Διαδρομές κήπου: πώς να το κάνετε φθηνό και όμορφο με τα χέρια σας;

Διαδρομές κήπου: πώς να το κάνετε φθηνό και όμορφο με τα χέρια σας;

Συχνά, οι ιδιοκτήτες κήπων και εξοχικών κατοικιών αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι είναι σχεδόν αδύνατο να περπατήσετε στον κήπο μετά από βροχή. Η βρωμιά κολλάει στα παπούτσια σας και αν γλιστρήσετε, μπορείτε ακόμη και να τραυματιστείτε. Οι πλούσιοι άνθρωποι προσλαμβάνουν έναν σχεδιαστή για να λύσει αυτό το ζήτημα, ο οποίος αναπτύσσει ένα σχέδιο σχεδιασμού με τη συμπερίληψη μονοπατιών στον κήπο. Αλλά για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε ένα σχέδιο μόνοι σας, αλλά και να σχεδιάσετε μονοπάτια κήπου με τα χέρια σας. Και τι χρειάζεται για αυτό θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο..

Ιδιαιτερότητες

Τα μονοπάτια του κήπου μπορεί να είναι μόνιμες ή προσωρινές κατασκευές. Όσο για τα προσωρινά κομμάτια, μπορούν να διαλυθούν και να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή, αλλά τα κεφαλαία γίνονται μια για πάντα, επομένως πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε εκ των προτέρων στο σχέδιο.

Η τοποθέτηση μονοπατιών στη χώρα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη θάμνους, δέντρα, κρεβάτια και θερμοκήπια.

Λάβετε υπόψη ότι μετά από μερικά χρόνια, τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε τέτοιο μέγεθος που αρχίζουν να παρεμποδίζουν την κίνηση γύρω από την περιοχή και σε ορισμένα φυτά, οι ρίζες μπορούν να βλάψουν εντελώς τα μονοπάτια. Για να αποφευχθεί αυτό, οι ειδικοί δεν συνιστούν την τοποθέτηση δομικών υλικών κοντά σε φυτεύσεις. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η κατασκευή νέων κτιρίων στο μέλλον δεν πρέπει να έχει εμπόδια. Διαφορετικά, θα πρέπει να διαλύσετε και να ανοίξετε νέους δρόμους, και αυτό είναι μια πρόσθετη σπατάλη χρόνου και χρημάτων..

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στο γεγονός ότι πρέπει να είναι αξιόπιστο, με μεγάλη διάρκεια ζωής, ασφαλές όχι μόνο για κίνηση, αλλά και για το έδαφος. Θα πρέπει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν αγοράσετε ένα δομικό υλικό που μπορεί να σαπίζει, να διαβρώνει, να μούχλα και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το κλίμα, ειδικά η θερμοκρασία τη χειμερινή περίοδο και η κάλυψη του χιονιού, έτσι ώστε το υλικό να έχει αντοχή στον παγετό και αντοχή στο χειμώνα.

Σε περίπτωση επισκευών, δεν πρέπει να προκύψουν δυσκολίες, διαφορετικά θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ολόκληρο το δρομάκι. Από αυτή την άποψη, η συντήρηση της πίστας δεν πρέπει να προκαλεί επιπλοκές..

Η επιλογή του δομικού υλικού καθορίζεται από τη συχνότητα χρήσης και το λειτουργικό φορτίο. Για παράδειγμα, για τα μονοπάτια κατά μήκος των οποίων σπάνια κινούνται, είναι κατάλληλες χαλαρές ουσίες – χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα ή άμμος, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φλοιού φελλού. Σε μέρη όπου η ροή των ανθρώπων είναι μεγάλη, είναι κατάλληλα ανθεκτικά υλικά όπως σκυρόδεμα, καουτσούκ, τούβλο ή μονόλιθος. Αυτό μπορεί επίσης να αποδοθεί στις διαδρομές κατά τις οποίες σχεδιάζεται να μετακινηθούν οχήματα ή φορτωμένα καροτσάκια..

Η δημιουργία κομματιών με τα χέρια σας είναι μια δημιουργική διαδικασία. Δεν εξαρτάται μόνο από την οικονομική θέση του ιδιοκτήτη του ιστότοπου, αλλά και από τις δεξιότητες που διαθέτει. Αλλά συχνά αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί με ελάχιστες φυσικές και υλικές επενδύσεις..

Τι χρειάζεται?

Ανάλογα με το επιλεγμένο υλικό, μπορεί να χρειαστείτε γεωπλέγματα, μπετονιέρα, πριόνι για ξύλο, πριόνι για μέταλλο, σφυρί, σφυρί, ακόμη και συνηθισμένο ψαλίδι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε τον κανόνα του κτιρίου και το επίπεδο του κτιρίου, χάρη σε αυτά τα εργαλεία μπορείτε να ισοπεδώσετε την επιφάνεια και να την κάνετε τέλεια..

Δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά χωρίς φτυάρια – φτυάρια και ξιφολόγχες, χωρίς τσουγκράνα, σε λιγότερο εύφορες περιοχές, μπορεί να χρειαστούν πικρό και λοστό. Με τη βοήθειά τους, κάνουν σημάδια, αφαιρούν την περιττή γη, η οποία διπλώνεται σε καρότσι. Μια εναλλακτική λύση στο καρότσι είναι οι μεταλλικοί κάδοι..

