Προβολείς

Ο τυπικός μονός πολυέλαιος γίνεται σταδιακά παρελθόν, δίνοντας τη θέση του σε πιο σύγχρονους προβολείς. Έχει πολλά πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με τον φωτισμό από μια μεγάλη ανάρτηση οροφής. Οι προβολείς κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία φωτισμού, γεγονός που σας επιτρέπει να επιλέξετε τα απαραίτητα μοντέλα για σχεδόν οποιοδήποτε κάλυμμα οροφής.

Τι είναι?

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας σε ένα δωμάτιο. Συχνά, λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών ενός διαμερίσματος ή σπιτιού, όταν ένας πολυέλαιος είναι μια ασύγκριτη πολυτέλεια, πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές επιλογές φωτισμού. Αυτό είναι όπου οι προβολείς έρχονται στη διάσωση. Είναι επίπεδες λάμπες μικρής διαμέτρου, οι οποίες είτε είναι ενσωματωμένες στην επιφάνεια της οροφής, είτε τοποθετούνται πάνω σε αυτήν αν είναι αδύνατο να εγκατασταθούν ενσωματωμένες επιλογές. Υπάρχουν πολλοί τύποι φωτισμού σημείων στην αγορά, που διαφέρουν όχι μόνο στα υλικά, αλλά και στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού..

Οι προβολείς μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το στυλ και τη λειτουργικότητά του. Για ορισμένα δωμάτια, ο φωτισμός σημείου είναι η καλύτερη λύση. Αυτά περιλαμβάνουν μπάνιο, παιδικό σταθμό, κουζίνα. Οι προβολείς θα είναι μια έξοδος για δωμάτια με χαμηλή οροφή, καθώς δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο..

Παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων σημείου διαφόρων σχεδίων. Βασικά, αυτό ισχύει για τις εναλλακτικές επιλογές, ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε κάτι ασυνήθιστο για μοντέλα mortise. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα χρώματα και υφές που κάνουν αυτούς τους λαμπτήρες μία από τις πιο φωτεινές προφορές..

Έτσι, ο φωτισμός σημείου είναι μια πολύ βολική σύγχρονη λύση φωτισμού που συνδυάζει λειτουργικότητα, μοναδικότητα και ομορφιά..

Με καλό καλλιτεχνικό γούστο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους όπως το μπαρόκ ή το Colonial, αλλά το έργο είναι αρκετά περίπλοκο και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό..

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Όλοι οι προβολείς έχουν την ίδια δομή. Συνδέονται με ειδικό βραχίονα. Ο βραχίονας βιδώνεται στην οροφή και το μονοκόμματο σώμα φωτιστικού είναι τοποθετημένο απευθείας σε αυτό. Εάν αποσυναρμολογείτε τη δομή του ίδιου του φωτιστικού, τότε αποτελείται από ένα φυσίγγιο και ένα προστατευτικό γυαλί ή γυαλί (ανάλογα με το μοντέλο). Υπάρχουν επίσης εκείνα που κατασκευάζονται μόνο με τη μορφή φυσίγγι και αγοράζονται λαμπτήρες γι ‘αυτά, υποδηλώνοντας την παρουσία προστατευτικού γυαλιού.

Ο φωτισμός ποικίλλει από κάθε άποψη. Υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν φως διαφορετικής θερμοκρασίας και κατευθυντικότητας, διάχυτο φως ή έντονο φως και τα παρόμοια. Η δύναμη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Κατά κανόνα, δεν πρέπει να επιλέγονται πολύ ισχυροί λαμπτήρες για ενσωματωμένο φωτισμό οροφής..

Τις περισσότερες φορές, οι προβολείς τοποθετούνται σε τεντωμένες οροφές και αυτός είναι ο λόγος για τον περιορισμό: η οροφή μπορεί να λιώσει και να γίνει μαύρη.

