Διώροφη κατοικία με σοφίτα: όμορφα παραδείγματα και έργα

Μια σοφίτα είναι ένας χώρος σοφίτας που βρίσκεται στον ακραίο όροφο ενός σπιτιού. Τέτοιες επιλογές για κτίρια γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλά όμορφα παραδείγματα διώροφων σοφίτων. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε το επιθυμητό έργο.

Ιδιαιτερότητες

Η ιστορία των σοφίτων χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα. Ο ιδρυτής ενός ενδιαφέροντος και ασυνήθιστου αρχιτεκτονικού φαινομένου ήταν ο Γάλλος Φρανσουά Μανσάρ, από τον οποίο πήραν το όνομά του παρόμοια κτίρια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα τέτοιων σπιτιών είναι:

 • απόλυτη ποικιλία γεωμετρικών σχημάτων – από τριγωνική έως σπασμένη σιλουέτα.
 • τη δυνατότητα χρήσης της υποδομής ενός μεταχειρισμένου κτιρίου ·
 • αυξημένο επίπεδο άνεσης και βαθμού στο θερμόμετρο το χειμώνα λόγω μείωσης της απώλειας θερμότητας.
 • η σοφίτα μπορεί να εγκατασταθεί σε δύο επίπεδα, τα οποία αναμφίβολα θα επεκτείνουν τον χώρο για τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας ή ύπνου.
 • Τα παράθυρα της οροφής είναι μια ξεχωριστή γοητεία – καθιστούν δυνατή την απόλαυση του φωτός της ημέρας 40% περισσότερο από τα μπροστινά παράθυρα.
 • αισθητικό στοιχείο – λόγω των κεκλιμένων οροφών, ο χώρος της σοφίτας φαίνεται ελεύθερος και ρομαντικός, κάτι που, φυσικά, έχει θετική επίδραση στη συναισθηματική κατάσταση του ενοικιαστή.

Ωστόσο, πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στη Γαλλία με τον χαρακτηριστικό ρομαντισμό της – χάρη σε αυτήν πήραμε τον Φρανσουά με τις καινοτομίες του.

Παρά τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα, η κατασκευή ενός διώροφου σπιτιού με σοφίτα πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη προσοχή..

Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να σημειωθούν:

 • το πάτωμα της σοφίτας είναι ευαίσθητο στις επιρροές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κόσμου, επομένως είναι απαραίτητο να δοθεί αρκετή προσοχή στη μόνωση από την υγρασία και τον ατμό.
 • εργασίες για τη θέρμανση του χώρου κάτω από την οροφή.
 • τα κτηριακά πρότυπα πρέπει να τηρούνται αυστηρά.
 • πριν χτίσετε ένα πατάρι, αξίζει να το επισκεφτείτε με φίλους για να καταλάβετε εκ των προτέρων εάν αυτό το κτίριο είναι κατάλληλο για τη συναισθηματική και φυσική κατάσταση ενός πιθανού ενοικιαστή.

Το γεγονός είναι ότι οι ψυχολόγοι δεν συνιστούν να ζείτε σε δωμάτια όπου οι τοίχοι είναι κεκλιμένοι, καθώς καταστέλλει το νευρικό σύστημα λόγω της αίσθησης πίεσης σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Για σωστές και υψηλής ποιότητας λύσεις μηχανικής, πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να χάσετε τυχόν σημαντικές αποχρώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να παρέχετε στο δωμάτιο καλό φωτισμό εκτός της ημέρας για μεγαλύτερη άνεση. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας στην πιο σκοτεινή γωνία.

Εργα

Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό των κτιρίων που κατασκευάζονται από τούβλα, μπλοκ αφρού ή αεριωμένο σκυρόδεμα είναι η ανθεκτικότητα. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μια λεπτομερής προσέγγιση στην οργάνωση του ιδρύματος είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή. Ένα κακής ποιότητας θεμέλιο μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές, οι οποίες, φυσικά, δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω λειτουργία του κτιρίου..

Το σχέδιο δείχνει ένα διώροφο κτίριο 9×9 μ.

Τέτοιοι χώροι διαβίωσης πρέπει να θερμαίνονται καλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί μια άνετη θερμοκρασία διαβίωσης.. Το θέμα είναι ότι τούβλο, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ικανά να απορροφήσουν και να διατηρήσουν τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, είναι πιο πρακτικό να στραφούμε σε κομμάτια υλικά. Μια πέτρινη κατασκευή μπορεί εύκολα να συμπληρωθεί με αρχιτεκτονικά στοιχεία, για παράδειγμα, όπως αψίδα, μπαλκόνι, στρογγυλεμένη γωνιακή περιοχή.

Ολοκληρωμένο έργο 5. Κάτοψη ισογείου:

 • 1 – αίθουσα εισόδου.
 • 2 – διάδρομος.
 • 3 – γραφείο.
 • 4 – σαλόνι.
 • 5 – κουζίνα?
 • 6 – μπάνιο.

Κάτοψη δεύτερου ορόφου:

 • 1 – διάδρομος.
 • 2 – για παιδιά.
 • 3 – υπνοδωμάτιο.
 • 4 – για παιδιά.
 • 5 – μπάνιο.

