Χαρακτηριστικά χρήσης πιστόλι φυσίγγι για γύψο

Το ασυνήθιστο όνομα “πιστόλι χαρτού” κρύβει μια περίπλοκη συσκευή για την εφαρμογή μιγμάτων κτιρίων, ιδίως, για σοβάτισμα τοίχων. Πιστεύεται ότι μια τέτοια συσκευή πήρε το όνομά της από το στολίδι των λεγόμενων καρτούν, τα οποία αυτό το πνευματικό πιστόλι μιμείται τέλεια. Η χρήση γυψοσανίδας χρησιμοποιείται συχνότερα όταν είναι απαραίτητο για γρήγορο γύψο της επιφάνειας..

Μηχανισμός δράσης

Η συσκευή μοιάζει με ένα μπουκάλι ψεκασμού με μια τεράστια χοάνη στην κορυφή, αλλά διαφέρει από αυτό στον τρόπο λειτουργίας. Λειτουργεί με συμπιεστή που δημιουργεί πίεση, εφαρμόζοντας έτσι ομοιόμορφα το στρώμα γύψου.

Για να μελετήσετε ακόμη περισσότερο τον μηχανισμό δράσης ενός πνευματικού όπλου, πρέπει πρώτα να εξετάσετε λεπτομερώς όλες τις κύριες λεπτομέρειες, καθώς πολλές από αυτές, με τη σειρά τους, έχουν πολύπλοκη δομή και προορίζονται για διάφορες λειτουργίες..

Τα κύρια μέρη του πιστόλι φυσίγγι περιλαμβάνουν.

 • Κοντό βαρέλι, συνήθως από χάλυβα.
 • Διάφορα ακροφύσια ακροφυσίων – θα καθορίσουν το μελλοντικό εφαρμοζόμενο σχέδιο.
 • Διοχετεύσεις. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να έχετε πολλά κομμάτια διαφορετικών όγκων: είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν όγκο 3 και 5 λίτρων..
 • Ειδικές λαβές με μια σκανδάλη τοποθετημένη πάνω τους – είναι διακόπτες.
 • Κοίλη ράβδος φουσκώματος – καθαρίζει τις βουλωμένες τρύπες.
 • Αρκετά σώματα με ακροφύσιο (πρόκειται για ειδικό σωλήνα αναρρόφησης) που μπορούν να συνδεθούν με σωλήνα υψηλής πίεσης.
 • Ένα σετ ακροφυσίων. Εξαρτώνται από το πάχος του διαλύματος που πρόκειται να εφαρμοστεί. Για παράδειγμα, μια σύνθεση όπως ένα διάλυμα με βάση γύψο απαιτεί γωνία ανάφλεξης ακροφυσίου διαχύτη 30 έως 45 μοίρες και για υγρά μείγματα μειώνεται σε 15-20 μοίρες. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το εφαρμοζόμενο διάλυμα να μην ρέει κάτω από τον τοίχο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά αν η επισκευή γίνεται με το χέρι..

Μιλώντας για τον μηχανισμό δράσης ενός πιστόλι φυσίγγι, είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε χρησιμοποιείται μόνο για διακοσμητικό γύψο και όχι για βασικές εργασίες ισοπέδωσης τοίχων.

Εάν ένα πνευματικό πιστόλι χρησιμοποιείται για βασικό σοβάτισμα τοίχων, τότε πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, μια συσκευή με υψηλή ισχύ. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός κώνος θα φράξει με το μείγμα σε κάθε περίπτωση λόγω της παχιάς του συνοχής..

Ένα σημαντικό στάδιο εργασίας είναι η διαδικασία αναρρόφησης του διαλύματος γύψου στο ακροφύσιο, η οποία περιλαμβάνει δύο στάδια:

 • αναρρόφηση του διαλύματος στο ακροφύσιο.
 • πιέζοντας το διάλυμα υπό πίεση στο διαχύτη.

Επαγγελματικά κατασκευαστικά συνεργεία έχουν στη διάθεσή τους έναν αποκαλούμενο “σταθμό σοβάτισμα” – ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που είναι υπεύθυνο για πολλές διαδικασίες ταυτόχρονα: ανάμειξη του κονιάματος και τροφοδοσία του υπό πίεση στο ακροφύσιο του πιστόλι ψεκασμού. Αυτό απλοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία σοβάτισμα των τοίχων..