Υπάρχει επίσης κίνδυνος πυρκαγιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να επιλέξετε λαμπτήρες υψηλής ποιότητας από αξιόπιστους κατασκευαστές που δίνουν εγγύηση για το προϊόν τους, διαφορετικά μπορεί να υποστεί ολόκληρο το δωμάτιο και όχι μόνο η τοποθεσία της πυρκαγιάς..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το μικρό μέγεθος των φωτιστικών. Δεν αφορά μόνο τη διάμετρο, αλλά και το τσοκ. Τα μοντέρνα μοντέλα παράγονται σε εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό, απαιτώντας χώρο περίπου 5 cm για στερέωση κάτω από την κασέτα..

Σήμερα, ο ενσωματωμένος φωτισμός είναι η καλύτερη λύση για τεντωμένες οροφές, καθώς για την εγκατάστασή του υπάρχει αρκετό κενό μεταξύ της κύριας οροφής και του τεντωμένου καμβά και η οροφή δεν χρειάζεται να χαμηλώσει ακόμη χαμηλότερα.

Προβολές

Υπάρχει μια τεράστια λίστα μοντέλων σημείων. Οι λαμπτήρες οροφής είναι γεμάτοι από μια ειδική ποικιλία, κατάλληλες για οροφές από γυψοσανίδες, για συνηθισμένες οροφές, για τεντωμένες οροφές, ακόμη και για ψευδοροφές, κάτι που αποτελεί θαύμα για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους..

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ξανά ότι ο λαξευμένος οπίσθιος φωτισμός χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: πάνω και ενσωματωμένο. Και σε αυτό, και στις άλλες διαμορφώσεις, παράγονται λαμπτήρες κατευθυντικού φωτός. Ο περιστρεφόμενος μηχανισμός, ο οποίος προστίθεται σε τέτοια σημεία, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής φωτός. Κατευθυντικοί και ενισχυτικοί ανακλαστήρες είναι σε θέση να διαχέουν ελαφρώς το φως, φωτίζοντας μια μεγάλη περιοχή χωρίς επιπλέον κατανάλωση ενέργειας. Λάβετε υπόψη ότι οι εναέριοι προβολείς θα λειτουργήσουν επίσης ως διακοσμητική προσθήκη.

Αυτά τα περιστρεφόμενα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στην οροφή.

Φαίνονται επίσης καλά σε έπιπλα, όταν πρέπει να κάνετε κάτι με φωτισμό. Για παράδειγμα, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε λαμπτήρες στο επάνω μέρος του ντουλαπιού, έτσι ώστε τα περιεχόμενά του να είναι καλύτερα ορατά..

Για τη δημιουργία ενός ενσωματωμένου οπίσθιου φωτισμού, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED ή φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας. Και οι δύο αυτοί τύποι δεν υπερθερμαίνονται, καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια και λάμπουν αρκετά. Οι διαφορές έγκειται στη διάρκεια ζωής και στην τιμή: οι λαμπτήρες LED λειτουργούν έως και 50.000 ώρες και είναι αρκετά ακριβοί, ενώ ο μέγιστος χρόνος λειτουργίας των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι 20.000 ώρες και το κόστος τους είναι το μισό από αυτό των μοντέλων LED.

Δημοφιλή μοντέλα

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές λύσεις, καθεμία από τις οποίες είναι δημοφιλής και κατάλληλη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις..

Το πιο ενδιαφέρον είναι ο ενσωματωμένος φωτισμός οροφής “έναστρος ουρανός”. Σε αυτή την περίπτωση, οι λαμπτήρες διόδου τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια της οροφής, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του φωτός να χάνεται κάπου ανάμεσα στην τεντωμένη οροφή και την κύρια. Αυτή η επιλογή δεν θα λειτουργήσει ως ο κύριος φωτισμός, αλλά φαίνεται πολύ εντυπωσιακή..

Οι έξυπνοι διπλοί προβολείς θα επιτρέψουν στο φως από ένα φωτιστικό να κατευθυνθεί σε δύο διαφορετικά αντικείμενα.

Ορισμένα εσωτερικά στοιχεία απαιτούν αυτού του είδους την κατανομή του φωτός, καθώς βοηθά να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτά..

