Δερμάτινα κρεβάτια

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού, τα κρεβάτια με ταπετσαρία από φυσικό δέρμα είναι πολύ δημοφιλή σήμερα. Αυτό το υλικό έχει γίνει διάσημο για τη δύναμη, την αντοχή, την αξιοσημείωτη εμφάνιση και την άνεση.. Τα έπιπλα, με επένδυση από δέρμα, προσδίδουν στο δωμάτιο πολυτέλεια, πολυτέλεια και άνεση.

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, οι εταιρείες έχουν μάθει να κατασκευάζουν τεχνητό δέρμα υψηλής ποιότητας, το οποίο οπτικά σχεδόν δεν διακρίνεται από το φυσικό. Αλλά ακόμη και το υψηλότερης ποιότητας υποκατάστατο δεν θα αντικαταστήσει το αρχικό υλικό όσον αφορά την αντοχή στη φθορά και άλλες παραμέτρους. Κατά τη διαδικασία της επένδυσης δέρματος, γίνεται μαλακό, ελαστικό και ανθεκτικό στη βρωμιά και τη φθορά. Περαιτέρω στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ρόλο των δερμάτινων κρεβατιών στο εσωτερικό..

Ρόλος στο εσωτερικό

Κρεβάτια με επένδυση αποκλειστικά από γνήσιο δέρμα ή σε συνδυασμό με οικολογικό δέρμα βρίσκονται συχνά στα υπνοδωμάτια, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το στυλ τους. Οι σχεδιαστές σημειώνουν ότι ένα τέτοιο υλικό είναι ευπροσάρμοστο και ταιριάζει απόλυτα σε διάφορα διακοσμητικά σχέδια. Τα δερμάτινα έπιπλα διακοσμούν όχι μόνο τους χώρους διαμονής, αλλά και ξενοδοχεία, εστιατόρια, γραφεία, εμπορικά κέντρα, μπουτίκ.

Ένα δερμάτινο κρεβάτι θα αναζωογονήσει αμέσως το εσωτερικό στο υπνοδωμάτιο και θα το κάνει πιο εκλεπτυσμένο και κομψό. Τα κεφαλάρια των κρεβατιών, επενδυμένα με δέρμα, θα δώσουν άνεση χάρη στην απαλότητα και τη διατήρηση των επίπλων στη βέλτιστη θερμοκρασία.. Στην καυτή περίοδο, το υλικό θα δώσει δροσιά και το χειμώνα, απαλή ζεστασιά.. Τα επικαλυμμένα δερμάτινα έπιπλα είναι ένα σημάδι εξαιρετικής γεύσης και ευημερίας, επειδή τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας δεν είναι φθηνά. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, πολλοί αγοραστές επιλέγουν τεχνητό δέρμα (οικολογικό δέρμα).

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μοντέλων με επένδυση με υποκατάστατο είναι πολύ μεγαλύτερος από τα προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό υλικό. Αλλά η διάρκεια ζωής τέτοιων προϊόντων είναι πολύ μικρότερη από αυτή του δέρματος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Είναι γνωστό ότι τα δερμάτινα κρεβάτια είναι δημοφιλή και απαιτητικά έπιπλα. Οι σχεδιαστές το αποκαλούν κλασικό λόγω του γεγονότος ότι αυτό το υλικό δεν βγαίνει από τη μόδα και είναι πάντα κατάλληλο.. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτού του επίπλου υπνοδωματίου:

 • Πρακτικότητα. Το γνήσιο δέρμα έχει υψηλή αντοχή και ελαστικότητα. Σε περίπτωση παραμόρφωσης, επαναφέρει το προηγούμενο σχήμα του χωρίς προβλήματα. Με σωστή φροντίδα, το δέρμα θα παραμείνει ελκυστικό για πολλά χρόνια. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά ιδανικό για έναν άνετο ύπνο..
 • Ευστροφία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προϊόντα από φυσικά υλικά μπορούν να βρεθούν σε υπνοδωμάτια με διαφορετικές στιλιστικές λύσεις. Οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι το κρεβάτι θα φαίνεται υπέροχο τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους – Μινιμαλισμός, Country, Hi -tech, Loft και πολλά άλλα. Έτσι, ακόμη και αν αποφασίσετε να αλλάξετε ριζικά το σχέδιο στο δωμάτιο, το κρεβάτι δεν χρειάζεται να αλλάξει..

