Εξώφυλλα για καρέκλες υπολογιστών

Εξώφυλλα για καρέκλες υπολογιστών

Τα νέα έπιπλα φαίνονται πάντα πολυτελή. Έχει τέλεια εμφάνιση, ολοκαίνουργια καθίσματα και ταπετσαρίες. Με την πάροδο του χρόνου, το ύφασμα ξεθωριάζει, εμφανίζονται διάφορες κηλίδες πάνω του και σχηματίζονται φουσκώματα. Όλα αυτά τα ελαττώματα δίνουν στα έπιπλα μια μη αισθητική εμφάνιση. Μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, τα έπιπλα από ένα λειτουργικό και όμορφο στοιχείο του εσωτερικού μετατρέπονται σε ένα μη ελκυστικό αντικείμενο.

Πολύ συχνά, προσπαθούν να καλύψουν τα παλιά επικαλυμμένα έπιπλα με κάποιο είδος χαλιού ή, για παράδειγμα, ένα στρώμα κρεβατιού. Έτσι, είναι αδύνατο να λυθεί ριζικά το πρόβλημα των άσχημων παλιών επίπλων. Τα πλευρικά τοιχώματά του δεν μπορούν να καλυφθούν με μια κουβέρτα και αυτό χαλάει όλη την εντύπωση του συνολικού εσωτερικού.. Τα αφαιρούμενα καλύμματα θα είναι η τέλεια λύση για να βγείτε από αυτήν την κατάσταση. Προστατεύουν επίσης τα έπιπλα από οποιαδήποτε μηχανική βλάβη..

Η σημασία των αφαιρούμενων καλυμμάτων

Τα αφαιρούμενα καλύμματα επίπλων έχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • Ένα κάλυμμα για μια καρέκλα υπολογιστή βοηθά στην “αναβίωση” της. Ακόμα κι αν είστε πολύ προσεκτικοί με τα έπιπλα, το ύφασμα ταπετσαρίας του θα λερωθεί με την πάροδο του χρόνου. Χάνει την αρχική του εμφάνιση και τρίβεται σε ορισμένα σημεία. Αυτά τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα αληθινά εάν υπάρχουν μικρά παιδιά ή ζώα στο σπίτι. Η επένδυση επίπλων είναι ήδη ένα ακραίο μέτρο για την αποκατάστασή της. Αυτή είναι μια αρκετά ακριβή δουλειά. Θα πρέπει να φροντίσετε για τη μεταφορά της καρέκλας, καθώς και να κάνετε χωρίς αυτό το έπιπλο για λίγο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι αμελείς εργάτες να χαλάσουν το πληρωτικό υλικό ή κάποια στοιχεία της καρέκλας..

Το δερμάτινο κάλυμμα της καρέκλας δεν απαιτεί ιδιαίτερη συναρμολόγηση. Αρκεί να το τραβήξετε πάνω από τα έπιπλα και να το στερεώσετε με ένα βολικό φερμουάρ ή συνδετήρα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το πάρετε στο στεγνό καθάρισμα ή να το καθαρίσετε μόνοι σας.

 • Αλλάζοντας το στυλ του εσωτερικού. Τα νέα καλύμματα για την καρέκλα του υπολογιστή σας θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε ριζικά το εσωτερικό του δωματίου σας. Ένα καλά επιλεγμένο ακρωτήριο θα βοηθήσει ακόμη και τα πολύ ξεπερασμένα έπιπλα να είναι εξαιρετικά μοντέρνα και ενδιαφέροντα. Έπιπλα υψηλής ποιότητας θα σας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ένα κάλυμμα που αγοράστηκε σε ένα κατάστημα ή φτιάχτηκε με τα χέρια σας θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε οργανικά μια καρέκλα υπολογιστή σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ.
 • Τα καλύμματα για τον καναπέ σας και τις πρόσθετες πολυθρόνες, που είναι κατασκευασμένες στο ίδιο στυλ, ακόμη και από διαφορετικά σετ, θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό πολύπλοκο σύνολο επίπλων.. Το ύφασμα καλής ποιότητας θα βοηθήσει στη διακόσμηση των επίπλων, ακόμη και με διαφορετικές διαμορφώσεις. Το κύριο σημάδι ενός ποιοτικού υλικού είναι ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται σε υψηλή τάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κάλυμμα μπορεί να επιλεγεί ανεξάρτητα από το κύριο χρώμα της ταπετσαρίας επίπλων..
 • Μεγάλη γκάμα εξωφύλλων. Σήμερα, η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών εξωφύλλων. Ακόμα κι αν μια σπάνια πολυθρόνα που κληρονόμησε από μια γιαγιά δεν έχει αρκετά τυπικά μεγέθη, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα κάλυμμα ή να το ράψετε κατά παραγγελία.