Το σχέδιο έργου πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα προγράμματα υπολογιστών ή σε ένα κανονικό φύλλο χαρτιού χρησιμοποιώντας μολύβι ή στυλό. Πρώτα πρέπει να σχεδιάσετε ένα σπίτι, έναν αχυρώνα, ένα λουτρό, μια τουαλέτα, στη συνέχεια μια πύλη και μια κεντρική πύλη. Τα κομμάτια σχεδιάζονται σχηματικά σε αυτά τα αντικείμενα. Επιπρόσθετα μονοπάτια σημειώνονται στο κιόσκι, την πισίνα, το χώρο μπάρμπεκιου. Μην ξεχνάτε τις προσεγγίσεις στα κρεβάτια, το σύστημα ύδρευσης, τα θερμοκήπια. Όσον αφορά το πλάτος των μελλοντικών διαδρομών, τα σημάδια τους θα πρέπει να γίνουν στο έδαφος. Αυτό μπορεί να γίνει με μανταλάκια, σφυρί και σπάγκο..

Αφού μπουν τα μανταλάκια, συνδέονται μαζί με σπάγκο. Το πλάτος του δρομάκι θα πρέπει ιδανικά να είναι κατάλληλο για την κίνηση όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των καροτσιών κατασκευής. Αντί για μανταλάκια, η σήμανση μπορεί να γίνει με άμμο, πασπαλίζεται σε μικρή ποσότητα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι ορατή από το πλάι. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων παρτέρια, κρεβάτια και άλλες φυτεύσεις..

Απλές επιλογές προϋπολογισμού

Τα τελευταία χρόνια, το γεωύφασμα ήταν πολύ δημοφιλές στους καλοκαιρινούς κατοίκους. Το μαύρο πανί χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ζιζανίων. Όπως γνωρίζετε, τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου, χωρίς αυτό τίποτα ζωντανό δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί και τα ζιζάνια είναι φυσικά ανίκανα να σπάσουν γεωυφάσματα λόγω του γεγονότος ότι το υλικό εμποδίζει τη διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Μερικοί τεχνίτες το χρησιμοποιούν ως επιλογή για μονοπάτια κήπου..

Στην πώληση, το υλικό κάλυψης βρίσκεται σε λευκό και μαύρο · η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη για κατασκευαστικές εργασίες. Η πυκνότητά του είναι 60 μικρά, πράγμα που σημαίνει ότι θα διαρκέσει για αρκετές εποχές. Το πλάτος του γεωυφάσματος είναι συνήθως 3,6 m και το μήκος μπορεί να κοπεί σε οποιοδήποτε.

Για να φτιάξετε ένα κομμάτι από αυτό το υλικό, πρέπει πρώτα να το κόψετε. Εάν διπλώσετε το υλικό στο μισό, παίρνετε τμήματα 80 εκατοστών – αυτό είναι αρκετά για μικρά μονοπάτια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το χώμα παραμένει στη θέση του, ενώ σε άλλες επιλογές θα πρέπει να αφαιρεθούν μερικά εκατοστά χώματος. Χάρη σε αυτό, η διαδικασία εγκατάστασης θα διαρκέσει λιγότερο χρόνο..

Συνήθως, τα μονοπάτια γίνονται σε εκείνα τα μέρη όπου τα μονοπάτια έχουν ήδη τοποθετηθεί και το έδαφος είναι πυκνό εκεί, οπότε πρέπει να το τσιμπήσετε. Για αυτό το έργο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι μπαγιονέτ με στρογγυλεμένη βάση. Με τη βοήθειά του, δημιουργείται ένα μικρό κενό, στη συνέχεια σπρώχνονται γεωυφάσματα σε αυτό. Αυτό το στάδιο συνεχίζεται πρώτα κατά μήκος της αριστερής πλευράς και στη συνέχεια κατά μήκος της δεξιάς..

Ως αποτέλεσμα, οι άκρες του υλικού πρέπει να είναι εντελώς στο έδαφος. Στην πράξη, αρκεί να «θάψετε» 10 εκατοστά στη μία πλευρά και 10 εκατοστά στην άλλη. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι είναι σκόπιμο να τεντώσετε το υλικό, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστούν “τσέπες”, και αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, μπορεί να σκοντάψουν και να τραυματιστούν.

Το έδαφος γύρω από την πίστα πρέπει να συμπιέζεται. Αρκεί να περπατήσετε αρκετές φορές μπρος -πίσω. Υπό την επίδραση βροχοπτώσεων και υπεριώδους ακτινοβολίας, η γη θα αρπάξει και θα κρατήσει το υλικό όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Συνιστάται η επικάλυψη της εγκατάστασης του επόμενου τμήματος. Οι αρμοί μεταξύ δομικών υλικών μπορούν να σφραγιστούν με μεταλλικά συρραπτικά ή κομμάτια χαλύβδινου σύρματος. Για να γίνει αυτό, δύο υλικά “ράβονται μεταξύ τους” με συνδετήρες, πραγματοποιείται σφυρί. Αυτή η λειτουργία εκτελείται επίσης για τη στερέωση των άκρων του γεωυφάσματος..

Από ελαστικά

Τα παλιά ελαστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια υψηλής ποιότητας επίστρωση ανθεκτική στη φθορά που δεν φοβάται τη βροχή, το χιόνι ή τον καυτό ήλιο. Επιπλέον, το καουτσούκ ανέχεται τέλεια τις αλλαγές θερμοκρασίας και χρησιμεύει για αρκετές δεκαετίες..

Η συντήρηση μιας τέτοιας διαδρομής είναι απλή. Αρκεί να σκουπίζετε κατά καιρούς τα σκουπίδια με μια σκούπα και αφού στεγνώσει η βρωμιά, ξεπλύνετε με ισχυρή πίεση νερού από έναν εύκαμπτο σωλήνα. Μετά από υγρό καθαρισμό και μετά από βροχή, το νερό στην ελαστική επιφάνεια στεγνώνει γρήγορα, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχαίες πτώσεις.

