Ποια είναι τα μεγέθη των στρωμάτων;

Ποια είναι τα μεγέθη των στρωμάτων;

Το κρεβάτι και το στρώμα είναι ένα συνδυασμό, χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς έναν πλήρη υγιή ύπνο. Το μέγεθος του στρώματος καθορίζεται συνήθως από το μέγεθος του κρεβατιού, το οποίο μπορεί να είναι τυπικό ή προσαρμοσμένο. Οι διαστάσεις του πλαισίου κρεβατιού και του στρώματος πρέπει να ταιριάζουν ιδανικά μεταξύ τους και να μην διαφέρουν περισσότερο από 1-2 εκατοστά, διαφορετικά ένας άνετος ύπνος θα γίνει το απόλυτο όνειρο και ένα σπάνιο διαλείπον όνειρο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι τα μεγέθη των στρωμάτων για να βρείτε την καλύτερη επιλογή..

Ιδιαιτερότητες

Οι χώρες διαφέρουν μεταξύ τους όχι μόνο στα πρότυπα του θέματος, αλλά και στις μονάδες μέτρησης. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται ίντσες, στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία – εκατοστά. Όταν αγοράζετε ιταλικά ή άλλα ευρωπαϊκά έπιπλα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μέγεθος του μελλοντικού στρώματος και να επιλέξετε ένα που θα ταιριάζει σίγουρα στις διαστάσεις του κρεβατιού. Αλλά με έπιπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας τέτοιος αριθμός δεν θα λειτουργήσει. American King size – 78 ίντσες πλάτος και 80 εκατοστά εκατοστά – 198,1 x 203,1 εκ. Αυτές οι λεπτότητες των χωρών παραγωγής πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός κρεβατιού και στρώματος και επομένως πρέπει να επιλέξετε έναν κατασκευαστή ή τουλάχιστον μία χώρα παραγωγή και των δύο. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λάθος κατά 2-3 εκατοστά σε μέγεθος, το οποίο θα φέρει ταλαιπωρία στην κρεβατοκάμαρα..

Συνήθως το μέγεθος του κρεβατιού είναι 1-2 εκατοστά μεγαλύτερο από το μέγεθος του στρώματος. Ένα μικρό περιθώριο στη βάση του κρεβατιού χρειάζεται για να τοποθετήσετε και να ασφαλίσετε το προϊόν σε αυτό.

Εάν αυτό το απόθεμα δημιουργηθεί τεχνητά (δηλαδή, αποφασίζετε συγκεκριμένα να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι), τότε το ποσοστό θα παραβιαστεί και ο ύπνος θα γίνει τουλάχιστον άβολος.

Εάν το μέγεθος της βάσης αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο από το στρώμα, τότε το τελευταίο θα “σέρνεται” μπρος -πίσω, λιγότερο – το προϊόν απλά δεν θα σημειώνεται στο κρεβάτι. Ακόμα κι αν το σπρώξετε στο πλαίσιο, θα χάσει τις ορθοπεδικές του ιδιότητες λόγω συμπίεσης..

Τυπικό και μη τυποποιημένο

Τα πρότυπα στρώματος ύπνου διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Υπάρχουν δύο συστήματα μέτρησης: αγγλικά και μετρικά.. Τα αγγλικά χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία, τα μετρικά χρησιμοποιούνται στη Ρωσία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές και πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόσφατα, τα στρώματα ευρώ έχουν γίνει δημοφιλή, αλλά διαφέρουν επίσης μεταξύ τους ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Στην Ευρώπη, ένα μονό κρεβάτι έχει πλάτος 90-100 εκ., Στις ΗΠΑ – 99 εκ. Το ενάμισι στην Ευρώπη καθορίζεται από το πλάτος 140-160 εκ., Στις ΗΠΑ – 137,2 εκ. “Διπλά κρεβάτια” στην Ευρώπη – ένα κρεβάτι 180 ή 200 cm, στις ΗΠΑ – 193/198 x 203,2 cm ή 182,9 x 213,36 εκ. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα συνήθη ευρωπαϊκά μεγέθη για εμάς.

