Χαρακτηριστικά του πλαισιώματος με απομίμηση ξύλου

Χαρακτηριστικά του πλαισιώματος με απομίμηση ξύλου

Το ξύλο θεωρούνταν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στον κατασκευαστικό κλάδο. Η ελκυστική εμφάνιση, η εξαιρετική απόδοση και η ευκολία συντήρησης εκτιμώνται ιδιαίτερα από πολλούς καταναλωτές. Ταυτόχρονα, το κόστος φινιρίσματος φυσικού ξύλου δεν μπορεί να ονομαστεί προσιτό..

Εναλλακτικά, αξίζει να εξεταστεί μια σύγχρονη εκδοχή επένδυσης, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από το φυσικό υλικό – αυτό είναι πλαϊνό με απομίμηση ξύλου.

Ιδιαιτερότητες

Η επένδυση της πρόσοψης είναι ένα δημοφιλές υλικό φινιρίσματος. Είναι πολύ δημοφιλές στον εξωτερικό σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοτικών κτιρίων, κτιρίων κατοικιών, εξοχικών σπιτιών, λουτρών. Σήμερα, οι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το ευρύτερο φάσμα, συμπεριλαμβανομένων πολλών αποχρώσεων και στυλ προϊόντων..

Χάρη σε μια τέτοια ποικιλία, κάθε καταναλωτής μπορεί εύκολα να επιλέξει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του.. Στην πώληση υπάρχει παρακαμπτήριος με απομίμηση στρογγυλεμένων κορμών, σανίδων, που δεν μπορούν όλοι να διακρίνουν από φυσικά υλικά. Επιπλέον, τα πάνελ επαναλαμβάνουν ακριβώς όχι μόνο το σχέδιο ενός συγκεκριμένου τύπου ξύλου, αλλά και τη διάμετρο των κορμών..

Οι πιο “φυσικοί” τύποι είναι πάνελ με απομίμηση τέτοιων ειδών ξύλου όπως:

 • σανταλόξυλο;
 • Πεύκο;
 • δρυς.

Συχνά, τα βοηθητικά προγράμματα ή οι σωλήνες κρύβονται κάτω από την επένδυση, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας ιδανικής πρόσοψης χωρίς περιττά στοιχεία. Και επίσης είναι πολύ δημοφιλές κατά τη δημιουργία αεριζόμενης πρόσοψης – τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής του περιλαμβάνουν εγκατάσταση σε κιβώτιο και μόνωση.

Η πρόσοψη, επενδυμένη με πάνελ, είναι σε θέση να “αναπνέει”, αποκλείοντας τη συσσώρευση συμπύκνωσης στους τοίχους. Η όψη φαίνεται καλή παράλληλα με άλλους τύπους υλικών φινιρίσματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο της πρόσοψης ενός κτιρίου συνδυάζοντας πάνελ “ξύλου” με πλακίδια κλίνκερ..

Οι πλευρές από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορεί να έχουν διαφορετικές παραμέτρους. Το μήκος του προϊόντος μπορεί να φτάσει από 2 έως 6 m, και σε πλάτος – 10-30 cm. Το πάχος των πάνελ είναι σχεδόν πάντα το ίδιο και ποικίλλει από 1 έως 1,2 mm.

Προβολές

Διάφοροι τύποι πλαισίων απομίμησης ξύλου πωλούνται σήμερα..

Βινύλι

Σήμερα, το ξύλινο βινύλιο (πλαστική) πλευρά είναι το πιο δημοφιλές. Είναι κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο με μίγμα τροποποιητών, συνδετικών, οξειδίων, χρωστικών.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής – οι περισσότεροι κατασκευαστές εγγυώνται την ακεραιότητα του υλικού έως 30-50 χρόνια.
 • αντοχή στο υπεριώδες φως, υγρασία, καιρικές συνθήκες, διάβρωση, μύκητες.
 • αντοχή στη φωτιά?
 • ανέχεται τόσο χαμηλές όσο και υψηλές θερμοκρασίες – από -50 έως + 60 ° С.

 • έχει μηδενική ηλεκτρική αγωγιμότητα.
 • ο σχεδιασμός των πάνελ επαναλαμβάνει ακριβώς τη δομή του δέντρου.
 • αυξάνει τον θόρυβο, τον ήχο και τη θερμομόνωση του κτιρίου.
 • το μικρό βάρος των πάνελ τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στην ανακατασκευή ξεπερασμένης αρχιτεκτονικής.
 • εύκολο στην εγκατάσταση.

