Καρέκλες Υπολογιστών

Καρέκλες Υπολογιστών

Μια καρέκλα υπολογιστή δεν είναι μόνο απαραίτητο για όσους εργάζονται από το σπίτι. Οι λάτρεις του σερφ στο Διαδίκτυο ή τα παιχνίδια στον υπολογιστή θα χρειαστούν επίσης ένα ειδικά δημιουργημένο μοντέλο για αυτό. Αυτά τα σχέδια όχι μόνο είναι πολύ πιο άνετα από τις συνηθισμένες καρέκλες, συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της υγείας της πλάτης..

Ιδιαιτερότητες

Η επιλογή μιας καλής καρέκλας υπολογιστή είναι εξαιρετικά σημαντική. Η απόδοσή σας, η υγεία της πλάτης και των ματιών σας εξαρτώνται από το πόσο σωστά έχει επιλεγεί αυτό το έπιπλο. Μια καλά επιλεγμένη καρέκλα υπολογιστή σας επιτρέπει να μειώσετε την κούραση, να μειώσετε το φορτίο στη σπονδυλική στήλη και τους μυς της πλάτης και του λαιμού και να εξασφαλίσετε μια άνετη θέση των ποδιών.

Για το σπίτι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε το πιο βολικό μοντέλο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν χρόνο μετά τη δουλειά μπροστά στον υπολογιστή: παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές, διαβάζουν, παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Οι συνηθισμένες καρέκλες δεν είναι άνετες και οδηγούν στο γεγονός ότι πολύ σύντομα η πλάτη και ο λαιμός μουδιάζουν. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρά προβλήματα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε τακτικά συνεδρίες μασάζ, συνιστάται να επιλέξετε μια καρέκλα που είναι άνετη για εργασία στο γραφείο σε έναν υπολογιστή, καθώς και ένα κατάλληλο μοντέλο για το σπίτι..

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η καρέκλα επιλέγεται για το τραπέζι, σύμφωνα με τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά της. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο που είναι πολύ ψηλό μπορεί να κάνει τα πόδια σας να αγγίζουν συνεχώς τον πάγκο. Μια τέτοια προοπτική δεν μπορεί να ονομαστεί σαγηνευτική, οπότε προετοιμαστείτε προσεκτικά πριν αγοράσετε: ελέγξτε τις παραμέτρους του γραφείου του υπολογιστή, το ύψος, το πλάτος του.

Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά του σώματός σας. Εάν έχετε προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα ή τους μυς, για παράδειγμα, βασανίζεστε από αυχενική οστεοχόνδρωση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο καρέκλας υπολογιστή λαμβάνοντας υπόψη αυτό το πρόβλημα.

Συνήθως, οι καρέκλες υπολογιστών είναι εξοπλισμένες με πολλές πρόσθετες παραμέτρους: τροχούς, μηχανισμό κουνήματος και τα παρόμοια. Όλα αυτά βοηθούν ώστε η διαμονή στην καρέκλα να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Σκεφτείτε προσεκτικά ποιες από τις λειτουργίες χρειάζεστε και ποιες μπορείτε να κάνετε χωρίς.

Στην αγορά των καρεκλών υπολογιστών, η συσχέτιση μεταξύ τιμής και ποιότητας είναι πιο αισθητή. Για να μάθετε για τη βελτιωμένη απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου, μπορείτε συχνά να κοιτάξετε την τιμή. Γενικά, μια καρέκλα υπολογιστή δεν είναι θέμα κύρους, οπότε η κατάσταση ή η μάρκα σπάνια παίζει ρόλο στον καθορισμό της τελικής τιμής..

Είναι λογικό το κόστος μιας καρέκλας να είναι ευθέως ανάλογο με το χρόνο που περνάτε πίσω της. Η υγεία και η ευημερία σας εξαρτώνται από αυτό και δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα. Επιπλέον, ο ορθοπεδικά σχεδιασμένος νάρθηκας βοηθά στη διατήρηση της σωστής στάσης, επομένως, κανένας σφιγκτήρας δεν παρεμβαίνει στην ελεύθερη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και λειτουργεί πολύ καλύτερα και γρηγορότερα..

Ποικιλίες

Ο πιο συνηθισμένος τύπος καρέκλας υπολογιστή είναι μια καρέκλα με επένδυση με βάση πέντε δοκών και τροχούς. Περιστρέφεται ελεύθερα γύρω από τον άξονά του. Η καρέκλα είναι συνήθως εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενο ύψος καθίσματος και γωνία πλάτης. Τα υποβραχιόνια είναι ένα συν.

Πρόσφατα, ωστόσο, όλο και πιο στενά εστιασμένα προϊόντα, για παράδειγμα, μια καρέκλα γραφείου, βρίσκονται όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με την περιγραφή, μοιάζει με υπολογιστή: μαλακό υφασμάτινο κάθισμα και πλάτη, παρουσία βάσης πέντε δοκών στους τροχούς. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά: η καρέκλα γραφείου είναι κατασκευασμένη χωρίς μπράτσα. Αρχικά, σχεδιάστηκε ως καθολικό, κατάλληλο για εργασία τόσο σε γραφείο όσο και σε γραφείο υπολογιστή, αλλά τώρα όλο και λιγότερο δουλειά γίνεται έξω από τον υπολογιστή. Όταν επιλέγετε μια καρέκλα, μείνετε μακριά από μοντέλα χωρίς μπράτσα – δεν είναι κατάλληλα για εργασία σε υπολογιστή.

Οι λεγόμενες καρέκλες σκηνοθετών ή VIP είναι φτιαγμένες με ευσυνειδησία. Είναι κατασκευασμένα από δέρμα υψηλής ποιότητας, εξοπλισμένα με ορθοπεδική πλάτη με οσφυϊκή στήριξη και υψηλής ποιότητας μπράτσα. Τα υποβραχιόνια είναι συνήθως κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανθεκτικό πλαστικό, λιγότερο συχνά καλυμμένα με δέρμα για να ταιριάζουν καλύτερα με το σώμα της ίδιας της καρέκλας. Αυτός ο τύπος είναι πολύ πιο άνετος από τις συνηθισμένες καρέκλες γραφείου, οπότε ελλείψει εναλλακτικών λύσεων, συνιστάται να επιλέξετε αυτήν τη συγκεκριμένη επιλογή..

Μια στρογγυλή καρέκλα υπολογιστή δεν είναι κατάλληλη για μακροχρόνια εργασία. Είναι εξοπλισμένο με χαμηλή πλάτη πλάτης με μη ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης, καθώς και μη ορθοπεδικό κάθισμα. Επιπλέον, το ύψος της καρέκλας συνήθως δεν είναι επίσης ρυθμιζόμενο, γεγονός που θέτει τέτοιες επιλογές ακόμη χαμηλότερα στη βαθμολογία από τα μοντέλα γραφείου..

Παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία στην εργασία, αυτή η καρέκλα είναι η πιο κομψή από όλες, οπότε εξακολουθεί να κατέχει την ηγετική θέση..

Τα ασυνήθιστα μοντέλα σχεδιασμού των λεγόμενων καρεκλών πελατών έχουν καθιερωθεί σταθερά μεταξύ των κλασικών καρεκλών για εργασία στον υπολογιστή. Το πλέγμα των άκαμπτων πλάτων είναι το χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα χωρίς τροχούς. Οι ψυχολόγοι οφείλουν αυτήν την καινοτομία στις καρέκλες: έχουν αποδείξει ότι στατιστικά, ένα άτομο σε στατική θέση τα παίρνει όλα πιο σοβαρά από ό, τι αν κάθεται σε μια περιστρεφόμενη καρέκλα..

