Κόγχες γυψοσανίδας για τηλεόραση: παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

Πρόσφατα, πολλοί έχουν προσπαθήσει να τον εξοπλισμό απόκρυψη, κυρίως την τηλεόραση, στην περιοχή του τοίχου. Για αυτό, χρησιμοποιείται πιο συχνά γυψοσανίδας, ο οποίος έχει κατακτήσει την κατασκευαστική αγορά..

Δημιουργώντας μια θέση γυψοσανίδας, μπορείτε να αποκτήσετε μια ελκυστική και μοντέρνα εμφάνιση, καθώς και να προσθέσετε όγκο στο δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δωμάτια μονόχρωμα: μονόχρωμα. Η τακτοποίηση ενός δωματίου με γυψοσανίδες δεν απαιτεί μεγάλο κόστος και προσπάθεια. Δεν είναι μόνο εύκολο να δουλέψετε με αυτό το υλικό, αλλά είναι επίσης αρκετά ισχυρό για να παρέχει ασφάλεια στα μηχανήματα.. Συχνά, γυψοσανίδας χρησιμοποιείται για τη δημιουργία χωρισμάτων και πρόσθετων τοίχων στο δωμάτιο..

Μια θέση γυψοσανίδας για μια τηλεόραση θα δώσει στο σπίτι μια ζεστασιά και θα γίνει επίσης ένα “highlight” στο εσωτερικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια θέση γυψοσανίδας για μια τηλεόραση, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης.

Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων μπορούν να διακριθούν:

 • ευκολία κατασκευής ·
 • είναι δυνατό να αποκρύψετε σύρματα που χαλούν τη συνολική εικόνα του εσωτερικού.
 • η τηλεόραση είναι ασφαλής: κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει κατά λάθος ή να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα επηρεάσει αρνητικά το έργο της.
 • ο σχεδιασμός βοηθά στην απόκρυψη της ανομοιομορφίας των τοίχων.
 • αποταμιεύσεις: δεν χρειάζεται να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα για περίπτερα τηλεόραση και τα συρτάρια ή ράφια?
 • μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Όλα εξαρτώνται από τις ατομικές προτιμήσεις.

  Μειονεκτήματα:

  • εάν, με την πάροδο του χρόνου, ληφθεί απόφαση να αντικατασταθεί η τηλεόραση με μια μεγαλύτερη, τότε η θέση μπορεί να μην ταιριάζει και θα πρέπει να την επαναλάβετε.
  • σε περίπτωση αναδιάταξης των επίπλων, η θέση θα παραμείνει στη θέση της. Σε μια τέτοια κατάσταση, απαιτείται αποσυναρμολόγηση.

  Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα. Η ανασύσταση μιας τέτοιας δομής, εάν είναι απαραίτητο, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βασιστείτε στις προσωπικές προτιμήσεις και δυνατότητες..

  Ποικιλίες

  Οι κόγχες μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές. Το μοντέρνο εσωτερικό διακρίνεται από μερικές φορές απίστευτες σχεδιαστικές λύσεις..

  Είναι απαραίτητο να αποφύγετε τη δισδιάστατη, επιπεδότητα κατά τη διακόσμηση των δωματίων. Ακόμη και μια λεπτή τηλεόραση LCD προσαρτημένη σε έναν τοίχο δεν θα προσθέσει ένταση σε ένα δωμάτιο. Συχνά υπάρχει ένα αίσθημα δυσφορίας λόγω της μη ασφαλής θέσης του εξοπλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικές κόγχες..

  Επιπλέον, τα ράφια είναι κατασκευασμένα από γυψοσανίδες, χρησιμεύοντας ως χώρος αποθήκευσης δίσκων, βιβλίων, περιοδικών και άλλων πραγμάτων. Τα ράφια μπορούν να είναι κλειστά ή ανοιχτά. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο διακοσμητική..

  Επίσης κατασκευάζονται στοιχεία με οπίσθιο φωτισμό.. Οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες εγκαθίστανται ξεχωριστά σε κάθε ράφι ή σε όλη την περίμετρο της δομής. Έτσι, χρησιμεύει όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά και ως πρόσθετος φωτισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται ως λάμπα ή νυχτερινό φως..

