Χαρακτηριστικά και επιλογές για έργα λουτρών ξύλου

Μια σάουνα από κούτσουρα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η γνώση αυτών των εξαιρετικά σημαντικών πτυχών θα σας προετοιμάσει για τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία κατασκευής. Μπορείτε να τοποθετήσετε ασυνήθιστα σχέδια με μια τουαλέτα ή να επιλέξετε ψιλοκομμένες επιλογές.

Ιδιαιτερότητες

Ας εξετάσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα που ενυπάρχουν σε αυτό το σχέδιο:

  • ο εσωτερικός χώρος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό μικροκλίμα για ένα άνετο και άνετο χόμπι.
  • η επιφάνεια του τοίχου του λουτρού έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επομένως, αυτή η δομή υπόκειται σε αργή ψύξη.
  • η καλή ηχομόνωση είναι χαρακτηριστική του ξύλου.
  • χάρη σε ένα προστατευτικό στρώμα από δοκάρια, αυτή η δομή θα σας εξυπηρετήσει για δεκαετίες.
  • Λόγω του γεγονότος ότι το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή είναι απολύτως επιδεκτικό επεξεργασίας, είναι δυνατό να δημιουργηθεί το πιο πρωτότυπο έργο.

Όπως κάθε άλλο προϊόν, το μπάνιο έχει πολλά μειονεκτήματα:

  • κάθε έτοιμη δομή από ξύλο χρειάζεται προσεκτική επεξεργασία με αντισηπτικό, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων εντόμων και παρασίτων που επηρεάζουν αρνητικά την ξύλινη επιφάνεια.
  • το ξύλο είναι ένα από τα πιο εύφλεκτα και εύφλεκτα υλικά, το οποίο απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση από τον ιδιοκτήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν ακολουθήσετε τις συστάσεις, η δομή θα αποδειχθεί υψηλής ποιότητας και επομένως η ανεξάρτητη κατασκευή λουτρού χωρίς τη συμμετοχή ειδικών είναι δυνατή μόνο εάν έχετε τουλάχιστον ελάχιστες θεωρητικές ή πρακτικές δεξιότητες.

Προβολές

Χωρίς την απαραίτητη εμπειρία, όλες οι εργασίες κατασκευής μπορούν να μεταφερθούν στα χέρια ειδικών οι οποίοι, σύμφωνα με το έργο, θα εκτελέσουν όλες τις απαιτούμενες εργασίες. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ακόμη και με ελάχιστες κατασκευαστικές δεξιότητες, μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε το έργο με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορείτε να χτίσετε ένα λουτρό που θα ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες σας..

Ένα συνηθισμένο τυπικό έργο για την υλοτομία λουτρών περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας θεμελίωσης λωρίδας. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης είναι μια από τις απλούστερες και πιο δημοσιονομικές επιλογές, η οποία θα μειώσει το κόστος κατασκευής λουτρών κατά είκοσι τοις εκατό.

Το θεμέλιο της λωρίδας μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και για αμμώδη και βαριά εδάφη και η τεχνολογία της έκχυσης του είναι εξαιρετικά απλή.

Υλικά (επεξεργασία)

Για την κατασκευή μιας δομής λουτρών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξύλινες καμπίνες πρέπει να επεξεργάζονται με προστατευτικό εξοπλισμό και να στεγνώνουν καλά. Η διάμετρος του κορμού πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 εκατοστά. Για την κατασκευή του λουτρού συνιστάται η χρήση ειδών ξύλου όπως λάρις, κέδρου, πεύκου ή ερυθρελάτης..

Η ιδανική επιλογή είναι ένα κούτσουρο πεύκου που κόπηκε το χειμώνα.. Ένα τέτοιο υλικό θα παρέχει στο μπάνιο σας υψηλή αντοχή στην υγρασία. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη την ηλικία όλων των κορμών στην παρτίδα που αγοράσατε – είναι επιθυμητό να κόβονται ταυτόχρονα και στην ίδια περιοχή..

Οι δομές συχνά ανεγείρονται από κυλινδρικά, κυλινδρικά, στρογγυλά, βαθμονομημένα κούτσουρα.

Βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα των υλικών που αγοράσατε. Ένα κορμό ποιότητας δεν χαρακτηρίζεται από κλαδιά, χαλαρή υφή ή κιτρινωπά σημεία. Ένα χτύπημα με τον άκρο ενός τσεκούρι θα είναι ενδεικτικό – εάν το κούτσουρο είναι υψηλής ποιότητας, το τσεκούρι πρέπει να αναπηδήσει και ταυτόχρονα να κάνει έναν δυνατό ήχο. Εάν ακούτε κουφούς ήχους, τότε δεν συνιστάται η χρήση αυτής της πρώτης ύλης σε κατασκευαστικές εργασίες..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Πρώτα απ ‘όλα, κατά την εκπόνηση ενός έργου για μπάνιο, συνιστάται να εξετάσετε προσεκτικά τον επιθυμητό αριθμό δωματίων που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις διαστάσεις της μελλοντικής δομής. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες σε αυτό το στάδιο, προσπαθήστε να σχεδιάσετε το σχέδιο του μελλοντικού μπάνιου, έτσι ώστε να έχετε μια οπτική αναπαράσταση αυτού που θέλετε..

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και εξοχικών κατοικιών προτιμούν ένα αυθεντικό ρωσικό μπάνιο. Για μια τέτοια δομή, θα είναι απαραίτητο να χτιστεί ένα ξύλινο σπίτι, οι διαστάσεις του οποίου είναι 6 επί 6 μέτρα. Περιλαμβάνει γκαρνταρόμπα και ατμόλουτρο.

Αυτές οι διαστάσεις επιλέχθηκαν πολύ καλά, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το τυπικό μέγεθος κορμών ή δοκών είναι έξι μέτρα. Κατά συνέπεια, τα απόβλητα που θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα κατά την κατασκευή θα είναι ελάχιστα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το μέγεθος μέσα στο λουτρό θα είναι 36 m².. Το μέγεθος “δίχτυ” μέσα σε ένα λουτρό κατασκευασμένο από κορμούς έξι μέτρων με διάμετρο 22 έως 25 εκατοστά θα είναι περίπου 25 m². Αυτό οφείλεται στο σχηματισμό του λεγόμενου μπολ και στις δύο πλευρές. Όταν χρησιμοποιείτε ράβδους, ο εσωτερικός χώρος θα μειωθεί επίσης..

Επίσης, μην ξεχνάτε τις εσωτερικές εργασίες φινιρίσματος. Δεδομένου ότι το εσωτερικό φινίρισμα δεν απαιτείται κατά την κατασκευή από μια ράβδο, όταν χρησιμοποιείτε κορμούς, η επιφάνεια του τοίχου είναι πιο συχνά επικαλυμμένη με επένδυση. Απαιτεί την παρουσία ενός κιβωτίου, το οποίο δυνητικά «τρώει» αρκετά εκατοστά εσωτερικού χώρου.

Εάν θέλετε να χτίσετε ένα πιο άνετο μέρος όπου μπορείτε να περάσετε χρόνο με φίλους και οικογένεια, συνιστάται να εξοπλίσετε το μπάνιο με ένα δωμάτιο επισκεπτών. Ένα διώροφο ξύλινο σπίτι με βεράντα είναι ιδανικό για αυτό το έργο., οι διαστάσεις των οποίων είναι επίσης 6 επί 6 μέτρα. Επιπλέον χώρος που εμφανίζεται στον δεύτερο όροφο μπορεί να αφεθεί για αίθουσα αναψυχής. Ένα τραπέζι μπιλιάρδου ή βιβλιοθήκη θα ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την ατμόσφαιρα..

Αυτό το έργο θα βοηθήσει όχι μόνο στην οργάνωση πρόσθετου χώρου, αλλά και στην εξοικονόμηση της έκτασης γης που δόθηκε για την κατασκευή λουτρού..

Ένα άλλο από τα έργα που χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή λουτρού είναι ένα μονοκατοικία με ξύλινη βεράντα. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για όσους έχουν συχνά μπάρμπεκιου ή αγαπούν το καλοκαιρινό μαγείρεμα. Και η βεράντα θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε μια ζεστή μέρα, κρύβοντας στη σκιά.