Μιλώντας για υπερυψωμένους προβολείς, δεν μπορεί κανείς να μην αναφέρει τα μοντέλα στη ράβδο. Μοιάζουν κυρίως με τις απλές απλίκες, αλλά έχουν πολύ υψηλότερη απόδοση φωτός, επιτρέποντάς σας να ανακατευθύνετε το φως όπως απαιτείται. Για παράδειγμα, τέτοιοι προβολείς σε μια ράβδο είναι τέλειοι ως φωτιστικό για ανάγνωση ή ένα εκφραστικό στοιχείο πάνω σε έναν σημαντικό πίνακα ή φωτογραφία..

Οι ιδέες σχεδιασμού είναι ανεξάντλητες και σήμερα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός δειγμάτων. Διακοσμητικοί προβολείς επιφανείας τοποθετημένοι με μενταγιόν είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και άξια.

Όντας, στην πραγματικότητα, ένας μίνι-πολυέλαιος, ένας διακοσμητικός λαμπτήρας έχει όλα τα πλεονεκτήματά του, αλλά στερείται μειονεκτημάτων όπως η ογκώδης έκταση και η ανάγκη για μακρά προετοιμασία για στερέωση.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι προβολείς κατασκευάζονται τόσο μεγάλοι όσο και μικροί, ωστόσο, η διάμετρος των μοντέλων της θήκης περιορίζεται στα 15 εκ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οπές για στερέωση μεγαλύτερης διαμέτρου θα βλάψουν την τεντωμένη οροφή. Δεδομένου ότι ο φωτισμός σημείων είναι ακριβώς το προνόμιό τους, οι κατασκευαστές εγκατέλειψαν εντελώς την παραγωγή προβολέων με μεγαλύτερη διάμετρο..

Για τον ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό, οι διαμορφώσεις είναι επίσης περιορισμένες. Παράγονται μόνο στρογγυλά δείγματα, καθώς τα μοντέλα με γωνίες θα οδηγήσουν σε ρήξη της μεμβράνης PVC της τεντωμένης οροφής και στο μέλλον θα είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή.

Τα σώματα των επιφανειακών λαμπτήρων μπορεί να είναι αυθαίρετα μεγάλα (εντός λογικών ορίων) και να έχουν οποιοδήποτε σχήμα: τετράγωνο, κύκλο, κρύσταλλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η στερέωσή τους δεν έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 15 cm, διαφορετικά η εγκατάσταση θα αποτύχει. Όταν επιλέγετε γενικά μοντέλα, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο μέγεθος της θήκης. Η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 cm μεγαλύτερη από τη διάμετρο της βάσης, διαφορετικά τα στοιχεία στερέωσης θα φαίνονται άσχημα κάτω από το σώμα του λαμπτήρα.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο φωτιστικού, που θα έχουν το απαιτούμενο μέγεθος και σχήμα. Μην ξεχνάτε να μην εγκαθιστάτε υπερβολικά μεγάλους προβολείς. Θα ήταν πιο σωστό είτε να τοποθετήσετε μια ομάδα λαμπτήρων είτε να πάρετε έναν πολυέλαιο επίπεδης οροφής για να τους αντικαταστήσετε..

Κατά τη στερέωση, η απόσταση μεταξύ των σημειακών στοιχείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 cm, ενώ η απόσταση από τον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm.

Διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα με την καλωδίωση..

Υλικά (επεξεργασία)

Οι προβολείς παράγονται από διάφορα υλικά, των οποίων οι ηγέτες είναι πλαστικό, μέταλλο και γυαλί. Και τα τρία δείγματα υπάρχουν συνήθως στο φωτιστικό, αλλά σε διαφορετικές αναλογίες..

Τα εναέρια μοντέλα, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από ασυνήθιστα υλικά, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπάρχουν μοντέλα κρυστάλλου και ακόμη και γύψου. Εάν οι λαμπτήρες με κρύσταλλο έχουν ριζώσει λίγο πολύ, τότε οι επιλογές γύψου χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια λόγω του γεγονότος ότι ο γύψος είναι ένα εξαιρετικά μη πρακτικό υλικό..

Ωστόσο, με τη βοήθειά τους, δημιουργούν συχνά φωτισμό για οροφές από γυψοσανίδες..

Χρωματικές λύσεις

Ο φωτισμός spot διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα χρώματα των ίδιων των θήκων, αλλά και τις αποχρώσεις του φωτός. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με αυτούς..

