Σύγχρονοι τοίχοι στο σαλόνι

Επί του παρόντος, οι τοίχοι στο σαλόνι θεωρούνται λείψανο του παρελθόντος · αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο με νεότερα, εκσυγχρονισμένα συστήματα αποθήκευσης που είναι πολύ πιο λειτουργικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να διαγράφετε τους τοίχους, μπορούν να χωρέσουν αρκετά αρμονικά σε ένα μικρό δωμάτιο, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε κατάλληλα μοντέρνα μοντέλα.

Ιδιαιτερότητες

Στο μοντέρνο σχεδιασμό των χώρων, εμφανίστηκαν αρθρωτοί τοίχοι, οι οποίοι είναι δομές που αποτελούνται από ντουλάπια διαφορετικών μεγεθών. Εκτελούν πολλές λειτουργίες και είναι γενικά χρήσιμες για την αραίωση του εσωτερικού. Τέτοια προϊόντα κάνουν τα μοντέρνα σαλόνια και άλλα δωμάτια πιο άνετα. Οι τοίχοι στο σαλόνι με διαφορετικά βάθη και ύψη μπορούν να βοηθήσουν σε πειράματα με θέμα το σχεδιασμό χώρου.

Υπάρχουν πολλά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν αυτό το έπιπλο από τα υπόλοιπα..

Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα:

 • Σε μοντέρνο στυλ, μπορείτε να σχεδιάσετε τις πόρτες των ακουστικών και να τις κάνετε συρόμενες ή πτυσσόμενες (και καθρεφτισμένες). Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενιαίο σύνολο συνδυάζοντας διαφορετικά σύνολα και ένθετα.
 • Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα της πρόσοψης, μην μένετε μόνο σε ένα. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική λύση όταν ο σχεδιαστής σχεδιάζει να συνδυάσει τα χρώματα των δαπέδων και των τοίχων με τους τοίχους, καθώς και τις κατασκευές επίπλων. Τόσο τα έντονα χρώματα των προσόψεων, που τονίζουν το εσωτερικό, όσο και μια μονόχρωμη παλέτα, η οποία θα αποτελέσει τη βάση του εσωτερικού σχεδιασμού του δωματίου, θα φαίνονται υπέροχα στην αίθουσα..

 • Μια ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού είναι ο συνδυασμός διαφορετικών ανάγλυφων επιφανειών των προσόψεων των τοίχων. Έτσι, ο σχεδιασμός φαίνεται πιο “φρέσκος”, μπορείτε να “παίξετε” με τις υφές και να επισημάνετε ορισμένες κατευθύνσεις στο στυλ. Ανάλογα με αυτό, είναι κατάλληλα διαφορετικά υλικά. Το ξύλο θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο country και το κλασικό στυλ, οι λεπτομέρειες από χρώμιο και μέταλλο θα είναι ιδανικές για μινιμαλισμό, η γυαλάδα και το γυαλί θα είναι κατάλληλα για art deco.
 • Εάν ο χώρος του δωματίου δεν ταιριάζει στους ιδιοκτήτες, τότε ο τοίχος είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να διορθώσετε την “ανομοιομορφία”. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε μια οπτική επέκταση του χώρου – τοποθετώντας χαμηλά βάθρα. Για να επισημάνετε ένα συγκεκριμένο μέρος του δωματίου, μπορείτε να εγκαταστήσετε το γωνιακό τμήμα του τοίχου. Εάν το δωμάτιο δεν έχει αρκετό φως, τότε μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα με τη βοήθεια στοιχείων γυαλιού στο σχέδιο..

Μοντέλα

Αν μιλάμε για την ιστορία των διαφανειών τοίχου στο έδαφος του σοβιετικού χώρου, τότε αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το έπιπλο δεν διακρίθηκε ποτέ από έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό ή μεγάλο αριθμό μοντέλων. Οι τοίχοι ήταν σφραγισμένοι σε παρτίδες, ακόμη και τώρα σε ορισμένα διαμερίσματα μπορείτε ακόμα να βρείτε αυτά τα πανομοιότυπα έπιπλα.

