Κρεβάτια χωρίς μηχανισμό ανύψωσης

Για ένα σύγχρονο άτομο που περνά τον περισσότερο χρόνο του στο ρυθμό της αστικής καθημερινότητας, η καλή ξεκούραση είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της ηθικής και σωματικής υγείας. Όταν μιλάμε για ξεκούραση, φανταζόμαστε συνειρμικά ένα κρεβάτι. Εξάλλου, η ξεκούραση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ύπνο. Επομένως, το κρεβάτι θα πρέπει να είναι άνετο και να ταιριάζει στο εσωτερικό για να ευχαριστήσει το μάτι του ιδιοκτήτη του.. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές για τέτοια έπιπλα, μπορεί να συναντήσετε ένα κρεβάτι χωρίς μηχανισμό ανύψωσης..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Για να καταλάβουμε τι είναι ένα κρεβάτι χωρίς μηχανισμό ανύψωσης, ας καταλάβουμε τι σημαίνει ένας μηχανισμός ανύψωσης. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι εξοπλισμένος με ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση, για παράδειγμα, σεντονιών. Χάρη στους ανελκυστήρες αερίου, η βάση ενός τέτοιου κρεβατιού μπορεί να σηκωθεί και να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Είναι σαφές ότι ένα κρεβάτι χωρίς ανελκυστήρες αερίου δεν έχει τέτοια λειτουργία όπως η ανύψωση της βάσης.

Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και εδώ.. Τα κρεβάτια χωρίς μηχανισμό ανύψωσης δεν είναι τόσο ογκώδη σε σύγκριση με εκείνα στα οποία υπάρχει αυτός ο μηχανισμός. Επίσης, αν σας αρέσουν τα χαμηλά κρεβάτια, τότε η επιλογή σας είναι πιθανό να πέσει σε ένα τέτοιο κρεβάτι..

Ένας σημαντικός παράγοντας για πολλές νοικοκυρές θα είναι η δυνατότητα υγρού καθαρισμού κάτω από ένα τέτοιο κρεβάτι, επειδή η βάση των περισσότερων από αυτές δεν κολλάει στο πάτωμα.

Ποικιλίες

Επιλέγοντας τέτοια έπιπλα, μπορεί να αντιμετωπίσετε μεγάλο αριθμό επιλογών για την εκτέλεσή του. Για παράδειγμα, το κρεβάτι μπορεί να είναι χωρίς πόδια, δηλαδή μπορεί να στηριχτεί από τις πλάτες του κεφαλαριού και του ποδιού, χαμηλωμένο στο πάτωμα ή άλλες επιλογές. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους έχουν ένα επίπεδο πάτωμα στο σπίτι. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να επιλέξετε την επιλογή με πόδια που μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος..

Υπάρχουν επίσης κρεβάτια χωρίς κεφαλάρι και υποπόδιο. Υπάρχει και ένα συν και ένα μείον. Από τη μία πλευρά, το κρεβάτι μπορεί να λειτουργήσει από διαφορετικές πλευρές. Από την άλλη πλευρά, το κεφαλάρι σας επιτρέπει να τοποθετήσετε βολικά το μαξιλάρι και χρησιμεύει ως εμπόδιο στην ολίσθησή του. Η παρουσία ή η απουσία ενός ποδιού είναι θέμα γούστου.

Όλο και πιο συχνά, μοντέλα άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά, η τιμή των οποίων δεν περιλαμβάνει βάση, δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ξεχωριστά από το κρεβάτι, με βάση τις δικές σας επιθυμίες. Κατά την αγορά, αξίζει να δώσετε προσοχή σε αυτό το σημείο, καθώς η αγορά μιας βάσης θα απαιτήσει επιπλέον απόβλητα.

Δείτε ένα βίντεο με παρόμοιο θέμα.

Υλικά (επεξεργασία)

Το MDF και η μοριοσανίδα θεωρούνται πολύ δημοφιλή υλικά για την κατασκευή κρεβατιών, και μάλιστα επίπλων γενικότερα. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί παρά την πολύ ελκυστική εμφάνιση, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική (μίμηση ξύλου ή χρωματιστών επιλογών), το κόστος τέτοιων επίπλων είναι πολύ χαμηλότερο από, ας πούμε, από φυσικό ξύλο..

Η μοριοσανίδα θεωρείται εύφλεκτο υλικό που μπορεί να πάρει φωτιά εάν έρθει σε επαφή με ένα καυτό αντικείμενο.. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι όλες οι αρθρώσεις επίπλων από μοριοσανίδες είναι κολλημένες με μεγάλη προσοχή.. Διαφορετικά, υπάρχει πιθανότητα εξάτμισης επιβλαβών ουσιών. Το MDF, από την άλλη πλευρά, θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό από τη μοριοσανίδα..

Εάν δεν έχετε κανένα περιορισμό στα χρήματα, τότε, φυσικά, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα έπιπλα από φυσικό ξύλο.. ?

