Κόλλα “Moment Crystal”: σύνθεση, ιδιότητες και χαρακτηριστικά εφαρμογής

Η αδιάβροχη πολυουρεθάνη Moment Kristall είναι μία από τις πολυάριθμες κόλλες που παράγει η Henkel. Τα προϊόντα αυτής της επιχείρησης είναι πολύ γνωστά σε όλο τον κόσμο και οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται σε πολλές χώρες. Στη Ρωσία, η παραγωγή κόλλας Moment διεκπεραιώνεται από την Henkel Era LLC, που βρίσκεται στην πόλη Tosno, στην περιοχή του Λένινγκραντ και λειτουργεί ως μέρος της ανησυχίας από το 1991..

Προδιαγραφές

Η κόλλα Moment Crystal περιέχει σταθεροποιητικούς παράγοντες, πολυμερή ετεροσαΐνης της ομάδας πολυουρεθάνης, οξικό αιθυλεστέρα και ακετόνη. Λόγω της παρουσίας αυτών των συστατικών, η κόλλα είναι πολύ ανθεκτική στο νερό και κατάλληλη για χρήση σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Το εργαλείο είναι απολύτως διαφανές, με αποτέλεσμα η διασταύρωση των στοιχείων να είναι πρακτικά αόρατη. Κατά τη διαδικασία της ξήρανσης, η σύνθεση κρυσταλλώνεται, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό βαθμό πρόσφυσης των τμημάτων και εγγυάται την ανθεκτικότητα της σύνδεσης. Η κόλλα είναι πολύ ανθεκτική στη θερμότητα και στον παγετό και ανέχεται καλά τη δράση των αλκαλίων και των αραιών οξέων..

Τα κολλημένα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες από -40 έως 70 μοίρες χωρίς κίνδυνο παραμόρφωσης της ραφής ή αμοιβαίας μετατόπισης τμημάτων. Το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας για εργασίες εγκατάστασης θεωρείται ότι είναι εύρος συν 18-25 μοίρες, αλλά εάν είναι απαραίτητο, η κόλληση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε χαμηλότερες όσο και σε υψηλότερες θερμοκρασίες..

Εάν η εργασία με τη σύνθεση πραγματοποιείται υπό ακραίες συνθήκες, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ξήρανση της κόλλας εξαρτάται πλήρως από τον χρόνο εξάτμισης του διαλύτη. Όσο πιο αργά λαμβάνει χώρα αυτή η διαδικασία, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί για να πολυμεριστεί πλήρως η ραφή..

Το “Moment Crystal”, όπως και πολλές άλλες ενώσεις αυτής της κατηγορίας, είναι μια εύφλεκτη ουσία. Επομένως, οι εργασίες συγκόλλησης πρέπει να εκτελούνται μακριά από πηγές ανοιχτής φωτιάς και με καλό εξαερισμό εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε εσωτερικούς χώρους. Η πυκνότητα της κόλλας είναι 0,88 g / cm3 και η μέση κατανάλωση, υπό την προϋπόθεση ότι η σύνθεση εφαρμόζεται και στις δύο επιφάνειες, κυμαίνεται από 250 έως 350 g / m2. Το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες από -20 έως 30 μοίρες και, αν καταψυχθεί, αποκαθιστά γρήγορα τις ιδιότητές του μετά την απόψυξη. Η διάρκεια ζωής της κόλλας περιορίζεται σε δύο χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης της θερμοκρασίας. Η μορφή απελευθέρωσης της κόλλας παρουσιάζεται σε σωλήνες των 30 και 125 ml, καθώς και δοχεία χωρητικότητας 750 ml και δοχεία δέκα λίτρων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεγάλος αριθμός θετικών κριτικών και μεγάλη ζήτηση καταναλωτών για κόλλα Moment Crystal λόγω ορισμένων αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων:

  • Το άνετο κόστος και η προσιτή τιμή καθιστούν το προϊόν πολύ δημοφιλές στην καθημερινή ζωή και το νοικοκυριό.
  • η αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα της σύνδεσης επιτρέπουν τη χρήση κόλλας για εργασία με εξαρτήματα που υπόκεινται σε μέτρια μηχανική καταπόνηση και κραδασμούς.
  • η απόλυτη διαφάνεια της άρθρωσης του άκρου εξηγεί την ευρεία χρήση κόλλας για την επισκευή επίπλων και αναμνηστικών σπιτιού.
  • η δυνατότητα συνδυαστικής κόλλησης, η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε υλικά σε διάφορους συνδυασμούς, διευρύνει σημαντικά το εύρος της σύνθεσης και την καθιστά ακόμη πιο δημοφιλής.
  • η κόλλα δεν περιέχει τολουόλιο, επομένως αποκλείεται η χρήση της σύνθεσης για άλλους σκοπούς.