Τα στρώματα διαφέρουν όχι μόνο στο υλικό πλήρωσης, αλλά και στο μέγεθος. Παρεμπιπτόντως, το ύψος του προϊόντος εξαρτάται απλώς από το “γέμισμα” του και τα μοντέλα ελατηρίου είναι συνήθως υψηλότερα από αυτά χωρίς ελατήρια. Αλλά περισσότερο για αυτό λίγο αργότερα, τώρα θα εξετάσουμε τα τυπικά και όχι καθόλου τυποποιημένα μεγέθη μιας κουκέτας.

Έφηβος

Το μήκος ενός μοντέλου μπορεί να είναι 190, 195 και 200 ​​εκ. Τα μη τυποποιημένα μεγέθη είναι επιμήκη κρεβάτια με το ίδιο μακρόστενο στρώμα 210, 220 και 230 cm και αρκετά συνηθισμένα πλάτη έως 140 cm. Τα κρεβάτια για εφήβους ή τα μονά κρεβάτια έχουν μια τυπική κουκέτα, η οποία ορίζεται ως εξής:

 • 80 x 200 εκ.
 • 90 x 200 εκ.
 • 100 x 200 εκ.
 • 120 x 200 εκ.
 • 140 x 200 εκ.

Για παιδιά

Μια κούνια για νεογέννητο έχει μέγεθος στρώματος 60 x 120 cm ή 65 x 130 cm από ορισμένους (συχνότερα Ευρωπαίους) κατασκευαστές. Κατά την αγορά, οι κούνιες είναι εξοπλισμένες με ένα κατάλληλο στρώμα ακριβώς επί τόπου, έτσι ώστε οι παράμετροί τους να ταιριάζουν ακριβώς μεταξύ τους.

Τα κρεβάτια για παιδιά άνω των 3 ετών έχουν συνήθως διαστάσεις 70 x 140 (160) cm και τα στρώματα ταιριάζουν με αυτά σύμφωνα με τις ίδιες διαστάσεις. Το πλάτος της θέσης μπορεί να κυμαίνεται από 80, 90, 100 cm έως 110 και 120 cm, το μήκος – από 120, 130, 140 cm έως 150, 160, 170, 180, 190 και 200 ​​cm.

Για ενήλικες

Οι παράμετροι 190, 195 και 200 ​​cm θεωρούνται το ενιαίο μήκος του στρώματος “ενήλικα”. Τα 210, 220 και 230 εκατοστά αναφέρονται σε μη τυπικές παραμέτρους, οι οποίες μπορούν επίσης εύκολα να βρεθούν στην πώληση ή να παραγγελθούν.

Το πλάτος μιας κουκέτας ενηλίκου καθορίζεται κατά 140, 160, 180 και 200 ​​cm. Τα 140 εκατοστά ανήκουν στην κατηγορία των ενάμισι κρεβατιών, αλλά αυτό το μέγεθος είναι αρκετό για δύο. Το όνομα Queen size είναι ένα στρώμα 180 x 200, king size – 200 x 200 cm.

Μη τυποποιημένο

Ένα ορθογώνιο είναι η πιο οικεία και προσιτή μορφή στρώματος για τους περισσότερους από εμάς.. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό είναι το στρογγυλό σχήμα της κουκέτας, η διάμετρος της οποίας καθορίζεται από 200, 210, 220 και 230 cm. Ανήκει στην κατηγορία των μη τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακρίνονται για την πρωτοτυπία και το υψηλό κόστος τους. Το μη τυποποιημένο διπλό κρεβάτι γίνεται συνήθως κατά παραγγελία σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη σε μεγάλα και μικρά εργοστάσια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσετε ένα σκίτσο του μελλοντικού προϊόντος και να εστιάσετε στο μέγεθος και το σχήμα του ίδιου του κρεβατιού, έτσι ώστε το μελλοντικό προϊόν να “ταιριάζει” ιδανικά σε αυτό.