Επί του παρόντος, μια τέτοια παραγωγή δεν πραγματοποιείται, τώρα μπορείτε να φτιάξετε έναν προσαρμοσμένο τοίχο, να τον φτιάξετε με φωτισμό, με τζάκι ή με μπάρα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καταστήματα επίπλων, τέτοια προϊόντα προσφέρονται επίσης είτε σε μικρές ποσότητες, είτε σε ένα αντίγραφο. Μπορείτε να βρείτε διαφάνειες για κάθε γούστο, χρώματα και ποικιλία στυλ θα σας βοηθήσουν στην επιλογή.

Με όλη την ποικιλία μοντέλων, μπορούν να διακριθούν τα κύρια, τα οποία θα βοηθήσουν στην κατανόηση ολόκληρης της ποικιλίας τοίχων για σαλόνια: σώμα και ολόκληρο. Τα τελευταία παράγονται αμέσως με έναν ορισμένο αριθμό στοιχείων – σε αντίθεση με τις δομές του κύτους, οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν από διαφορετικά μέρη.

Ο τοίχος του σώματος μπορεί να τοποθετηθεί όπως θέλετε, αλλά υπάρχουν οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι τοποθέτησης: γωνιακές, ευθείες, γραμμικές εκδόσεις των μοντέλων σε σχήμα U. Τα σχέδια της βάσης τηλεόρασης μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο ή να καταλάβουν έναν ολόκληρο τοίχο.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλο τον χώρο, τότε μια γωνιακή διαφάνεια με ντουλάπια που θα είναι υψηλότερη στο φόντο των μικρών βάθρων και κομμάτων θα ήταν μια καλή επιλογή. Αυτή η επιλογή είναι εξαιρετική όσον αφορά την εξοικονόμηση χώρου στο δωμάτιο..

Μπορείτε επίσης να παραλάβετε αυτήν την έκδοση της διαφάνειας, αλλά μόνο με έναν πίνακα. Εάν το ίδιο το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, τότε μια δομή σχήματος U, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν τοίχο τηλεόρασης, είναι κατάλληλη. Βρίσκεται στο κέντρο, είναι διακοσμημένο με χαμηλά κομοδίνα και ράφια..

Χρωματικές λύσεις

Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, ένα κατάλληλο σχέδιο χρωμάτων έχει μεγάλη σημασία. Μια λάθος απόχρωση μπορεί να καταστρέψει όλη τη δουλειά στο σχεδιασμό του ιδανικού (από άποψη χρώματος) χώρου. Επομένως, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα αγορασμένα σετ επίπλων..

Είναι καλύτερα να κάνετε μια παραγγελία για όλα τα προϊόντα (τοίχος, καναπές, κρεβάτι) από έναν κατασκευαστή – για να διατηρήσετε ένα ενιαίο στυλ εσωτερικού χώρου.

Εάν το εσωτερικό έχει ήδη διαμορφωθεί και η διαφάνεια αγοράζεται μετά, τότε για τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές συστάσεις:

 • Εάν η αγορασμένη διαφάνεια διαφέρει σε τόνο από άλλα έπιπλα, τότε είναι καλύτερο να την τοποθετήσετε απέναντι από το παράθυρο, έτσι ώστε το φως να βοηθά στην οπτική λεύκανση του τοίχου στην επιθυμητή σκιά.
 • Μπορείτε να δώσετε προσοχή στις αντιθέσεις, η επιλογή λευκού και ανοιχτού χρώματος δεν θα είναι πάντα μια νικηφόρα επιλογή..
 • Χρησιμοποιώντας το ασπρόμαυρο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική μινιμαλιστική λύση στο χρωματικό πρόβλημα της διακόσμησης του σαλονιού.

Μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες επιλογές στη μοντέρνα διακόσμηση θα είναι ένας συνδυασμός λευκού και σκούρου χρώματος. Το κύριο κίνητρο θα είναι ένας ελαφρύς τοίχος και οι βαθιές αποχρώσεις του μπλε, του γκρι, του πράσινου ή του κερασιού θα επικεντρωθούν στην επιλεγμένη κατεύθυνση..

