Οροφή “ουρανός” στην εσωτερική διακόσμηση

Μια οροφή με μια εικόνα είναι μια μάλλον ασυνήθιστη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Οι άνθρωποι βάζουν διαφορετικά σχέδια στο ταβάνι. Ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα είναι ο ουρανός με σύννεφα ή αστέρια. Ο έναστρος ουρανός σάς επιτρέπει να νιώσετε όλη τη δύναμη της γοητείας της νύχτας, ενώ τα σύννεφα βελτιώνουν τη διάθεσή σας και σας βοηθούν να επιτύχετε μια αρμονική κατάσταση του νου. Αυτό το επιτυχημένο εύρημα χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό διαφόρων εσωτερικών χώρων, επειδή η οροφή σε σχήμα ουρανού μπορεί να γίνει το highlight κάθε δωματίου..

Ιδιαιτερότητες

Με την οροφή “ουρανό”, μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο μοναδικό. Οι επιλογές σχεδίασης είναι ποικίλες. Το εξώφυλλο μπορεί να περιλαμβάνει αφράτα σύννεφα ή αστραφτερά αστέρια, και μερικοί προτιμούν καθαρό γαλάζιο ουρανό. Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο ανώτατο όριο θα φέρει φορτίο θετικής ενέργειας. Επίσης, η εικόνα μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια ή να βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της οροφής..

Ποικιλίες

Ταπετσαρίες με εικόνες του ουρανού δημιουργούνται από διαφορετικά υλικά. Οι ακόλουθες δημοφιλείς επιλογές μπορούν να διακριθούν:

 • από βινύλιο?
 • από υφάσματα?
 • από χαρτί (τέτοια υλικά μπορεί να είναι ανάγλυφα).

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν χαρτί ταπετσαρίας μονής στρώσης. Η επιφάνεια τέτοιων υλικών μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερή. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η χρήση ταπετσαρίας φωτογραφιών.. Τα χάρτινα καλύμματα δεν έχουν την ίδια αντοχή με τα υφάσματα ή τα υλικά βινυλίου, αλλά το πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία εγκατάστασης.

Όταν επιλέγετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προσεκτική προετοιμασία της επιφάνειας. Η βάση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, διαφορετικά η γυαλάδα θα τονίσει όλα τα ελαττώματα.

Το ανάγλυφο χαρτί είναι η πιο πρακτική επιλογή. Τέτοιες επιστρώσεις είναι πιο αξιόπιστες και πυκνές. Είναι επίσης καλύτεροι στο να κρύβουν τα ελαττώματα του ιδρύματος..

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν υφασμάτινες επικαλύψεις.. Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως:

 • νήματα πολυεστέρα?
 • ένιωσα;
 • ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ;
 • μετάξι;
 • γιούτα.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε αρκετά παχιά, πυκνά επιχρίσματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι δείκτες ηχομόνωσης και θερμομόνωσης θα είναι αρκετά υψηλοί..

Οι καταναλωτές συχνά επιλέγουν υλικά από PVC. Τέτοιες επικαλύψεις είναι πιο ανθεκτικές στις αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις. Για παράδειγμα, είναι ανθεκτικά στο υγρό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση πιθανής πλημμύρας. Αυτά τα υλικά είναι κατάλληλα για χρήση σε δωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Επιπλέον, η επιφάνεια ενός τέτοιου υλικού καθαρίζεται πολύ εύκολα από διάφορους ρύπους..

Εάν η δομή είναι μάλλον πολύπλοκη, πρέπει να στερεωθεί στο πλαίσιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ένα επίπεδο για την ισοπέδωση του καμβά. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την εγκατάσταση μόνο εάν κατανοείτε τις περιπλοκές τέτοιων εργασιών εγκατάστασης και έχετε κάποια εμπειρία. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες..

Αυτοκόλλητα

Μπορείτε να κάνετε χωρίς καθολικές εργασίες επισκευής. Απλώς χρησιμοποιήστε τα αυτοκόλλητα οροφής. Τα αυτοκόλλητα αστεριών είναι μια δημοφιλής επιλογή. Με τη βοήθεια τέτοιων διακοσμητικών στοιχείων, μπορείτε να διακοσμήσετε όχι μόνο τις οροφές, αλλά και άλλες επιφάνειες (για παράδειγμα, τοίχους). Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να πειραματιστείτε και να αλλάξετε το σχεδιασμό του δωματίου, επειδή τέτοια στοιχεία είναι πολύ εύκολο να ξεκολλήσουν..

