και ερεθισμό, οπότε είναι καλύτερο να μην ρισκάρουμε και να προτιμούμε πιο συγκρατημένες επιλογές. Παρ ‘όλα αυτά, μερικές φορές φωτίζονται ταβάνια στο διάδρομο και στο μπάνιο. Για να φαίνεται πραγματικά όμορφος ένας τέτοιος σχεδιασμός, το δωμάτιο πρέπει να είναι ευρύχωρο. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά έπιπλα και αξεσουάρ – δεν είναι απαραίτητο πολλά φωτεινά χρώματα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά ο σχεδιασμός δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χλωμός: είναι καλύτερο να συνδυάζετε σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις, αυτό θα κάνει εσωτερικό εκφραστικό.

Πώς να επιλέξετε?

Δεν βλέπουμε ταβάνια τόσο συχνά όσο τοίχους ή τελειώματα δαπέδου, αλλά επηρεάζουν σημαντικά την αντίληψη του σχεδιασμού και των εσωτερικών χώρων και την άνεσή μας στα σαλόνια. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι όμορφες τεντωμένες οροφές να επιλέγονται σωστά.. Πρώτα απ ‘όλα, σκεφτείτε ποιες επιλογές μπορεί να είναι κατάλληλες για ένα δωμάτιο χαλάρωσης ή ένα διάδρομο.: εάν στο υπνοδωμάτιο είναι σημαντικό το ανώτατο όριο να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικό και να συνδυάζεται αρμονικά με τους τοίχους, σε χώρους μη κατοικίας υπάρχει περισσότερος χώρος για πειραματισμούς.

Αν δεν σας αρέσουν οι ριζικές επιλογές, αλλά θέλετε να ανανεώσετε ελαφρώς το εσωτερικό σας, οι λευκές ή γαλακτώδεις οροφές διακοσμημένες με τοπικά μοτίβα – στο κέντρο, περιμετρικά ή στις γωνίες – μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν θα είναι εμφανής, αλλά θα είναι μια επιτυχής ολοκλήρωση για τη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου. Μπορείτε να επιλέξετε ρεαλιστικές γραφικές εικόνες ή αφηρημένα στολίδια που θα ταιριάζουν με επιτυχία σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Στο διάδρομο ή στην κουζίνα μπορείτε να κάνετε φωτεινές ή σκοτεινές επιλογές – αφού δεν περνάτε πολύ χρόνο σε αυτά τα δωμάτια. Τα πιασάρικα μοντέλα τεντώματος μπορούν να φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους..

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι εάν επιλέξετε φινιρίσματα σε έντονα χρώματα, είναι καλύτερο να μείνετε σε ουδέτερα χρώματα στο υπόλοιπο σχέδιο..

Παραδείγματα έμπνευσης

Για να καταλάβετε πώς θα φαίνεται αυτή ή αυτή η λύση σχεδιασμού στο εσωτερικό σας, αξίζει να εξετάσετε τις πραγματικές επιλογές για τη διακόσμηση τεντωμένων οροφών σε διάφορα δωμάτια:

 • Για ένα διαμέρισμα σε κλασικό εσωτερικό, μπορεί να είναι κατάλληλες ασυνήθιστες επιλογές με την εικόνα των πινάκων από παλιούς πλοιάρχους. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αριστουργήματα ζωγραφικής, το ταβάνι είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος για να τοποθετήσετε μια αναπαραγωγή. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η κάτω όψη του πίνακα ζωγραφικής θα είναι ενδιαφέρουσα και τα πορτρέτα ή τα τοπία δεν είναι πάντα κατάλληλα για την οροφή..
 • Ένα ταβάνι με εικόνα ουρανού είναι μια διακριτική επιλογή που ταυτόχρονα προσελκύει την προσοχή. Ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι αρκετά ευέλικτος – επιλέγεται τόσο για το νηπιαγωγείο όσο και για το σαλόνι, μπορεί να χωρέσει τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.
 • Φυτικά ή λουλουδάτα στολίδια σε τεντωμένες οροφές θα φαίνονται απλά και κομψά. Εάν το στολίδι καλύπτει ολόκληρη την οροφή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή σε ένα μικρό δωμάτιο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός να μην φαίνεται μονότονος. Με τον καλύτερο τρόπο, τα στολίδια στην οροφή είναι κατάλληλα για σαλόνι ή υπνοδωμάτιο – φαίνονται αρκετά ουδέτερα, αλλά σας επιτρέπουν να δώσετε στο εσωτερικό μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς παράγονται τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών.