Μικρές ντουλάπες

Μικρές ντουλάπες

Κάθε χρόνο το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας αυξάνεται όλο και περισσότερο. Και δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ένα μεγάλο διαμέρισμα με πολλά ευρύχωρα δωμάτια. Ωστόσο, η ζήτηση δημιουργεί προσφορά και μικρά διαμερίσματα ή λεγόμενοι κοιτώνες εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αγορά ακινήτων. Και οι καταναλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με μια άλλη πιεστική ερώτηση σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσουν τη μικρή περιοχή κατοικίας με τον πιο λειτουργικό τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί η ακαταστασία της με έπιπλα και ταυτόχρονα να βάλουν όλα όσα είναι απαραίτητα για άνετη διαμονή εκεί..

Η λύση σε αυτό το ερώτημα είναι την πιο πρακτική χρήση του χώρου και στην αγορά και εγκατάσταση επίπλων που είναι κάπως μικρότερα από αυτά που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερα διαμερίσματα. Έτσι εμφανίστηκαν κρεβάτια καρέκλας, συμπαγείς χώροι τραπεζαρίας και μικρά ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων. Εδώ θα μιλήσουμε γι ‘αυτούς σήμερα..

Ιδιαιτερότητες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να βρούμε μια κλασική ντουλάπα με φύλλα αυτή τη στιγμή, καθώς η αγορά πλημμυρίζει από σχέδια διαμερισμάτων. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει, στους εκθεσιακούς χώρους των μοντέρνων επίπλων υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τυποποιημένα ντουλάπια συναρμολόγησης.. Κατά κανόνα, αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Πόρτες (1, 2 ή 3), που ανοίγουν προς τον εαυτό τους. Στην πίσω πλευρά, μπορούν να συμπληρωθούν, για παράδειγμα, με καθρέφτη ή κρεμάστρα για γραβάτες.
 • Στη μία πλευρά του ντουλαπιού υπάρχουν οριζόντια ράφια για στοίβαξη και αποθήκευση διπλωμένων αντικειμένων.
 • Από την άλλη πλευρά, υπάρχει συνήθως ένα μπαρ στο οποίο συνηθίζεται να κρεμάτε ρούχα σε “κρεμάστρες”.
 • Υπάρχει ένα μεγάλο ράφι στον ημιώροφο, το οποίο συνήθως καταλαμβάνεται από καπέλα και τσάντες.

Τέτοια ντουλάπια είναι τύπου ντουλαπιού, έχουν πλευρικά τοιχώματα, πάτο και στέγη. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα έναντι των ενσωματωμένων επίπλων, καθώς ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από μέρος σε μέρος..

Επιπλέον, μια μικρή κλασική ντουλάπα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Θα σας επιτρέψει να διαθέσετε ορθολογικά τη διαθέσιμη περιοχή κατοικίας, επειδή μπορεί να τοποθετηθεί εκεί που θα αποφέρει το μέγιστο όφελος, ενώ δεν καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο.
 • Το άνοιγμα των θυρών “προς τον εαυτό σας” θα σας επιτρέψει να έχετε την καλύτερη εικόνα του εσωτερικού χώρου του ντουλαπιού.

 • Εάν αποφασίσετε να παραγγείλετε ένα ντουλάπι απευθείας από τον κατασκευαστή, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανεξάρτητα τη βέλτιστη “πλήρωση”.
 • Μια τέτοια ντουλάπα θα ταιριάζει σε οποιαδήποτε λύση στυλ του διαμερίσματός σας. Επιπλέον, η αγορά διαθέτει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία μοντέλων σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.
 • Λόγω του συμπαγούς μεγέθους της, αυτή η ντουλάπα θα είναι πολύ φθηνότερη από την “τυπική” αντίστοιχη και θα σας βοηθήσει να μειώσετε ελαφρώς το κόστος αγοράς επίπλων για ένα νέο διαμέρισμα..

Προβολές

Για την υποδιαίρεση μικρών ντουλαπιών ντουλαπιών σε τύπους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες παράμετροι:

Αριθμός φύλλων

Ανάλογα με αυτό, τα μικρά ντουλάπια είναι ενός, δύο και τριών θυρών.