Ωστόσο, μην δίνετε μεγάλη προσοχή στα διαφορετικά χρώματα, η επίπλωση και τα χρώματα πρέπει να είναι σε αρμονία..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις διαστάσεις των τοίχων για το σαλόνι – από πολύ μικρές έως διαφάνειες σε όλο τον τοίχο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα από τον μίνι τοίχο, προορίζεται για μικρά δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων διαμερισμάτων αγωνίζονται για κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου..

Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό. Ένα τέτοιο έπιπλο έχει όλες τις ίδιες λειτουργίες με μια κανονική διαφάνεια. Τέτοια έπιπλα έχουν αρκετό χώρο αποθήκευσης, αλλά δεν γεμίζουν το χώρο. Ο μίνι τοίχος ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι αυτή η διαφάνεια είναι μικρή, αλλά όλα τα απαραίτητα πράγματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν στα συστήματα αποθήκευσης, είναι αρκετά ευρύχωρα. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου επίπλου είναι πολύ μοντέρνος, γεγονός που προσελκύει πολλούς καταναλωτές – μινιμαλισμός.

Τα εξωτερικά ρούχα και τα παπούτσια αποθηκεύονται στο τμήμα της ντουλάπας. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει ακόμα πιο βολικός αν τον εξοπλίσετε με πόρτα διαμερίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο στοιχείο των μίνι διαφανειών εξακολουθεί να είναι μια θέση ή ένα ντουλάπι τηλεόρασης. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι στα περισσότερα μοντέρνα διαμερίσματα αυτό το στοιχείο είναι κεντρικό. Επιπλέον, μια τέτοια θέση είναι “κατάφυτη” με άλλα στοιχεία, επίσης μικρού μεγέθους: ράφια και ράφια για βιβλία και πλεκτά, κρεμαστά ντουλάπια, κενά ράφια.

Οι παραδοσιακοί τοίχοι επίπλων είναι μεγάλοι, γεμάτοι τοίχους, αποτελείται από πολλά στοιχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους (χωρίς τη δυνατότητα άλλης διαμόρφωσης). Αν τα συγκρίνετε με μικρές διαφάνειες, θα παρατηρήσετε ότι κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα..

Οι παραδοσιακοί τοίχοι μπορούν επίσης να κατασκευαστούν σε μοντέρνο στυλ, είναι πολύ ευρύχωροι και δημιουργούν μια ενιαία σύνθεση, η οποία είναι καλή για το εσωτερικό του δωματίου. Τα μικρά δωμάτια είναι απίθανο να μπορούν να φιλοξενήσουν έναν τέτοιο τοίχο, ωστόσο, υπάρχει μια γωνιακή διάταξη της διαφάνειας ειδικά για αυτούς. Θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε κάθε εκατοστό του χώρου του χώρου με σύνεση..

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή επίπλων χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επίσης διαφέρουν πολύ σε τιμή και ποιότητα. Στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να βρείτε έναν τοίχο για ένα σαλόνι για κάθε γούστο και πορτοφόλι, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι τα φθηνότερα έπιπλα μπορούν να καταστούν άχρηστα πολύ γρήγορα και οι οικονομίες θα γίνουν πολύ αμφίβολες..

Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την κατασκευή τοίχων είναι MDF, μοριοσανίδες, μασίφ ξύλο ή καπλαμά από βελανιδιά, καρυδιά ή κεράσι.

Το πιο συνηθισμένο μπορεί να ονομαστεί MDF. Αυτό το υλικό είναι ξύλο που πιέζεται σε μια σανίδα. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα κενό..

Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου υλικού είναι ότι κατά την κατασκευή του δεν χρησιμοποιούνται ακαθαρσίες και στοιχεία επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Χρησιμοποιώντας τέτοια έπιπλα, μπορείτε να διακοσμήσετε με ασφάλεια ένα δωμάτιο στο οποίο οι άνθρωποι βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέτοια έπιπλα θα χρησιμεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Συνήθως, καλύπτεται με βερνίκι ή πολυστρωματικό υλικό από πάνω..

Μια διαφάνεια από MDF θα έχει ομοιόμορφη υφή. Από αυτή την άποψη, είναι αρκετά δημοφιλές καθώς φαίνεται πολύ καλό. Διακοσμητικά στοιχεία επίπλων, μονόγραμμα και διάφορα διακοσμητικά είναι κατασκευασμένα από MDF..