Η σπορ καρέκλα κουβά σχεδιάστηκε για να κάθεται μπροστά στον υπολογιστή σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όλα αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα με ψηλή πλάτη, η γωνία της οποίας μπορεί να ρυθμιστεί. Η πλάτη έχει ορθοπεδικά σωστό σχήμα και ειδική επίστρωση που σας επιτρέπει να συνδυάσετε το κάθισμα σε μια καρέκλα με μασάζ βελονισμού λόγω της ανατομικά σωστής θέσης της πλάτης.

Οι κάδοι καρέκλες κατασκευάζονται συχνά με υποπόδιο και προσκέφαλο. Ένα υποπόδιο σάς επιτρέπει να τοποθετείτε τα πόδια σας στην πιο άνετη γωνία με το σώμα σας και ένα προσκέφαλο χαλαρώνει τον λαιμό σας διατηρώντας το κεφάλι σας στην καλύτερη θέση. Με χαλαρούς μύες του λαιμού και τη σωστή θέση του κεφαλιού, τα μάτια επίσης καταπονούνται λιγότερο, παρακολουθώντας την οθόνη από πάνω προς τα κάτω.

Δημοφιλή χρώματα

Επί του παρόντος, ενθαρρύνεται η χρήση και των δύο μοντέλων ευγενών χρωμάτων και ζωηρών χαρούμενων χρωμάτων. Οι ευγενείς αποχρώσεις σημαίνουν κλασικούς τόνους: μαύρο, γκρι, καφέ, κρέμα και τα παρόμοια. Αυτές οι αποχρώσεις δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα και παραμένουν πάντα στην τάση..

Τα έγχρωμα μοντέλα κερδίζουν δημοτικότητα λόγω της συχνής τοποθέτησης υπολογιστών στο σαλόνι. Η καρέκλα του υπολογιστή πρέπει να συνδυάζεται καλά με το περιβάλλον της. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιείται η επιλογή μοντέλων χρώματος. Οι ακόλουθοι τόνοι είναι πιο σχετικοί.

Ροζ

Μια τέτοια πολυθρόνα ταιριάζει καλά σε σαλόνι ή φυτώριο. Ένα πραγματικά κοριτσίστικο χρώμα, φαίνεται φρέσκο ​​και ασυνήθιστο, ειδικά σε αντίθεση με την ανοιχτή απόχρωση της βάσης και των υποβραχιόνων. Η ροζ πολυθρόνα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο ελαφρύ γραφείο του υπολογιστή..

Πορτοκάλι

Η πορτοκαλί πολυθρόνα είναι δυναμική και σπορ. Συχνά, τέτοια μοντέλα συμπληρώνονται με μαύρα ένθετα που έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν ακόμη πιο σπορ στιλπνότητα στο μοντέλο. Δεν υπάρχουν μόνο πορτοκαλί μοντέλα υφασμάτων, αλλά και από δέρμα..

Μπεζ

Κυρίως VIP μοντέλα βρίσκονται σε αυτό το χρώμα. Η μπεζ πολυθρόνα φαίνεται αξιοσέβαστη. Εκτός από το παραπάνω ψυχολογικό αποτέλεσμα, το μπεζ έχει χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας στο άτομο που κάθεται σε αυτό να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα..

Μπλε

Σήμερα, η μπλε καρέκλα υπολογιστή μπορεί να βρεθεί συχνότερα. Όλη η γκάμα των αποχρώσεων είναι ευρέως διαδεδομένη: σκούρο μπλε, γαλαζοπράσινο και ακόμη και μπλε βρίσκονται παντού. Όπως το πορτοκαλί, το βαθύ μπλε έχει μια σπορ αίσθηση που το έχει κάνει δημοφιλές σε gaming bucket καρέκλες..

Πράσινος

Είναι σχεδόν αδύνατο να συναντήσετε μια πράσινη καρέκλα, αλλά μάταια. Είναι δυνατό να επιλέξετε μια ζεστή ή κρύα σκιά, ανοιχτό ή σκούρο τόνο. Συχνά, μια σμαραγδένια καρέκλα υπολογιστή μπορεί να γίνει μια λεπτομέρεια προφοράς ενός καθιστικού ή ενός γραφείου, ενώ δεν θα φαίνεται ασήμαντη ή προκλητική..