Τα μειονεκτήματα της σύνθεσης “Moment Crystal” περιλαμβάνουν περιορισμούς στην κόλληση αντικειμένων σε επαφή με τρόφιμα και δυσάρεστη οσμή λόγω της παρουσίας διαλύτη στη σύνθεση.

Πεδίο εφαρμογής

Η κόλλα Moment Crystal χρησιμοποιείται ευρέως σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Το εργαλείο είναι κατάλληλο για τη σύνδεση υλικών διαφορετικής δομής και πυκνότητας μεταξύ τους σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Με αυτήν την ευέλικτη ένωση, μπορείτε να κολλήσετε πορσελάνη, κεραμικά, πλεξιγκλάς, ύφασμα, καουτσούκ, αφρό, φελλό και χαρτί σε διαφορετικές εκδόσεις. Λόγω των υψηλών αδιάβροχων ιδιοτήτων της, η κόλλα χρησιμοποιείται με επιτυχία στην επισκευή φουσκωτών σκαφών, πισινών και υποδημάτων..

Παρά το ευρύ φάσμα των υλικών που κολλάνε τέλεια με τη βοήθεια του “Kristall”, υπάρχουν επίσης ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση αυτού του εργαλείου. Το κυριότερο είναι η αδυναμία εργασίας με πιάτα και άλλα αντικείμενα που έχουν άμεση επαφή με το φαγητό. Η κόλλα δεν είναι επίσης κατάλληλη για συγκόλληση τμημάτων τεφλόν, πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου..

Οδηγίες χρήσης

Προκειμένου η κόλληση να είναι ισχυρή και ανθεκτική, είναι απαραίτητο να τηρείτε έναν αριθμό κανόνων που μπορούν να βρεθούν στην περιγραφή του προϊόντος στη συσκευασία. Η κύρια εγγύηση της αντοχής της σύνδεσης είναι η προσεκτική προετοιμασία των βάσεων εργασίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καθαριστούν και οι δύο επιφάνειες από μηχανική μόλυνση, να αφαιρεθεί σκόνη και να απολιπανθεί με βενζίνη ή ακετόνη. Αφού οι βάσεις είναι έτοιμες, πρέπει να ανοίξετε προσεκτικά τον σωλήνα, κρατώντας τον σε όρθια θέση. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή εξάπλωσης της κόλλας και θα διατηρήσει τα χέρια και τη συσκευασία σας καθαρά..

Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε το τζελ και στις δύο επιφάνειες και να το αφήσετε για 10-15 λεπτά.. Εάν το υλικό έχει πορώδη δομή και απορροφά γρήγορα τη σύνθεση, η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί. Αφού περάσει ο καθορισμένος χρόνος, είναι απαραίτητο να συνδέσετε δυνατά τα προς κόλληση μέρη και να τα κρατήσετε σε αυτή τη θέση για αρκετά δευτερόλεπτα..

Τη στιγμή της σύνδεσης τμημάτων μεταξύ τους, είναι δυνατό να προσαρμόσετε τη θέση τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν κολλάτε εσωτερικά αντικείμενα και αναμνηστικά. Μετά από μια μέρα, το προϊόν είναι εντελώς έτοιμο για χρήση..

Προληπτικά μέτρα

Όταν εργάζεστε με κόλλα Moment Crystal, δεν πρέπει να ξεχνάτε τα προσωπικά μέτρα ασφαλείας. Το προϊόν ανήκει στην κατηγορία των εύφλεκτων υλικών, επομένως η χρήση του κοντά σε ανοιχτή φωτιά απαγορεύεται αυστηρά. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να ανοίξετε τους αεραγωγούς ή να ενεργοποιήσετε τον εξαερισμό. Κατά τη διαδικασία εργασίας με κόλλα, είναι σημαντικό να μην το αφήσετε να έρθει σε επαφή με το δέρμα των χεριών και τον βλεννογόνο των ματιών. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής, το δέρμα πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο ζεστό νερό. Φυλάξτε το πακέτο Moment μακριά από παιδιά και ζώα. Καθαρίστε τα εργαλεία από κόλλα με βενζίνη αμέσως μετά το τέλος της εργασίας. Σε περίπτωση επαφής με το ύφασμα – το προϊόν συνιστάται να στεγνώνεται.

Λόγω της υψηλής ποιότητας, της ευκολίας στη χρήση και του χαμηλού κόστους, το “Moment Crystal” ουσιαστικά δεν έχει το ίδιο στην κατηγορία των κόλλων του. Όντας απαραίτητος βοηθός στο σπίτι και την καθημερινή ζωή, σας επιτρέπει να επισκευάσετε γρήγορα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε προϊόν και να παρατείνετε τη ζωή των αγαπημένων σας πραγμάτων..

Για πληροφορίες σχετικά με τη σωστή χρήση της κόλλας, δείτε το επόμενο βίντεο..