Το πιο δημοφιλές πρότυπο δωρεάν έργο είναι ένα ξύλινο σπίτι για μπάνιο με διαστάσεις 6 επί 4 μέτρα.. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, η οποία παρέχει όλα τα δωμάτια που απαιτούνται για άνετη χρήση του μπάνιου. Επιπλέον, η κατασκευή μιας τέτοιας δομής είναι ότι η τοποθέτηση ενός θερμαντήρα σόμπας με καυσόξυλα είναι εξαιρετικά βολική. Θα χρησιμεύσει ως πρόσθετη πηγή θέρμανσης..

Σε αυτήν την κατάσταση, θα είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια διάταξη για τη μελλοντική δομή, η οποία θα λαμβάνει υπόψη το τοπικό τοπίο, τις επιθυμητές διαστάσεις του λουτρού, καθώς και τον απαιτούμενο αριθμό δωματίων μέσα στο κτίριο..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη ενός μεμονωμένου έργου μπάνιου θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο από ένα τυπικό έργο..

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη μπάνιου είναι 6×6, 4×6, 3×5, 3×4, 4×4, 5×5.

Στυλ και σχέδιο

Μέχρι σήμερα, η εσωτερική διάταξη του λουτρού πραγματοποιείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ως επί το πλείστον, αυτή η διαδικασία αντιμετωπίζεται από σχεδιαστές που θα σας προσφέρουν πολλά μοναδικά και πρωτότυπα φινιρίσματα. Συνιστάται να σκεφτείτε το στυλ και το σχεδιασμό ενός τέτοιου χώρου ακόμη και στα αρχικά στάδια της κατασκευής..

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου ατμόλουτρου από κορμούς δεν διαφέρει πολύ από το παραδοσιακό ρωσικό λουτρό. Οι κύριες διαφορές έγκειται σε μια πιο σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής και υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του λουτρού..

Δεν υπάρχει ανάλογο στον κόσμο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το ξύλο ως προς τα χαρακτηριστικά. Διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα αποπνέει ένα μοναδικό ξυλώδες άρωμα. Συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή ειδών ξύλου (όπως κέδρος, βελανιδιά, φλαμουριά, σκωρία, σημύδα και σφενδάμι) στην εσωτερική διακόσμηση των λουτρών αντικαθίσταται με ένα πιο οικονομικό ανάλογο.

Αλλά μια τέτοια αντικατάσταση έχει μειονεκτήματα, αφού, πρώτα απ ‘όλα, όταν η επιφάνεια του τοίχου θερμαίνεται, δεν εκπέμπεται μια χαρακτηριστική ξυλώδης μυρωδιά. Επιπλέον, δεν μπορούν όλα τα δομικά υλικά να καυχηθούν για ασφαλή λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης πρέπει να βεβαιωθείτε για την περιβαλλοντική ασφάλεια των χρησιμοποιούμενων δομικών υλικών.

Στο μπάνιο, αξίζει να τοποθετήσετε τις συσκευές φωτισμού με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κόβουν τα μάτια σας σε κανένα μέρος του δωματίου. Ακόμη και στο στάδιο σχεδιασμού του έργου μπάνιου, βεβαιωθείτε ότι οι πηγές φωτισμού στο ατμόλουτρο βρίσκονται στην επιφάνεια της οροφής ή δίπλα στην μπροστινή πόρτα. Επιτρέπεται η χρήση πολλών λαμπτήρων που θα εγκατασταθούν στα γωνιακά μέρη του ατμόλουτρου.

Η συσκευή φωτισμού πρέπει όχι μόνο να ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό σχέδιο του λουτρού, αλλά και να έχει ισχύ έως και είκοσι πέντε βατ. Μιλώντας για φυσικό φως, επιτρέπεται η χρήση κλασικού παραθύρου 50 επί 50 εκατοστών, κατάλληλο είναι επίσης παράθυρο με διπλά τζάμια.

Το πιο προτιμώμενο στυλ για εσωτερική διακόσμηση θα ήταν η χώρα.. Αυτή η ιδέα βασίζεται σε ζεστά χρώματα, που αποτελούνται κυρίως από κίτρινες, αμμώδεις, καφέ αποχρώσεις. Το λιλά και το πράσινο θα προσθέσουν κομψότητα και νεωτερικότητα..

