Πώς να ταιριάξετε τούλι και κουρτίνες;

Πώς να ταιριάξετε τούλι και κουρτίνες;

Τώρα, όπως και πριν, πολλοί άνθρωποι διακοσμούν τα παράθυρα με τούλι και κουρτίνες. Μια τέτοια διακόσμηση παραθύρων γίνεται η τελευταία πινελιά οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου, μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο άνετο. Οι κουρτίνες και το τούλι είναι δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να συνδυαστούν σωστά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε σωστά ένα στοιχείο διακόσμησης παραθύρων στο άλλο και πώς να το κάνετε πιο κομψό με αυτόν τον τρόπο..

Σύγχρονες επιλογές για διακόσμηση παραθύρων

Κλασικό στιλ

Η πιο κοινή επιλογή είναι οι συρόμενες κουρτίνες δύο τεμαχίων. Συνήθως είναι κρεμασμένα στα παράθυρα σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε κλασικό στιλ. Συνήθως έχουν δύο πανομοιότυπα μισά, τα οποία είναι διακοσμημένα με σχέδια, κέντημα ή άλλο ντεκόρ.. Οι παραδοσιακές κουρτίνες με μονογράμματα είναι πολύ όμορφες, φαίνονται πολύ πολυτελείς και μπορούν να προσθέσουν πολυτέλεια και άνεση σε κάθε δωμάτιο.. Επίσης πολύ δημοφιλείς είναι οι κουρτίνες νημάτων, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ύφανση λεπτών νημάτων και έχουν επίσης συμβατικό συρόμενο σχέδιο. Το σετ συνήθως συνοδεύεται από λεπτό τούλι..

Πιο μοντέρνα είναι τα ρολά, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για να σκουρύνουν ή να φωτίσουν ένα δωμάτιο. Αυτές οι περσίδες είναι παρόμοιες με τις ρωμαϊκές περσίδες, και τα δύο αυτά μοντέλα ανοίγουν και κλείνουν από πάνω προς τα κάτω και μοιάζουν με περσίδες στο σχεδιασμό. Τα ρολά τυλίγονται σε ένα πηνίο, τα ρωμαϊκά μοντέλα διπλώνονται σε ένα ακορντεόν. Αυτά είναι πολύ κομψά μοντέλα μέχρι το περβάζι.. Οι περσίδες είναι νυχτερινά μοντέλα που καλύπτουν πλήρως το δωμάτιο από τη θέα από το δρόμο..

Αυστριακές κουρτίνες

Ένας γνωστός τύπος κουρτινών είναι οι αυστριακοί. Πρόκειται για κουρτίνες, οι οποίες είναι ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ ύφασμα, το οποίο είναι διακοσμημένο με ασυνήθιστη κουρτίνα με τη μορφή κρότων. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται συνήθως υφάσματα με οποιαδήποτε υφή, μοτίβο.. Τα αυστριακά μοντέλα είναι ακόμη κατασκευασμένα από λεπτό πλέγμα. Συνήθως, σε αυτή την περίπτωση, συνδυάζονται αρκετοί διαφορετικοί καμβάδες σε μια κουρτίνα. Και εδώ περισσότερος χώρος καταλαμβάνει το τούλι. Οι κουρτίνες χρησιμοποιούνται μόνο για να σκοτεινιάσουν το δωμάτιο..

Συνήθως, ο σχεδιασμός του τούλι είναι πιο εκλεπτυσμένος και εκλεπτυσμένος και η κουρτίνα είναι πιο ουδέτερη..

Αγγλικές κουρτίνες

Οι αγγλικές κουρτίνες είναι επίσης πολύ δημοφιλείς, οι οποίες διαφέρουν στο ότι καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο. Συνήθως δεν πρόκειται για πολύ ογκώδεις καμβάδες κατασκευασμένους από λεπτό και όχι πολύ αφράτο υλικό, και αυτό ισχύει τόσο για τούλι όσο και για κουρτίνες. Κατά κανόνα, το τούλι επιλέγεται σε πιο φωτεινή απόχρωση και οι ίδιες οι κουρτίνες είναι κρεμασμένες πιο ελαφριές, αλλά με ενδιαφέροντα μοτίβα..