 • Οι μίνι ντουλάπες μονής πόρτας (που ονομάζονται μολυβοθήκες) είναι καλές για το διάδρομο. Κατά κανόνα, μόνο τα ράφια είναι ενσωματωμένα σε αυτά. Είναι βολικό να αποθηκεύετε καπέλα, κασκόλ, γάντια, τσάντες, πορτοφόλια σε τέτοια ντουλάπια · πολλά ζευγάρια παπούτσια μπορούν να τοποθετηθούν από κάτω..

 • Μια δίθυρη ντουλάπα είναι η κλασική και πιο συνηθισμένη έκδοση αυτού του επίπλου. Μπορείτε να το βάλετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να αποθηκεύσετε ό, τι θέλετε..

 • Τα τρίθυρα σχέδια είναι σπάνια, αλλά αν ψάξετε, μπορείτε να βρείτε ένα τόσο μικρό ντουλάπι. Στην πραγματικότητα, οι παράμετροί του δεν είναι πολύ διαφορετικές από τις παραμέτρους ενός δίθυρου, η τρίτη πόρτα συνήθως κρύβει μια πρόσθετη σειρά στενών ραφιών, η οποία προσθέτει λειτουργικότητα στο ντουλάπι.

Υλικά (επεξεργασία)

Τα πιο συνηθισμένα υλικά για την κατασκευή ντουλαπιών μικρού μεγέθους είναι μοριοσανίδες, MDF και ξύλο:

 • Το φθηνότερο και λιγότερο ανθεκτικό – αυτά είναι ντουλάπια από μοριοσανίδες. Είναι ευαίσθητα στο ξεθώριασμα όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, μπορούν να διογκωθούν και να χάσουν το σχήμα τους λόγω της υψηλής υγρασίας στο διαμέρισμα. Ωστόσο, μην τα εκπίπτετε πρόωρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια ντουλάπα για φυτώριο. Χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, θα το διακοσμήσει και καθώς το παιδί μεγαλώνει, δεν θα λυπηθείτε να το αντικαταστήσετε με ένα νέο λόγω του χαμηλού κόστους του.

 • Έπιπλα από MDF πολύ καλύτερα σε ποιότητα, αλλά κοστίζει και περισσότερο. Πολύ όμορφα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από αυτό το υλικό, γυαλί και χρώμιο χρησιμοποιούνται ως προσθήκες και διακοσμήσεις. Η διάρκεια ζωής τέτοιων επίπλων είναι αρκετά υψηλή..

 • Ξύλινο ντουλάπι – αυτή είναι, φυσικά, η πιο όμορφη, πιο ανθεκτική και ακριβότερη από τις επιλογές. Τώρα τέτοια έπιπλα θεωρούνται ελίτ. Ένα ξύλινο ντουλάπι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αναπνέει, μυρίζει υπέροχα από φυσικό ξύλο και είναι σε θέση να σερβίρει για πολλά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί φοβούνται από την υψηλή τιμή ενός τέτοιου ντουλαπιού..

Χρωματιστά

Όταν επιλέγετε το χρώμα του νέου σας επίπλου, θα πρέπει πρώτα απ ‘όλα να εστιάσετε στις προσωπικές σας προτιμήσεις και επίσης να θυμηθείτε τη γενική στιλιστική λύση στο σχεδιασμό του χώρου διαβίωσης..

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε, συνδυάστε τον κύριο τόνο με τους αντίθετους – φαίνεται πάντα συμφέρουσα..

Όσον αφορά την χρωματική γκάμα των επίπλων ντουλαπιών στην αγορά και, ειδικότερα, τα χρώματα των ντουλαπιών, εδώ δεν μπορείτε να ανησυχείτε – οι σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής μπορούν να σας επιτρέψουν να αγοράσετε ένα ντουλάπι σε τέτοιες αποχρώσεις που μόνο ονειρευόσασταν..

Στυλ

Φυσικά, δεν μπορείτε να βάλετε την ίδια ντουλάπα σε διαμερίσματα διακοσμημένα σε διαφορετικά στυλ. Ας προσπαθήσουμε να σας προσανατολίσουμε λίγο, ποιο προϊόν τροποποίησης θα ταιριάζει καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό:

 • Κλασσικός – αυτό είναι πάντα ένα κλασικό, οπότε αν ο σχεδιασμός του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένος σε παρόμοιο στυλ, επιλέξτε μια ντουλάπα είτε από φυσικό ξύλο είτε από MDF, αλλά με απομίμηση ξύλου. Η ίδια η ντουλάπα πρέπει να σχεδιάζεται σε χαλαρωτικά χρώματα..