Τα αυτοκόλλητα είναι κατάλληλα για διαφορετικά υλικά οροφής. Εξαίρεση αποτελούν οι επιφάνειες με γύψο ή ασβέστη..

Λαμπερός

Ενδιαφέρουσες επικαλύψεις με αποτέλεσμα λάμψης. Υπάρχουν αρκετές παρόμοιες επιλογές:

 • φθορίζων;
 • ασήμι;
 • φωσφόρου.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές είναι οι τρισδιάστατες εικόνες σε επικαλύψεις φθορισμού. Τέτοια υλικά λαμβάνονται με χρήση πολυεστέρα. Φωτίζεται χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές φωτισμού που είναι ικανές να εκπέμπουν εξαιρετικά μεγάλα κύματα UV. Τέτοιες επικαλύψεις ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό. Είναι κολλημένα, εστιάζοντας στις τυπικές τεχνολογίες.

Πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούνται ασημένια επιχρίσματα. Αυτά τα υλικά είναι ακριβά, αλλά φαίνονται υπέροχα. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει αξίζει τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Τα υλικά φωσφόρου λαμβάνονται με χρήση φωσφόρου και ακρυλικού χρώματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λωρίδες LED εισάγονται σε τεντωμένες οροφές. Λάμπουν μέσα από ένα ημιδιαφανές υλικό, παρέχοντας το αποτέλεσμα των λαμπρών ακτίνων του ήλιου ή των αστραφτερών αστέρων. Ο οπίσθιος φωτισμός κάνει την εικόνα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική. Όσο πιο ανοιχτό είναι το φόντο της επίστρωσης, τόσο πιο φωτεινή είναι η λάμψη..

Πώς να επιλέξετε?

Επιλέγοντας το πιο κατάλληλο κάλυμμα με την εικόνα του ουρανού, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τον σκοπό και τον γενικό σχεδιασμό του δωματίου, αλλά και το μέγεθός του. Για ένα μικρό δωμάτιο, οι ακτίνες του ήλιου, τα χιονισμένα σύννεφα είναι κατάλληλα. Τέτοιες εικόνες μπορούν να μεγεθύνουν οπτικά το χώρο. Για να κάνετε οπτικά το δωμάτιο μεγαλύτερο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την εικόνα των ουράνιων σωμάτων, ηλιοβασίλεμα. Το αποτέλεσμα της ελαφρότητας μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες εικόνες.

Για να αυξήσετε οπτικά την οροφή, σχεδιάστε ένα μοτίβο στους τοίχους για να συνεχίσετε την εικόνα στην οροφή. Αυτή η τεχνική κάνει το εσωτερικό ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ο συνολικός σχεδιασμός γίνεται όσο το δυνατόν πιο αρμονικός..

Συνιστάται να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του φωτισμού στο δωμάτιο.. Τα καλύμματα με αστέρια και μια σκοτεινή νυχτερινή εικόνα είναι κατάλληλα όταν υπάρχει άπλετο φυσικό φως στο δωμάτιο. Τα σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό είναι μια καλή επιλογή για ένα αρκετά σκοτεινό δωμάτιο. Αυτή η εικόνα θα το κάνει πιο ελαφρύ..

Σε διάφορα δωμάτια

Για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα του νυχτερινού ουρανού. Τα κοσμικά κίνητρα θα είναι επίσης κατάλληλα εδώ. Αυτός ο σχεδιασμός θα συμβάλει στη χαλάρωση, την ξεκούραση από τις καθημερινές υποθέσεις..

Το σαλόνι δεν πρέπει να είναι πολύ σκοτεινό, οι ζοφεροί τόνοι είναι απαράδεκτοι εδώ.. Η καλύτερη επιλογή για ένα τέτοιο δωμάτιο είναι μια εικόνα του ουρανού της ημέρας, του ήλιου, των σύννεφων. Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο και γεμάτο φως, μπορείτε να επιλέξετε τον βραδινό ουρανό ως διακόσμηση της οροφής, αλλά να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή με προσοχή. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να προκαλεί υπνηλία..