το κόκκινο

Μια κόκκινη καρέκλα υπολογιστή μπορεί να βρεθεί πιο συχνά από δέρμα σε ένα γραφείο μοντέρνου μοντέρνου στιλ. Φαίνεται τολμηρό και είναι πιο κατάλληλο για έναν διευθυντή παρά για έναν απλό υπάλληλο..

Μωβ

Το μοβ περιβάλλον σας δημιουργεί μια εργασιακή διάθεση και γι ‘αυτό αξίζει να σκεφτείτε την αγορά μιας τέτοιας καρέκλας υπολογιστή. Η μοβ ταπετσαρία φαίνεται εντυπωσιακή σε ένα ντουέτο με εξαρτήματα χρώματος χρώματος.

λευκό

Η κλασική λευκή εκτελεστική καρέκλα είναι ένα διαχρονικό κλασικό. Τα λευκά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από δέρμα. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, σε αυτό το χρώμα μπορείτε να βρείτε όχι μόνο υπερσύγχρονα μοντέλα, αλλά και πολυθρόνες στυλ Empire..

Έτσι, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Δώστε προσοχή στην υφή και το υλικό κατασκευής. Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στο διαμέρισμα, δεν συνιστάται η επιλογή ελαφρών μοντέλων καρεκλών υπολογιστή, καθώς κάθε ίχνος από στυλό, στυλό, πλαστελίνη στην καρέκλα θα είναι πολύ αισθητό.

Βαθμολογία κατασκευαστών

Όταν επιλέγουν μια καρέκλα για έναν υπολογιστή, συχνά δίνουν προσοχή στον κατασκευαστή. Είναι ιδιαίτερα τυχερό όταν μια εταιρεία προμηθευτών καταφέρει να συνδυάσει άριστη ποιότητα, δημοκρατική τιμή και μεγάλη γκάμα μοντέλων στα προϊόντα της. Δυστυχώς, πολύ λίγες εταιρείες προσφέρουν προϊόντα που πληρούν αυτά τα τρία κριτήρια..

Πρόεδρος

Αυτή η εταιρεία εμφανίστηκε το 1999. Βρίσκεται στην περιοχή της Μόσχας. Σήμερα αυτή η εταιρεία προσφέρει το ευρύτερο φάσμα μοντέλων καρεκλών υπολογιστών. Επιπλέον, η σύνθεση ενημερώνεται συνεχώς, οι παλιές επιλογές αντικαθίστανται από νέες. Η εταιρεία προσφέρει πάντα δείγματα που ανταποκρίνονται στις τελευταίες τεχνικές τάσεις τόσο της εγχώριας όσο και της ξένης παραγωγής..

“Νέο στυλ”

Ο κύριος τομέας δραστηριότητας της εταιρείας είναι έπιπλα γραφείου και οι καρέκλες υπολογιστών κατασκευάζονται με προκατάληψη για το στυλ γραφείου. Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ουκρανία το 1997 και έχει επεκταθεί σημαντικά από τότε. Τώρα η παραγωγή πραγματοποιείται όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Ρωσία, το Καζακστάν και σε πολλές άλλες χώρες της ΚΑΚ. Ο κατασκευαστής προσφέρει έπιπλα υψηλής ποιότητας σε μοντέρνα χρώματα, οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον τομέα. Έτσι, οι executive καρέκλες είναι οι πιο ακριβές, αλλά και οι πιο άνετες..

“Γραφειοκράτης”

Η εταιρεία δηλώνει κατασκευαστής εργονομικών επίπλων για το σπίτι και το γραφείο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατασκευή επίπλων δεν είναι η μόνη θέση στην οποία απασχολείται αυτή η μάρκα. Παράγει επίσης αξεσουάρ εσωτερικής διακόσμησης και χαρτικά. Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καρεκλών γραφείου με μια συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία και λογική τιμολογιακή πολιτική. Αναζητήστε καρέκλες για μόνιμη εργασία στον υπολογιστή, ωστόσο, δεν πρέπει.