 • Σε σούπερ μοντέρνο στιλ υψηλής τεχνολογίας ένα μοντέλο από MDF σε λευκό ή μαύρο, διακοσμημένο με γυαλιστερή μεμβράνη θα ταιριάζει απόλυτα.

 • Για εσωτερικούς χώρους σε σοδειά μια ντουλάπα με διάφορα σκαλιστά μονογράμματα, λαβές που μιμούνται την αρχαιότητα, η επιχρύσωση δεν θα είναι περιττή. Μπορεί ακόμη και να βερνικωθεί..

Σε γενικές γραμμές, όταν επιλέγετε αυτήν την εσωτερική λεπτομέρεια, προσπαθήστε να φανταστείτε ότι βρίσκεται ήδη στο διαμέρισμά σας. Φανταστείτε το σε συνδυασμό με άλλα έπιπλα, ταπετσαρία, λινέλαιο.

Θα είναι ακόμη πιο εύκολο για εσάς να πάρετε μια απόφαση εάν τραβήξετε μια φωτογραφία από το εσωτερικό σας και το δείξετε σε έναν σύμβουλο στον εκθεσιακό χώρο, τότε θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο στυλ και να επιλέξετε την πιο κατάλληλη ντουλάπα.

Για διαφορετικά δωμάτια

Τώρα ας μιλήσουμε για το πού είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε ένα μικρό ντουλάπι και από τι να καθοδηγηθείτε όταν επιλέγετε την “γέμισή” του ανάλογα με τον τόπο της θέσης του:

 • Εάν αποφασίσετε να βάλετε το ντουλάπι στο διάδρομο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στενότερο μοντέλο. Τα ανοιχτά χρώματα είναι επιθυμητά, καθώς, κατά κανόνα, το λυκόφως βασιλεύει πάντα στο διάδρομο. Είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε το προϊόν όχι μακριά από την είσοδο. Είναι καλύτερο να έχετε οριζόντια ράφια μέσα στο ντουλάπι..

Εάν το επιτρέπει ο χώρος του διαδρόμου, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε μια μεγαλύτερη ντουλάπα εκεί και να τοποθετήσετε μια μπάρα για εξωτερικά ρούχα.

 • Εάν επιλέγετε μια ντουλάπα για το υπνοδωμάτιο, θυμηθείτε ότι η μέγιστη λειτουργικότητα είναι σημαντική εδώ, επειδή θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα περισσότερα από τα πράγματά σας σε αυτό. Θα πρέπει να έχει ράφια, ημιώροφο, μπαρ και συρτάρια. Μπορείτε να εξοπλίσετε το εσωτερικό μιας από τις πόρτες με καθρέφτη.

 • Στο σαλόνι, μια μικρή ντουλάπα δεν θα είναι επίσης περιττή, αλλά προσπαθήστε να τη συνδυάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο με τα υπόλοιπα έπιπλα, έτσι ώστε να μην είναι μόνο χώρος αποθήκευσης πραγμάτων, αλλά και διακόσμηση του σαλονιού.

 • Βάλτε ένα μικρό λειτουργικό ντουλάπι στο παιδικό δωμάτιο, αλλά ο εσωτερικός του εξοπλισμός πρέπει να είναι τόσο σοβαρός όσο η ντουλάπα σας. Πρέπει να έχει ράφια, συρτάρια ή δοχεία και μπάρες για να κρεμάτε ρούχα σε “κρεμάστρες”.

Από το κάτω μέρος κάτω από τη μπάρα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παιδικά παπούτσια σε κουτιά.

Πώς να επιλέξετε?

