Επιλογή γραφείου με ράφι

Όχι σε όλα τα δωμάτια είναι δυνατό να διατεθεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο για ένα γραφείο ή μια βιβλιοθήκη. Αλλά ακόμη και οι ιδιοκτήτες ενός πολύ μικρού τετραγώνου χώρου διαβίωσης μπορούν να εξοπλίσουν οπτικά τον χώρο εργασίας στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Ο χώρος εργασίας στο εσωτερικό του σπιτιού περιλαμβάνει σίγουρα ένα γραφείο γραφείου ή υπολογιστή, ράφια για βιβλία και χαρτικά.

Μοντέλα γραφείων με ράφια, που παρουσιάζονται στην αγορά επίπλων, σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα έτοιμο σετ για κάθε είδους εσωτερικό.

Ιδιαιτερότητες

Τα προϊόντα ενός τέτοιου σχεδίου είναι η κατασκευή μιας επιτραπέζιας γραφής και ενός ραφιού προσαρτημένου σε αυτό..

Η διαμόρφωση των μοντέλων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική:

  • με συρτάρια για χαρτιά κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού.
  • με συρτάρια στα ράφια του ράφι.
  • επιλογή με ένα τραπέζι στη γωνία και ράφια ραφιών που εκτείνονται κατά μήκος των τοίχων από αυτό.

Το κύριο πλεονέκτημα του σχεδιασμού των ραφιών είναι η συμπαγή του. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε το χώρο με βιβλιοθήκες ή να αγοράζετε επιπλέον κρεμαστά ράφια. Επιπλέον, ολόκληρο το σετ είναι κατασκευασμένο στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων και από το ίδιο υλικό, το οποίο σας επιτρέπει να οριοθετήσετε την περιοχή εργασίας στο υπόλοιπο δωμάτιο, προσθέτοντας προσθήκες στο σχεδιασμό του δωματίου.

Ένα ράφι που ανεβαίνει πάνω από το τραπέζι εργασίας δεν εμποδίζει την πρόσβαση στη ροή φωτός, το οποίο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα για ολόκληρο το δωμάτιο στο σύνολό του.

Υλικά (επεξεργασία)

Για άνεση και ανθεκτικότητα, συνήθως ένα γραφείο με ράφι είναι κατασκευασμένο από ξύλινα υλικά. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και ένας ξύλινος πάγκος προτιμάται για επαφή με τα χέρια από μέταλλο ή πλαστικό.

Οι πλάκες από μοριοσανίδες σε ορισμένα μέρη του συγκροτήματος του τραπεζιού δεν θα επηρεάσουν την ποιότητά του, αλλά θα μειώσουν σημαντικά το κόστος του προϊόντος, επομένως, όταν αγοράζετε ένα γραφείο με ράφι, δεν είναι απαραίτητο να εξεταστούν επιλογές εξ ολοκλήρου από είδη ευγενούς ξύλου.

Οι ράγες στο ράφι και τα πόδια του τραπεζιού μπορούν να είναι από επιχρωμιωμένο ατσάλι, το οποίο θα προσθέσει χάρη και κομψότητα σε ολόκληρη τη δομή, εάν αυτή η επιλογή ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Τοποθεσία στο εσωτερικό

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τη θέση των επίπλων. Αν και είναι συμπαγής, είναι αρκετά ψηλός σχεδιασμός, ο οποίος απαιτεί ορισμένο χώρο..

Εάν υποτεθεί ότι το τραπέζι θα σταθεί δίπλα στο παράθυρο, τότε τα ράφια του ράφι μπορούν να βρίσκονται είτε στη θέση του ανοίγματος του παραθύρου, είτε κατά μήκος του τοίχου στη δεξιά και αριστερή πλευρά, ή να σχηματίσουν ένα διαμέρισμα κοντά στο τραπέζι.

Τα γωνιακά μοντέλα με ράφια θεωρούνται τα πιο ευέλικτα και συμπαγή, γιατί χάρη σε αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργικά τη γωνία του δωματίου, απελευθερώνοντας τον υπόλοιπο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτραπέζια επιφάνεια θα βλέπει στο παράθυρο και τα ράφια θα είναι στο πλάι κατά μήκος του τοίχου. Εδώ πρέπει να υπολογίσετε εκ των προτέρων σε ποια γωνία θα καθοριστούν τα έπιπλα για να επιλέξετε σωστά τη διαμόρφωσή του κατά την αγορά.