Αφού συναρμολογηθεί το δομικό υλικό, θα δημιουργηθούν τα μονοπάτια, αλλά πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση, πρέπει να φτιάξετε ένα λαστιχένιο στεφάνι. Για αυτό, ένα ελαστικό αυτοκινήτου λαμβάνεται και τοποθετείται στην επιφάνεια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βαρέλι 200 ​​λίτρων..

Πρώτον, το λάστιχο κόβεται δίπλα στο πλάι, αυτή η διαδικασία είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί με ένα μαχαίρι μπότας. Μετά την εμφάνιση μιας μικρής τομής, λαμβάνεται ένα καλά ακονισμένο μεγάλο μαχαίρι. Μετακινώντας το μαχαίρι προς τα πάνω και προς τον εαυτό του, το ελαστικό ανοίγει. Για ευκολία, η τομή πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένη στο πλάι. Έχοντας καταφέρει με τη μία πλευρά, πρέπει να κάνετε το ίδιο με την άλλη..

Λάβετε υπόψη ότι το μαχαίρι πρέπει να είναι αρκετά κοφτερό για να κάνει τη δουλειά χωρίς σπάσιμο ή σφήνα. Περιοδικά, το μαχαίρι πρέπει να υγραίνεται με λίπος και να σκουπίζεται με ένα πανί έτσι ώστε να είναι λίγο ολισθηρό.

Το ελαστικό στεφάνι πρέπει να γυρίσει προς τα έξω · γι ‘αυτό, το κομμένο ελαστικό τοποθετείται στο έδαφος και, στερεώνοντας το με τα πόδια σας, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με τα χέρια σας. Απομένει μόνο να σπάσει το ανεστραμμένο ελαστικό στα πλάγια στην κατάσταση του κρίκου. Μην ξεχνάτε τις προφυλάξεις ασφαλείας – συνιστάται να χρησιμοποιείτε γάντια.

Για να φτιάξετε ένα λαστιχάκι, το τεμάχιο εργασίας μεταφέρεται σε έναν πάγκο ή σκαμπό. Και στερεώστε τις πλευρές του με ένα σφιγκτήρα.

Είναι σημαντικό το ελαστικό να είναι σε τεταμένη κατάσταση, καθώς υπάρχει ένα μεταλλικό σώμα στο εσωτερικό του ελαστικού. Εάν αρχίσετε να κόβετε το μέταλλο με ένα μαχαίρι, το μαχαίρι θα γίνει γρήγορα θαμπό, οπότε το κόψιμο γίνεται χρησιμοποιώντας έναν γωνιακό μύλο..

Οι ειδικοί συνιστούν να παρακολουθείτε την κατεύθυνση του ανέμου, ιδανικά, δεν θα φυσούσε προς τους γείτονες, αλλά στο οδόστρωμα. Διαφορετικά, στους γείτονες μπορεί να μην αρέσει η μυρωδιά του καμένου καουτσούκ. Προσπαθήστε να αποφύγετε σπινθήρες στο δέρμα σας και ακόμη περισσότερο στα μάτια σας. Στο τέλος, το μόνο που απομένει είναι να αφαιρέσετε τον σφιγκτήρα και το λαστιχάκι είναι έτοιμο. Πρέπει να φτιάξετε όσες ταινίες χρειάζονται για να δημιουργήσετε μονοπάτια στον κήπο..

Η κομμένη ταινία πρέπει να στερεωθεί σε ένα ξύλινο μπλοκ – ένα σφυρί και καρφιά είναι κατάλληλα για αυτό. Πόσο ευρύ το μονοπάτι χρειάζεται, αυτό είναι το μήκος που πρέπει να έχει ο πίνακας. Συνήθως δύο ή τρεις σειρές είναι γεμιστές, δεν θα λειτουργήσει καθόλου χωρίς αρμούς, πράγμα που σημαίνει ότι στο μέλλον θα υπάρξει μάχη ενάντια στα ζιζάνια.

Πριν από την τοποθέτηση, το έδαφος πρέπει να ισοπεδωθεί και να στερεωθεί καλά. Τα προκύπτοντα προϊόντα τοποθετούνται στη βρεγμένη γη. Το προεξέχον τμήμα της μπάρας πρέπει να ποδοπατηθεί εντελώς στο έδαφος για να πάρει ένα επίπεδο μονοπάτι στον κήπο.

Μερικοί άνθρωποι αφαιρούν το χώμα πριν από την τοποθέτηση και στερεώνουν το λάστιχο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζονται τα κύματα που προκύπτουν. Είτε άμμος, χαλίκι, είτε βότσαλα χύνεται στους λάκκους που προκύπτουν..

Σε ανώμαλες περιοχές όπου υπάρχει μια απότομη κλίση, κάντε μια σκάλα από ελαστικά. Από κάτω προς τα πάνω, με ένα φτυάρι, γίνονται προεξοχές στις οποίες τοποθετούνται οι τροχοί του αυτοκινήτου. Η πρώτη σειρά πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ελαστικού και η δεύτερη και οι επόμενες να είναι ελαφρώς πιο στενές.

Για να μην κουνηθούν τα ελαστικά, χύνεται η εξαγόμενη γη, χαλίκι ή άμμος, μετά την οποία συμβαίνει συμπύκνωση, πασπαλίζεται πέτρα από πάνω.