“Πρωτόνιο”

Η εταιρεία προμηθεύει τόσο ρωσικά προϊόντα όσο και μοντέλα απευθείας από την Κίνα. Από όλες τις εισηγμένες εταιρείες, είναι η Proton που προσφέρει την καλύτερη τιμή. Η εταιρεία παρέχει μια καλή επιλογή τύπων και χρωμάτων μοντέλου. Η ποιότητα εξαρτάται από την τιμή του μοντέλου: κατά κανόνα, αντικατοπτρίζει το πόσο σταθερά είναι φτιαγμένη η καρέκλα. Παρουσιάζεται η διαίρεση των μοντέλων σε premium κατηγορία, επιχείρηση και οικονομία.

“Κατασκευαστής”

Ένα άλλο ρωσικό εργοστάσιο, η παραγωγή του οποίου βρίσκεται εξ ολοκλήρου στη Ρωσία. Η εταιρεία είναι μία από τις πιο διάσημες στη χώρα. Η εταιρεία προσφέρει τόσο εντελώς εγχώριες επιλογές και συναρμολογημένες από ιταλικά εξαρτήματα. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του αντιπροσώπου και των υπολοίπων είναι στη δυνατότητα κατασκευής καρεκλών υπολογιστών κατά παραγγελία: μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες και αξεσουάρ από τον παρουσιαζόμενο κατάλογο.

“Ωραίες καρέκλες”

Αυτή η εταιρεία ειδικεύεται στην προμήθεια επίπλων που μπορούν να αντέξουν μεγάλο βάρος. Για παράδειγμα, σχεδόν όλες οι καρέκλες υπολογιστών έχουν σχεδιαστεί για μέγιστο βάρος 200 κιλών. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προμηθεύεται από την Κίνα, προσφέρουν αρκετά αποδεκτή ποιότητα, ωστόσο, λόγω της συγκεκριμένης θέσης που καταλαμβάνουν οι Good Chairs, η προσφερόμενη ποικιλία είναι εξαιρετικά σπάνια..

“Είναι”

Τα κορεατικά έπιπλα που παρέχονται από αυτήν την εταιρεία είναι υψηλής ποιότητας και της ίδιας υψηλής τιμής. Σε υπεράσπιση της εταιρείας, πρέπει να ειπωθεί ότι ασχολείται με εξειδικευμένα εργονομικά μοντέλα υπολογιστών που πληρούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις. Αυτές οι καρέκλες είναι οι πιο βολικές στη χρήση λόγω του γεγονότος ότι ήταν ειδικά σχεδιασμένες για εργασία σε υπολογιστή. Η ποιότητα των εξαρτημάτων είναι στην κορυφή.

Κορυφαία 10 καλύτερα μοντέλα: μια επισκόπηση

Υπάρχουν πολλά αξιοπρεπή μοντέλα στην αγορά. Για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός της καλύτερης επιλογής, κάθε ένα από τα αναφερόμενα δείγματα αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία “κέρδισε”.

 • Trio Kulik-System ψήφισε την καλύτερη καρέκλα υπολογιστή κατάλληλη για τον μαθητή. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί, καθισμένο στο φορητό υπολογιστή, να έχει μια φυσικά σωστή στάση. Η καρέκλα διαμορφώνει τη στάση του παιδιού, αποτρέπει την κούραση κατά τη διάρκεια πολύωρου καθίσματος.
 • Duorest alpha – το καλύτερο ανατομικό μοντέλο υπολογιστή από όλα που παρουσιάζονται σήμερα. Αυτή η δήλωση υποστηρίζεται από το γεγονός ότι κατά την ανάπτυξη της επιλογής, ελήφθη υπόψη η γνώμη ενός ασκούμενου χειρουργού, λόγω του οποίου όλες οι ιδιαιτερότητες της ανατομικής δομής της πλάτης ελήφθησαν πραγματικά υπόψη στο σχεδιασμό..
 • Πρόεδρος CH 416 V είναι η μόνη βολική επιλογή με ελλιπούς τροχούς. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με έναν μηχανισμό λικνίσματος που σας επιτρέπει να ακουμπάτε άνετα σε μια καρέκλα ενώ εργάζεστε μπροστά από έναν υπολογιστή. Η καρέκλα έχει ορθοπεδική πλάτη με ειδικές διόγκωση κάτω από την οσφυϊκή χώρα, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε τη σωστή θέση και κλίση της πλάτης.