Θα μάθετε περισσότερα για το πώς να συνδυάσετε κουρτίνες στο εσωτερικό στο παρακάτω βίντεο..

Οι τάσεις της μόδας

Κλασικό στιλ

Για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ, είναι πολύ μοντέρνο να χρησιμοποιείτε ρολά, αυτά είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα που είναι πολύ άνετα και λειτουργικά. Οι ρωμαϊκές περσίδες με τούλι στην κορυφή είναι επίσης πολύ ασυνήθιστες. Άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν γάντζους για να στερεώνουν τις κουρτίνες, καθώς και στερεώσεις στη μπάρα.. Για πιο κλασικά στυλ, άλλα μοντέλα κουρτινών και τούλι είναι χαρακτηριστικά..

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε κλασικό στιλ, προτιμήστε τα μάλλον πυκνά υφάσματα για κουρτίνες και τούλι, και συνήθως τέτοια προϊόντα είναι διακοσμημένα με λαμπρέκι, καθώς και διακόσμηση όπως κορδόνια και κλιπ. Κατά κανόνα, σε αυτή την περίπτωση, δίνεται έμφαση σε αυτό..

Όσο για το τούλι, έχει συνήθως ένα ενδιαφέρον σχέδιο, συχνά με κουρτίνα, καθώς και μεγάλο αριθμό αφράτων πτυχώσεων..

Η εξαίρεση είναι ότι το στυλ του κλασικού περιορίζει την επιλογή σας μόνο από το σχήμα τέτοιων προϊόντων.. Το χρώμα τους μπορεί να είναι οποιοδήποτε, όλα θα εξαρτηθούν μόνο από το γούστο σας. Επίσης, για κλασικά σχέδια διαμερισμάτων, χρησιμοποιούνται σατέν ή μεταξωτά υφάσματα, τα οποία είναι όμορφα διακοσμημένα με μεταλλικά νήματα. Αυτή είναι μια κομψή επιλογή που θα είναι πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα για να φαίνεται σε οποιοδήποτε κλασικό σαλόνι..

Εάν κρεμάτε όμορφες κουρτίνες από ακριβό υλικό, πρέπει να επιλέξετε ένα ελαφρύ και απλό τούλι στο κιτ για αυτά, είναι καλύτερα αν είναι κατασκευασμένο από σιφόν ή οργάντζα..

Σε συνδυασμό με σατέν κουρτίνες, το μεταξωτό τούλι θα φαίνεται πιο όμορφο και ενδιαφέρον..

Στυλ χώρας

Τώρα είναι πολύ δημοφιλές να διακοσμήσετε το εσωτερικό των εξοχικών σπιτιών και ντάχας στο στυλ της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα υλικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον και να πληρούν ορισμένα κριτήρια..

Έτσι, για κουρτίνες, συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υφάσματα, τα οποία είναι επίσης τέλεια για εσωτερικό στυλ οικολογικού στιλ.. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις χοντρές κουρτίνες, καθώς και τα πιο λεπτά μοντέλα τούλι από chintz ή calico. Είναι αποδεκτό εάν η διακόσμηση του παραθύρου είναι διακοσμημένη με ένα όμορφο μοτίβο ή δαντέλα.

Το τούλι από δαντέλα φαίνεται πολύ κομψό και κομψό. Επίσης για αυτό το στυλ, συνήθως επιλέγονται μοντέρνες κουρτίνες από νήματα, οι οποίες είναι διακοσμημένες με ξύλινες χάντρες..

Μινιμαλιστικό στυλ

Τώρα είναι πολύ μοντέρνα η διακόσμηση των διαμερισμάτων σε μινιμαλιστικό ύφος, υποθέτει ότι οι κουρτίνες δεν θα έχουν λαμπερά και επιδεικτικά στοιχεία, πρέπει μόνο να εξομαλύνουν το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε αρμονικά το τούλι για τέτοιες κουρτίνες, θα πρέπει να αποτελούν ένα ενιαίο και μοναδικό σύνολο. Αυτό το στοιχείο του εσωτερικού πρέπει να είναι πολύ λειτουργικό και να σβήνει τη δυναμική ολόκληρου του δωματίου.. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσετε κουρτίνες ή τούλια με φωτεινά μοτίβα ή ογκομετρική υφή..