Σήμερα, η διάταξη ενός σπιτιού 6×8 m είναι ιδιαίτερα δημοφιλής., κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή μια τέτοια δομή δεν θα σας αναγκάσει να ξοδέψετε πολλά για τη λειτουργία της, ενώ θα δημιουργήσει απολύτως θετικές συνθήκες διαβίωσης.

Θα ήταν υπέροχη ιδέα να χτίσετε ένα διώροφο σπίτι με βεράντα, χάρη στο οποίο μπορείτε να βρίσκεστε εκτός καλοκαιρινών βραδιών με ζεστό, άνετο και ρομαντικό τρόπο. Επιπλέον, η βεράντα δεν είναι μόνο άνετη, αλλά και χρήσιμη. Χάρη σε αυτήν, θα παρέχεται εξαερισμός το καλοκαίρι, γι ‘αυτό δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για κλιματισμό..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι που φαίνεται στην εικονογράφηση έχει θέα στην οροφή με αέτωμα, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή λόγω της διαθεσιμότητας, της αξιοπιστίας και του χαμηλού κόστους κατασκευής..

Για να αυξήσετε οπτικά τον χώρο σε ένα σπίτι με αέτωμα, πρέπει να αγοράσετε μακρόστενα αντικείμενα με μεγάλη διακόσμηση – μεγάλους ψηλούς καθρέφτες, ταπετσαρίες, φωτιστικά δαπέδου, πίνακες με ανοιχτές αποχρώσεις. Οι καθρέφτες αγοράζονται καλύτερα για καθρέφτες δαπέδου, οβάλ σχήματος..

Όμορφα παραδείγματα

Η δημιουργία ενός υπνοδωματίου σε στιλ σοφίτας από τον χώρο της σοφίτας δεν είναι μόνο μοντέρνα και όμορφη, αλλά, χωρίς αμφιβολία, άνετη. Αυτό το στυλ κυριαρχείται από μεταλλικές αποχρώσεις, γεγονός που του επιτρέπει να δημιουργήσει μια αστική ατμόσφαιρα. Τίποτα επιπλέον. Ελάχιστα αντικείμενα – μέγιστη άνεση.

Ένα άλλο υπέροχο παράδειγμα υπνοδωματίου σε εξοχικό στιλ. Από μόνο του, ένα άνετο και ελαφρύ στυλ διαθέτει ιδιωτικότητα. Συμφωνώ, σε ένα τέτοιο μέρος είναι ευχάριστο να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας πάνω από μια κούπα ζεστό κακάο.

Και εδώ μπορείτε να μαζευτείτε με φίλους σε ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ. Or διεξάγετε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις με συναδέλφους. Ένα περιβάλλον που ευνοεί τη λήψη των σωστών αποφάσεων. Το στυλ σαλέ είναι αυθεντικό και διατηρημένο, μπορεί να ταξινομηθεί ως ζεστό και άνετο. Δεν είναι περίεργο που η πατρίδα του είναι η Γαλλία.

Ένα ευχάριστο σαλόνι για ζεστές συγκεντρώσεις με όλη την οικογένεια. Μια ατμόσφαιρα που ευνοεί τη χαρά.

Ο χώρος κάτω από τη στέγη μπορεί έξυπνα να μετατραπεί σε φωτεινό παιδικό δωμάτιο. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα δώσει σίγουρα στο παιδί την ευκαιρία να αναπτυχθεί δημιουργικά. Η πρακτικότητα θα χρησιμεύσει επίσης ως πλεονέκτημα στην ιδεολογική και εμπνευσμένη αρχή – για τα παιδιά, το χαμηλό ταβάνι δεν θα αποτελεί πρόβλημα.

Αυτή η κατοικία μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε κουζίνα ή μπάνιο. Σε διώροφα σπίτια, είναι πολύ βολικό να πραγματοποιείτε επικοινωνία απευθείας στο πάτωμα της σοφίτας.

Θαυμάσιος! Αλλά η σοφίτα μπορεί ακόμη και να είναι γυμναστήριο. Ένα υγιές μυαλό βρίσκεται σε μια υγιή αντίληψη. Απολαύστε όχι μόνο τη δημιουργική εκπλήρωση, αλλά και τη σωματική υγεία. Κυριολεκτικά – όλος ο κόσμος είναι στα πόδια σας.

Επιστρέφοντας στην ιστορία της εμφάνισης ενός τέτοιου αρχιτεκτονικού φαινομένου όπως η σοφίτα, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρωσία τέτοιες κατασκευές απέκτησαν συντριπτική δημοτικότητα σχετικά πρόσφατα..

Φυσικά, οι σοφίτες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη τον 18ο αιώνα, αλλά εκείνη την εποχή έμοιαζαν περισσότερο με σκοτεινά πτηνοτροφεία παρά με άνετα πλήρη δωμάτια. Αλλά η σοφίτα κέρδισε πραγματική δημοτικότητα στη χώρα μας στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 λόγω της εμφάνισης νέων υλικών και τεχνολογιών..

Συνοψίζοντας, είναι δίκαιο να πούμε ότι η σοφίτα είναι ένα μαγικό και μυστηριώδες φαινόμενο στον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Χάρη στα υλικά και τις τεχνολογίες, μπορείτε να φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε από ένα άτομο. Από την κουζίνα στο δημιουργικό εργαστήριο.

Για το σχέδιο σχεδιασμού ενός διώροφου σπιτιού με σοφίτα, δείτε το παρακάτω βίντεο