Κατά κανόνα, μια σπιτική συσκευή αυτού του τύπου είναι μια άχρηστη και επικίνδυνη μονάδα, οπότε η αγορά ενός επαγγελματικού εργαλείου σε ένα κατάστημα θα είναι τόσο ασφαλέστερη όσο και φθηνότερη..

“Κάδος Χόπερ”

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ανάλογο με ένα πιστόλι φυσίγγι, με άλλο τρόπο ονομάζεται πνευματικός κάδος, αλλά έχει τις ακόλουθες διαφορές από το πιστόλι:

 • η προκύπτουσα πίεση είναι πολύ χαμηλότερη λόγω της έλλειψης πεπιεσμένου αέρα στο ακροφύσιο και απώλειες ενέργειας για την ανύψωση του διαλύματος από τον πυθμένα της χοάνης σε σχήμα κώνου.
 • το ψεκασμένο διάλυμα βρίσκεται σε ξεχωριστό δοχείο, το οποίο δεν συνεπάγεται απορρόφηση και πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας.
 • η περιοχή εφαρμογής του σοβά εξαρτάται από τη γωνία της ροής πεπιεσμένου αέρα που παρέχεται στην επιφάνεια του δοχείου με το μείγμα και όχι από το πάχος του ακροφυσίου.

Παρά όλα αυτά τα προφανή πλεονεκτήματα ενός κουβά με τη μορφή εξοικονόμησης ενέργειας, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πιστόλι φυσίγγι. Το τελευταίο θα εφαρμόσει το μείγμα ομοιόμορφα και χωρίς περιττές απώλειες, ενώ η κατανάλωση του μείγματος κατά τη χρήση του “κουβά Hopper” θα αυξηθεί εκθετικά: πρώτα, η κατανάλωση υλικού ανά μονάδα χρόνου λειτουργίας θα υπερβεί το 15%, στη συνέχεια το 20%, και τότε μόνο θα αυξηθεί..

Φυσικά, η τιμή του κόστους ενός πλήρους σετ για έναν κάδο θα είναι μικρότερη, αλλά αν πρέπει να εκτελέσετε μεγάλη ποσότητα εργασίας, τότε είναι καλύτερο να αλλάξετε γνώμη υπέρ ενός πιστόλι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι το πιστόλι φυσίγγι που χρησιμοποιείται για επισκευές..

Οι λεπτότητες της εργασίας με πιστόλι φυσίγγι

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα εργαλεία όπου η εμπειρία δεν είναι μόνο επιθυμητή, αλλά απαιτείται. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα είδος ψεκασμού, ελλείψει υπολογισμού ή αδυναμίας “αίσθησης” της συσκευής, μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα προβλήματα: υψηλή κατανάλωση υλικών εφαρμογής ή ακόμη και βλάβη του όπλου.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αγοράσετε προστατευτικά ρούχα. Σχεδόν πλήρης προστασία παρέχεται από μια προστατευτική μάσκα κατασκευασμένη από ακρυλικό ανθεκτικό στις κρούσεις. Δεδομένου ότι ο ψεκαστήρας είναι σχεδόν πάντα στο ύψος των ματιών κατά τη λειτουργία και εάν το μίγμα εργασίας περιέχει επίσης ψίχουλα ή άλλα πρόσθετα, τότε η ανάγκη αγοράς του γίνεται διπλά προφανής. Εκτός από τα μάτια, πρέπει επίσης να προστατεύσετε την αναπνευστική οδό – ένας αναπνευστήρας θα σας βοηθήσει σε αυτό. Αυτά είναι τα κύρια αντικείμενα στη λίστα με τα απαιτούμενα προστατευτικά ρούχα, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης γάντια, φόρμες και παπούτσια..

Όταν εργάζεστε με πνευματικό πιστόλι, πρέπει να προσαρμοστείτε στις ακόλουθες τυπικές παραμέτρους:

 • πίεση αέρα 200-250 l / min.
 • το πάχος του στρώματος διαλύματος που εφαρμόζεται είναι 10-12 mm.
 • υπερπίεση του συμπιεστή – 3,5-4 atm.