Φωτισμός

Οι συσκευές φωτισμού είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του χώρου εργασίας. Ακόμα και στο παράθυρο το βράδυ, καθώς και σε συννεφιασμένες ημέρες, το φυσικό φως μπορεί να μην είναι αρκετό. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να μετατρέψετε το γραφείο σε παράθυρο ή άλλη φωτεινή πηγή φωτός, πρέπει να επιλέξετε μοντέλα με ενσωματωμένο φωτισμό, οπίσθιο φωτισμό ή να αγοράσετε επιτραπέζιο φωτιστικό ή φωτιστικό δαπέδου.

Ο επιτραπέζιος λαμπτήρας πρέπει να έχει βέλτιστη φωτεινότητα, το όραμα ενός ατόμου που περνά πολύ χρόνο στη δουλειά εξαρτάται από αυτό. Η βάση του λαμπτήρα δεν πρέπει να παρεμβαίνει και να περιορίζει το χώρο της επιφάνειας εργασίας.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν λαμπτήρα δαπέδου σε μοντέρνο στυλ με ένα πτυσσόμενο τρίποδο, έτσι ώστε να είναι βολικό να αλλάξετε την τροχιά του προσπίπτοντος φωτός..

Συμβουλές επιλογής

Λαμβάνοντας υπόψη τα αγαπημένα σας μοντέλα με ράφι, δώστε προσοχή στην ποιότητα του προϊόντος:

  • η δομή πρέπει να είναι σταθερή, να μην κλονίζεται όταν έρχεται σε επαφή με αυτήν.
  • τα ράφια πρέπει να είναι σταθερά προσαρτημένα στις ράγες του ράφι για να αντέχουν το βάρος των βιβλίων και των αντικειμένων.
  • τα συρτάρια γλιστρούν εύκολα και ομαλά.

Τα τραπέζια υπολογιστών διαφέρουν από τα συνηθισμένα γραφή με ειδικό χώρο για μονάδα υπολογιστών, πτυσσόμενο πλαίσιο για το πληκτρολόγιο, κοπή οπών για καλώδια από το πίσω μέρος του τραπεζιού ή από την άκρη της κορυφής του τραπεζιού. Σε μοντέλα για υπολογιστές, μπορούν να διαχωριστούν ειδικές θέσεις για ηχεία, θέση για εκτυπωτή και σαρωτή.

Δώστε προσοχή στο μέγεθος των ραφιών, τη θέση τους και το ύψος μεταξύ τους..

Για ευκολία, τα ράφια του ραφιού πρέπει να φιλοξενούν όλα τα είδη εγγράφων: βιβλία διαφορετικών μορφών, φακέλους με αρχεία Α4, εξοπλισμό γραφείου.

Βέλτιστες διαστάσεις

Όταν επιλέγετε ένα γραφείο με ράφι, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο την εμφάνιση και τον αριθμό των ραφιών και συρταριών, αλλά και το μέγεθος του τραπεζιού. Αυτό είναι απαραίτητο για άνετη εργασία και σωστή στάση του σώματος..

Η επιφάνεια δεν πρέπει να είναι πολύ στενή, οι αγκώνες ενός καθισμένου πρέπει να εφαρμόζουν ελεύθερα στο τραπέζι, χωρίς να αγγίζουν τον εξοπλισμό γραφείου ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος κάτω από το τραπέζι, έτσι ώστε τα πόδια του καθισμένου να μην ακουμπάνε στον πίσω τοίχο, να μην προσκολλώνται στα καλώδια του υπολογιστή. Η ιδανική γωνία γόνατος είναι 90 μοίρες..

Η επιλογή της σωστής καρέκλας είναι εξίσου σημαντική..

Ολόκληρη η σύνθεση του χώρου εργασίας “τραπέζι-καρέκλα” πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του ανθρώπινου σώματος, επομένως, κατά την επιλογή, είναι σκόπιμο να βεβαιωθείτε ότι το καθιστό άτομο δεν θα σκύψει, οι αγκώνες δεν κρέμονται από το τραπέζι, και τα πόδια τοποθετούνται ελεύθερα κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού.

Θα μάθετε περισσότερα για τα γραφεία με ράφια στο παρακάτω βίντεο..