Στο δωμάτιο για παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα παραμυθιού (αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν το παιδί είναι ακόμα μικρό). Αξίζει να εστιάσουμε στο φύλο του παιδιού και στα χόμπι του. Τα αγόρια συνήθως έλκονται από το θέμα του διαστήματος, τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να αρέσουν στα ελαφριά κίνητρα..

Για παιδικό δωμάτιο, οι εικόνες είναι κατάλληλες, η χρωματική γκάμα των οποίων δεν περιορίζεται μόνο σε μπλε και λευκές αποχρώσεις. Μπορείτε να προσθέσετε φωτεινά χρώματα: ροζ, μπλε αραβοσιτέλ, πράσινο και άλλα. Μπορεί να είναι τόσο ενδιαφέρουσες προφορές όπως μπαλόνια στον ουρανό, πεταλούδες ή κάτι άλλο..

Δεν συνιστάται η χρήση πολλών σκούρων χρωμάτων σε κουζίνες και διαδρόμους. Η εικόνα του ουρανού σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είναι φωτεινή. Αυτό θα βοηθήσει στην οπτική μεγέθυνση του μικρού χώρου και στη δημιουργία θετικής στάσης. Δεν μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το σχέδιο σε ολόκληρο τον καμβά, αλλά να χρησιμοποιήσετε μερικά θραύσματα..

Σημαντικές αποχρώσεις

Οι εικόνες του έναστρου ουρανού χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κατοικημένους χώρους, αλλά και για τη διακόσμηση νυχτερινών κέντρων, κέντρων ψυχαγωγίας, αιθουσών που προορίζονται για γιορτές, καφετέριες και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση τέτοιων οροφών. Ο νυχτερινός ουρανός στην επιφάνεια της οροφής συνδυάζεται τέλεια με μοντέρνα στυλ σχεδιασμού, εθνοτικά κίνητρα.

Τα αστέρια στην οροφή είναι κατάλληλα για κιτς, αρτ ντεκό, ποπ αρτ, ανατολίτικες, αιγυπτιακές, αντίκες σχεδιαστικές οδηγίες.

Ο σχεδιασμός “αστέρι” φαίνεται επίσης ενδιαφέρον στις πισίνες. Τα αστέρια θα αντανακλούν μαγευτικά στο νερό και ο σωστός φωτισμός θα κάνει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο πολύ μυστηριώδη..

Όσο για την εικόνα ενός γαλάζιου ουρανού με σύννεφα, το εύρος του είναι επίσης αρκετά ευρύ. Αυτές οι οροφές είναι κατάλληλες για θεματικούς χώρους λιανικής, σαλόνια ομορφιάς, οικογενειακά καφέ και ούτω καθεξής. Ο ουρανός της ημέρας φαίνεται καλός στις ίδιες πισίνες. Ένα τέτοιο ταβάνι είναι κατάλληλο όχι μόνο για μοντέρνα, αλλά και για κλασικά στυλ εσωτερικού χώρου..

Το φόντο στο οποίο βρίσκονται τα αστέρια, οι σύγχρονοι σχεδιαστές δεν κάνουν μόνο μαύρο ή σκούρο μπλε. Πρόσφατα, πιο πρωτότυπες επιλογές κερδίζουν δημοτικότητα: καφέ, μοβ, ροζ κλπ. Τέτοιες επιλογές είναι δημοφιλείς στους λάτρεις των ασυνήθιστων λύσεων.

Ενδιαφέροντα παραδείγματα

Κατά τη δημιουργία μιας εικόνας του έναστρου ουρανού στο ταβάνι, χρησιμοποιείται συχνά ο οπίσθιος φωτισμός. Σας επιτρέπει να επιτύχετε τον μέγιστο ρεαλισμό και κάνει την επίστρωση ιδιαίτερα όμορφη.

Ένας γαλάζιος ουρανός με σύννεφα είναι ιδανικός για ένα σαλόνι. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ελαφρότητας και ευελιξίας..

Οι οροφές Sky είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για παιδικά δωμάτια.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν εικόνες του ουρανού με έντονες πινελιές – για παράδειγμα, με όμορφες πεταλούδες..

Το γυαλιστερό ταβάνι με τα φωτεινά αστέρια φαίνεται πραγματικά μαγευτικό. Ωστόσο, αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι κατάλληλος σε όλα τα δωμάτια..

Επισκόπηση τεντωμένης οροφής "Ουρανός" δείτε το επόμενο βίντεο.