Επιπλέον, η δομή μπορεί να περιφραχθεί με σανίδες ή πασσάλους για να αποφευχθεί η ολίσθηση. Τα εργοστάσια κατασκευής, η ανακύκλωση παλιών ελαστικών, παράγουν ειδικά καουτσούκ πλακάκια διαφόρων χρωμάτων που είναι κατάλληλα για τη δημιουργία μονοπατιών στον κήπο. Η στερέωση πραγματοποιείται χάρη στη σύνδεση κλειδώματος.

Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να τοποθετήσουν λεπτές πλάκες σε τσιμεντοκονία, η επιφάνεια της οποίας είναι προ-ισοπεδωμένη.

Από πλαστικά μπουκάλια

Μπορείτε να στρώσετε την πίστα από άλλο ανακυκλώσιμο υλικό – πλαστικά μπουκάλια. Επιπλέον, μπορείτε να συγκεντρώσετε υλικό μόνοι σας ή να διαπραγματευτείτε με φίλους, γνωστούς και συναδέλφους. Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει αρκετές εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια διαφόρων δυνατοτήτων, αλλά ταυτόχρονα, μια τέτοια διάταξη δεν θα πλήξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό..

Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού φινιρίσματος περιλαμβάνουν πολύχρωμα χρώματα, ανθεκτικότητα, αντοχή και ευκολία εγκατάστασης. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τήξη σε υψηλές θερμοκρασίες, την πιθανότητα ολίσθησης μετά από βροχή και το γεγονός ότι το υλικό ξεθωριάζει υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός..

Λάβετε υπόψη ότι εκτός από το ίδιο το δοχείο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πυθμένα και καπάκια στη δουλειά σας..

Πριν από τη στοίβαξη, τα πλαστικά μπουκάλια πρέπει να πλυθούν καλά για να αφαιρεθούν τα υγρά υπολείμματα. Κατά το πλύσιμο, είναι σκόπιμο να σπάσετε όλες τις ετικέτες και να αφαιρέσετε την κόλλα, ώστε να μην κολλήσουν σωματίδια βρωμιάς και σκόνης. Μετά από αυτό, το πλαστικό είτε σκουπίζεται είτε στεγνώνει μια ηλιόλουστη μέρα στον καθαρό αέρα..

Το προετοιμασμένο υλικό φινιρίσματος γεμίζει με γη, εάν παραμείνει άμμος μετά την κατασκευή, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά μέσα στο δοχείο · είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε προσεκτικά τη γη ή την άμμο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του περπατήματος τα μπουκάλια να μην πιέζονται από το ανθρώπινο βάρος..

Τα παιδιά μπορούν να εμπλακούν σε αυτό το έργο, πρώτον, αυτό θα τους αποσπάσει την προσοχή από άλλες δραστηριότητες και δεύτερον, θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν το έργο σε λιγότερο χρόνο.

Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το χώμα. Για αυτό, λαμβάνεται ένα φτυάρι και ένα καρότσι, η γη αφαιρείται κατά περίπου 25-30 εκ. Το γόνιμο στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κρεβάτια ή στο θερμοκήπιο. Ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από σανίδες, το πάχος των οποίων πρέπει να είναι περίπου 16 cm.

Οι σανίδες βιδώνονται στα μανταλάκια με κατσαβίδι και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο στο χέρι, τότε ένα σφυρί και καρφιά μπορούν να χρησιμεύσουν ως εναλλακτική λύση..

Για να αποφύγετε τη συρρίκνωση του εδάφους, είναι σκόπιμο να περπατήσετε στο έδαφος αρκετές φορές μπρος -πίσω και στη συνέχεια να γεμίσετε το μονοπάτι με οικοδομικά και οικιακά απορρίμματα. Αυτά μπορεί να είναι κλαδιά, σπασμένα τούβλα ή χαλαρά φύλλα. Για να μην διασκορπιστούν τα συντρίμμια γύρω από την περιοχή, καλύπτεται με άμμο. Θα ήθελα να το επισημάνω αυτό είναι η άμμος που δεν θα αφήσει τη μελλοντική πίστα να βυθιστεί.

Η πρώτη σειρά πλαστικών μπουκαλιών τοποθετείται στο μαξιλάρι άμμου. Η τοποθέτηση πρέπει να γίνει κατά μήκος της κατεύθυνσης. Οι σανίδες είναι προσωρινά τοποθετημένες πάνω από τις μελιτζάνες, μετά τις οποίες πρέπει να περάσετε καλά από πάνω τους. Λόγω αυτού, οι φιάλες θα κατανέμονται ομοιόμορφα στην επιφάνεια και τα κενά που προκύπτουν πρέπει να γεμίζονται με μίγμα τσιμέντου-άμμου. Στη συνέχεια, το μείγμα διαβρέχεται άφθονα με νερό και όταν στεγνώσει το τσιμέντο, η πρώτη σειρά θα είναι έτοιμη. Συνήθως μια σειρά είναι αρκετή, αλλά εάν υπάρχει χώρος για μια άλλη, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί, χωρίς όμως να τοποθετήσετε οικιακά απορρίμματα.

Πάνω, έχει περιγραφεί η χρήση δοχείων μικρού όγκου. Εάν διατίθενται μπουκάλια πέντε λίτρων, τότε μετά το ξέπλυμα και το στέγνωμα πρέπει να κόψουν τον πάτο. Χρειάζεστε αρκετές δεκάδες ή εκατοντάδες τέτοια μπουκάλια. Όταν είναι έτοιμα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το ένα μπουκάλι στο άλλο και να βάλετε τις προκύπτουσες φόρμες στην τάφρο. Απομένει να στερεωθεί η πίστα όπως περιγράφηκε νωρίτερα..