 • Εύκολος καθαρισμός. Το φυσικό δέρμα, σε αντίθεση με τα υφασμάτινα υλικά, καθαρίζεται εύκολα από διάφορους ρύπους, είτε πρόκειται για λεκέδες τροφίμων, καλλυντικά ή συνηθισμένη σκόνη. Για να φαίνεται το κρεβάτι υπέροχο, είναι απαραίτητο να κάνετε περιοδικό υγρό καθαρισμό. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επίμονοι λεκέδες, έχουν αναπτυχθεί ορισμένα ειδικά προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν σε κατάστημα επίπλων. Συνιστάται επίσης η χρήση ειδικού βερνικιού.
 • Αφή. Το δέρμα είναι ευχάριστο στην αφή, συνδυάζει απαλότητα, ελαστικότητα και απαλότητα. Το κεφαλάρι, διακοσμημένο με δέρμα, θα γίνει ένα άνετο και άνετο στήριγμα για το κεφάλι κατά την ανάγνωση, το πλέξιμο, την παρακολούθηση τηλεόρασης και άλλες δραστηριότητες. Ένα τέτοιο υλικό θα διατηρήσει μια ευχάριστη θερμοκρασία όλο το χρόνο..

 • Λειτουργικότητα. Τα μοντέρνα μοντέλα δερμάτινων κρεβατιών στην αγορά δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και λειτουργικά. Αυτό το έπιπλο είναι το επίκεντρο σε κάθε υπνοδωμάτιο και για να μην υπερφορτώσετε το δωμάτιο με έπιπλα, μπορείτε να αγοράσετε επιλογές με ευρύχωρα συρτάρια και κόγχες για την αποθήκευση λινών.
 • Αντοχή στη φθορά. Το δέρμα είναι εξαιρετικό για την κατασκευή επίπλων λόγω της υψηλής αντοχής στη φθορά. Μικρές εκδορές που εμφανίζονται μετά από αρκετά χρόνια χρήσης δεν χαλούν την εμφάνιση. Για ορισμένες τεχνοτροπίες, τα έπιπλα με επένδυση από δέρμα τεχνητά παλαιωμένα επιλέγονται ειδικά..

 • Στυλ. Αυτό το έπιπλο είναι η επιτομή του σικ, της πολυπλοκότητας και του πλούτου. Ένα δερμάτινο κρεβάτι θα είναι μια διακόσμηση για κάθε υπνοδωμάτιο. Η εμφάνιση του γνήσιου δέρματος δεν μπορεί να συγκριθεί ακόμη και με το πιο ακριβό και υψηλής ποιότητας ύφασμα..

Παρά πολλές θετικές πτυχές, τέτοια έπιπλα έχουν πολλά μειονεκτήματα:

 • Τιμή. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι το κόστος. Για ορισμένα μοντέλα, μπορεί να φτάσει έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Οι πιο κερδοφόρες επιλογές συνδυάζουν φυσικό και τεχνητό υλικό.
 • Ευπάθεια νύχι κατοικίδιων ζώων. Δεν συνιστάται η αγορά τέτοιων επίπλων εάν υπάρχουν ζώα στο σπίτι. Μπορούν να βλάψουν την ακριβή επίστρωση με νύχια και δόντια. Μερικές γάτες και σκύλοι έλκονται από τη μυρωδιά της ταπετσαρίας..
 • Χώρος. Παρά το γεγονός ότι ένα δερμάτινο κρεβάτι μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να τοποθετήσετε ένα τέτοιο έπιπλο μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια. Τα μεγαλύτερα μοντέλα θα αποκαλύψουν καλύτερα την ομορφιά του υλικού. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα “σφίξει” την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κρεβατιού.

Ποικιλία μοντέλων

Η αγορά είναι γεμάτη από δερμάτινα κρεβάτια σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Μια μεγάλη ποικιλία λαμβάνει υπόψη την ποικιλία στιλιστικών σχεδίων. Η τυπική επιλογή είναι ένα ορθογώνιο διπλό κρεβάτι. Αυτό το μοντέλο είναι κλασικό και χρησιμοποιείται ευρέως για διαφορετικά στυλ. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη τέτοιων κρεβατιών είναι 140×200, 160×200 και 180×200 εκατοστά..

Οι λάτρεις της μοντέρνας διακόσμησης και όσοι προτιμούν τις εξαιρετικές στιλιστικές λύσεις επιλέγουν στρογγυλά κρεβάτια. Υπάρχουν επιλογές προς πώληση με ορθογώνιο ή στρογγυλεμένο κεφαλάρι. Τα μεγέθη μοντέλου μπορεί να διαφέρουν.