 • Eames PC-306 – ο σχεδιασμός μιας καρέκλας γραφείου χωρίς μπράτσα. Παρά την απουσία ενός τόσο σημαντικού μέρους, είναι βολικό να εργάζεστε σε έναν υπολογιστή σε μια πολυθρόνα. Έχει τη σωστή γωνία μεταξύ του καθίσματος και της πλάτης, η οποία μειώνει σημαντικά το φορτίο στη σπονδυλική στήλη..
 • Mealux Duo Kid, σε αντίθεση με το Trio Kulik-System, είναι ορθοπεδικό για παιδιά. Είναι ευέλικτο, καθώς είναι κατάλληλο για εργασία σε υπολογιστή, σε κανονικό γραφείο και σε γραφείο. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι το διαθέσιμο υποπόδιο.
 • Αλβερτος – μια ιδανική επιλογή για άτομα με σημαντικό βάρος. Μπορεί να αντέξει μάζα έως 250 κιλά, ενώ τα υψηλής ποιότητας ενσωματωμένα αμορτισέρ σας επιτρέπουν να ισοπεδώσετε το φορτίο στη σπονδυλική στήλη σε άτομα με υπερβολικό βάρος.

 • Elegance Kulik System ισχυρίζεται ότι είναι ένα κάθισμα που αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα. Η πολυθρόνα είναι κατασκευασμένη από ένα υλικό που είναι ευχάριστο στην αφή, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης των υποβραχιόνων. Η πλάτη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.
 • Ούρσουλα επτά sedie Είναι ένα ξύλινο προϊόν υπολογιστή. Είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στιλ, χάρη στο οποίο μπορεί να ταιριάζει καλά στο πιο παραδοσιακό εσωτερικό. Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να προσαρμοστεί: η θέση της πλάτης σε σχέση με το κάθισμα είναι σταθερή.
 • Πρωταθλητής Mealux Y-718 Είναι μια μικρή πολυθρόνα-καρέκλα κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών. Είναι ευέλικτο: κατάλληλο τόσο για εργασία στον υπολογιστή όσο και στο γραφείο. Χάρη στο τηλεσκοπικό σύστημα ρύθμισης, το ύψος του καθίσματος μπορεί να κυμαίνεται από 28 cm έως 46 cm.
 • Ogawa cozzia 5 – πολυτελές μοντέλο με εφέ μασάζ. Ο έλεγχος της καρέκλας γίνεται με το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για το μασάζ. Η καρέκλα προσφέρει πέντε τύπους μασάζ και μια επιπλέον λειτουργία θέρμανσης.

Τιμή

Δεν είναι δυνατόν να συναχθεί το μέσο κόστος μιας καρέκλας υπολογιστή, καθώς το εύρος των τιμών είναι πολύ ευρύ. Υπάρχουν τόσο οικονομικές επιλογές χωρίς πρόσθετες λειτουργίες, όσο και μοντέλα premium από τους καλύτερους τύπους πρώτων υλών, τα οποία προβλέπουν υπερπληρωμή για την κατάσταση του αντικειμένου..

Για αυτήν την ενότητα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση βάσει δεδομένων από τον ιστότοπο του ηλεκτρονικού καταστήματος M. Video. Αναλύθηκαν 88 μοντέλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν πολυτελή μοντέλα ανάμεσά τους..

