Τείχη Ikea

Τείχη Ikea

Τα έπιπλα Ikea έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της μεγάλης γκάμας και της υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, οι τοίχοι της Ikea είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για διάφορους λόγους..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των τοίχων στο σαλόνι από αυτό το εμπορικό σήμα είναι η αρθρωτότητά τους. Δηλαδή, εάν είναι απαραίτητο, ο ιδιοκτήτης τέτοιων επίπλων μπορεί πάντα να το τροποποιήσει ή να αλλάξει τη θέση του..

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι τέτοιοι τοίχοι μπορούν να αγοραστούν είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό με άλλα είδη επίπλων για το σαλόνι. Μπορείτε να αγοράσετε έναν τοίχο και ένα τραπεζάκι σαλονιού, ή όλα ταυτόχρονα. Για αυτό, σήμερα η μάρκα παράγει αρκετές σειρές αρθρωτών επίπλων..

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι αγοράζοντας έναν τέτοιο τοίχο, μπορείτε να βελτιώσετε οπτικά τις αναλογίες του δωματίου με τη βοήθεια ειδικών στοιχείων που είναι ενσωματωμένα στον ίδιο τον τοίχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα με γυάλινα ντουλάπια ή ράφια, θα βοηθήσουν στην επιμήκυνση του χώρου της αίθουσας.

Ακριβώς όπως και άλλα έπιπλα από τη μάρκα Ikea, οι τοίχοι των δωματίων έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • όμορφη και κομψή εμφάνιση.
 • αντοχή;
 • δομική αξιοπιστία.
 • πολυλειτουργικότητα?
 • ευρύ φάσμα?
 • προσιτό κόστος.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοια χαρακτηριστικά αυτού του επίπλου έκαναν τους τοίχους της Ikea τους πιο απαιτητικούς σήμερα..

Σειρά

Τώρα οι τοίχοι αυτής της μάρκας παράγονται στις ακόλουθες συλλογές:

 • “Μπέστο”. Κατά κανόνα, τέτοια σετ αποτελούνται όχι μόνο από έναν τοίχο, αλλά και από μια ντουλάπα, πολυθρόνες, ένα ράφι τηλεόρασης και ράφια. Τα κύρια χρώματα είναι λευκό, ανοιχτό καφέ και καφέ. Οι ίδιοι οι τοίχοι από αυτήν τη συλλογή μπορεί να μοιάζουν με κλειστά ντουλάπια, μερικά από αυτά μπορούν να διακοσμηθούν με τη μορφή ραφιών και ορισμένα μοντέλα αυτής της συλλογής έχουν ενσωματωμένο ράφι τηλεόρασης. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για ένα μικρό δωμάτιο. Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου τοίχου είναι οι σαφείς άκρες και η σχεδόν πλήρης απουσία φωτεινών διακοσμητικών τμημάτων..

 • Callax. Οι τοίχοι από αυτή τη συλλογή χαρακτηρίζονται από μια μοναδική εμφάνιση. Αποτελούνται από πλήρως ανοιχτά ράφια, περισσότερο σαν βιβλιοθήκη. Το μέγεθος τέτοιων επίπλων μπορεί να προσαρμοστεί εάν είναι απαραίτητο. Οι ίδιοι οι τοίχοι είναι αρκετά ελαφροί και φαίνονται αρμονικοί σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

 • Στη συλλογή “Billy” οι τοίχοι παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, μέρος των ραφιών μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ειδικό γυαλί. Αυτοί οι τοίχοι έχουν ανοιχτά συστήματα αποθήκευσης και ταιριάζουν απόλυτα σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους. Ταυτόχρονα, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα πιο απαραίτητα πράγματα σε αυτά, καθώς τα ράφια σε τέτοια ράφια είναι αρκετά ευρύχωρα..

 • Ράφια και συστήματα αποθήκευσης από τη σειρά Hemnes έχουν μια μαζική και συμπαγή εμφάνιση, καθώς και ένα αρκετά συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη χωρητικότητα. Τέτοια έπιπλα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές πεύκο.

 • Τοίχοι από τη σειρά “Invar” διαφέρουν από τις άλλες συλλογές στην εμφάνισή τους. Τέτοια αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από μη επεξεργασμένους μάζες ξύλου, γεγονός που τους δίνει κάποια ατερότητα και στιβαρότητα. Αυτά τα ράφια χαρακτηρίζονται από χύμα, μεγάλη χωρητικότητα και μεγάλο βάρος..

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μία από τις παραπάνω σειρές αντιπροσωπεύεται από διάφορα μοντέλα ενός τέτοιου επίπλου. Επιπλέον, καθένα από αυτά διαφέρει μεταξύ τους όχι μόνο στο χρώμα του, αλλά και σε κάποια λειτουργικότητα. Επομένως, κάθε πελάτης θα μπορεί να αγοράσει έναν τέτοιο τοίχο όχι μόνο στο διάδρομο, αλλά και στο διάδρομο, καθώς και σε άλλα δωμάτια..

Πώς να επιλέξετε?