Το μειονέκτημα είναι ότι τα έπιπλα από τέτοιο υλικό χρειάζονται συνεχή καθαριότητα και ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας..

Το επόμενο πολύ συνηθισμένο υλικό είναι η μοριοσανίδα. Η μοριοσανίδα είναι γνωστή για τη χαμηλή της τιμή, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η φορμαλδεhyδη χρησιμοποιείται στην κατασκευή τοίχων από μοριοσανίδες. Αυτό το υλικό έχει αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία..

Δεν είναι κάθε προϊόν επίπλων από μοριοσανίδες επικίνδυνο, οι ρητίνες δεν απελευθερώνονται πάντα κατά τη λειτουργία, αλλά δεν ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές τα πρότυπα παραγωγής. Αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια και την περιβαλλοντική φιλικότητα των επίπλων, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στη χώρα στην οποία παρήχθησαν. Η πιο κατάλληλη επιλογή θα ήταν ένας τοίχος από την Ευρώπη..

Στην κατασκευή τμήματος του τοίχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ινοσανίδα, η οποία συνήθως εγκαθίσταται στο κάτω μέρος των εσωτερικών ραφιών ή κουτιών. Κάνει τη δομή πιο ανθεκτική και σταθερή, κατασκευάζεται με θερμή πίεση. Κατά κανόνα, η ίνα χρησιμοποιείται για έπιπλα οικονομικής θέσης..

Ένα από τα πιο ακριβά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή επίπλων είναι το ξύλο. Κατά κανόνα, λαμβάνεται βελανιδιά, κεράσι, τέφρα ή καρυδιά, αλλά αυτοί οι τύποι ξύλου χρησιμοποιούνται μόνο στην κατασκευή προσόψεων. Όλο το φινίρισμα “αναλαμβάνεται” από DMF ή MDF. Όλα βασίζονται στο γεγονός ότι το ξύλο είναι ένα ακριβό υλικό, η επεξεργασία, η ξήρανση και η παραγωγή από αυτό κάνουν την τιμή υψηλή.

Για την παραγωγή τοίχων και διαφανειών, χρησιμοποιούνται επίσης γυαλί, μέταλλο ή πλαστικό, συνήθως για προσόψεις. Χάρη σε τέτοια στοιχεία, τα έπιπλα φαίνονται πιο μοντέρνα και κομψά..

Επιλογές σχεδίου και στυλ

Κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο σημαντικό είναι το ύφος και η επιλεγμένη κατεύθυνση σχεδιασμού στο εσωτερικό. Η καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργήσετε έναν ενιαίο χώρο που θα αραιωθεί με τόνους, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα..

Υπάρχουν αρκετές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσετε., για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης στο δωμάτιο – και ταυτόχρονα πολυπλοκότητα: μοντέρνο, υψηλής τεχνολογίας, κλασικό, προέλευσης, ανατολίτικο ή ιταλικό στιλ. Κάθε ένα από αυτά είναι καλό με τον δικό του τρόπο και ξεχωρίζει με ορισμένα χαρακτηριστικά..

Εάν αποφασίστηκε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο και να αγοράσετε έναν τοίχο σε στυλ Art Nouveau, τότε πρέπει να καθοδηγηθείτε από το γεγονός ότι αυτό το στυλ προήλθε ως κίνητρο για ενότητα με τη φύση. Μπορείτε να το παίξετε διακοσμώντας τη διαφάνεια με μοτίβα ξύλου, λουλουδάτα στοιχεία ή άλλες λεπτομέρειες που θυμίζουν τον κόλπο της φύσης. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθαρές ευθείες ή μοτίβα. Ωστόσο, μην είστε πολύ ζηλωτικοί με τη διακόσμηση, μπορείτε να το παρακάνετε και να μετατρέψετε τη διαφάνεια και ολόκληρο το εσωτερικό του δωματίου σε περίπτερο.

Ο τοίχος Art Nouveau είναι συνήθως κατασκευασμένος από ξύλο. Μπορείτε επίσης να το συμπληρώσετε με οποιαδήποτε πλαστά στοιχεία, τα έπιπλα θα είναι εργονομικά και μοντέρνα..