Ένας ολόκληρος πίνακας ψηφιδωτού μπορεί να τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας πλαστικά καλύμματα, αλλά, δυστυχώς, χρειάζονται πολλά δομικά υλικά. Για να τοποθετήσετε ένα τρέχον μέτρο ενός μονοπατιού κήπου, χρειάζονται εκατοντάδες καλύμματα. Αλλά ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο σχέδιο που θα ευχαριστήσει όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και τους επισκέπτες..

Πρώτα απ ‘όλα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση τοποθετείται προς την κατεύθυνση του μονοπατιού, οι σανίδες είναι προσωρινά τοποθετημένες στην κορυφή, στις οποίες πρέπει να περπατήσετε. Χάρη στις χαοτικές κινήσεις, τα βύσματα θα συμπιέζονται και θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Για να απαλλαγούμε από τα κενά, οι ραφές καλύπτονται με άμμο, οι σανίδες τοποθετούνται ξανά στην κορυφή και πραγματοποιείται η τελική συμπύκνωση. Το μόνο που απομένει είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια από υπερβολικό χώμα και άμμο · μια βούρτσα ή σκούπα είναι κατάλληλη για αυτό..

Οι πυθμένες των πλαστικών μπουκαλιών στοιβάζονται με παρόμοιο τρόπο. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το κομμάτι δεν είναι κατάλληλο για μόνιμη χρήση επειδή δεν είναι ανθεκτικό. Οι τεχνίτες της χώρας, με βάση την εμπειρία τους, συνιστούν τη χρήση μπουκαλιών από ανθεκτικό πλαστικό.

Μέχρι σήμερα, έχει επίσης καθιερωθεί η παραγωγή πλαστικών πλακιδίων. Λόγω των ιδιοτήτων του και του μικρού βάρους του, είναι πολύ δημοφιλές στους καλοκαιρινούς κατοίκους..

Κατασκευασμένο από ξύλο

Ούτε τα ξύλινα μονοπάτια χάνουν τη δημοτικότητά τους. Είναι κατασκευασμένα είτε από σανίδες είτε από κοπές πριονιού. Το ξύλο δεν είναι μόνο ένα φυσικό υλικό, αλλά και ένα ανθεκτικό, κομψό προϊόν. Η επεξεργασία του ξύλου είναι εύκολη, οπότε η εγκατάσταση των κομματιών μπορεί να γίνει με το χέρι.

Πολλοί στις καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες τους έχουν παλιά πριονισμένα οπωροφόρα δέντρα – αχλάδια, μηλιές, κεράσια. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάνναβη από βελανιδιά, σημύδα, οξιά, πεύκο ή λάρυγγα για αυτή τη διαδικασία..

Συνιστάται η απόκτηση δομικών υλικών διαφόρων διαμέτρων, χάρη σε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε μονοπάτια περιέλιξης.

Δεν είναι μυστικό ότι ένα δέντρο που δεν έχει υποβληθεί σε θεραπεία για μυκητιακές ασθένειες και υγρασία επιδεινώνεται γρήγορα. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετηθεί φρεσκοκομμένη στρογγυλή ξυλεία. Για επεξεργασία, το λινέλαιο είναι κατάλληλο, το οποίο βράζει. Είναι σημαντικό να επικαλύψετε το πριόνι κομμένο εντελώς, ή είναι καλύτερα να βυθίσετε εντελώς το κούτσουρο σε μια δεξαμενή με λάδι ξήρανσης, έτσι ώστε το υλικό να απορροφηθεί. Συνιστάται να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία από επαγγελματίες, καθώς μπορείτε να καείτε μόνοι σας.

Για λόγους ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά αντισηπτικά διαλύματα που πωλούνται σε καταστήματα υλικού. Η στρογγυλή ξυλεία τοποθετείται εντελώς στο διάλυμα για αρκετές ώρες. Επιτρέπεται η εφαρμογή του διαλύματος με πινέλο ή ρολό. Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν την επεξεργασία του πυθμένα της μήτρας με πίσσα και την επιφάνεια με θειικό χαλκό. Περαιτέρω ενέργειες με ξύλο εκτελούνται μόνο μετά από πλήρη ξήρανση..

Υπάρχουν μαλακά είδη ξύλου – το πεύκο μπορεί να αποδοθεί σε αυτά και τα σκληρά είναι βελανιδιά, οξιά, λάρυκος. Παρεμπιπτόντως, η επεξεργασμένη λάριδα θα βρίσκεται εύκολα στο έδαφος για 25-30 χρόνια, αλλά το πεύκο θα διαρκέσει μόνο για 5-6 χρόνια, μετά από το οποίο η πίστα θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Μόνο το αποξηραμένο ξύλο είναι κατάλληλο για εργασία, δεν κατοικείται από παράσιτα και χωρίς ρωγμές. Το ιδανικό ύψος για μήτρες είναι 15-17 εκ. Το ύψος μετράται είτε με χάρακα είτε με ταινία. Με τη βοήθεια ενός τσεκούρι ή ενός κοπτήρα, αφαιρείται ο φλοιός.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό ότι η κοπή έγινε με ηλεκτρικό πριόνι ή αλυσοπρίονο κάθετα σε.

Το βέλτιστο πλάτος της διαδρομής του κήπου είναι 70-75 cm.. Το περίτεχνο μονοπάτι φαίνεται υπέροχο στον κήπο. Για να το δημιουργήσετε, πρέπει να αφαιρέσετε το ανώτερο στρώμα της γης. Το παγωτό είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί μαζί – ενώ ένα άτομο δουλεύει με φτυάρι, το δεύτερο κυλάει το γκαζόν σε ρολά. Τα ρολά μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν και να στοιβάζονται σε άλλο μέρος.

