Γωνιακές ντουλάπες Ikea

Γωνιακές ντουλάπες Ikea

Η Ikea προσφέρει πρακτικά, φθηνά και προσεκτικά έπιπλα. Η μάρκα είναι γνωστή για την ικανότητα να δίνει στους πελάτες οποιοδήποτε είδος για δοκιμή απευθείας στο κατάστημα και για τις μακροχρόνιες εγγυήσεις της.. Τα γωνιακά ντουλάπια Ikea διακρίνονται για την ευρύχωρη λειτουργικότητά τους, με την οποία δεν είναι έτοιμοι να καυχηθούν όλοι οι κατασκευαστές..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Όλα είναι τέλεια στα έπιπλα Ikea: ποικιλία, υλικά, πρακτικότητα, τιμή. Τα συμπαγή γωνιακά ντουλάπια είναι μάλλον μια εξαίρεση εδώ. Αυτό το έπιπλο παρουσιάζεται σε συστήματα ντουλάπας και σε αρκετά άλλα ξεχωριστά σχέδια γωνιών.. Τα γωνιακά ντουλάπια διαφέρουν από τα κλασικά ίσια ως εξής:

  • Χρησιμοποιήστε τον πιο άχρηστο γωνιακό χώρο. Τα ντουλάπια Ikea διαλύουν τον μύθο ότι ένα γωνιακό ντουλάπι είναι άβολο, όχι ευρύχωρο και πολύ ογκώδες.
  • Μπορεί να χωρέσει περισσότερο από ένα κανονικό ντουλάπι λόγω του επιπλέον χώρου στη γωνία.
  • Μπορεί να εγκατασταθεί σε μια θέση σε ένα δωμάτιο που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί με όφελος.
  • Καμία κουζίνα δεν είναι πλήρης χωρίς κλειστό συρτάρι γωνίας και στην Ikea παρουσιάζονται για κάθε γούστο και με διαφορετικά “γεμίσματα”.
  • Τα γωνιακά ντουλάπια της μάρκας διακρίνονται από σκανδιναβικό στιλ – απλά, συνοπτικά και ταυτόχρονα αναγνωρίσιμα, κατάλληλα για κάθε μοντέρνο εσωτερικό..

Οι γωνιακές ντουλάπες είναι σταθερές στο σπίτι μας. Πραγματοποιούνται στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στον παιδικό σταθμό, στην κουζίνα και στο διάδρομο. Τα μοντέλα γωνιών διαφέρουν από τα συμβατικά μοντέλα σε μεγαλύτερη χωρητικότητα λόγω της γωνίας – πρόσθετου χώρου, το οποίο είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί με σύνεση.

Αν μιλάμε για την Ikea, τότε η συλλογή της περιλαμβάνει δύο πλήρεις γωνιακές ντουλάπες, ένα γωνιακό ράφι και ένα ζευγάρι ντουλάπια κουζίνας, καθώς και έναν ατελείωτο αριθμό ραφιών και ραφιών από τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κάτι που μοιάζει με γωνιακό ντουλάπι..

Από τα πλην, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ikea έχει τα δικά της πρότυπα. Εάν το ύψος του ντουλαπιού, τότε μόνο 236 cm (για σύστημα ντουλάπας) ή 202 cm για ξεχωριστό ντουλάπι. Δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο για την οροφή, το μόνο που μένει είναι να καταλάβετε ελεύθερο χώρο με κουτιά και καλάθια. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και την υφή της πρόσοψης της πόρτας.

Για υπνοδωμάτιο

Γωνιακή ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο – πρακτικό, άνετο και ευρύχωρο. Για τους σκοπούς αυτούς, η Ikea προσφέρει τις ακόλουθες επιλογές:

  • “Τονταλεν” – ντουλάπα με μία πόρτα και ευρύχωρο χώρο στο εσωτερικό. Στεγάζει μια σειρά αφαιρούμενων ραφιών στη μία πλευρά και μια κρεμάστρα από την άλλη. Οι διαστάσεις του είναι στάνταρ – 90x90x200 (πλάτος x βάθος x ύψος). Το ντουλάπι παράγεται σε τρία χρώματα: μαύρο-καφέ, λευκό και γκρι-καφέ. Το πλεονέκτημα της ντουλάπας Todalen είναι ότι τα ράφια σε αυτό μπορούν να ρυθμιστούν. Μπορούν να αγοραστούν επιπλέον ή να παραδοθούν σε τέτοια απόσταση στην οποία είναι απαραίτητο.