  Μια τέτοια πύλη μπορεί να διακοσμηθεί με συρταριέρα στην οποία υπάρχει ένα πλαίσιο. Μπορεί επίσης να χωρέσει έναν τοίχο τηλεόρασης.

  Μερικές φορές αυτός ο σχεδιασμός είναι γωνιακός, εξοπλισμένος με χώρο για την αποθήκευση πραγμάτων..

  Σχήματα και μεγέθη

  Υπάρχουν διάφορες μορφές κόγχων τηλεόρασης γυψοσανίδας. Είναι οβάλ, οριζόντια και κάθετα.. Παρακάτω θα εξετάσουμε το καθένα με περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Ορθογώνιος. Συχνά αυτός ο τύπος ονομάζεται οριζόντιος. Είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή σχεδιασμού που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορείτε επιπλέον να τοποθετήσετε πολλά ράφια για την αποθήκευση και την οργάνωση του χώρου. Αυτή η επιλογή είναι επίσης δημοφιλής επειδή μια θέση αυτού του σχήματος είναι ιδανική τόσο για ένα μικρό δωμάτιο όσο και για ένα μεγάλο. Η ορθογώνια κόγχη είναι απλή στο σχεδιασμό και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας.

  • Κατακόρυφος. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο σχεδιασμός πραγματοποιείται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Η ίδια η τηλεόραση είναι εγκατεστημένη στο κέντρο και ο υπόλοιπος χώρος καταλαμβάνεται από πολλά ράφια και συρτάρια. Αυτή η επιλογή δεν είναι η πιο δημοφιλής, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλα δωμάτια..

  • Ωοειδής κόγχη. Είναι μια πρωτότυπη λύση. Κατάλληλο μόνο για μεγάλα δωμάτια. Η τηλεόραση είναι τοποθετημένη στο κέντρο του κύκλου, που δίνει στο δωμάτιο μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

  Ανεξάρτητα από το σχήμα και το μέγεθος που είναι μια θέση για μια τηλεόραση, δεν πρέπει να την επισημάνετε με σκούρο χρώμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανοιχτές αποχρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το δωμάτιο δεν θα αισθάνεται σαν μια τρύπα στον τοίχο. Μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση δύο ή τρεις αποχρώσεις πιο σκούρα από τους τοίχους. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ογκώδες..

  Το μέγεθος της θέσης μπορεί να είναι διαφορετικό. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του, καθώς και το μέγεθος της τηλεόρασης. Το κύριο πράγμα για το μέγεθος είναι το βάθος. Κατά κανόνα, θα πρέπει να είναι 100 mm μεγαλύτερο από το μέγεθος της τηλεόρασης προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα είναι ευκολότερο να το εγκαταστήσετε με αυτόν τον τρόπο και θα φαίνεται οπτικά καλύτερα..

  Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε ένα προϊόν με τα χέρια σας, πρέπει να κάνετε όλα τα απαραίτητα σχέδια και να κόψετε μέρη, φιγούρες από γυψοσανίδα. Στην αίθουσα, μπορείτε να φτιάξετε μια θέση υψηλής τεχνολογίας και στην κουζίνα – σε ένα κλασικό.

  Πώς να κανονίσετε?

  Το σχέδιο πρέπει να προσεγγιστεί δημιουργικά και με κάθε δυνατό τρόπο να σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε στο δωμάτιο ως αποτέλεσμα. Κατά κανόνα, το κύριο χαρακτηριστικό που προσφέρει η τηλεόραση θέση είναι για να κρύψει τα καλώδια. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να σχεδιάσετε κομψά τη δομή που θα δώσει έμφυση και στυλ στο δωμάτιο..

  • Κατακόρυφος κόγχη. Χρησιμοποιείται κυρίως για το οπτικό αποτέλεσμα των ψηλών οροφών. Ο υπόλοιπος χώρος είναι ράφια που μπορούν να τοποθετηθούν σε όλο τον τοίχο. Η τηλεόραση σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στη μέση.