Εάν η επιλογή έπεσε στο στυλ υψηλής τεχνολογίας κατά τη διακόσμηση του δωματίου, τότε αξίζει να επιλέξετε μοντέρνα μοντέλα που δεν θα σχετίζονται καθόλου με φυσικά κίνητρα. Μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση της πρόσοψης του τοίχου, ο χρωματικός συνδυασμός θα είναι κρύος και βαθύς.

Η υψηλής τεχνολογίας έχει γίνει δημοφιλής όχι πολύ καιρό πριν, αλλά πολλοί έχουν ήδη εκτιμήσει την απλότητα και τη λειτουργικότητά της. Οι διαφάνειες αυτής της κατεύθυνσης είναι κατασκευασμένες από MDF. Κατά κανόνα, πρόκειται για σπονδυλωτά μοντέλα με γωνιακά ντουλάπια και αρκετά μεγάλο αριθμό ραφιών, διάφορους χώρους αποθήκευσης.

Η Προβηγκία θα είναι μια καλή λύση για το σαλόνι εάν οι ιδιοκτήτες προτιμούν την ελαφρότητα και την άνεση στο εσωτερικό. Αυτό το στυλ προέρχεται από τη Γαλλία, συνδυάζει ξύλινα έπιπλα με λεπτομέρειες από αντίκες σφυρήλατο σίδερο..

Συχνά, στην παραγωγή επίπλων στυλ Προβηγκίας, η συστοιχία παλαιώνεται τεχνητά και τραχύνεται. Οι γραμμές θα είναι απλές αλλά ευρείες. Κατά κανόνα, οι τοίχοι δεν θα έχουν γωνιακό μέρος. Προτιμήστε τα ανοιχτά, παστέλ χρώματα..

Το ανατολίτικο στυλ μιλάει από μόνο του, τα έπιπλα περιέχουν στοιχεία των χωρών της Ανατολής – Κίνα, Ινδία. Ο τοίχος θα φαίνεται αρκετά πλούσιος, αλλά εκλεπτυσμένος. Η χρήση ξύλου ενθαρρύνεται – χωρίς ακαθαρσίες. Οι προσόψεις είναι συνήθως διακοσμημένες αρκετά έντονα: μπορεί να είναι ανάγλυφη γλυπτική ή καλλιτεχνική ζωγραφική. Αυτό το στυλ δεν είναι καθόλου κατάλληλο για κάθε άτομο · για μερικούς, μια τέτοια αφθονία μπορεί να φαίνεται περιττή..

Κλασικό – το όνομα του στυλ μιλάει από μόνο του, ήταν σχετικό για πολύ καιρό. Οι προσόψεις του τοίχου θα διακοσμηθούν με γλυπτά. Αυτό μπορεί να είναι floral μοτίβα ή απλά γεωμετρικά σχέδια..

Για την παραγωγή μιας διαφάνειας κλασικού στυλ, θα χρησιμοποιηθεί μόνο ξύλο, χωρίς ακαθαρσίες. Το κόστος των επίπλων θα είναι πάνω από το μέσο όρο. Οι ιταλικοί τοίχοι μοιάζουν πολύ με τους κλασικούς, είναι εξίσου μαζικοί, αλλά στην κατασκευή επιτρέπεται η χρήση MDF ή ινοσανίδων.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Όταν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μια διαφάνεια ή έναν τοίχο σε ένα διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη εάν θα ταιριάζει στο γενικό εσωτερικό του δωματίου, αν θα αποδειχθεί ένα όμορφο σύνολο.

Πρέπει να εστιάσετε σε μερικά απλά σημεία:

 • όπου θα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον τοίχο.
 • τι θα βρίσκεται στους χώρους αποθήκευσης?
 • το μέγεθος και τη διάταξη των χώρων ·
 • στυλ.

Εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να διακοσμήσει εξαιρετικά το εσωτερικό του σαλονιού, μπορείτε να πάρετε έναν γυάλινο τοίχο. Θα αποτελείται από πολλά ψηλά ντουλάπια, που συχνά συνδέονται με διακοσμητικό στοιχείο. Για να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι μια τέτοια διαφάνεια θα φαίνεται συμφέρουσα στο εσωτερικό, πρέπει να ανατρέξετε στις πρώτες συμβουλές από τη λίστα και να καταλάβετε ακριβώς πού και πώς πρέπει να τοποθετηθεί ο τοίχος. Ο κύριος σκοπός του θα είναι η μετατροπή του δωματίου, η διακόσμηση. Όμορφα και ακριβά knick-knacks, εσωτερικά αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν εδώ.