Οι προβολείς μπορούν να παρέχουν ζεστό και κρύο φως. Η θερμοκρασία της φωτεινής ροής μετριέται σε Kelvin. Συνήθως, πληροφορίες σχετικά με το είδος του φωτός που μπορούν να ληφθούν αναγράφονται στη συσκευασία του λαμπτήρα. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία στην κλίμακα Kelvin, τόσο πιο απαλό είναι το φως: για παράδειγμα, μια θερμοκρασία 2700 K ισοδυναμεί με το ζεστό κίτρινο-πορτοκαλί φως από τους λαμπτήρες Edison και στους 8000 K-με ιατρικό κρύο λευκό-βιολετί.

Η ποικιλία των χρωμάτων στην αγορά των προβολέων είναι επίσης εντυπωσιακή. Το κλασικό λευκό κομμάτι δεν είναι πλέον η προφανής επιλογή. Πολλές επιλογές έχουν έρθει να αντικαταστήσουν: επιχρυσωμένο, φωτεινό μονόχρωμο και ακόμη και με σχέδια.

Τα περισσότερα δείγματα παρουσιάζονται σε μεταλλικά χρώματα, όπως μαύρο χαλκό, μπρούτζο, ορείχαλκο, σατέν-χρώμιο, επιχρύσωση. Μιμούνται όχι μόνο το χρώμα, αλλά και την υφή του μετάλλου.

Μπορείτε να επιλέξετε γυαλιστερά ή ματ δείγματα σύμφωνα με τις επιθυμίες και το στυλ ολόκληρου του εσωτερικού.

Διατίθενται μοντέλα με σχέδια και στολίδια. Εκτός από τα άφθονα γεωμετρικά μοτίβα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον χρώμα για σπασμένο μέταλλο. Για παράδειγμα, τα μαύρα σχέδια με χρυσές φλέβες, καθώς και τα στυλιζαρισμένα μαρμάρινα είναι πολύ δημοφιλή..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιο τολμηρή από όλες τις λύσεις – η χρήση φωτογραφικής εκτύπωσης. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σώμα φωτιστικού κατά παραγγελία, τότε οποιαδήποτε επιλεγμένη εικόνα, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφικής, θα τοποθετηθεί σε αυτό. Φυσικά, η ποιότητα του σχεδίου αφήνει ακόμη πολύ επιθυμητό, ​​αλλά τέτοιες ιδέες θα επιτρέψουν την επανάληψη μοτίβων από έπιπλα, κουρτίνες και άλλα πράγματα και, χάρη στους λαμπτήρες, τη συλλογή διαφορετικών στοιχείων της κατάστασης μαζί.

Η υφή κολλώδης επίστρωση μπορεί να μιμηθεί όχι μόνο τα χρώματα, αλλά το ίδιο το υλικό. Για παράδειγμα, χάρη σε αυτήν την εφεύρεση, κατέστη δυνατή η εγκατάσταση “ξύλινων” μοντέλων.

Πώς να κανονίσετε?

Πρέπει πρώτα να ληφθεί υπόψη η θέση των φωτιστικών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον φωτισμό οροφής κάτω από μια τεντωμένη οροφή. Εάν δεν ενισχύσετε τις θέσεις εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων εκ των προτέρων και δεν απομονώσετε αυτές τις θέσεις στην οροφή, η εγκατάσταση φωτιστικών χωρίς αποσυναρμολόγηση της οροφής θα είναι αδύνατη..

Μια απλή τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της πιο συμφέρουσας ρύθμισης. Σχεδιάστε τα περιγράμματα του δωματίου σε ένα συνηθισμένο καρό χαρτί και, στη συνέχεια, σημειώστε πώς σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα φώτα. Στη συνέχεια, κλιμακώστε τα κελιά στην οροφή και θα γνωρίζετε τις ακριβείς θέσεις εγκατάστασης..