Υψος

Όπως σημειώθηκε, το ύψος ενός προϊόντος εξαρτάται από το πληρωτικό του και μπορεί να ποικίλει πολύ. Και όσο πιο ψηλά είναι, τόσο πιο άνετα είναι τα υπόλοιπα. Κάτω από το βάρος του σώματος ενός ατόμου, το στρώμα λυγίζει, τα παχιά μοντέλα λυγίζουν περισσότερο (μπορεί να μην το παρατηρήσουμε καν). Ως εκ τούτου, είναι τόσο άνετα, βολικά και γλυκά για να ξαπλώνετε και να κοιμάστε.. Ας επιστρέψουμε στο ύψος του κρεβατιού:

 • 3-4 εκατοστά είναι το ελάχιστο ύψος ενός στρώματος, το οποίο συχνότερα ονομάζεται επάνω στρώμα. Χρησιμεύει για την προστασία του κύριου προϊόντος από το να βραχεί και να φθείρεται.
 • 8-10 cm – το βέλτιστο ύψος του ορθοπεδικού προϊόντος χωρίς ελατήρια, επαρκές για έναν άνετο ύπνο.
 • 16-20 cm είναι το συνηθισμένο ύψος των στρωμάτων χωρίς ελατήρια.
 • 18-30 cm – ύψος μοντέλων ελατηρίου.
 • 40 εκατοστά, ύψος από 50 εκατοστά και εσείςαυτή τα στρώματα ανήκουν στην premium κατηγορία.

Αν μιλάμε για το ύψος ενός παιδικού προϊόντος, τότε είναι πολύ μικρότερο από έναν ενήλικα. Το βέλτιστο ύψος είναι 3-15 εκ. Και είναι όλα χωρίς ελατήριο.

Για να επιλέξετε το βέλτιστο ύψος, πρώτα απ ‘όλα, ξεκινήστε από το βάρος όσων αναπαύονται σε κρεβάτι ενηλίκων:

 • Βάρος έως 50 κιλά μπορείτε να επιλέξετε ένα λεπτό στρώμα χωρίς ελατήρια από λατέξ και αφρό πολυουρεθάνης ή μοντέλα ελατηρίου τύπου Bonnel.
 • Έως 90 κιλά μια ιδανική επιλογή θα ήταν ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια μεσαίας σταθερότητας (256 ή περισσότερα ελατήρια).
 • Για άτομα που ζυγίζουν περισσότερο από 90 κιλά αξίζει να επιλέξετε μοντέλα με ανεξάρτητα ελατήρια (620 μονάδες και άνω) ή μοντέλο χωρίς ελατήριο με πάχος 20 cm μεσαίας και υψηλής ακαμψίας.

Στο διαβατήριο του στρώματος, ο κατασκευαστής υποδεικνύει το φορτίο σε μια κουκέτα. Όταν επιλέγετε ένα στρώμα για ένα ζευγάρι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το βάρος του καθενός από αυτά και να προχωρήσετε από το μεγαλύτερο βάρος. Εάν η διαφορά βάρους είναι ασήμαντη (έως 10 κιλά), τότε μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιοδήποτε στρώμα, εκτός από τα ελατήρια “Bonnel«(Αν το ζευγάρι δεν είναι βαρέων βαρών). Εάν η διαφορά είναι περίπου 20-30 κιλά, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ψηλά στρώματα με μπλοκ ανεξάρτητων ελατηρίων (620 μονάδες) ή δύο στρώματα χωρίς ελατήρια με διαφορετικό γέμισμα. Με απλά λόγια, όσο υψηλότερο είναι το ορθοπεδικό στρώμα, τόσο περισσότερο βάρος αντέχει. Αλλά τα ψηλά μοντέλα με εξαρτημένα ελατήρια δεν είναι κατάλληλα για μεγάλα βάρη..