Εάν πρέπει να δημιουργήσετε μια μοναδική εικόνα του δωματίου, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο κατασκευασμένο σε πολλές αποχρώσεις. Δύο χρώματα, που συνδυάζονται επιτυχώς μεταξύ τους, θα φαίνονται εντυπωσιακά, αναδεικνύοντας άλλες κομψές σχεδιαστικές λύσεις.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι διαφάνειες του καθιστικού συχνά εκτελούν διακοσμητική λειτουργία. Συχνά, αντί για τον πίσω τοίχο, εγκαθίσταται ένας καθρέφτης, τοποθετούνται ράφια από γυαλί με οπίσθιο φωτισμό, που δίνει στο εσωτερικό μυστήριο, ρομαντισμό.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να τοποθετήσετε μια διαφάνεια σε ένα εσωτερικό μπορεί να είναι η χρήση ενός συγκεκριμένου στυλ. Μπορείτε να «παίξετε» με τα λουλούδια στο μυαλό σας, αν ο γενικός προσανατολισμός του εσωτερικού χώρου προσελκύει τον μοντέρνο σχεδιασμό: φωτεινές αποχρώσεις χρώματος, συνδυασμός πλαστικού και μετάλλου.

Μπορείτε να διακοσμήσετε όμορφα το εσωτερικό με έναν τοίχο χρησιμοποιώντας ιαπωνικά μοτίβα – τα ανοιχτά χρώματα των προσόψεων τονίζονται με σκούρες γραμμές στις άκρες. Επιτρέπονται μόνο ζεστά χρώματα, χωρίς διακόσμηση. Όλη η κομψότητα αυτού του στυλ βρίσκεται στην απλότητα..

Η βάση ενός τέτοιου εσωτερικού είναι ο ρυθμός των επαναλήψεων. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν αρθρωτό τοίχο και να συνδυάσετε πολλά μικρά βάθρα ή ράφια. Εάν πρέπει να κάνετε κάποιες πινελιές, τότε επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε παγωμένο γυαλί ή χοντρό ριζόχαρτο. Οι προσόψεις δεν πρέπει να είναι διαφανείς.

Εάν ο ιδιοκτήτης του σαλονιού είναι λάτρης των ταξιδιών και θέλει να τονίσει αυτό με τα αντικείμενα γύρω του, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν εθνικό προσανατολισμό στο εσωτερικό. Κατά κανόνα, αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι από τα ταξίδια ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να φέρει μεγάλο αριθμό μπιχλιμπιδιών και άλλα πράγματα που ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις..

Μπορείτε να εξοπλίσετε έναν αρθρωτό τοίχο με γυάλινες πόρτες, έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να κοιτάτε τον διαθέσιμο “πλούτο”.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε τα εξής: όταν επιλέγετε έναν τοίχο για το σαλόνι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη συνολική εσωτερική διακόσμηση. Μην υπερβαίνετε τα χρώματα. Η διαφάνεια πρέπει να είναι λειτουργική και εργονομική, αρκετά ευρύχωρη για να τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα.

Επιλέγοντας μεταξύ ντουλαπιών και αρθρωτών τοίχων, πρέπει να προτιμήσετε αυτόν που θα ταιριάζει στο περιβάλλον.

Εάν θέλετε να αγοράσετε έπιπλα πολύ υψηλής ποιότητας, επικοινωνήστε μόνο με αξιόπιστους κατασκευαστές που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Μην βιαστείτε να αγοράσετε το πρώτο σχέδιο που σας αρέσει: συγκρίνετε πολλές επιλογές, διαβάστε τα χαρακτηριστικά – και μόνο μετά αποφασίστε για την επιλογή του καταλληλότερου προϊόντος.

Για ακόμη περισσότερα μοντέλα τοίχων στο σαλόνι, δείτε το επόμενο βίντεο..