Όταν επιλέγετε μια ντουλάπα μικρού μεγέθους για το διαμέρισμά σας, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Αποφασίστε εκ των προτέρων για το επιθυμητό μέγεθος του προϊόντος. Στην πραγματικότητα, η ντουλάπα πρέπει να είναι ευρύχωρη, αλλά μικρή, το βάθος της δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45 εκ. Το ύψος της θα είναι ελαφρώς μικρότερο (ή πολύ λιγότερο, κατά την κρίση σας) από το ύψος του περιβλήματος, μπορείτε να επιλέξετε το μήκος μόνοι σας, ανάλογα για το πού σκοπεύετε να βάλετε τη νέα σας γκαρνταρόμπα.
 • Όταν επιλέγετε το υλικό κατασκευής, καθοδηγηθείτε από το γούστο, το πορτοφόλι και την επιθυμητή ανθεκτικότητα του προϊόντος.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ποιότητα κατασκευής του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν πάντα δείγματα στα καταστήματα επίπλων που μπορείτε να αγγίξετε, να εξετάσετε και να αξιολογήσετε την αξιοπιστία τους. Όταν αγοράζετε ένα αποσυναρμολογημένο ντουλάπι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα απαραίτητα μέρη είναι πλήρη.

Δώστε προσοχή στον τρόπο επεξεργασίας των επιφανειών των θυρών. Εάν έχουν γυαλιστερό φινίρισμα, προετοιμαστείτε για να τρίβετε συχνά τα αποτυπώματα των χεριών σας..

Πώς να τοποθετήσετε τα πράγματα?

Η ζώνη ενός μικρού ντουλαπιού είναι πολύ σημαντική, γιατί κάθε αντικείμενο πρέπει να βρίσκεται στη θέση του, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να βρεθεί και να ληφθεί χωρίς να δημιουργηθεί ακαταστασία στο ντουλάπι.. Υπάρχουν λοιπόν 3 βασικοί τομείς:

 • Πιο χαμηλα. Βρίσκεται σε απόσταση 80 εκατοστών από το δάπεδο. Προσθέστε εδώ πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε ή φτιάξτε κουτιά παπουτσιών. Εάν υπάρχουν συρτάρια στο κάτω μέρος – μπορείτε να αποθηκεύσετε εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν και κάλτσες εκεί.
 • Κεντρικός. Η θέση του κυμαίνεται μεταξύ 80-180 εκατοστών από το δάπεδο. Αυτός είναι ο κύριος χώρος αποθήκευσης για μόνιμα αντικείμενα. Μπορείτε να βάλετε τα casual ρούχα σας, τις στολές του σπιτιού σας, τα νυχτικά. Αυτή η ζώνη μπορεί να περιέχει τόσο ανοιχτά ράφια όσο και συρτάρια.
 • Άνω ζώνη. Βρίσκεται σε ύψος 190 εκατοστών από το δάπεδο. Κατά κανόνα, αυτό είναι ημιώροφος. Μπορείτε να βάλετε πλεκτά και γούνινα καπέλα, ομπρέλες, τσάντες, γάντια, κασκόλ, καπάκια εκεί, δηλαδή όλα αυτά τα πράγματα που φοράει κάποιος για την εποχή.

Επιλογές εσωτερικού χώρου

Μην ξεχνάτε ότι τα ντουλάπια δεν είναι μόνο ορθογώνια, αλλά και γωνιακά. Η γωνία όταν κατασκευάζεται σύμφωνα με συγκεκριμένες παραμέτρους εξοικονομεί τέλεια χώρο διαβίωσης. Το προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο κρεβάτι, χωρίζοντάς το με ένα κομοδίνο ή ένα ντύσιμο. Στο διάδρομο, προσπαθήστε να το εγκαταστήσετε έτσι ώστε να είναι το ίδιο άνετο για εσάς να βγείτε έξω, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εύκολα σε όλα..

Μια ντουλάπα, μικρή σε βάθος, αλλά αρκετά μεγάλη μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη χωροθέτηση ενός δωματίου, για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα στούντιο, μπορούν να διαχωρίσουν την κουζίνα από την κρεβατοκάμαρα γυρίζοντας την ντουλάπα πίσω στον χώρο της κουζίνας και με πόρτες στο υπνοδωμάτιο.

Σε γενικές γραμμές, το πώς και πού τοποθετείτε το νέο σας ντουλάπι εξαρτάται μόνο από εσάς και από την περιοχή του δωματίου..

Να καθοδηγείστε από λόγους ευκολίας, ασφάλειας και αρμονίας του εσωτερικού.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης των πραγμάτων στην ντουλάπα, έτσι ώστε η παραγγελία να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείτε το επόμενο βίντεο..