  • “Παξ” – ένα σύστημα ντουλάπας στο οποίο βρίσκονται γωνιακές μονάδες (με ή χωρίς πόρτα). Οι παράμετροι της γωνιακής ντουλάπας “Pax” είναι μεγαλύτερες από την προηγούμενη – 111x111x236 cm, ο σχεδιασμός είναι επίσης διαφορετικός. Το “Pax” αποτελείται από δύο ντουλάπια κάθετα μεταξύ τους με ένα κοινό τοίχο στο εσωτερικό. Χωρίζει τον χώρο αποθήκευσης σε 2 τμήματα. Ένα διαμέρισμα του γωνιακού ντουλαπιού έχει δύο ράγες για ρούχα και ένα ράφι στο επάνω μέρος, το δεύτερο έχει μια σειρά από στενά ράφια.

Για παιδικό υπνοδωμάτιο, είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια πλήρη ευθεία ντουλάπα. Εάν θέλετε να πάρετε μια γωνία, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε αρθρωτά ράφια ή ένα ράφι σε αυτό.

Ακόμα, μια τεράστια ντουλάπα στο παιδικό υπνοδωμάτιο δεν είναι η κατάλληλη απόφαση. Και στην εφηβεία – αρκετά.

Για κουζίνα

Η Ikea προσφέρει δύο επιλογές για γωνιακά έπιπλα κουζίνας: ντουλάπια τοίχου και βάσης από τη σειρά “Μέθοδος”. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος – πλάτος και ύψος.

Το ντουλάπι βάσης μπορεί να είναι με ράφια, με τράβηγμα ή περιστροφή τμήματος και ύψη πλαισίου 60 cm και 80 cm. Στην πραγματικότητα, το ύψος του ντουλαπιού βάσης διαφέρει κατά 8-10 cm.

Το κρεμαστό συρτάρι διακρίνεται από το γέμισμά του: στο εσωτερικό μπορεί να υπάρχει ένα τυπικό ράφι ή ένα περιστρεφόμενο στοιχείο για την αποθήκευση πιάτων. Φυσικά, οι παράμετροι του κουτιού διαφέρουν επίσης. Το ύψος μπορεί να είναι στάνταρ – 60 cm, 100 cm ή 37 cm. Πλάτος: 67,5 cm, 87,5 cm.

Για το σαλόνι

Γωνιακό ράφι βιβλίων “Ρόπαλο” πωλείται από το 1979 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σήμερα. Ο λόγος έγκειται στην ικανότητά του και στα ανοιχτά ράφια. Οι παράμετροί του είναι 215 / 135x237x28 cm (ύψος, μήκος και στις δύο πλευρές x βάθος). Χρώματα: δρυς, καφέ τέφρα και μαύρο καφέ.

Η μονάδα ραφιών “Billy” είναι κατασκευασμένη από μοριοσανίδες και αντιμετωπίζει καπλαμά, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ακριβή και πρακτική στη χρήση..

Τα έπιπλα σαλονιού δεν πρέπει να είναι μόνο λειτουργικά, αλλά και κομψά. Εάν μια τεράστια ντουλάπα στο ταβάνι είναι κατάλληλη στο υπνοδωμάτιο, είναι απίθανο στο σαλόνι. Μια εξαίρεση είναι ένα ψηλό ράφι ή κρεμαστά κουτιά συναρμολογημένα σε γωνιακή κατασκευή.

Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί βολικό άνοιγμα καθενός από αυτά, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό να γίνει με προκατασκευασμένα μοντέλα..

Για μπάνιο

Η γωνιακή μονάδα ραφιών Rogrund είναι ιδανική για ελεύθερο χώρο κάτω από το νεροχύτη ή οποιοδήποτε μέρος αυτού του δωματίου. Διακρίνεται για την ευελιξία του και τρία ράφια για μικροαντικείμενα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο ράφι όχι μόνο στο μπάνιο, αλλά και στο φυτώριο, στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο μπαλκόνι – οπουδήποτε..

Το “Rogrund” είναι κατασκευασμένο από μπαμπού και έχει φυσική καφέ απόχρωση, υψηλή πρακτικότητα και μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Πώς να επιλέξετε?

Για να κάνετε την επιλογή άξια, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον ελεύθερο χώρο του δωματίου στο οποίο θα βρίσκεται το γωνιακό ντουλάπι από την Ikea. Εάν πρόκειται για υπνοδωμάτιο, τότε η επιλογή είναι μεταξύ του συστήματος Pax και μιας ξεχωριστής ντουλάπας Todalen. Διαφέρουν σε μέγεθος – το πρώτο είναι μεγαλύτερο και ψηλότερο. Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, επιλέξτε μια μικρή ντουλάπα: στη γωνία θα γίνει σχεδόν αόρατη.

Το πλεονέκτημα της Ikea είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και το υλικό της μπροστινής πόρτας του ντουλαπιού. Σε ένα μικρό χώρο, ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος, οπότε επιλέξτε μια πόρτα με ένθετο καθρέφτη στο πάτωμα. Θα επεκτείνουν οπτικά το τετράγωνο του δωματίου και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστό καθρέφτη.