Επίσης, για ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, θα πρέπει να αγοράσετε τούλι από ελαφριά υφάσματα, όπως σιφόν, το οποίο θα συμπληρώσει τέλεια τις ίδιες ελαφριές κουρτίνες..

Σε γενικές γραμμές, μια τέτοια μοντέρνα διακόσμηση παραθύρων θα πρέπει να είναι αρκετά απλή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγοράσετε κουρτίνες και τούλι με φωτεινό μοτίβο ή ασυνήθιστη κουρτίνα..

8 φωτογραφίες

Υφάσματα

Όταν επιλέγετε έναν συνδυασμό κουρτινών και τούλι, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε υφάσματα που ταιριάζουν καλά. Έτσι, σε ορισμένα καταστήματα υπάρχουν ήδη έτοιμες επιλογές για διακόσμηση παραθύρων, αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να μην σας ταιριάζει σε μέγεθος ή συγκεκριμένο σχεδιασμό, οπότε είναι σημαντικό να μάθετε πώς να επιλέγετε ανεξάρτητα αυτά τα δύο στοιχεία μεταξύ τους. Ο πρώτος κανόνας που πρέπει να τηρείτε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε φυσικά υφάσματα με συνθετικά, ακόμα κι αν μιμούνται το πρώτο.

Οι κουρτίνες από καθαρό λινό θα φαίνονται άσχημες με τούλι από συνθετικά, ακόμα κι αν έχει απλή ύφανση..

Οποιαδήποτε συνθετικά και φυσικά υφάσματα, αν και μπορεί να μοιάζουν πολύ στην εμφάνιση, από άλλες απόψεις θα διαφέρουν πολύ. Έτσι, θα έχουν διαφορετική ικανότητα μετάδοσης, διαφορετικό βάρος και πυκνότητα. Ο πολυεστέρας δεν συνιστάται να συνδυάζεται με φυσικά υλικά. Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε κουρτίνες από ένα τέτοιο ύφασμα, το τούλι πρέπει επίσης να είναι αφύσικο..

Η μόνη επιλογή που είναι ευπροσάρμοστη και κατάλληλη για απολύτως κάθε συνθετικό υλικό είναι η βισκόζη..

Κατά κανόνα, αυτό το υλικό δεν χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή για την κατασκευή κουρτινών, χρησιμοποιείται με την ύφανσή του σε βαμβάκι, λινό και ακόμη πιο αυστηρά υφάσματα.. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πάρετε ένα αφύσικο τούλι που θα έχει λίγη λάμψη.. Ένα τέτοιο σύνολο θα φαίνεται αρκετά αρμονικό, παρά την αναντιστοιχία υφασμάτων.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για το συνδυασμό μεμονωμένων υφασμάτων. Τα υλικά βελούδου και σατέν δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με χοντρό λινό και άλλα υφάσματα που έχουν τραχιά υφή.. Το λεπτό τούλι από σιφόν και παρόμοια υλικά πρέπει να συμπληρώνεται με βαρύτερες και παχύτερες κουρτίνες από ταφτά ή σατέν. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να αγοράσετε ούτε λινά μοντέλα, θα φαίνονται ασυνήθιστα με σιφόν..

Εκτός από τη σύνθεση των υφασμάτων, η υφή τους πρέπει επίσης να ταιριάζει.. Σατέν βαμβακερές κουρτίνες με ελαφριά γυαλάδα φαίνονται υπέροχα με ματ τούλι σιφόν – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τονίσετε τη γυαλάδα στις κουρτίνες και να το κάνετε να ξεχωρίζει. Αν προτιμάτε ελαφριές και απλές λινές κουρτίνες, μπορείτε να τις διαφοροποιήσετε με πτυχωτό τούλι. Ένα τέτοιο σύνολο θα φανεί πολύ ενδιαφέρον..