Όπως κάθε άλλο οικοδομικό υλικό, εκτός από τα πλεονεκτήματα, η επένδυση βινυλίου έχει μειονεκτήματα όπως:

 • υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών, τα πάνελ λιώνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να παραμορφώνεται η δομή ολόκληρης της επένδυσης.
 • ευθραυστότητα – αν και το υλικό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό βαρέως τύπου, δεν ανέχεται χτυπήματα, γρατζουνιές. ακόμη και μια αδύναμη ανεπιτυχής ώθηση μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές.

Παρά την παρουσία σημαντικών ελλείψεων, η επένδυση βινυλίου ήταν και παραμένει το πιο δημοφιλές υλικό μεταξύ των καταναλωτών. Δημοφιλείς υφές πλαισιώσεων είναι το πλοίο, το μπλοκ (με ένα ή περισσότερα τσακίσματα), λεπτό, μονό, διπλό ή τριπλό ψαροκόκαλο. Οι διαστάσεις του είναι από 3 έως 3,8 μ. Μήκος και 23 έως 27 εκ. Πλάτος..

Ακρυλικό

Αυτή είναι η λεγόμενη τροποποιημένη επένδυση, η οποία περιλαμβάνει πολύπλοκα συστατικά – ακρυλικά πολυμερή. Η παρουσία πρόσθετων στοιχείων εξασφαλίζει υψηλή αντοχή ακρυλικών πάνελ.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης είναι τα εξής:

 • αντοχή στο ηλιακό φως, η οποία είναι 10 φορές υψηλότερη από αυτή του βινυλίου.
 • υψηλή αντοχή σε επιθετικά περιβάλλοντα, λίπη, αλκάλια.
 • ο χρωματικός συνδυασμός αποτελείται κυρίως από σκούρες αποχρώσεις (αραβικά, δρυς).
 • ανέχεται καλά τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • η διάρκεια ζωής φτάνει έως και 50 χρόνια.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μια μάλλον υψηλή τιμή, καθώς το κόστος των προϊόντων υπερβαίνει την τιμή των αναλογικών προϊόντων κατά περίπου το ένα τέταρτο..

Μέταλλο

Αυτός ο τύπος επένδυσης χρησιμοποιείται συνήθως σε ιδιωτικές αποθήκες, logistics και βιομηχανικά κτίρια. Είναι επίσης κατάλληλο για επένδυση σπιτιών, που βρίσκονται συχνά στο σχεδιασμό εμπορικών κέντρων, καταστημάτων. Ως υλικό χρησιμοποιούνται αλουμίνιο και χάλυβας, τα οποία λειτουργούν ως βάση για τα πάνελ..

Με τη βοήθεια μιας ειδικής τεχνολογίας, εφαρμόζεται ένα αστάρι και ένα επίστρωμα σε αυτά, δημιουργώντας έτσι μια πολυστρωματική δομή.. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, το μέταλλο είναι σε θέση να διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντέχοντας βιώσιμα κακές καιρικές συνθήκες, ήλιο και ακόμη και μηχανικές βλάβες. Τι δεν μπορεί να ειπωθεί για το χρώμα.

Μερικά πάνελ χάνουν πολύ γρήγορα τον κορεσμό του χρώματος, οπότε όταν αποκτάτε μια πιασάρικη χρωματική επένδυση, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα είναι τόσο φωτεινό. Αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζονται σε απαλά απαλά χρώματα είναι σε θέση να διατηρήσουν το αρχικό τους χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μεταλλικής επένδυσης είναι τα εξής:

 • πυρίμαχο και κατάλληλο για διακόσμηση κτιρίων με υψηλά πρότυπα πυρασφάλειας.
 • ανθεκτικό στη σκουριά?
 • ανέχεται καλά θερμοκρασίες από -50 έως + 80 ° С.
 • εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση ·
 • διάρκεια ζωής – περίπου 50 χρόνια.
 • διάφορα χρώματα?
 • διάφοροι τύποι επικαλύψεων: πολυεστέρας, πλαστισόλη, πουράλ.
 • εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να παραγγείλετε πάνελ σύμφωνα με τις μεμονωμένες παραμέτρους.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο διάφοροι τύποι προφίλ προς πώληση, και συγκεκριμένα:

 • με επικαλυπτόμενες σανίδες (σκάφος πλοίου).
 • L -ξυλεία – απομίμηση της δομής και του σχεδιασμού του φυσικού ξύλου.
 • πάνελ με μοτίβο με τη μορφή στρογγυλεμένων κορμών.