  • Οριζόντιος κόγχη. Χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του. Οπτικά, αυτό το σχήμα διευρύνει το δωμάτιο. Ειδικά αν το συνδυάσεις με χαμηλά έπιπλα..
  • Κατασκευή γυψοσανίδας. Μοιάζει με έναν επιπλέον τοίχο με τεράστια ράφια και μια θέση για τηλεόραση. Συνήθως, τα ράφια είναι ανοιχτά και χρησιμοποιούνται για διακόσμηση. Για παράδειγμα, εγκαθίστανται διάφορα ειδώλια, λουλούδια, φωτογραφίες και άλλα μικρά πράγματα που απλά θα ευχαριστήσουν το μάτι..

  • Χρήση οπίσθιου φωτισμού. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά πρωτότυπη και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα το βράδυ. Αυτή η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετος φωτισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οπίσθιος φωτισμός θα είναι ωφέλιμος και όμορφος για να αναδείξει τα αντικείμενα στα ράφια. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το φως πρέπει να κατευθύνεται στον τοίχο ή στο πάτωμα, αλλά ποτέ στο δωμάτιο. Έτσι, δεν θα τυφλώνει, αλλά θα «σέρνεται» ομαλά στο δωμάτιο. Ως ασυνήθιστη λύση σχεδιασμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν νέον πολύχρωμα νήματα. Αυτό θα μεταμορφώσει το δωμάτιο τη νύχτα. Αν όμως χρειάζεστε μια πιο άνετη απόχρωση, επιλέξτε ένα ζεστό λευκό, το οποίο θεωρείται οικείο στο μάτι. Χάρη στην κιτρινωπή απόχρωση, δημιουργείται μια χαλαρή και σπιτική ατμόσφαιρα, η οποία είναι απαραίτητη μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, όταν ένα άτομο θέλει να χαλαρώσει. Εάν απαιτείται απομίμηση του φωτός της ημέρας, τότε χρησιμοποιείται ένας λευκός λαμπτήρας με κρύο ήχο για αυτό το σκοπό. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρώματα των αντικειμένων δεν παραμορφώνονται, αλλά τα μάτια δεν ξεκουράζονται εντελώς..

  • Συχνά κατασκευάζονται κόγχες έτσι μοιάζουν με ντουλάπα. Η τηλεόραση σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται πίσω από μια συρόμενη πόρτα.

  Ένα διακοσμητικό τζάκι μπορεί επίσης να εγκατασταθεί κάτω από την τηλεόραση, το οποίο δεν εκτελεί καμία άλλη λειτουργία εκτός από διακοσμητικό. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, αλλά αξίζει να φροντίσετε την ασφάλεια.

  Για τη διακόσμηση, τα υλικά φινιρίσματος χρησιμοποιούνται συχνά, οι οποίες επιλέγονται ανάλογα με τις προτιμήσεις. Κατά κανόνα, η θέση είναι καλυμμένη με γύψο, χαρτί τοίχου ή χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακοσμητικό τούβλο, πέτρα, γυαλί ή ξύλο.

  • Ταπετσαρία. Είναι η φθηνότερη επιλογή φινιρίσματος. Συχνά, για μια θέση, χρησιμοποιούν την ίδια ταπετσαρία με την οποία επικολλάται το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η τηλεόραση συγχωνεύεται πλήρως με το υπόλοιπο εσωτερικό και είναι καλυμμένη..
  • Βαφή. Πριν από τη χρήση, απαιτείται στόκος. Έτσι, η επιθυμητή υφή δίνεται στο γυψοσανίδα. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρωματισμός μιας θέσης είναι περισσότερο διακοσμητική λειτουργία..
  • Πέτρα. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται μόνο τεχνητό. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και ελαφρύ. Ο κύριος τοίχος στον οποίο είναι τοποθετημένη η τηλεόραση είναι τελειωμένος με πέτρα. Αυτή η λύση προσθέτει ακόμη περισσότερο όγκο στο χώρο..

  Οι πιο σκούρες λεπτομέρειες προσθέτουν βάθος και πιο τολμηρή εμφάνιση. Αλλά είναι σκόπιμο να μην το παρακάνετε με τέτοιες αποχρώσεις. Διαφορετικά, μπορεί να χαλάσει τη συνολική εντύπωση του δωματίου. Το κύριο πράγμα είναι ο συνδυασμός στοιχείων μεταξύ τους. Κάθε στοιχείο στο εσωτερικό πρέπει να συνδυάζεται μεταξύ τους. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατή η δημιουργία ενός κομψού δωματίου..

  Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θέση θα γίνει αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού. Επομένως, ο σχεδιασμός του πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά και δημιουργικά. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η τηλεόραση θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε τις πολύ φωτεινές και πολύχρωμες λεπτομέρειες. Διαφορετικά, η εικόνα στην οθόνη της τηλεόρασης θα συνδυαστεί με τον κύριο τοίχο..

  Εάν μια θέση για τηλεόραση είναι εγκατεστημένη στο υπνοδωμάτιο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ζεστά, απαλά και ανοιχτά χρώματα για διακόσμηση. Αυτό δεν θα αισθανθεί τη συμφόρηση του χώρου. Κατά κανόνα, ένα μικρό δωμάτιο διατίθεται για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φτιάξετε μια θέση μεσαίου ή ακόμη και μικρού μεγέθους. Σε αυτή την περίπτωση, μερικά ράφια θα είναι αρκετά ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος..

  Το συμμετρικό σχήμα των ραφιών της τηλεόρασης θα ταιριάζει απόλυτα με το κλασικό εσωτερικό. Αυτή η επιλογή σχεδίασης είναι ιδανική για το υπνοδωμάτιο..

  Το ασύμμετρο σχήμα των ράφια είναι ιδανικό για το στυλ Art Nouveau στο εσωτερικό.. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις αυτές, όταν όλα τα στοιχεία σε ένα δωμάτιο σχεδιασμένο με το ίδιο στυλ. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μεγάλα συνδυασμένα δωμάτια. Έχει μεγαλύτερη ζήτηση σε διαμερίσματα στούντιο, όπου υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για την εφαρμογή τολμηρών σχεδιαστικών λύσεων..

  Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε επιπλέον ράφια για την αποθήκευση πραγμάτων ή τη διακόσμηση του δωματίου. Όλα εξαρτώνται από τις ατομικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού. Έτσι, η δομή θα μοιάζει με ένα κουτί, στο μέσο του οποίου θα εγκατασταθεί μια τηλεόραση..

  Παρακάτω μπορείτε να αφήσετε χώρο για ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού, το οποίο θα συμπληρώσει τη συνολική εικόνα.

  Μια κόγχη γυψοσανίδας για μια τηλεόραση γίνεται κυρίως για ένα σαλόνι.

  Πέρασαν οι εποχές που η τηλεόραση ήταν απλά κρεμασμένη στον τοίχο. Συνήθως, αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για δημόσιους χώρους, όπως αθλητικά μπαρ, όπου μεταδίδονται ποδοσφαιρικοί αγώνες. Το εσωτερικό του σπιτιού περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας.

  Χάρη στο σχεδιασμό μιας θέσης γυψοσανίδας, ένα άτομο μπορεί όχι μόνο να διακοσμήσει το δωμάτιο, αλλά και να εξοικονομήσει εργασίες επισκευής. Μετά από όλα, το υλικό είναι αξιοσημείωτο για τη χαμηλή τιμή και την καλή ποιότητα, το οποίο θα σας επιτρέψει να μην ανησυχείτε πλέον για τον εξοπλισμό..

  Κομψά παραδείγματα στο εσωτερικό

  Παρακάτω είναι καλές ιδέες για τη χρήση κόγχων γυψοσανίδας στο εσωτερικό.

  • Η φωτογραφία δείχνει μια ορθογώνια κόγχη γυψοσανίδας με επιπλέον ράφια αποθήκευσης. Η τεχνητή πέτρα χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό στοιχείο..

  • Κόγχη τηλεόρασης γυψοσανίδας με ένα ράφι. Ως διακόσμηση, χρησιμοποιείται ένα πάνελ στην οροφή, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένους λαμπτήρες..

  • Κάθετη θέση με δύο επιπλέον ράφια που χρησιμοποιούνται για τηλεόραση και τζάκι. Αυτή η επιλογή είναι μια κομψή λύση για το σαλόνι..

  Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας θέσης για μια τηλεόραση από γυψοσανίδα, δείτε το επόμενο βίντεο.