Οι παχιές βαμβακερές κουρτίνες ταιριάζουν καλά με το guipure, αφού το τελευταίο υλικό μπορεί να κάνει το βαμβάκι όχι τόσο απλό και αυστηρό.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Οι τουρκικές κουρτίνες είναι πολύ δημοφιλείς στη Ρωσία.. Πρόκειται για κατασκευαστές όπως η Syz Group, Palusel, Almira, Tehuca και πολλοί άλλοι.. Τα μοντέλα διακόσμησης παραθύρων από την Τουρκία διακρίνονται από μεγάλη ποικιλία και μεγάλη ποικιλία. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες κουρτίνες και τούλια ανατολίτικου στυλ έχουν κομψά μοτίβα λουλουδιών. Οι εκτυπώσεις με τη μορφή των λεγόμενων “τουρκικών αγγουριών” είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Τα προϊόντα με όμορφα ανατολίτικα κεντήματα ή ανάγλυφα στολίδια είναι επίσης πολύ δημοφιλή..

Οι πιο διάσημες ρωσικές μάρκες, που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ποικιλία κουρτινών και τούλι, είναι οι κατασκευαστές Marquis, Realtex, Arya Home, Interior-style, Kompanion-Tekk, Helga. Ο τελευταίος κατασκευαστής διακρίνεται από το γεγονός ότι παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από φωτοκουρτίνες και πολυτελή τούλια με ενδιαφέρον σχεδιασμό και προσφέρει επίσης αγορά υφασμάτων για αυτά τα προϊόντα. Όλες αυτές οι μάρκες παράγουν όμορφα και υψηλής ποιότητας τούλια και κουρτίνες με μεγάλη ποικιλία σχεδίων..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Αφού επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο κουρτινών και τούλι, θα πρέπει να προχωρήσετε στον προσδιορισμό του μεγέθους τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε το παράθυρο σε πλάτος και ύψος, θα υπολογίσετε το μήκος αφού αποφασίσετε για τον τύπο στερέωσης της διακόσμησης του παραθύρου. Όσο για το πλάτος, αυτός ο δείκτης συνήθως υπερβαίνει το μήκος του γείσου σε μέγεθος περίπου δύο φορές, οπότε πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το γείσο και να σκεφτείτε πόσο γούνινο θέλετε να δείτε στο παράθυρο. Όσο πιο πλούσια είναι οι κουρτίνες και το τούλι, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλάτος τους..

Ορισμένες κλασικές συρόμενες κουρτίνες είναι τόσο φαρδιές όσο το μήκος της ράβδου κουρτινών από άκρη σε άκρη. Αυτό ισχύει μόνο για τα γείσα, το μήκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 140 cm.

Εάν το μήκος του είναι από 150 έως 200 cm, τότε το πλάτος των κουρτινών και των κουρτινών πρέπει να είναι ίσο με το 1,5 του μήκους του, με μέγεθος γείσου 280 cm, το πλάτος θα είναι 2 μήκη, με μέγεθος 340 cm – 2,5 μήκη. Σε περίπτωση που πρέπει να επιλέξετε μια έτοιμη κουρτίνα σε πλάτος, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο με πλάτος 2 μήκη κουρτίνας.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι?

Προκειμένου η διακόσμηση του παραθύρου να φαίνεται όμορφη και αρμονική, πρέπει να υπολογίσετε σωστά το μήκος τους μετρώντας την απόσταση από το γείσο στο επίπεδο που χρειάζεστε. Συνήθως οι μετρήσεις λαμβάνονται απευθείας στο πάτωμα ή σε απόσταση ελαφρώς πάνω από το επίπεδό του κατά περίπου 1-3 cm. Σε περίπτωση που το πάτωμα ή η οροφή σας είναι λίγο άνιση, πρέπει να κάνετε μετρήσεις και στις δύο πλευρές του παραθύρου. Εάν οι κουρτίνες είναι εγκατεστημένες με κορδόνια περίσφιξης και χρησιμοποιούνται μεντεσέδες ή οπές, το μήκος τους πρέπει να μετράται από τις μαρκίζες. Αλλά αν τα κρεμάσετε στους δακτυλίους, τότε το μήκος πρέπει να μετρηθεί από το κάτω άκρο των δακτυλίων..