Τσιμέντο ινών

Στην παραγωγή πλαισιώσεων ινών τσιμέντου, χρησιμοποιείται μείγμα τσιμέντου και άμμου με ενισχυτικές ίνες, το οποίο αυξάνει την ανθεκτικότητα του υλικού και αυξάνει την ασφάλειά του.

Τα πλεονεκτήματα της επένδυσης τσιμέντου από ίνες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • υψηλή αντοχή;
 • ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης ·
 • αντοχή στη φωτιά?
 • ευκολία και ασφάλεια στην κοπή.

 • αντοχή σε εξωτερικά ερεθίσματα.
 • αντοχή στη διάβρωση, μύκητες, μούχλα.
 • ανέχεται καλά τον παγετό.
 • δεν φοβάται το ηλιακό φως – το χρώμα δεν ξεθωριάζει και τα πάνελ δεν παραμορφώνονται υπό την επιρροή τους.

Από τα μειονεκτήματα, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει το μάλλον υψηλό κόστος των προϊόντων, το μεγάλο βάρος των δομών και την περιορισμένη γκάμα χρωμάτων.. Η υφή των προϊόντων δεν είναι μόνο λεία, αλλά και με ανάγλυφο ή μοτίβο που μιμείται ξύλο. Τα πάνελ είναι καθολικά κατά την εγκατάσταση: μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα, οριζόντια και ακόμη και να επικαλύπτονται. Η εγκατάσταση των τελικών προϊόντων είναι αρκετά απλή, αλλά είναι καλύτερο να αναθέσετε την κοπή σε ειδικούς. Κατά τη διαδικασία κοπής, σχηματίζεται ενεργά σκόνη πυριτίου, επομένως, οι ειδικοί συνιστούν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες να εκτελούνται με προστατευτικό ρουχισμό και μάσκα..

Λεπτότητες επιμετάλλωσης

Η επένδυση είναι ένα αρκετά απλό υλικό με το οποίο δεν υπάρχουν προβλήματα κατά την εγκατάσταση. Γνωρίζοντας τις αποχρώσεις της εγκατάστασης, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την τοποθέτηση του πλαισίου με τα χέρια σας. Φυσικά, οι επαγγελματίες είναι σε θέση να χειριστούν τον όγκο της εργασίας πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, έχοντας απευθυνθεί σε αξιόπιστους ειδικούς, η ποιότητα της εργασίας είναι εγγυημένη ότι θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Επομένως, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την αυτοεγκατάσταση εάν έχετε τις δεξιότητες να εργαστείτε με εργαλεία και λίγη εμπειρία..

Πρώτον, πρέπει να προετοιμάσετε την πρόσοψη του σπιτιού, αφαιρώντας όλα τα περιττά στοιχεία από αυτό: γρίλιες, παντζούρια, σωλήνες. Όλες οι ρωγμές στους τοίχους και γύρω από τα παράθυρα και τα πλαίσια της πόρτας είναι κλειστές. Η τοποθέτηση των πλαισίων ξεκινά με την τοποθέτηση του κορδονιού. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείται προφίλ γαλβανισμένου χάλυβα ή ξύλινα πηχάκια. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούνται μόνο στεγνά πηχάκια, επεξεργασμένα με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό..

Η μεταλλική επένδυση είναι εγκατεστημένη σε μεταλλικό κιβώτιο, αλλά οποιαδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάνελ βινυλίου. Η μεταλλική επένδυση χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση τοίχων από τούβλα και σκυρόδεμα, γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι τα ξύλινα πηχάκια σε τοίχο από τούβλα θα απορροφήσουν τη συμπύκνωση, ακόμη και παρά την επεξεργασία ξύλου με εμποτισμό με υγρασία. Κατά την τοποθέτηση του πλαισίου στο υπόγειο του κτιρίου, δεν μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύλινο κάλυμμα..