Μπορείτε να βρείτε μια αθλητική καρέκλα τυχερού παιχνιδιού σε τιμή περίπου 28.000 ρούβλια. Ένα μοντέλο για αυτήν την τιμή είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες φάσμα προσαρμογής. Μπορείτε να ρυθμίσετε την καρέκλα ανάλογα με το ύψος και το σχήμα του σώματός σας, προσαρμόζοντας τη γωνία μεταξύ του καθίσματος και της πλάτης, το ύψος του καθίσματος κ.λπ..

Μπορείτε να αγοράσετε μια υψηλής ποιότητας δερμάτινη καρέκλα σε εκτελεστικό στυλ στην τιμή των 16.000 ρούβλια ανά τεμάχιο. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες παραμέτρους: τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους και της γωνίας της πλάτης, ένας μηχανισμός λικνίσματος. Τα υποβραχιόνια είναι επίσης επενδυμένα με δέρμα. Η πλάτη συμπληρώνεται με ένα μαξιλάρι κάτω από την κάτω πλάτη.

Το κόστος του φθηνότερου μοντέλου είναι περίπου 3000 ρούβλια. Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο θα έχει πολύ λιγότερη λειτουργικότητα, εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα. Είναι δυνατή η ρύθμιση του ύψους του καθίσματος, διατίθενται υποβραχιόνια. Η πλάτη δεν ρυθμίζεται, αλλά παίρνει μια θέση ανάλογα με το πώς κάθεται το άτομο: τεντωμένο ή ίσιο. Η ταπετσαρία είναι από ύφασμα.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει η ευκαιρία να βρείτε μια αξιοπρεπή καρέκλα για οποιοδήποτε πορτοφόλι. Εάν αποφασίσετε ποια χαρακτηριστικά της καρέκλας είναι απαραίτητα και είστε έτοιμοι να πληρώσετε για τη διαθεσιμότητά τους, δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε το απαραίτητο μοντέλο στην τσέπη σας. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε χρήματα για να αγοράσετε το σωστό μοντέλο αμέσως. Θυμηθείτε: ο τσιγκούνης πληρώνει δύο φορές.

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε το πιο κατάλληλο μοντέλο για εσάς, δώστε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους μιας καρέκλας υπολογιστή:

 • Μικρότερο ύψος καρέκλας. Εάν η καρέκλα είναι a priori υψηλή, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια σειρά δυσκολιών ενώ εργάζεστε σε ένα γραφείο υπολογιστή. Το τυπικό ύψος του τραπεζιού είναι 65 cm, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύψος της καρέκλας σας επιτρέπει να τοποθετείτε άνετα τα πόδια σας και να μην ακουμπάτε στην κορυφή του τραπεζιού.
 • Απαλότητα καθίσματος. Δώστε προσοχή στο πώς κατασκευάζεται το κάθισμα της καρέκλας: είναι αδύνατο να φύγει το υλικό, καθώς απλά δεν μπορείτε να καθίσετε στην καρέκλα λόγω των σαφώς αισθητών μπουλονιών και των υπολοίπων εξαρτημάτων στερέωσης. Συνιστάται να επιλέξετε καρέκλες με αφρώδες ελαστικό διπλού στρώματος στο κάθισμα.
 • Βάθος καθίσματος. Η επιλογή πολύ βαθιάς καρέκλας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στα πόδια. Ιδανικά, η απόσταση μεταξύ της άκρης της καρέκλας του υπολογιστή και του πτυσσόμενου ισχίου είναι 5 εκ. Το ίδιο ισχύει και για μοντέλα εξοπλισμένα με υποπόδιο. Δεν πρέπει να αμελήσετε αυτόν τον κανόνα για την επιλογή ενός μοντέλου, καθώς η απόδοσή σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό..