Δεν συνιστώνται για ζευγάρια με διαφορά βάρους, επειδή κάτω από ένα μεγάλο βάρος τα ελατήρια θα λυγίσουν πιο έντονα και ένα άτομο με μικρότερο βάρος απλά θα κυλήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση..

Πώς να επιλέξετε μήκος?

Καθορίζεται από το μήκος του κρεβατιού ή του κρεβατιού. Το βέλτιστο θεωρείται όταν υπάρχει αποθεματικό 20-30 cm από το ύψος ενός ατόμου. Για παράδειγμα, το ύψος ενός παραθεριστή είναι 170 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άνετο μήκος για αυτόν θα είναι 190, 195 και 200 ​​εκατοστά. Εάν ένα από τα μέλη της οικογένειας έχει ύψος 190 εκατοστά, τότε αυτός είναι ένας λόγος για να σκεφτείτε την αγορά ενός μη τυπικό κρεβάτι και στρώμα 210 ή 220 cm.

Μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να επιλέξει το μήκος του στρώματος. Για ένα νεογέννητο, συνήθως επιλέγονται μοντέλα 60 x 120 cm ή 65 x 130 cm – είναι συμπαγή και αρκετά άνετα. Εξυπηρετούν έως και 3 χρόνια ή έως ότου το παιδί ξεπεράσει τον χώρο ύπνου.

Για ενήλικα παιδιά από 2-3 ετών, θα πρέπει να επιλέξετε τυπικά μοντέλα 70 x 140 cm ή κρεβάτια, το μήκος των οποίων αυξάνεται στα 190-200 cm.

Μπορεί να κατασκευαστεί ανάλογα με το μέγεθος του πελάτη?

Ναί. Τα προσαρμοσμένα στρώματα περιλαμβάνουν συνήθως:

 • Μοντέλα μη τυποποιημένα σε πλάτος.
 • Κλειστό, οβάλ, στρογγυλό, τραπεζοειδές, τετράγωνο στρώμα (εκτός 200 x 200 cm).

Τέτοια προϊόντα κατασκευάζονται με επιπλέον χρέωση και σύμφωνα με τις παραμέτρους του ίδιου του κρεβατιού..

Βαθμολογία των καλύτερων

Οι Ρώσοι κατασκευαστές στρωμάτων έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους:

 • Ο Τόρης. Ο κατασκευαστής στρώματος λειτουργεί από το 1998. Η μάρκα έχει τις δικές της μοναδικές εξελίξεις όπως το PocketSpringSilent – μια ανεξάρτητη ανοιξιάτικη μονάδα, η οποία δεν έχει ανάλογα στη Ρωσία. Η παραγωγή βρίσκεται στην πόλη Murom και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.
 • Πρόξενος. Λιγότερο γνωστός κατασκευαστής στρωμάτων από οικονομία σε premium κατηγορία. Τα προϊόντα διακρίνονται από μια προσιτή τιμή και υψηλή ποιότητα, η οποία επιβεβαιώνεται ετησίως από περισσότερους από ένα εκατομμύριο ικανοποιημένους πελάτες..

 • Ορματέκ. Είναι διάσημο για την άψογη ποιότητα των στρωμάτων του. Ο κατασκευαστής παράγει περίπου 3.000 αντικείμενα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των «παλιών» και καινοτόμων προϊόντων. Επιπλέον, η μάρκα κατασκευάζει ελατήρια και τα πουλά σε μικρούς κατασκευαστές..
 • Ασκόνα. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Ρωσία, το οποίο ανήκει στη σουηδική εταιρεία Hilding Anders Group. Τα στρώματα παράγονται σε μεταφορική γραμμή και αγοράζονται υλικά και εξαρτήματα τόσο από εγχώριους όσο και από δυτικούς προμηθευτές. Η μάρκα διαθέτει το δικό της εργαστήριο, μέσα στους τοίχους του οποίου δοκιμάζονται δείγματα στρώματος και υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών. Τα στρώματα Askona αναγνωρίζονται ως ένα από τα καλύτερα στο είδος τους, διακρίνονται από μια τεράστια επιλογή και σχετικά υψηλή τιμή..