Τα δερμάτινα κρεβάτια μπορούν να είναι μονόκλινα ή διπλά. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί ειδικές επιλογές για παιδικά δωμάτια..

Χρώμα

Όπως κάθε άλλο έπιπλο, τα δερμάτινα κρεβάτια έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων. Δεν υπάρχει τυπικό σετ που χρησιμοποιείται για δερμάτινα κρεβάτια, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του υπνοδωματίου και το διακοσμητικό στυλ:

 • Χιονάτο κρεβάτι – μια καθολική επιλογή για δωμάτια διαφόρων μεγεθών. Θα γεμίσει το εσωτερικό με φως σε σκούρα χρώματα και θα εναρμονιστεί εκφραστικά στο φόντο τους. Αυτό το χρώμα φαίνεται υπέροχο τόσο σε κλασικές όσο και σε μοντέρνες εκδόσεις. Πολλά λευκά κρεβάτια βουτούν με κουμπιά στη βάση και κεφαλάρι.
 • Κόκκινο, μοβ, μπλε και οποιοδήποτε άλλο φωτεινό δέρμα πιο συχνά χρησιμοποιείται σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Τέτοια έπιπλα παίζουν το ρόλο μιας πολύχρωμης προφοράς. Θα φανεί υπέροχο στο φόντο των ασπρόμαυρων τοίχων ή του μονόχρωμου σχεδιασμού..
 • Καφέ ή μπεζ κρεβάτι – μια πρακτική και κομψή επιλογή για μπαρόκ, κλασικισμό, ροκοκό και άλλες παρόμοιες τάσεις. Μοντέλο σε λεπτούς μπεζ τόνους μπορεί να διακοσμηθεί με βολάν.
 • Μαύρο κρεβάτι – έπιπλα για μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας ή στυλ Loft. Αυτό το χρώμα προσωποποιεί τη σοβαρότητα και το κομψό. Ιδανική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο σε ασπρόμαυρο.

Ειδικά μοντέλα

Για τους λάτρεις της αίγλης, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με στρας. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται μεγάλες διαφανείς πέτρες. Φαίνονται εντυπωσιακά σε μαύρα δερμάτινα κρεβάτια. Τα στρας τοποθετούνται στο κεφαλάρι ή στις άκρες των επίπλων. Το φως που αντανακλάται στις άκρες θα γεμίσει το δωμάτιο με μια ευχάριστη λάμψη.

Η αγορά προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή κρεβατιών από φυσικό μασίφ ξύλο με δερμάτινα ένθετα.

Ο συνδυασμός σκληρού ξύλου και μαλακού υλικού δημιουργεί ένα εκπληκτικό δίδυμο.

Συμβουλές φροντίδας

Για να κάνετε τα δερμάτινα έπιπλα να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο, διατηρώντας παράλληλα μια εμφανίσιμη εμφάνιση, πρέπει να τηρείτε μερικούς απλούς κανόνες:

 • Σωστή τοποθεσία – εγγύηση μακροχρόνιας λειτουργίας. Μην τοποθετείτε το κρεβάτι δίπλα σε μπαταρίες ή καλοριφέρ. Η παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζει αρνητικά το δέρμα.
 • Σαπούνι και καθαρό νερό – το καλύτερο εργαλείο για τον καθαρισμό επίπλων. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα για ξύλο ή άλλα υλικά. Μόνο παρασκευάσματα δέρματος.
 • Ειδική προστατευτική ένωση για δερμάτινα έπιπλα θα αποτρέψει τη συσσώρευση σκόνης στην επιφάνεια. Τα μαντηλάκια φανέλας και τα μαλακά σφουγγάρια χρησιμοποιούνται για το σκούπισμα.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες, ειδικά αυτές με μεταλλικές τρίχες, για να απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο φροντίδας των δερμάτινων επίπλων, δείτε το επόμενο βίντεο..

Τα καλύτερα νέα αντικείμενα

Τώρα που γνωρίζουμε τον ρόλο των δερμάτινων κρεβατιών στο εσωτερικό των υπνοδωματίων, εξοικειωθήκαμε με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής, ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε αρκετά από τα πιο δημοφιλή και ευέλικτα μοντέλα. Εξετάστε τα κορυφαία 5 που έχουν εκτιμήσει οι αγοραστές και οι σχεδιαστές.