Πηγαίνοντας για αγορά, πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων για το τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα μελλοντικά έπιπλα. Εάν ο τοίχος χρειάζεται για την αποθήκευση βιβλίων, τροπαίων και αξεσουάρ, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ανοιχτά μοντέλα με τη μορφή ράφια πολλαπλών επιπέδων. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο επίπλων για την αποθήκευση ρούχων ή άλλων μεγάλων αντικειμένων, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέλα με πόρτες.

Δώστε προσοχή στην παρουσία μυστικών διαμερισμάτων κατά την αγορά. Η παρουσία τους θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε όλα τα πολύτιμα και περιττά από τα αδιάκριτα μάτια, καθώς και από μικρά παιδιά.

Όταν αγοράζετε έναν τοίχο σε ένα δωμάτιο, φροντίστε να λάβετε υπόψη το μέγεθός του και το γενικό στυλ του εσωτερικού για να μην χαλάσετε οπτικά τις αναλογίες του δωματίου, καθώς και τη συνολική του εμφάνιση..

Για δωμάτια με μικρή περιοχή, είναι καλύτερο να αγοράσετε ανοιχτούς τοίχους, που ονομάζονται μίνι τοίχοι, και επίσης να επιλέξετε μοντέλα που έχουν ειδικά ράφια για την εγκατάσταση τηλεόρασης και άλλου εξοπλισμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να μην γεμίσετε το δωμάτιο με περιττά έπιπλα. Τα ανοιχτά συστήματα αποθήκευσης σας επιτρέπουν να επεκτείνετε οπτικά την περιοχή του δωματίου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει κάθε κουτί για χωρητικότητα και αντοχή πριν από την αγορά. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα ράφια. Ελέγξτε τις συστάσεις του κατασκευαστή για το φορτίο του ίδιου του τοίχου, οπότε στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι τα έπιπλα έχουν σπάσει λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης των πραγμάτων σε αυτό.

Εντυπωσιακά παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι τοίχοι Ikea, όπως και άλλα έπιπλα αυτής της μάρκας, ταιριάζουν απόλυτα σε ένα δωμάτιο με οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ και με οποιαδήποτε περιοχή. Αυτά τα παραδείγματα απεικονίζουν για άλλη μια φορά αυτή τη δήλωση:

 1. Συμπαγής αλλά ευρύχωρος τοίχος από τη συλλογή “Besto” ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο εγκαθιστώντας μια ειδική βάση τηλεόρασης. Το λευκό χρώμα αυτών των επίπλων αυξάνει οπτικά το ταβάνι και διευρύνει το ίδιο το δωμάτιο. Ο συνδυασμός λευκού και μαύρου χρώματος, καθώς και τέλεια λείες γραφικές γραμμές καθιστούν αυτό το έπιπλο όσο πιο λακωνικό και εκλεπτυσμένο γίνεται..
 2. Μια άλλη παραλλαγή συστήματος αποθήκευσης από γνωστή μάρκα, αυτή τη φορά από τη σειρά Ivar. Όπως μπορείτε να δείτε, ένας τέτοιος τοίχος σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε ταυτόχρονα πολλά άλλα έπιπλα, για παράδειγμα, ξεχωριστό τραπέζι εργασίας, ράφια βιβλίων, κλειστά ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων. Ένα όμορφο ανοιχτό πράσινο χρώμα τονίζει μόνο περισσότερο τις καφέ νότες στο εσωτερικό, ενώ ταιριάζουν πολύ με αυτές. Ένα τέτοιο πολυλειτουργικό ράφι θα ταιριάζει σχεδόν σε κάθε δωμάτιο..

Ακόμα και αυτά τα απλά παραδείγματα χρήσης αυτού του τύπου επίπλων σπιτιού στο εσωτερικό δείχνουν σαφώς το στιλ, την ευελιξία και την ομορφιά τους..

Κριτικές

Οι τοίχοι της Ikea λαμβάνουν μόνο θετικές κριτικές από τους αγοραστές. Πολλοί άνθρωποι σημειώνουν τη μεγάλη παλέτα χρωμάτων και την πλούσια γκάμα μοντέλων ως κύρια πλεονεκτήματα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά καθιστούν δυνατό σε κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την περιοχή του δωματίου στο οποίο αγοράζεται αυτό το αντικείμενο, να επιλέξει την καταλληλότερη επιλογή..

Ορισμένοι αγοραστές τονίζουν επίσης την αρθρωτότητα τέτοιων τοίχων ξεχωριστά. Αυτό καθιστά δυνατή τη χρήση και των δύο μαζί, τοποθετώντας τα σε μια γραμμή και ξεχωριστά, επιπλώνοντας σχεδόν πλήρως το δωμάτιο..

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι αγοραστές, χωρίς εξαίρεση, εκτιμούν ιδιαίτερα την ποιότητα και την αντοχή αυτών των συστημάτων αποθήκευσης..

Είναι πραγματικά κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά και σύγχρονες τεχνολογίες. Επομένως, με την επιφύλαξη των συμβουλών του κατασκευαστή για τη λειτουργία τους, η διάρκεια ζωής τους είναι πρακτικά απεριόριστη..

Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.