Πώς να επιλέξετε ένα κιτ?

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν σετ παραθύρων με αντίθεση. Έτσι, σε ένα γείσο, ένα ελαφρύ τούλι, μια κουρτίνα και μια σκοτεινή κουρτίνα μπορούν να τοποθετηθούν μαζί. Ένας τέτοιος συνδυασμός του αντίθετου χρώματος φαίνεται πολύ εντυπωσιακός.. Η αντίθετη επιλογή είναι η αγορά ενός σετ που κατασκευάζεται στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων και διαφέρει μόνο σε μερικούς τόνους, ενώ συνήθως το τούλι έχει μια πιο ανοιχτή απόχρωση.. Τέτοιοι σύντροφοι φαίνονται πολύ αρμονικοί στο παράθυρο και συνήθως συμπληρώνουν το υπόλοιπο εσωτερικό του δωματίου..

Υπάρχουν επίσης πολύ ενδιαφέροντα σετ διακόσμησης παραθύρων που έχουν το ίδιο μοτίβο, αλλά διαφορετικό φόντο.. Ο συνδυασμός φωτεινών κουρτινών με διακριτικό μοτίβο και ελαφρύ τούλι με παρόμοιο μοτίβο, φτιαγμένο για να ταιριάζει με το χρώμα φόντου των κουρτινών, φαίνεται ακόμα πιο ασυνήθιστο. Υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα σετ τριών χρωμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν δίχρωμες κουρτίνες και τούλι, το οποίο είναι πολύ κοντά σε έναν από αυτούς τους τόνους και ένα από τα τρία χρώματα είναι πάντα φωτεινό, με προφορά. Ένα σύνολο από κοντό τούλι και μακριές κουρτίνες φαίνεται πολύ κομψό.

Κανόνες αντιστοίχισης χρωμάτων

Οι κουρτίνες και το τούλι πρέπει επίσης να ταιριάζουν στο χρώμα και πρέπει να συμπληρώνουν αρμονικά ολόκληρο το δωμάτιο στο σύνολό του. Το λευκό τούλι είναι πολύ κομψό και γιορτινό, είναι καλύτερο να το συνδυάσετε με μπεζ κουρτίνα, καθώς και με οποιεσδήποτε αποχρώσεις κρέμας. Αυτά τα ανοιχτά και ζεστά χρώματα απαλύνουν το λευκό χρώμα και τονίζουν την καθαρότητά του.. Επίσης σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται η χρήση κίτρινων αποχρώσεων, θα γεμίσουν το δωμάτιο με ενέργεια και θα το χρωματίσουν έντονα. Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε κίτρινες κουρτίνες, μπορείτε να τις συμπληρώσετε με πράσινο τούλι οποιασδήποτε απόχρωσης, καθώς και μερικούς τόνους μπλε. Ο πιο ήρεμος είναι ο συνδυασμός του κίτρινου και του γκρι.

Τιρκουάζ τούλι και καφέ κουρτίνες φαίνονται πολύ κομψά και μοντέρνα..

Ένα τέτοιο σύνολο είναι τόσο φωτεινό όσο και αρμονικό. Επίσης το τιρκουάζ ταιριάζει πολύ με το λευκό. Έτσι μπορείτε να διακοσμήσετε με ενδιαφέρον ένα δωμάτιο σε μεσογειακό στιλ. Οι μπεζ ή ροδάκινες κουρτίνες μπορούν να διακοσμηθούν με ροζ τούλι, αυτός είναι ένας πολύ λεπτός και χαριτωμένος συνδυασμός.