Αν μιλάμε για συγκεκριμένα μοντέλα στρωμάτων, τότε μπορείτε να κάνετε μια μικρή βαθμολογία από τα καλύτερα από τα καλύτερα.

Αξιολόγηση στρωμάτων με ανεξάρτητα ελατήρια:

 • Promtex “Soft Standard Combi”. Αυτό το στρώμα βασίζεται σε ένα μπλοκ ανεξάρτητων ελατηρίων. Αφενός, είναι σκληρό λόγω των λινών καρύδας, αφετέρου, είναι μεσαίου μαλακού λόγω οικολογικού αφρού. Κάθε ελατήριο αυτού του στρώματος περικλείεται σε ξεχωριστό κάλυμμα, όπως σε άλλα μοντέλα αυτού του τύπου. Η τιμή ενός τέτοιου προϊόντος είναι περίπου 15.000 ρούβλια..
 • Luntek “Cocos 625”. Αυτό το μοντέλο διαθέτει 550 ελατήρια ανά τετραγωνικό μέτρο. m, που καθορίζει τις καλύτερες ορθοπεδικές του ιδιότητες και το μεγαλύτερο βάρος που μπορεί να αντέξει το στρώμα (150 κιλά). Η «γέμιση» του στρώματος είναι η καρύδα, η οποία παρέχει σταθερότητα στο προϊόν και είναι ιδανική για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα στην πλάτη. Το κόστος του καθορίζεται από 24-26.000 ρούβλια.
 • Askona “Balance Forma”. Το ορθοπεδικό στρώμα έχει 256 ελατήρια ανά τετρ. m και όριο 110 kg ανά κουκέτα. Στο κόστος του, είναι κάτι παραπάνω από προσιτό – 13-17 000 χιλιάδες ανά μονάδα.

Αξιολόγηση μοντέλων χωρίς ελατήρια:

 • Dreamline “Classic Roll Slim”. Η τρίτη θέση δίνεται στο μοντέλο με πάχος 10 cm μεσαίας σκληρότητας. Το στρώμα είναι συμπαγές και κινητό – είναι εύκολο να τυλίξετε και να κρυφτείτε σε μια ντουλάπα ή να το χρησιμοποιείτε πλήρως κάθε μέρα. Το μοντέλο βασίζεται σε συνθετικό λάτεξ – ένα ασφαλές, υποαλλεργικό υλικό που είναι απίστευτα ανθεκτικό και πρακτικό στη χρήση. Η τιμή ενός τέτοιου στρώματος είναι περίπου 5-6.000 ρούβλια..
 • Askona “Trend Roll”. Το στρώμα έχει μέση σταθερότητα και μέγιστο φορτίο 110 κιλά ανά κουκέτα. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας ειδικός αφρός που υποστηρίζει τέλεια τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου και διαρκεί πολύ ακόμη και με καθημερινή χρήση. Τιμή – 8-10.000 ρούβλια.
 • Ormatek “Flex Standart”. Αυτό το στρώμα έχει κερδίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Στο εσωτερικό του υπάρχει τεχνητό λατέξ – ένα υλικό που δεν φοβάται το άγχος ή τις ασθένειες της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Έχει υψηλό επίπεδο ακαμψίας και είναι μονολιθικό μοντέλο, δηλαδή δεν έχει στρώσεις σαν κέικ. Το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος είναι 13-14.000 ρούβλια.