Αν μιλάμε για το χρώμα του σώματος του ντουλαπιού, τότε η Ikea δεν φημίζεται για μια μεγάλη ποικιλία – μαύρο -καφέ, καφέ και λευκό. Αλλά μπορείτε να παίξετε με το χρώμα των ίδιων θυρών και να εστιάσετε στην πρόσοψη – επιλέξτε μια απόχρωση πιο φωτεινή, γυαλιστερή ή ματ υφή. Για ένα μικρό δωμάτιο, η επιλογή είναι σαφής – μια λευκή ντουλάπα που δεν θα υπερφορτώσει το χώρο. Για ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, ένα πλούσιο σκούρο είναι επίσης κατάλληλο..

Το σύστημα ντουλάπας Pax μπορεί να εκτείνεται κατά μήκος ενός ή δύο τοίχων. Σε αυτήν την περίπτωση, η μονάδα γωνίας θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος και θα συνδέσει τα δύο μέρη της.

Τοποθετήστε στο εσωτερικό

Οι γωνιακές ντουλάπες δημιουργούν μια σπιτική αίσθηση και δείχνουν ιδιαίτερα καλή στο υπνοδωμάτιο, όπου βρίσκεται κυρίως η ντουλάπα:

  • Το σύστημα ντουλάπας “Pax” με γωνιακή ντουλάπα είναι πρακτικό στη χρήση. Στο γωνιακό τμήμα του υπάρχουν δύο ράβδοι για ρούχα, σε ευθεία γραμμή – μια σειρά ράφια. Αυτό το σύστημα μπορεί να έχει πόρτες όπως σε μια κλασική ντουλάπα ή να μην τις έχει καθόλου, μετατρέποντας σε ένα μοντέρνο ανοιχτό καμαρίνι. Είναι σκόπιμο να το τοποθετήσετε τόσο στο υπνοδωμάτιο όσο και σε ξεχωριστό καμαρίνι..

Σε γενικές γραμμές, τα ντουλάπια Pax είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις αποθήκευσης. Η γωνιακή μονάδα είναι κατάλληλη για τοποθέτηση διαδρόμου και μπορεί εύκολα να συμπληρωθεί με κλασικά ορθογώνια ντουλάπια. Πωλούνται ξεχωριστά..

  • Στο σαλόνι δεν υπάρχει χώρος για γωνιακή ντουλάπα με την κλασική έννοια. Αλλά το ράφι θα ταιριάζει απόλυτα στη διάταξη αυτού του δωματίου. Γωνιακά ανοιχτά ράφια με οπίσθιο τοίχο θα γίνουν μέρος της βιβλιοθήκης του σπιτιού σας και θα τοποθετήσετε επιδέξια εκατοντάδες βιβλία πάνω τους. Ο φυσικός καπλαμάς θα κάνει την εικόνα του δωματίου πιο κομψή. Ο συνδυασμός γωνιών μπορεί να δημιουργηθεί από πολλά ράφια μάρκας Ikea, αλλά η μονοκόμματη δομή φαίνεται πολύ αξιοπρεπής.

Κριτικές

Το σύστημα γωνιακής ντουλάπας Ikea είναι ένα από τα διαθέσιμα μεταξύ παρόμοιων. Το πλεονέκτημά του είναι ότι παίρνει μια γωνία και έτσι φιλοξενεί περισσότερα πράγματα. Δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε για το πώς να εγκαταστήσετε δύο ντουλάπια και να χρησιμοποιήσετε ορθά τη γωνία – η Ikea έχει ήδη κάνει τα πάντα για εσάς.

Οι κριτικές σχετικά με αυτό το σύστημα είναι εξαιρετικά θετικές: σχέση ποιότητας-τιμής, χωρητικότητα, εξωτερικός σχεδιασμός. Από τα μειονεκτήματα, οι χρήστες επίπλων σημειώνουν τα μεγέθη, τα οποία είναι πολύ περιορισμένα και δεν ταιριάζουν πάντα τέλεια στις παραμέτρους του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο καμαρίνι σε μια θέση, τότε υπάρχει κίνδυνος να αφήσετε κενά σε αυτό..

Οι αγοραστές σημειώνουν τη χωρητικότητα των σουηδικών γωνιακών ντουλαπιών, τα οποία φαίνονται μικρά εξωτερικά, αλλά είναι πολύ ευρύχωρα στο εσωτερικό τους..

Οι κριτικές για τις μονάδες γωνιών κουζίνας είναι ως επί το πλείστον καλές. Είναι ευρύχωρα, άνετα, ιδιαίτερα στάνταρ και προσφέρουν αρκετές επιλογές για γέμιση – από απλά ράφια έως μηχανισμούς εξαγωγής.

Πώς μοιάζει ένα σύστημα αποθήκευσης "Μικρός σταυρός", θα το μάθετε στο επόμενο βίντεο.