Το γεωύφασμα απλώνεται στην τάφρο που προκύπτει. Όπως σημειώθηκε νωρίτερα, τα ζιζάνια δεν το διαπερνούν. Ένα στρώμα άμμου ή θρυμματισμένης πέτρας χύνεται στο γεωύφασμα – αυτό είναι αποστράγγιση και τοποθετείται στρογγυλή ξυλεία. Πρέπει να ξεκινήσετε το στυλ με μεγάλους κύκλους, τότε οι μεσαίοι είναι διαμορφωμένοι και μόνο τότε – μικροί. Προσπαθήστε να τα επιλέξετε κατά μέγεθος, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ορατά κενά. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την επιπεδότητα της επιφάνειας με επίπεδο κτιρίου. Εάν υπάρχουν σταγόνες σε κάποιο μέρος, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί. Τα κούτσουρα πρέπει να τοποθετηθούν περίπου 3 εκατοστά πάνω από το γκαζόν.

Εάν σχεδιάζεται ένα κράσπεδο, τότε η εγκατάστασή του πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την τοποθέτηση των κοπών. Για αυτό, ένα τούβλο, πέτρα ή κορμοί είναι κατάλληλα..

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου χωρίς κενά. Για να τα κλείσετε, θα χρειαστεί να χωρίσετε ή να πριονίσετε τη στρογγυλή ξυλεία και να βάλετε τα μέρη της ανάμεσα στις περικοπές. Άμμος ή θρυμματισμένη πέτρα χύνεται πάνω από τη βάση. Χύνεται άφθονα με νερό. Το δομικό υλικό θα εγκατασταθεί υπό την πίεση του νερού, επομένως θα απαιτηθούν επιπλέον κλινοσκεπάσματα.

Το τελευταίο βήμα είναι η διακόσμηση. Μπορείτε να βάψετε τη στρογγυλή ξυλεία ή να βάλετε βότσαλα στα κενά ή να τα αφήσετε όλα όπως είναι – αυτή η επιλογή παραμένει στον ιδιοκτήτη του ιστότοπου.

Θυμηθείτε ότι ο διάδρομος χρειάζεται ετήσια συντήρηση.. Περιοδικά, θα χρειαστεί να καθαρίσετε την επιφάνεια, να την επεξεργαστείτε με αντιμυκητιασικούς παράγοντες και μυκητοκτόνα. Καθώς το προστατευτικό στρώμα στεγνώνει, εφαρμόστε ένα νέο στρώμα λινέλαιο ή ακρυλικό χρώμα.

Αρκετές στρογγυλές ξυλεία πρέπει να αφεθούν για το μέλλον, έτσι ώστε σε περίπτωση επισκευής, η αποτυχημένη κάνναβη να αποσυναρμολογηθεί και να αντικατασταθεί στη θέση τους..

Ένας άλλος τύπος ξύλινου μονοπατιού κήπου είναι ένα μονοπάτι σανίδας. Η εγκατάσταση είναι ταχύτερη από την τοποθέτηση στρογγυλής ξυλείας και σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται ειδική ευθυγράμμιση.

Τα κωνοφόρα θεωρούνται μια φθηνή επιλογή για τοποθέτηση. Ταυτόχρονα, το πάχος της σανίδας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 5-6 εκ. Συνήθως, ένας μη επεξεργασμένος κόφτης πωλείται σε καταστήματα κτιρίων. Από αυτή την άποψη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικούς παράγοντες και στη συνέχεια – με βερνίκι ή λάδι ξήρανσης..

Χρησιμοποιώντας ένα πριόνι, κόβονται πανομοιότυπα πηχάκια. Εάν έχετε ένα ειδικό εργαλείο στο χέρι, τότε αυτή η εργασία θα γίνει πιο γρήγορα. Εάν σχεδιάζεται μια στρογγυλεμένη πίστα, τότε οι σανίδες ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος..

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σανίδες από παλέτες. Μερικοί άνθρωποι στοιβάζουν ολόκληρες παλέτες καθόλου. Αλλά σήμερα έχει καθιερωθεί η παραγωγή καταστρώματος, στη σύνθεσή του – τσιπς ξύλου και πολυπροπυλενίου. Ένα τέτοιο δομικό υλικό δεν απαιτεί επεξεργασία, ενώ κόβεται εύκολα στο επιθυμητό μέγεθος.

Η διαδικασία προετοιμασίας του ιδρύματος έχει ήδη περιγραφεί νωρίτερα, οπότε δεν έχει νόημα να το επαναλάβουμε. Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε το πλαίσιο. Για το πλαίσιο, είναι κατάλληλη μια ράβδος, η οποία τοποθετείται κάθε 50-60 εκ. Η ράβδος συνδέεται είτε με μεταλλικά στοιχεία είτε με σανίδες. Το κάλυμμα της βάσης βιδώνεται στο πλαίσιο κάθετα προς την κατεύθυνση. Για να εκτελέσετε εργασίες σύνδεσης, χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι και βίδες αυτοεπιπεδώματος του απαιτούμενου μήκους. Εάν εμφανιστούν λόφοι ή βαθουλώματα στη διαδρομή του μονοπατιού, θα απαιτηθούν βήματα..

Σκυρόδεμα

Η σκυροδέτηση είναι μια άλλη επιλογή προϋπολογισμού, αλλά ταυτόχρονα συγκεκριμένες διαδρομές είναι κεφαλαιακές δομές που θα διαρκέσουν 20-26 χρόνια. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε αυτό το ζήτημα με κάθε ευθύνη, καθώς στο μέλλον δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή κατεύθυνσης των κομματιών σε λίγα λεπτά.