Αξιολόγηση στρώματος άνοιξη:

 • Ορματέκ “Λάρδα”. Ένα στρώμα με ένα μπλοκ εξαρτημένων ελατηρίων μεσαίας σκληρότητας διακρίνεται από μια προσιτή τιμή και εξαιρετική ποιότητα – περίπου 10.000 ρούβλια και 105 κιλά φορτίου σε μια κουκέτα.
 • Promteks-Orient “Rest Standard”. Η μικρή διάμετρος των εξαρτημένων ελατηρίων εξασφαλίζει το σωστό ομοιόμορφο φορτίο στη σπονδυλική στήλη. Ο αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται ως πληρωτικό – ένα ανθεκτικό, σκληρό και ανθεκτικό στη φθορά υλικό. Η τιμή του καθορίζεται από 9.500 έως 12.500 ρούβλια, ανάλογα με το μέγεθος της κουκέτας.
 • Askona “Balance Extra”. Το στρώμα με ελατήρια Bonnel υψηλής ακαμψίας μπορεί να αντέξει φορτίο έως 110 κιλά ανά κρεβάτι. Στο “γέμισμα” του – αφρός πολυουρεθάνης, έξω – ένα πυκνό κάλυμμα ζακάρ. Το κόστος του προϊόντος είναι 9.000-17.000 ρούβλια.

Κριτικές

Στρώματα Ασκόνα, Perhapsσως οι πιο διάσημοι παίκτες στην αγορά, και υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κριτικών για αυτούς. Οι αγοραστές χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα: μερικοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με την αγορά, οι άλλοι όχι. Είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς αδιάφορος μεταξύ των χρηστών, αφού αυτά τα στρώματα είτε ταιριάζουν απόλυτα, είτε απλά απογοητεύουν τους ιδιοκτήτες τους.

Οι περισσότερες από τις κριτικές για τα στρώματα Askona είναι θετικές: οι αγοραστές εκτιμούν την ποικίλη επιλογή, το ευρύ φάσμα μεγεθών, τη διαθεσιμότητα εξαιρετικά υψηλών μοντέλων και ειδικών που μπορούν να αντέξουν πολύ βάρος. Τα προϊόντα είναι ιδανικά στο σχεδιασμό τους και απίστευτα ανθεκτικά, άνετα, πρακτικά και απλά χρήσιμα. Μεταξύ των μειονεκτημάτων, οι αγοραστές σημειώνουν μια υψηλή τιμή, μερικές φορές παράλογη. Σημειώνουν ότι μπορείτε εύκολα να βρείτε το αντίστοιχο με λογικό κόστος, χωρίς να πληρώσετε υπερβολικά για τη μάρκα και τις καινοτομίες της..

Στρώματα Ορματέκ Είναι ένας άλλος ηγέτης επιλογής για απαιτητικούς αγοραστές. Σημειώνουν πιο προσιτό κόστος και μεγάλη επιλογή από τυπικά έως μη τυποποιημένα μοντέλα. Οι αγοραστές σημειώνουν ότι τα στρώματα αυτής της μάρκας τους έδωσαν έναν πλήρη ύπνο, ότι είναι άνετα, πρακτικά και προσιτά – μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε κέντρο επίπλων. Από τα μειονεκτήματα – ένα τεχνητό πληρωτικό σε μοντέλα προϋπολογισμού, το οποίο με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να αποτυγχάνει και να χάνει τις ορθοπεδικές του ιδιότητες.

Υπάρχουν επίσης θετικές κριτικές για στρώματα premium, για παράδειγμα, για το μοντέλο Babysleep “Buona Cotton”. Δικαιολογεί το υψηλό κόστος λόγω των ορθοπεδικών ιδιοτήτων και του υλικού πλήρωσης, που παίζει βασικό ρόλο..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του μεγέθους του στρώματος, δείτε το επόμενο βίντεο..