Αναζητήστε κόκκινα, λαμπερά κίτρινα και πορτοκαλί για μια πιο ενεργητική ατμόσφαιρα..

Τα έπιπλα μπάνιου επιλέγονται ανάλογα με την επιλεγμένη κατεύθυνση στυλ. Έτσι, για την country μουσική, τα παλαιωμένα έπιπλα από ξύλινα μπλοκ είναι τέλεια. Οι σύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις υποδηλώνουν την παρουσία μιας πισίνας, μικρών λιμνών ή χώρων αναψυχής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στυλ για την τακτοποίηση ενός χώρου μπάνιου. Η κύρια δυσκολία μπορεί να είναι η επιλογή τέτοιων επίπλων έτσι ώστε να συνδυάζεται με τα υπόλοιπα εσωτερικά στοιχεία..

Ποιο να διαλέξω?

Πριν ξεκινήσετε να επιλέγετε ένα έργο και να σχεδιάζετε ένα μπάνιο από ένα κούτσουρο, συνιστάται να επισημάνετε μερικά από τα πιο σημαντικά κριτήρια για τον εαυτό σας. Θα σας διευκολύνουν περαιτέρω να επιλέξετε ένα σχέδιο μπάνιου..

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι η περιοχή για την κατασκευή λουτρού. Η γη που μπορείτε να διαθέσετε για κατασκευή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μελλοντικό μπάνιο. Με έκταση 20-22 τετραγωνικών μέτρων, συνιστάται να προτιμάτε ένα έργο προϋπολογισμού από ένα μπαρ 3 με 4 μέτρα, 4 με 4 μέτρα, 3 με 6 μέτρα. Αυτά τα μεγέθη μπάνιου είναι στάνταρ, επομένως, η επιλογή της σωστής επιλογής δεν θα είναι πρόβλημα.

Εάν η περιοχή για τη μελλοντική κατασκευή δεν είναι περιορισμένη, τότε μπορείτε κάλλιστα να εξετάσετε έργα με μεγάλη δομή, για παράδειγμα, 4 με 6 μέτρα, 5 με 5 μέτρα ή 6 με 6 μέτρα.

Υπάρχουν δομές που έχουν ολοκληρωθεί από διαφορετικές καμπίνες ξύλου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας περίπλοκης διαμόρφωσης των χώρων. Ένα τέτοιο έργο θα απαιτήσει σημαντικό οικονομικό κόστος, αλλά η αποζημίωση θα είναι αυξημένη άνεση και ευκολία χρήσης..

Ο χρόνος που περνάτε στο μπάνιο δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρικές και ψυχαγωγικές διαδικασίες. Συχνά, η μετάβαση στο λουτρό συνοδεύεται από ξεκούραση και ψυχαγωγία..

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να επισυνάψουν βεράντα ή βεράντα στο κεντρικό κτίριο του λουτρού. Με αυτόν τον επιπλέον χώρο, έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στον καθαρό αέρα ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες, καθώς και να στήσετε μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου.

Είναι συνήθης πρακτική η κατασκευή ενός διώροφου λουτρού. Ο χώρος του δευτέρου ορόφου είναι συχνά εξοπλισμένα ως χώρος αναψυχής.. Με περιορισμένο χώρο που διατίθεται για κατασκευή, ο δεύτερος όροφος θα είναι η λύση στο πρόβλημα του μικρού χώρου για εσάς. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο του επάνω ορόφου όχι μόνο ως χώρος χαλάρωσης, αλλά και ως δωμάτιο για ξαφνικά επισκέπτες που φτάνουν..