Είναι κατασκευασμένα από τσιμέντο και άμμο, από την άποψη αυτή, πρέπει να αγοράσετε μια μηχανή άμμου και αρκετές σακούλες τσιμέντου εκ των προτέρων. Το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από το πλάτος και το μήκος της μελλοντικής δομής..

Κατά τη στιγμή που σκάβουμε μια τάφρο, είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στο έδαφος. Εάν υπάρχει πολλή άμμος στο έδαφος, τότε το σκυρόδεμα μπορεί να χυθεί απευθείας στην τάφρο. Αλλά για τις περισσότερες περιοχές, θα απαιτείται διάθεση νερού. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ένα στρώμα μπάζων στο κάτω μέρος του λάκκου. 9-13 cm είναι αρκετά και για δύναμη μπορείτε να ρίξετε 15 cm.

Θυμηθείτε ότι το έδαφος πρέπει να σφραγιστεί πριν από την επαναπλήρωση..

Εάν μια κεντρική αποστράγγιση περάσει κατά μήκος της διαδρομής της διαδρομής, οι σωλήνες πρέπει να “καλυφθούν”. Το μονοπάτι πρέπει να ανέβει πάνω από το επίπεδο του εδάφους κατά περίπου 2-3 ​​εκ. Απαιτείται ξυλότυπος για στρογγυλοποίηση. Το πλαστικό ή το κόντρα πλακέ θα κάνει τη δουλειά μια χαρά..

Για εξοικονόμηση ξυλότυπου, οι ειδικοί συνιστούν να το φτιάξετε τμηματικά και να το αναδιατάξετε μετά την πρώτη ξήρανση.. Ο ξυλότυπος μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από σανίδες. Το πλάτος του πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος του μελλοντικού δρομάκι. Συνήθως κυμαίνεται από 60 εκατοστά έως 90 εκατοστά.

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση ενός στρώματος στεγανοποίησης · ​​για αυτό, χρησιμοποιείται υλικό στέγης ή αγροΐνες. Εάν έχει απομείνει ένα υλικό κάλυψης στην περιοχή – γεωύφασμα, μπορεί επίσης να είναι κατάλληλο. Ένα στρώμα χαλικιού ή θρυμματισμένης πέτρας τοποθετείται πάνω από τη στεγανοποίηση, ακολουθούμενο από ένα στρώμα άμμου. Το μαξιλάρι που προκύπτει πρέπει να χυθεί καλά με νερό..

Δυστυχώς, το σκυρόδεμα στεγνώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως διαρκεί ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών στην επιφάνεια είναι μεγάλη. Για να αποφευχθεί αυτό, πριν στεγνώσει η επίστρωση, εισάγονται ξύλινα πηχάκια στο διάλυμα κάθε 3 m. Αποτρέπουν τη διαστολή του σκυροδέματος.

Για να κάνουν τη δομή άκαμπτη, ορισμένοι κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν ενίσχυση. Για αυτό, είναι κατάλληλα σύρματα, βίδες με αυτοκόλλητο, παξιμάδια, βίδες, καρφιά, διακοσμητικά σωλήνων ή ένα πλέγμα με αλυσίδα που έχει απομείνει από έναν παλιό φράκτη. Εάν δεν υπάρχουν υπολείμματα στο χέρι, τότε το κατάστημα θα πρέπει να αγοράσει ένα ειδικό ενισχυμένο πλέγμα. Το διάλυμα χύνεται στο σταθερό πλέγμα και θα διαρκέσει λιγότερο από ό, τι αν κάνετε ένα κομμάτι χωρίς αυτό.

Όσον αφορά τις αναλογίες του διαλύματος, θα απαιτηθεί ένα μέρος τσιμέντου (είναι επιθυμητό το εμπορικό σήμα να μην είναι χαμηλότερο από το M500), τρία μέρη άμμου και έξι μέρη θρυμματισμένης πέτρας. Στην ιδανική περίπτωση, η θρυμματισμένη πέτρα πρέπει να είναι του μεσαίου κλάσματος. Όλα αυτά γεμίζουν με ένα μέρος νερού. Το διάλυμα παρασκευάζεται καλύτερα σε μπετονιέρα.

Εάν δεν είναι εκεί, τότε η παρτίδα πρέπει να γίνει σε ένα παλιό μπάνιο ή σε έναν κάδο. Για να μην ζυμώνετε με τα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ κατασκευής ή ένα τρυπάνι με ειδικό εξάρτημα. Αφού χυθεί το διάλυμα, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τυχόν κενά αέρα. Για να γίνει αυτό, το σκυρόδεμα πρέπει να τρυπηθεί με μια ράβδο και να χτυπηθεί στον ξυλότυπο με ένα σφυρί..

Η ευθυγράμμιση γίνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας τον κανόνα: εάν δεν κάνετε μια μικρή κλίση, τότε το νερό θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια. Ένα πλαστικό περιτύλιγμα τοποθετείται στην κορυφή της πίστας. Παρέχει ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα, επαρκές ώστε να μην εμφανίζονται ρωγμές στη βάση..

Σε μια μέρα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ομαλότητα του δρομάκι με το επίπεδο του κτιρίου. Εάν υπάρχουν πτώσεις, πρέπει να αποκοπούν με έναν αιχμηρό κόφτη ή τσεκούρι..