“Scheherazade”

Πολυτελές διπλό κρεβάτι στα πόδια “Scheherazade”. Πολυτελή έπιπλα για υπνοδωμάτια σε κλασικό στιλ. Η αφθονία μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων στο θέμα των λουλουδιών προσελκύει την προσοχή με μαγευτική ομορφιά με πολυπλοκότητα. Αυτό το μοντέλο προορίζεται μόνο για ευρύχωρα υπνοδωμάτια λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Η ανθεκτική κατασκευή θα ευχαριστήσει τους πελάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το πλούσιο σκούρο καφέ χρώμα στο οποίο είναι στρωμένο το κρεβάτι θα προσθέσει μια πινελιά πολυπλοκότητας στο εσωτερικό. Το πλαίσιο συνδυάζει φυσικό ξύλο και δέρμα.

Επιλογές:

 • Διαστάσεις: 200×220 εκατοστά.
 • Χώρα προέλευσης: κοινή παραγωγή Ρωσίας και Κίνας.
 • Ταπετσαρία: γνήσιο δέρμα.
 • Υλικό προϊόντος: στερεά σημύδα.
 • Πολυτελές μοντέλο. Η τιμή είναι περίπου 300.000 ρούβλια (χωρίς στρώμα).

“Nelly 621”

Κομψό και άνετο λευκό κρεβάτι με ψηλό κεφαλάρι. Το μοντέλο είναι διακοσμημένο με διακοσμητικά κουμπιά και μεγάλα στρας. Το τυπικό ορθογώνιο σχήμα και το κλασικό χρώμα θα ταιριάζουν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους. Το κρεβάτι είναι εξοπλισμένο με μικρά μεταλλικά πόδια.

Επιλογές:

 • Διαστάσεις: 160×200 και 180×200 εκατοστά.
 • Κατασκευαστής: Ισπανία.
 • Ταπετσαρία: φυσικό και οικολογικό δέρμα.
 • Ένα πιο προσιτό μοντέλο σε σύγκριση με το πρώτο λόγω φθηνότερων υλικών. Το κόστος είναι περίπου 80 χιλιάδες ρούβλια.

“Meg 615”

Ένα ευρύχωρο και λειτουργικό κρεβάτι σε λευκό χρώμα. Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό ανύψωσης. Επιπλέον εξοπλισμένο με κουτί αποθήκευσης. Το μαλακό και τακτοποιημένο κεφαλάρι θα προσφέρει μια άνετη και πλήρη ξεκούραση.

Επιλογές:

 • Διαστάσεις: 180×200 και 160×200 εκατοστά.
 • Χώρα προέλευσης: Ισπανία.
 • Ταπετσαρία: τεχνητό και φυσικό δέρμα.
 • Πλαίσιο: MDF.
 • Το κόστος του μοντέλου ξεκινά από 80 χιλιάδες ρούβλια.

Τζιάκομο

Το κομψό ιταλικό κρεβάτι “Giacomo” έχει σχεδιαστεί για 2 θέσεις ύπνου. Το κεφαλάρι είναι επικαλυμμένο με την τεχνική capitonné. Το κρεβάτι είναι διακοσμημένο σε ένα λεπτό ροδακινί χρώμα. Ιδανική επιλογή για υπνοδωμάτιο στυλ Προβηγκίας ή διακόσμηση δωματίου για κορίτσια. Για τη διευκόλυνση των αγοραστών, το κρεβάτι διαθέτει ευρύχωρο συρτάρι και μηχανισμό ανύψωσης.

Επιλογές:

 • Διαστάσεις: 180×200.
 • Παραγωγή: Ιταλία (Roberto Pollini).
 • Ταπετσαρία: γνήσιο δέρμα στο μπροστινό μέρος και οικολογικό δέρμα στο πίσω μέρος.
 • Υλικό σώματος: συμπαγής οξιά.
 • Το κόστος είναι πάνω από 130 χιλιάδες ρούβλια.

“Belissimo”

Κομψό στρογγυλό κρεβάτι με στρογγυλεμένο κεφαλάρι. Το μοντέλο Belissimo θα γίνει μια εκλεπτυσμένη διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μοντέρνα στυλ (Hi-tech, Modern) και κλασική διακόσμηση. Το καθολικό λευκό χρώμα θα κορεστεί το δωμάτιο με φως.

Επιλογές:

 • Διαστάσεις: η διάμετρος του κρεβατιού – 220 εκατοστά.
 • Χώρα: Ιταλία. Μάρκα – Roberto Pollini.
 • Βάση: συμπαγής οξιά.
 • Ταπετσαρίες: γνήσιο δέρμα με τιμές τεχνητού υλικού.
 • Η τιμή υπερβαίνει τις 130 χιλιάδες ρούβλια.