Επιλέγοντας το σωστό υλικό

Σήμερα στην αγορά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Ακόμα και οι πιο επιθετικοί αγοραστές θα μπορούν να βρουν την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους. Τα πολύχρωμα καλύμματα επίπλων θα είναι ένα εξαιρετικό χρώμα προφοράς στο εσωτερικό του δωματίου.. Για να ράψετε ένα κάλυμμα ευρώ, πρέπει να επιλέξετε τα ακόλουθα υλικά:

 1. Βελουτέ. Αυτό το υλικό είναι πολύ μαλακό και έχει βελούδινη υφή. Το Velour είναι ένα αρκετά οικονομικό υλικό. Έχει διαφορετική διάταξη σωρών, έτσι ώστε να μπορεί να χτενιστεί και να λειανθεί με διαφορετικούς τρόπους. Το βελούδο μπορεί να είναι λείο ή ανάγλυφο ή, για παράδειγμα, σε σχήμα. Το υλικό είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση, οι λεκέδες σε αυτό αφαιρούνται αρκετά εύκολα, χωρίς τη χρήση πρόσθετων κεφαλαίων. Είναι υποαλλεργικό και ανθεκτικό.
 2. Βαμβάκι. Ένα υλικό που έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα – τη φυσικότητα. Το βαμβάκι είναι ένα ύφασμα που “αναπνέει”. Το υλικό προσφέρεται καλά για βαφή και επομένως τα καλύμματα για μια καρέκλα υπολογιστή αποδεικνύονται πολύχρωμα και φωτεινά. Το βαμβάκι είναι βραχύβιο επειδή δεν υπάρχει τεχνητή ίνα στη σύνθεσή του, γεγονός που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Το βαμβακερό κάλυμμα συρρικνώνεται συχνά μετά το πλύσιμο.
 3. Σμήνος – είναι μαλακό, μάλλον λεπτό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό υλικό. Το σμήνος δεν παραμορφώνεται και εξαλείφει την ανάγκη για σιδέρωμα. Ακόμη και μετά από μακροχρόνια χρήση, η κουβέρτα του κοπαδιού διατηρεί τέλεια την αρχική της εμφάνιση. Αυτό το ύφασμα είναι ένα μοντέρνο εξαιρετικά μοντέρνο ανάλογο του βελούδου. Το υλικό καθαρίζεται αρκετά εύκολα και έχει υδατοαπωθητικές ιδιότητες. Το κοπάδι είναι ανθεκτικό στο ηλιακό φως και ως εκ τούτου δεν ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να ράψετε ένα κάλυμμα?

Συνιστάται να ράβετε δύο διαφορετικά καλύμματα: για το πίσω μέρος της καρέκλας και για το κάθισμα. Οι περισσότερες καρέκλες υπολογιστών έχουν αυτό το σχέδιο. Πάρτε ένα διαφανές χαρτί εντοπισμού και στερεώστε το σε κάθε κομμάτι. Στη συνέχεια, χαράξτε γύρω τους με ένα απλό μολύβι, στυλό ή δείκτη. Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε τα μέρη κατά μήκος του περιγράμματος και να πάρετε το τελικό μοτίβο. Θα χρειαστεί να κόψετε έτοιμα στοιχεία από το επιλεγμένο υλικό..

Θυμηθείτε να αφήσετε δικαιώματα ραφής στο ύφασμα. Το μέρος της πλάτης μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορες εκδόσεις:

 1. Μια θήκη δύο τεμαχίων που αποτελείται από παρόμοια μέρη. Χρειάζεται μόνο να ράβεται από τρεις πλευρές. Το κάτω μέρος δεν χρειάζεται να ραφτεί. Γυρίζει προς τα έξω και τοποθετείται εύκολα στην καρέκλα από πάνω. Για ραφές, πρέπει να αφήσετε δικαιώματα δύο εκατοστών. Προαιρετικά, μια πρόσθετη τσέπη μπορεί να γίνει στο πίσω μέρος της θήκης.
 2. Κάλυμμα μονής θέσης. Αφήνουμε επιδόματα περίπου 5 εκατοστών στις ραφές. Είναι απαραίτητα για να σχηματίσουν ένα είδος σήραγγας. Στο μέλλον, πρέπει να εισάγετε μια ελαστική ταινία σε αυτό. Ένα τέτοιο κάλυμμα πρέπει σίγουρα να ταιριάζει πολύ σφιχτά στο επιθυμητό μέρος της καρέκλας..