Τα πηχάκια που έχουν εγκατασταθεί νωρίτερα, εάν είναι απαραίτητο, αποσυναρμολογούνται μετά από λίγες ημέρες, εγκαθίσταται ένα θερμικό μαξιλάρι στη θέση τους.

Χρησιμοποιώντας τη φόρμα

Κατά τη σκυροδέτηση, λαμβάνονται στερεά γκρίζα σοκάκια, τα οποία δεν φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστα στις σύγχρονες περιοχές. Για να διορθωθεί η κατάσταση στα καταστήματα υλικού, έχει θεσπιστεί η πώληση ειδικών έτοιμων εντύπων.

Η έκχυση δεν διαφέρει πολύ από την προηγουμένως περιγραφείσα έκχυση, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε να στεγνώσει το σκυρόδεμα, η φόρμα απελευθερώνεται και μεταφέρεται στην επόμενη θέση μετά από 20-25 λεπτά, χάρη στην οποία δημιουργείται τα κομμάτια εμφανίζονται χωρίς καθυστέρηση.

Η τσιμεντοκονία ισοπεδώνεται με μια σπάτουλα. Η συμπίεση σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα κενά αέρα. Εάν η βάση είναι λίγο στρογγυλεμένη, τότε το νερό δεν θα λιμνάζει στην επιφάνεια..

Οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων καλύπτονται είτε με άμμο είτε με λεπτή θρυμματισμένη πέτρα. Στο σχεδιασμό τοπίου, ασκείται η σπορά του γκαζόν στα μονοπάτια από το καλούπι. Ιδιαίτερα ενθουσιώδεις άνθρωποι χύνουν τις αρθρώσεις με ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, μετά τα οποία εμφανίζονται βρύα στην επιφάνεια.

Μερικοί κάτοικοι του καλοκαιριού, αφού παρακολουθούν ένα master class, προσπαθούν να φτιάξουν φόρμες με τα χέρια τους. Ορισμένοι χρησιμοποιούν στεφάνες από παλιά βαρέλια, άλλοι χρησιμοποιούν ξύλινα μπλοκ διαφόρων διαμέτρων και μεγεθών. Τα διαμορφωμένα σχήματα μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο με συγκόλληση του υλικού.

Το κεραμίδι που προκύπτει μπορεί να βαφτεί. Σύγχρονες χρωστικές χρωστικές προστίθενται στο σκυρόδεμα κατά το στάδιο ζύμωσης, το οποίο δίνει στα μονοπάτια του κήπου φωτεινές, κορεσμένες ή παστέλ αποχρώσεις..

Τα πολυακρυλικά χρώματα δεν ξεθωριάζουν κάτω από τον καυτό ήλιο, δεν ξεθωριάζουν μετά το χειμώνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε χρώματα λατέξ ή πολυουρεθάνης. Μια άλλη επιλογή που συνιστάται για εξωτερική χρώση είναι τα σμάλτα PVC..

Πριν από τη βαφή, η επιφάνεια καθαρίζεται από σκόνη, βρωμιά, παλιά χρώματα και λίπη. Συνιστάται να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια. Οι ρωγμές καλύπτονται με στεγανωτικό ή ακρυλικό. Η επιφάνεια επεξεργάζεται με ένα αστάρι σε δύο στρώματα και η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται αφού στεγνώσει τελείως η πρώτη. Ο χρωματισμός πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε βούρτσες, κυλίνδρους ή σπρέι.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η άμμος μπορεί να βλάψει το προστατευτικό στρώμα, οπότε δεν πρέπει να είναι πάνω στη βαμμένη επιφάνεια.

Συνιστάται να πλένετε την πίστα με σωλήνα σε ηλιόλουστο καιρό. Το σκυρόδεμα στεγνώνει γρηγορότερα τις ζεστές μέρες.

Από πέτρα

Το πλακόστρωτο κήπου υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Οι πρωτοπόροι έφτιαξαν μονοπάτια από χαλίκια, μπάζα και τούβλα. Δυστυχώς, όταν εφαρμόζεται βρωμιά σε τέτοια μονοπάτια, δεν θα είναι δυνατό να απαλλαγούμε από τη γη και μετά από λίγο οι σπόροι των ζιζανίων θα πέσουν στην επιφάνειά τους και θα βλαστήσουν.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν τη φυσική πέτρα ως υλικό φινιρίσματος. Η βάση προετοιμάζεται σύμφωνα με όλα τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω – πρόκειται για γεωύφασμα, χαλίκι, άμμο και συμπίεση.

Η πέτρα είναι τοποθετημένη σε ένα στρώμα άμμου · ένα λαστιχένιο σφυρί χρησιμοποιείται για να το στερεώσει. Λόγω της ανομοιομορφίας της επιφάνειας, γίνεται μια κλίση, η οποία εξασφαλίζει την αποστράγγιση του νερού. Ένα κράσπεδο κρατά την πίστα στα πλάγια και ένα μίγμα τσιμέντου-άμμου χύνεται μεταξύ των ραφών με μια σύριγγα κατασκευής.

Παραδείγματα σχεδίασης

Οι χωματόδρομοι μπορούν να συναρμολογηθούν από παλιοσίδερα – πλαστικά μπουκάλια και ελαστικά αυτοκινήτων – θα είναι φθηνά και όμορφα. Κατάλληλο για τον κήπο και στρογγυλή ξυλεία από πριονισμένα δέντρα. Με απλά λόγια, η διευθέτηση ενός οικοπέδου κήπου είναι μια δημιουργική διαδικασία και δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα για αυτό..

Για μια σαφή εικόνα για το πώς να φτιάξετε μονοπάτια κήπου με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.