Ο φωτισμός σημείου μπορεί να διευθετηθεί συμμετρικά και χαοτικά. Και οι δύο επιλογές φαίνονται αξιοπρεπείς και ενδιαφέρουσες. Εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο ή να εγκαταστήσετε πρόσθετες πηγές φωτός, για παράδειγμα, λαμπτήρες δαπέδου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διάγραμμα της θέσης των λαμπτήρων σε σχέση με αυτά. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο φωτισμό σημείου, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε μια μεγάλη συγκέντρωση φωτιστικών στους λεγόμενους χώρους “εργασίας”.

Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τους ίδιους προβολείς. Συχνά, αρκετές επιλογές για λαμπτήρες χρησιμοποιούνται για τη χωροθέτηση ενός δωματίου, για παράδειγμα, ενσωματωμένες κόγχες, σημεία πάνω από έργα τέχνης και τετράγωνα γενικά έξοδα πάνω από ένα καθιστικό. Δημιουργήστε πολλές συνθέσεις στο σχέδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο..

Κατά τον υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού λαμπτήρων, ξεκινήστε από τα παρακάτω. Οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση μιας λάμπας LED ανά 1,5 τετραγωνικό μέτρο. m της περιοχής του δωματίου. Για παράδειγμα, για να φωτίσετε πλήρως ένα δωμάτιο 12 τ. m, θα χρειαστείτε 8 λάμπες.

Το διάγραμμα σύνδεσης καλωδίωσης συνήθως συμπίπτει με τη διάταξη του φωτιστικού, εκτός από το ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί επιπλέον ο σχηματισμός επικαλυπτόμενων καλωδίων. Είναι επιθυμητό να μην επικαλύπτονται..

Επισκόπηση κατασκευαστών

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές απολαμβάνουν μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών. Ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, βελγικά δείγματα έχουν κερδίσει καθολική αναγνώριση λόγω της υψηλής ποιότητας των προϊόντων τους, της αντοχής και του ενδιαφέροντος σχεδιασμού..

Τα πιο ασυνήθιστα σχέδια παράγονται στην Ιταλία. Μπορούμε να πούμε ότι οι Ιταλοί δάσκαλοι υπαγορεύουν τη μόδα για τους λαμπτήρες, αφού εδώ νιώθουν τις τελευταίες τάσεις και τάσεις πρώτα απ ‘όλα. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τα ιταλικά μοντέλα: η Ιταλία ειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή λαμπτήρων πολυτελείας.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας σε λογική τιμή, ρίξτε μια ματιά σε λαμπτήρες τουρκικής κατασκευής. Η Τουρκία προηγείται ακριβώς λόγω του συνδυασμού δημοκρατικού κόστους και λαμπτήρων υψηλής ποιότητας. Επίσης, οι Τούρκοι κατασκευαστές προσφέρουν ενδιαφέροντα μοντέρνα δείγματα που πληρούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας στον εσωτερικό σχεδιασμό..

Οι κινέζοι προβολείς δεν αξίζουν να αγοράσετε, γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς, όχι μόνο ο ίδιος ο λαμπτήρας θα χαλάσει, αλλά και οι γύρω λεπτομέρειες της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του καλύμματος οροφής. Η αντικατάστασή του θα είναι σημαντικά πιο ακριβή από την αγορά εγκαίρως λαμπτήρων υψηλής ποιότητας..

Δυστυχώς, οι Ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν δείγματα μέσης ποιότητας, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές στα ευρωπαϊκά.

Η ποικιλία είναι μικρή και λίγο ξεπερασμένη.

Πώς να επιλέξετε?

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, καθοδηγηθείτε, πρώτα απ ‘όλα, από τις απαιτήσεις ασφάλειας. Λόγω ανεπαρκούς εξαερισμού, οι προβολείς μπορούν εύκολα να αναφλεγούν, καταστρέφοντας έτσι την οροφή. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να δώσετε την επιλογή σε μοντέλα υψηλής ποιότητας με LED. Οι λυχνίες LED πρακτικά δεν θερμαίνονται κατά τη λειτουργία, επιπλέον, είναι οι ασφαλέστερες από όλες. Οι λαμπτήρες LED είναι δύσκολο να καταστραφούν και έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε άλλα στοιχεία φωτισμού, δώστε προσοχή στις μέγιστες απαιτήσεις ισχύος:

  • Για λαμπτήρες πυρακτώσεως – έως 60 W
  • Μοντέλα περιστροφικού σποτ με οποιαδήποτε στοιχεία – 40-60 V.
  • Λαμπτήρες αλογόνου – έως 35-50 W.