Κάλυμμα καρέκλας μασάζ. Βήμα-βήμα οδηγίες ραψίματος

Θα περιγράψουμε έναν εύκολο τρόπο ραψίματος του καλύμματος. Ακόμα και ένας άπειρος μοδίστρας μπορεί να το χειριστεί. Για να δημιουργήσετε μια θήκη με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο και επίσης δεν χρειάζεται να κάνετε πολλή προσπάθεια.. Βήμα προς βήμα οδηγίες ραψίματος:

 1. Αποσυναρμολογήστε την καρέκλα σας σε κύρια μέρη. Αποσυνδέστε την πλάτη της πλάτης, το κάτω κάθισμα και τα μπράτσα σταδιακά.
 2. Προετοιμάστε ξεχωριστά μοτίβα για όλα τα μέρη του προϊόντος. Μετρήστε τις λεπτομέρειες προσεκτικά και εντοπίστε τις προσεκτικά στο χαρτί ανίχνευσης ή απευθείας στο ύφασμα. Ένα σχέδιο που γίνεται σε χαρτί ανίχνευσης θα είναι πιο ακριβές.
 3. Κόψτε προσεκτικά όλα τα μέρη μοτίβα και μεταφέρετέ τα στο ύφασμα.
 4. Δώστε μεγάλη προσοχή στην κύρια κατεύθυνση των νημάτων υφάσματος. Έτσι, θα αποφύγετε στρεβλώσεις στο τελικό προϊόν..
 5. Μην ξεχάσετε να φύγετε δικαιώματα ραφής.
 6. Κόψτε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα μέρη από το επιλεγμένο ύφασμα. Σε αυτό το στάδιο, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις απαιτούμενες γωνίες και όλη την απαιτούμενη στρογγυλοποίηση των τμημάτων..

Το άμεσο ράψιμο του καλύμματος απαιτεί κάποιες δεξιότητες. Προκειμένου ένα χειροποίητο ακρωτήριο να ταιριάζει καλά σε μια καρέκλα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη μερικές από τις αποχρώσεις:

 1. Χειριστείτε τις άκρες όλων των τμημάτων είναι απαραίτητο με overlock ή χειροκίνητα – με ζιγκ -ζαγκ ραφής. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τη διασπορά του τελικού προϊόντος..
 2. Από μέσα προς τα έξω, το προϊόν διπλώνεται προς τα μέσα όχι λιγότερο από ενάμιση εκατοστό. Ταυτόχρονα, στερεώνεται με ειδικές καρφίτσες ή χαλαρά στριμωγμένο με συνηθισμένο νήμα.
 3. Τα κενά πρέπει να ράβονται μόνο με ευθεία γραμμή. Ταυτόχρονα, περίπου 3-4 mm υποχωρούν από την άκρη..
 4. Για άνετη ανάσυρση του ελαστικού πρέπει να αφήσετε περίπου 2-3 ​​εκατοστά περισσότερο.
 5. Τραβήξτε το απαιτούμενο μήκος του ελαστικού ξεχωριστά σε κάθε λεπτομέρεια του εξωφύλλου. Μετά από αυτό, στερεώνουμε τις αρθρώσεις με ένα νήμα..
 6. Βάζουμε έτοιμα εξώφυλλα σε όλα τα στοιχεία της καρέκλας. Μετά από αυτό, συλλέγουμε το προϊόν..

Συμβουλές για γρήγορο ράψιμο ενός καλύμματος

Πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε μόνοι σας για να ράψετε ένα κάλυμμα, πρέπει να γνωρίζετε μερικά απλοί κανόνες για απλοποίηση της διαδικασίας:

 1. Εάν κάνετε ένα μοτίβο με τα χέρια σας στο προϊόν για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστά.
 2. Όλα τα στοιχεία μοτίβου μπορούν να μεταφερθούν σε ένα παλιό, άχρηστο φύλλο. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες και να ράψετε μαζί. Προσπαθήστε να βάλετε το προκάλυμμα που προκύπτει στην καρέκλα σας. Ρυθμίστε το μοτίβο εάν είναι απαραίτητο.
 3. Το ύφασμα για την κατασκευή του καλύμματος πρέπει να είναι καθαρό και σιδερωμένο. Το υλικό θα συρρικνωθεί και δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον εκατοστά.
 4. Όταν φτιάχνετε ένα μοτίβο, είναι καλύτερο να υπογράψετε όλες τις λεπτομέρειες του εκ των προτέρων.. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπερδευτείτε από αυτά..
 5. Επιθυμητός προεργασία υπερβολικό υλικό που μπορεί να θρυμματιστεί.

Ένα κάλυμμα καρέκλας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα έπιπλά σας στη θέση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί εύκολα ανά πάσα στιγμή..

Θα είναι επίσης η τέλεια λύση για εσωτερική ανακαίνιση..

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.