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο φωτεινά, τότε μπορείτε να επιλέξετε γαλάζιο τούλι για μοβ κουρτίνες, αυτή είναι μια μάλλον πολυτελής λύση που θα προσελκύσει την προσοχή.. Ένα υπέροχο σύνολο θα είναι έντονες κόκκινες κουρτίνες με λευκές κουρτίνες, οι ανοιχτές αποχρώσεις απαλύνουν αυτό το ζουμερό φως. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες αποχρώσεις του κόκκινου, όπως κόκκινο, μπορντό ή μοβ. Σε αυτή την περίπτωση, το τούλι πρέπει επίσης να είναι ελαφρύ, γαλακτώδες και ανοιχτό μπεζ αποχρώσεις είναι αποδεκτές. Οι κουρτίνες σοκολάτας σε συνδυασμό με τούλι από ελεφαντόδοντο φαίνονται πολύ κομψές. Αυτό το ζεστό σύνολο θα κάνει το δωμάτιο πολύ άνετο..

Πώς να επιλέξετε το σωστό?

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διακόσμηση παραθύρων και αυτό δεν ισχύει μόνο για το χρώμα, το υλικό και το σχεδιασμό του, αλλά και για ορισμένα άλλα θέματα. Αν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο οπτικά ευρύτερο και πιο ευρύχωρο, προτιμήστε να επιλέξετε διακόσμηση παραθύρων φτιαγμένο σε ανοιχτά χρώματα.. Επιπλέον, ένα τέτοιο δωμάτιο θα φαίνεται πιο κομψό και εκλεπτυσμένο. Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε το σχεδιασμό του δωματίου, τότε μπορείτε να παίξετε σε αντίθεση, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σύνολο εντελώς αντίθετων αποχρώσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και η χρήση ασπρόμαυρων χρωμάτων είναι αποδεκτή..

Μπορείτε επίσης, κατά την επιλογή, να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε μοντέλα που ταιριάζουν με τον τόνο των τοίχων..

Συνήθως αποκτώνται στο χρώμα της ταπετσαρίας, επιπλέον, οι κουρτίνες και το τούλι είναι συχνά ελαφρώς πιο φωτεινά από τους τοίχους, αλλά είναι στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων..

Η διακόσμηση των παραθύρων επιλέγεται σε πολύ φωτεινές και κορεσμένες αποχρώσεις μόνο εάν το υπόλοιπο εσωτερικό του δωματίου περιέχει τα ίδια χρώματα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι κουβέρτες, μαξιλάρια ή χαλιά. Οι κουρτίνες που ταιριάζουν σύμφωνα με το μοτίβο ή την υφή με άλλα πολύχρωμα αντικείμενα στο δωμάτιο θα φαίνονται επίσης πολύ κομψά..

Τυπικός σχεδιασμός διαμερισμάτων

Ο σχεδιασμός των κουρτινών σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα διακρίνεται από έναν συγκρατημένο και αρμονικό σχεδιασμό, καθώς και το γεγονός ότι όλη η διακόσμηση του παραθύρου είναι ένα ενιαίο σύνολο. Κατά κανόνα, οι κουρτίνες, το τούλι και τα έπιπλα συνθέτουν έναν αρμονικό συνδυασμό, αλλά η διακόσμηση του παραθύρου διαφέρει στο χρώμα και το σχέδιο από το υπόλοιπο εσωτερικό του δωματίου, διαφορετικά θα συγχωνευτεί ολόκληρος ο σχεδιασμός. Οι κουρτίνες-νήματα στο εσωτερικό φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και συγκρατημένα. Είναι ευέλικτα και ταιριάζουν στο τυπικό εσωτερικό του δωματίου..

Είναι επίσης συνηθισμένο να επιλέγετε κουρτίνες και τούλι που ταιριάζουν με το χρώμα της ταπετσαρίας ή της ταπετσαρίας. μιΕάν υπάρχουν σκούρα έπιπλα στο δωμάτιο, τότε θα ταιριάζουν σκούρες κουρτίνες και ελαφρύ τούλι. Επίσης, συνήθως η εκτύπωση κουρτινών απηχεί το μοτίβο στην ταπετσαρία ή στην ταπετσαρία..