Ο λόγος είναι ο ίδιος – το δέντρο θα απορροφήσει γρήγορα την υγρασία από το έδαφος.. Οι δυσκολίες της επένδυσης προκύπτουν επίσης κατά την επένδυση τοίχων από αεριωμένο σκυρόδεμα. Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο υψηλής ποιότητας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πιο ακριβά πείρους. Λόγω του γεγονότος ότι το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ένα εύθραυστο υλικό, είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια ανθεκτική και αξιόπιστη εγκατάσταση.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση πλαισίου. Τα πάνελ είναι στερεωμένα στο περίβλημα, αφήνοντας ένα κενό απαραίτητο για τον αερισμό της πρόσοψης. Το πρόβλημα της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων είναι γνωστό σε πολλούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών σπιτιών. Εάν ακολουθείτε τους κανόνες για την επένδυση ακριβώς, δεν μπορείτε να φοβηθείτε την υψηλή υγρασία στους τοίχους και το μονωτικό υλικό. Συνήθως οι όψεις καλύπτονται με ένα στρώμα μόνωσης ή φράγματος ατμών. Σε συνδυασμό με ένα θερμαντήρα, τοποθετείται ένα στρώμα φράγματος υδρατμών, το οποίο συνδέεται απευθείας κάτω από τα πάνελ.

Η επένδυση με πλαισιώσεις μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη ζωή ενός κτιρίου και να προστατεύσει την πρόσοψη από κακές καιρικές συνθήκες, ήλιο και εξωτερικές ζημιές.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το αποτέλεσμα της διακόσμησης της πρόσοψης με πλαισιώσεις από έμπειρους ειδικούς είναι αξιοσημείωτο για την ταχύτητα και την ποιότητα της εργασίας. Η εμπειρία και η ικανότητά τους καθιστούν εύκολη την αντιμετώπιση ακόμη και φαινομενικά αδύνατων εργασιών. Επιπλέον, πολλά εξαρτώνται από την ακρίβεια και την ορθότητα της εργασίας..

Για να πραγματοποιήσετε ανεξάρτητα την εγκατάσταση πλαισίου με απομίμηση ξύλου, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα ακόλουθα μυστικά από επαγγελματίες:

 • πάνελ οποιασδήποτε πλαισιώσεως δεν μπορούν να στερεωθούν σφιχτά μεταξύ τους.
 • δεν συνιστάται να οδηγείτε καρφιά από την άκρη της τρύπας ή μέσω του πίνακα, είναι απαραίτητο να το κάνετε μόνο στο κέντρο της οπής, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του υλικού, το οποίο μπορεί να συμπιέζεται και να μη σφίγγεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας ?

 • καρφιά και συνδετήρες βαθαίνουν, αφήνοντας ένα κενό μεταξύ του κεφαλιού και της πλάκας.
 • είναι κατηγορηματικά αδύνατο να γίνει η επένδυση στην άκρη, πρέπει πάντα να υπάρχει κενός χώρος μπροστά από το τελικό άκρο.
 • στη ζεστή εποχή, το κενό γίνεται περίπου 6-9 mm, το χειμώνα αφήνεται από 10 mm. Εάν δεν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες, το υλικό παραμορφώνεται και σχηματίζονται κύματα στην επένδυση.

Όμορφα παραδείγματα

 • Η ξύλινη επένδυση έχει γίνει από καιρό παραδοσιακό σχέδιο για ιδιωτικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες. Οι αυστηρές λακωνικές του μορφές και η μοναδική μίμηση μιας ξύλινης υφής καθιστούν δυνατή τη μετατροπή οποιασδήποτε πρόσοψης πέρα ​​από την αναγνώριση μέσα σε λίγες μέρες..
 • Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν τέτοια υλικά υψηλής ποιότητας που επαναλαμβάνουν ακριβώς τη δομή του ξύλου που μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να τα ξεχωρίσει από το φυσικό ξύλο..

 • Ο συνδυασμός σκούρων και ανοιχτών αποχρώσεων φαίνεται πάντα όμορφος και κομψός. Πλευρικά για τοίχους σε χρώμα καπουτσίνο είναι σε τέλεια αρμονία με το σκούρο καρυδιά πλαίσιο.
 • Πλευρά από σκούρο ξύλο με λευκό μπορντούρα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις συνηθισμένες λύσεις.
 • Μια ποικιλία χρωμάτων, υφών και επιλογών πλαισιώσεων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο στυλ σπιτιού.

Στο επόμενο βίντεο, θα δείτε την εγκατάσταση του πλαισίου Holzblock κάτω από ένα κούτσουρο.