Είναι σαφές ότι, σε αντίθεση με τους δύο πρώτους τύπους υλικών, οι επιλογές χρωμάτων για ένα τέτοιο κρεβάτι είναι περιορισμένες. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην έχει νόημα να το βάψετε, αφού το ίδιο το ξύλινο κρεβάτι φαίνεται πολύ κομψό και ακριβό. Επιπλέον, το ξύλο είναι ένα απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Τα έπιπλα από ξύλο διατηρούν μια εξαιρετική εμφάνιση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή είναι επίσης ανθεκτικό.

Υπάρχουν επίσης κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο, ωστόσο δεν είναι τόσο δημοφιλή., όπως και τα προηγούμενα υλικά, αφού έχουν πολύ υψηλό κόστος. Όταν έρχεστε σε επαφή με τέτοιο υλικό, μπορεί να προκύψουν δυσάρεστες αισθήσεις, επειδή είναι αρκετά κρύο..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Τα πρότυπα μεγέθους έχουν ως εξής:

  • 90 x 200 cm – αυτή είναι μια επιλογή μονό κρεβάτι που μπορεί να επιλέξει ένα παιδί.
  • 120 x 200 – 140 x 200 cm – ενάμισι κρεβάτια παράγονται σε αυτό το εύρος. Μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα έναν ενήλικα..
  • 160 x 200 cm – 180 x 200 cm – αυτά είναι διπλά κρεβάτια, τα οποία πρέπει να επιλέγουν τα παντρεμένα ζευγάρια.

Επισκόπηση δημοφιλών κατασκευαστών και μοντέλων

Ας επισημάνουμε τα πιο δημοφιλή:

  • Μοντέλο “Astra” φτιαγμένο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα, το οποίο θα προσθέσει άνεση και ρομαντισμό στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Το πλαίσιο αυτού του μοντέλου είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό. Το κρεβάτι διαθέτει μαλακό κεφαλάρι, το οποίο εξασφαλίζει πιο άνετη χρήση του προϊόντος. Το ύψος της κουκέτας από το πάτωμα είναι 35 εκατοστά, εξαιρουμένου του στρώματος. Το κόστος αυτής της επιλογής είναι περίπου 10.000 ρούβλια..

  • Tissedal κρεβάτι φαίνεται πολύ ελαφρύ λόγω της παρουσίας ενός κεκλιμένου κεφαλαριού και στενών τσάρων. Θα ταιριάζει πολύ οργανικά στο εσωτερικό σε στυλ ρετρό. Οι πλευρές του κρεβατιού είναι ρυθμιζόμενες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε στρώματα διαφορετικού πάχους. Το πλαίσιο του κρεβατιού είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο με ένθετα από ινοσανίδες. Το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι περίπου 30.000 ρούβλια..
  • Πρακτικό μοντέλο Brimnes κατάλληλο για άτομα που εκτιμούν την ευκολία, την άνεση και την πρακτικότητα. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με συρτάρια για την αποθήκευση λινών και το κεφαλάρι είναι εξοπλισμένο με ράφια. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή επίπλων – μοριοσανίδες.

Πώς να συναρμολογήσετε?

Τα κρεβάτια πωλούνται συνήθως αποσυναρμολογημένα για εύκολη μεταφορά. Για να συναρμολογήσετε έπιπλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό ή να το συναρμολογήσετε μόνοι σας. Το κιτ περιλαμβάνει συνήθως λεπτομερείς οδηγίες συναρμολόγησης. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για κρεβάτια, είναι σαφές ότι οι οδηγίες συναρμολόγησης δεν μπορούν να είναι ομοιόμορφες. Αλλά μια κατά προσέγγιση έκδοση της διάταξης του κρεβατιού φαίνεται στο διάγραμμα..

Κριτικές

Το μοντέλο Astra κέρδισε πολλούς αγοραστές με την εμφάνισή του. Οι κριτικές για αυτήν είναι εξαιρετικά θετικές. Οι καταναλωτές βρίσκουν το κόστος του κρεβατιού αρκετά λογικό. Σε πολλούς αρέσει η δυνατότητα να επιλέξουν το χρώμα της ταπετσαρίας κρεβατιού, επειδή το μοντέλο παρουσιάζεται σε τρία χρώματα.

Το μοντέλο Tissedal προσέλκυσε αγοραστές που προτιμούν το στυλ Retro στο εσωτερικό. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το σχέδιο του κρεβατιού πολύ απλό και μη ελκυστικό, ενώ σε άλλους, αντίθετα, αρέσει η συνοπτικότητά του. Το κύριο μειονέκτημα αυτού του επίπλου, σύμφωνα με τους καταναλωτές, είναι η τιμή..

Το μοντέλο Brimnes έχει κερδίσει πολλές θετικές κριτικές για την πρακτικότητα του. Μια τέτοια αγορά εξοικονομεί τέλεια χώρο στο δωμάτιο. Ωστόσο, ορισμένοι αγοραστές το βρίσκουν δυσκίνητο..

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Παρακάτω είναι οι επιλογές για τη συμπερίληψη των αναφερόμενων μοντέλων κρεβατιών στο εσωτερικό του δωματίου..