 • Πλάτος καθίσματος. Αυτό αναφέρεται στο πλάτος μεταξύ των λαβών. Θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορείτε να κάθεστε άνετα στην καρέκλα, όσο το δυνατόν πιο άνετα, να λυγίζετε τα πόδια σας από κάτω σας. Το ανεπαρκές πλάτος θα σταθεροποιήσει τα πόδια σε αφύσικη θέση, οδηγώντας σε γενική κόπωση.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος καρέκλας. Εκτός από το ελάχιστο ύψος, θα πρέπει να μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος του καθίσματος για να σας ταιριάζει. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τα πόδια πρέπει να είναι στο πάτωμα με γεμάτο πόδι και αυτό είναι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης κατά τη ρύθμιση του ύψους. Είναι καλό όταν το κάθισμα γυρίζει εύκολα: κατά κανόνα, απλώς προσαρμόζεται στη στάση του καθίσματος, προσαρμόζοντας απαλά τη γωνία του καθίσματος σε σχέση με τον υπολογιστή.
 • Ρύθμιση της γωνίας μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος. Σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών, είναι καλύτερο να επιλέξετε καρέκλες χωρίς τέτοια ευκαιρία, δηλαδή, έτσι ώστε η γωνία να είναι σταθερά σταθερή. Αυτές οι επιλογές θα «ξεφορτώσουν» την πλάτη όσο το δυνατόν περισσότερο, διατηρώντας παράλληλα την ανατομικά σωστή θέση της.

 • Σχήμα και ρυθμιζόμενη λαβή. Μερικές φορές οι λαβές τοποθετούνται πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Είναι καλό όταν μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση τους για να αφαιρέσετε το φορτίο από τα χέρια και τους ώμους σας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια καρέκλα με λαστιχένιες πλαστικές λαβές ή επικαλυμμένη κάτω από το σώμα της καρέκλας για να αποφύγετε την ολίσθηση των χεριών.
 • Μηχανισμός περιστροφής. Δεν πρέπει να επιλέξετε μοντέλα στα οποία μόνο η πλάτη κουνιέται με σταθερή βάση. Είναι καλύτερο εάν η βάση και η πλάτη ταλαντεύονται μαζί, ενώ η πλάτη διατηρεί μια άκαμπτα σταθερή γωνία σε σχέση με το κάθισμα..
 • Υλικά (επεξεργασία). Τα μοντέλα υφασμάτινων ματιών αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα. Οι επιλογές δέρματος κάνουν το σώμα να ιδρώνει, γεγονός που συχνά κάνει το άτομο να αισθάνεται άβολα. Επιπλέον, τα υφάσματα είναι λιγότερο επιρρεπή στο τρίψιμο: τα μοντέρνα υφάσματα είναι αρκετά ανθεκτικά στη φθορά.

Κριτικές

Πολλοί αγοραστές μοιράζονται τις εμπειρίες τους με μια ποικιλία καρεκλών. Συνοψίζοντας όλες τις κριτικές τους, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κανείς δεν μετάνιωσε για την αγορά. Όλοι σημειώνουν τη μεγάλη διάρκεια ζωής των εξειδικευμένων μοντέλων (από 5 χρόνια), μετά την οποία είναι δυνατή η αντικατάσταση του κατεστραμμένου δείγματος με ένα νέο υπό εγγύηση.

Οι απόψεις ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό της καρέκλας του υπολογιστή. Έτσι, οι ιδιοκτήτες καρέκλες από γνήσιο δέρμα σημείωσαν ότι κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνεδρίας μπροστά στον υπολογιστή, το σώμα ιδρώνει. Οι παραλλαγές με πλέγμα στην πλάτη έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία. Το πλέγμα έκανε εξαιρετική δουλειά στις λειτουργίες εξαερισμού, διατηρώντας το σώμα άνετο ακόμη και το καλοκαίρι.

Γενικά, δεν συνιστάται στους χρήστες να εξοικονομούν χρήματα για την αγορά μιας καρέκλας υπολογιστή για το σπίτι και να αγοράζουν αμέσως τα καλύτερα δείγματα της αγοράς..

Πώς να επιλέξετε μια ορθοπεδική καρέκλα υπολογιστή για το σπίτι και το γραφείο περιγράφεται στο βίντεο.