Σκεφτείτε το σχέδιο του εξαρτήματος. Για ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, είναι σκόπιμο να προτιμάτε τα ασυνήθιστα μοντέλα από πάνω, καθώς διαφοροποιούν το εσωτερικό και κρύβουν οπτικά το χώρο λίγο, κάνοντας το δωμάτιο πιο άνετο. Για μικρά δωμάτια, είναι σκόπιμο να επιλέξετε έναν μικρό ενσωματωμένο φωτισμό που να ταιριάζει με το χρώμα των οροφών. Οι αόρατες κατασκευές δεν θα έχουν καμία επίδραση στη συνολική εμφάνιση του δωματίου, αλλά θα δημιουργήσουν μόνο το απαιτούμενο επίπεδο φωτισμού.

Η χρήση πολύχρωμων μοντέλων σε αυτήν την περίπτωση είναι ακατάλληλη, το μέγιστο που μπορείτε να αποφασίσετε είναι μια μεταλλική επίστρωση.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Παρακάτω είναι μια συλλογή φωτογραφιών με παραδείγματα για το πώς φαίνονται οι προβολείς σε διαφορετικά δωμάτια και ένα σύντομο σχόλιο επισυνάπτεται σε κάθε εικόνα..

Σε ένα μικρό μπάνιο, αρκεί να χρησιμοποιείτε μόνο προβολείς ως κύριο φωτισμό. Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό της λάμπας όπως η στεγανότητα: χρειάζεστε ένα επίπεδο όχι χαμηλότερο από IP44, διαφορετικά οι λαμπτήρες δεν θα αντέξουν μακρά έκθεση σε αλλαγές ατμού και θερμοκρασίας.

Οι εναέριοι προβολείς εγκαθίστανται όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στους τοίχους. Δημιουργούν ασυνήθιστο φωτισμό που δεν φέρει λειτουργικό φορτίο, αλλά λειτουργεί μόνο ως στοιχείο σχεδιασμού. Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κρύο λευκό φως, σε αυτή την περίπτωση φαίνεται περισσότερο από κατάλληλο..

Οροφή “έναστρος ουρανός” – μια εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι. Ένας τέτοιος φωτισμός απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων πηγών φωτός και εδώ ο φωτισμός της οροφής συμπληρώνεται από ένα σημείο LED, εγκατεστημένο σε ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου. Παρατηρήστε πόσο όμορφα τονίζονται οι κόγχες. Με τη βοήθεια προβολέων κρυμμένων σε αυτά, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του φωτός, σαν να χύνεται από το πουθενά..

Η εγκατάσταση φωτισμού κατά μήκος των σκαλοπατιών θα εξαλείψει την ανάγκη να ανάψετε το γενικό φωτισμό τη νύχτα εάν, για παράδειγμα, κατεβαίνετε κάτω για να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Οικονομική και έξυπνη λύση για μεγάλα σπίτια.

Στην κρεβατοκάμαρα, το κρεβάτι είναι το κύριο εσωτερικό στοιχείο και σίγουρα πρέπει να το αναδείξετε με κάποιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές δημιούργησαν έναν ασυνήθιστο φωτισμό για το κεφαλάρι, τοποθετώντας τους λαμπτήρες στην περίμετρό του. Ο οπίσθιος φωτισμός έχει τον δικό του διακόπτη και μπορεί να φωτιστεί ξεχωριστά από το γενικό φως, γεγονός που δίνει στο δωμάτιο μια ιδιαιτερότητα.

Ο φωτισμός επίπλων είναι μια βολική λύση που σας επιτρέπει να μην ψάχνετε για το σωστό πράγμα, αλλά να το αποκτήσετε αμέσως. Χρησιμοποιείται σε κουζίνες, καμαρίνια, πλυντήρια και βοηθά στη δημιουργία μιας άλλης ασυνήθιστης διακριτικής προφοράς..

Θα μάθετε περισσότερα για τους προβολείς στο παρακάτω βίντεο..