Για να γίνει αυτό, θα είναι απαραίτητο να του παρέχετε ένα κατάλληλο περιβάλλον και να φροντίζετε για την υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση έτσι ώστε να είναι άνετο και να μην προκαλεί προβλήματα υγείας λόγω υψηλής υγρασίας ή παρουσίας μούχλας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η άνεση και η ασφαλής λειτουργία συνδέονται στενά με τον κατάλληλο σχεδιασμό της δομής της σάουνας. Για να δημιουργήσετε την πιο βολική και λειτουργική δομή, είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε κάθε ξεχωριστή ζώνη μέσα στο λουτρό. Ακόμη και με την παρουσία ενός ιδανικού και μοναδικού σχεδίου σχεδιασμού, αυτή η δομή θα έχει λιγότερη επιτυχία εάν αισθανθείτε δυσφορία κατά τη χρήση του μπάνιου. Για να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια προβλήματα, συνιστάται να αποφασίσετε για τον αριθμό των δωματίων που χρειάζεστε μέσα στο μπάνιο.

Σε γενικές γραμμές, η βεράντα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του μπάνιου, καθώς είναι αυτό που προστατεύει το εσωτερικό του λουτρού από τα ρεύματα κρύου αέρα.. Η βεράντα είναι συχνά χτισμένη σε όλη την περίμετρο του λουτρού.. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να το εξοπλίσετε ως χώρο υποδοχής φίλων..

Το επόμενο, όχι λιγότερο σημαντικό δωμάτιο είναι το καμαρίνι. Πολλοί ιδιοκτήτες μελλοντικών λουτρών αρνούνται να διαθέσουν ξεχωριστό χώρο για το καμαρίνι, προτιμώντας να το συνδέσουν με το καμαρίνι. Είναι απαραίτητο για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου και ρούχων..

Το καμαρίνι έχει σχεδιαστεί για χαλάρωση μετά το ατμόλουτρο και ευχάριστο χόμπι με φίλους ή οικογένεια. Μην το ξεχνάτε αυτό κατά τη διαδικασία εσωτερικών εργασιών φινιρίσματος. Αυτός ο τύπος δωματίου απαιτεί τραπέζι, καρέκλες ή πολυθρόνες..

Συχνά, αυτός ο χώρος αναψυχής είναι εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά ψυχαγωγίας, για παράδειγμα, τηλεόραση, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο ή τένις, τραπέζι μπιλιάρδου. Η εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας κουζίνας είναι αποδεκτή. Αυτό θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άνεσης στο σπίτι..

Ακολουθεί το καμαρίνι το λεγόμενο πλυντήριο. Δημιουργήθηκε για το πλύσιμο του σώματος, υποθέτει την παρουσία ντους ή μπάνιου. Όταν σχεδιάζετε εξωτερικές επεξεργασίες νερού, όπως σε λίμνη ή πισίνα, συνιστάται να φροντίζετε για ξεχωριστή έξοδο εκ των προτέρων, ώστε να μην παρακάμπτετε ολόκληρο το μπάνιο.

Λοιπόν, το πιο σημαντικό δωμάτιο στη σάουνα, φυσικά, είναι το ατμόλουτρο. Είναι αυτό που ζεσταίνει το σώμα σας και να θεραπεύει. Το ατμόλουτρο υποθέτει τη δημιουργία της πιο οικείας ατμόσφαιρας, τον εξοπλισμό σίγασης φωτισμού, θερμαντήρων και μια σειρά από ράφια που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα.

Η σωστή τοποθέτηση του φούρνου είναι εξαιρετικά σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος λειτουργεί σωστά και ότι τα άτομα μέσα στο ατμόλουτρο δεν εκτίθενται σε άμεσο ρεύμα ζεστού και μερικές φορές καμένου ατμού..

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Αυτό το έργο είναι στάνταρ και συχνά επιλέγεται για κατασκευή. Αυτή είναι μια αρκετά οικονομική επιλογή, η οποία διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργικές περιοχές για έναν ευχάριστο και ανταποδοτικό χρόνο στο μπάνιο..

Ένα από τα τυπικά έργα. Η παρουσία ενός μπάνιου μας επιτρέπει να το χαρακτηρίσουμε ως πολυτελές κτίριο.

Μια παραλλαγή εγκαταστάσεων σάουνας από ξύλο υψηλής άνεσης. Η παρουσία μιας εξωτερικής πισίνας, μιας βεράντας και μιας εξαιρετικά βολικής θέσης των θυρών θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το χώρο με ευκολία και άνεση.

Για μια επισκόπηση του έργου ενός λουτρού 5 επί 7 από ένα κούτσουρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.