Η απόσταση μεταξύ του άκρου του ακροφυσίου και του τοίχου είναι πολύ σημαντική κατά τη διαδικασία της εργασίας – είναι αλληλένδετη με την πυκνότητα του εφαρμοζόμενου μείγματος: όσο παχύτερο είναι το διάλυμα, τόσο μικρότερη απόσταση πρέπει να υπάρχει από τον τοίχο. Για υγρά μείγματα, η συνιστώμενη απόσταση εργασίας είναι 200-250 mm.

Όσο πιο μακριά κρατιέται το όπλο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια αναλωσίμων..

Η διαδικασία σοβάτισματος πρέπει να χωριστεί σε δύο στάδια:

 • εφαρμόστε πρώτα το μισό του προβλεπόμενου πάχους του γύψου.
 • στη συνέχεια, αφού περιμένετε να στεγνώσει, εφαρμόστε μισό περισσότερο, ενώ προσπαθείτε να εξαλείψετε τις παρατυπίες.

Ένα πυροβόλο όπλο χρησιμοποιείται για την επεξεργασία μεγάλων επιφανειών, επομένως, για ένα άτομο που δεν έχει κάνει τέτοια εργασία στο παρελθόν, θα είναι επίπονο, καθώς θα απαιτήσει μεγάλο φυσικό κόστος. Μια άλλη πρόσθετη δυσκολία μπορεί να είναι ο έλεγχος της σκανδάλης – απαιτεί επίσης την εφαρμογή φυσικής δύναμης. Εάν, παρ ‘όλα αυτά, αποφασιστεί να κάνετε όλη τη διαδικασία μόνοι σας, τότε συνιστάται έντονα να περιγράψετε μια περιοχή 1,5 ή 2 τετραγωνικών μέτρων. μ κάθε φορά. Για αυτήν την περιοχή, η κατανάλωση πρώτων υλών θα είναι 25 κιλά (είναι καλύτερο να μην γεμίσετε εντελώς τη χοάνη σε σχήμα κώνου, αλλά αφήστε μια μικρή απόσταση μεταξύ των άκρων του δοχείου και της επιφάνειας του μείγματος).

Κατά την εφαρμογή του υλικού, το πιστόλι πρέπει να κινείται ομαλά και ομοιόμορφα οριζόντια, ενώ πιέζετε το μοχλό με την ίδια πίεση. Ο άξονας του ακροφυσίου πρέπει να διατηρείται κάθετος στον τοίχο.

Η ορθότητα της διαδικασίας πρέπει να ελέγχεται επιτόπου. Εάν υπάρχουν μουτζούρες, μπορείτε αμέσως να καταλάβετε ότι η τεχνική χρήσης του πιστόλι φυσίγγι είναι λανθασμένη..

Μοντέλα και κριτικές

  Οι ακόλουθοι κατασκευαστές μιας τέτοιας μονάδας ξεχωρίζουν:

  • Ταξίαρχος 65019. Τιμή αγοράς – 4200 ρούβλια. Αυτά τα προϊόντα είναι σουηδικής μάρκας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η στιβαρή χοάνη αλουμινίου..
  • Matrix 57530. Τιμή αγοράς – 2500 ρούβλια.
  • Fubag RK Decor – 3400 ρούβλια.

  Προς το παρόν, αυτά τα μοντέλα είναι αξιόπιστα από τους καταναλωτές και έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές. Σχεδόν όλα αυτά τα μοντέλα έχουν παρόμοια δομή, αλλά διαφέρουν στη χώρα κατασκευής ή σε μικρές λεπτομέρειες. Τις περισσότερες φορές, οι αγοραστές επαινούν την ανθεκτικότητα του στρώματος εφαρμοσμένου γύψου με αυτά τα όπλα και την ταχύτητα της διαδικασίας..

  Από τα πλην, παρατηρείται μείωση της ποιότητας του αποτελέσματος όταν χρησιμοποιείται χαμηλή πίεση. Με αυτήν την εφαρμογή, το διάλυμα φράζει το ακροφύσιο και στη συνέχεια σκορπίζεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις σε σβώλους και, ως αποτέλεσμα, δεν ξαπλώνει ομοιόμορφα.

  Οι αγοραστές συμβουλεύουν την ανάμιξη ενός διαλύματος μεσαίου πάχους, καθώς σχεδόν όλα τα μοντέλα δεν αντιμετωπίζουν πάντα καλά τα υγρά ή πολύ παχιά μείγματα.

  Η διαδικασία εφαρμογής διακοσμητικού γύψου με πιστόλι κασέτας, δείτε το παρακάτω βίντεο.