Εσωτερικός σχεδιασμός σαλονιού: εξειδικευμένη διακόσμηση από γυψοσανίδες

Αντιμέτωπος με το έργο της διακόσμησης ενός καθιστικού, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο του..

Εάν είστε ένας από εκείνους που είναι έτοιμοι όχι μόνο να αλλάξουν το χρώμα της ταπετσαρίας και να αναδιατάξουν τα έπιπλα, αλλά και να μεταμορφώσουν το σχέδιο του δωματίου, είναι απλώς απαραίτητο να λάβετε υπόψη την παρουσία μιας θέσης στο σαλόνι. Θα κάνει το δωμάτιό σας μοντέρνο και μοντέρνο.

Το γυψοσανίδα είναι το πιο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή μιας θέσης. Είναι αρκετά ισχυρό για την κατασκευή τοίχων, χωρισμάτων, στοιχείων δωματίου. Τα πλεονεκτήματά του είναι επίσης η ικανότητα κάμψης και μια ιδανική επίπεδη επιφάνεια για την εφαρμογή διακοσμητικού στρώματος, καθώς και μια φθηνή τιμή..

Ιδιαιτερότητες

Χωρίς αμφιβολία, τα στοιχεία γυψοσανίδας στο σαλόνι έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία – πρακτική ή διακοσμητική.. Και τις περισσότερες φορές και τα δύο ταυτόχρονα. Επιπλέον, ξεχωρίζουν ως εξής:

  • Η δημιουργία μιας εσοχής στο δωμάτιο προσθέτει όρεξη στο δωμάτιο, το κάνει πιο δυναμικό και ενδιαφέρον.
  • Η αρχική γεωμετρία των τοίχων σας επιτρέπει να κρύψετε τις υπάρχουσες ατέλειες.
  • Η χρήση μιας θέσης αντί για έπιπλα βοηθά να απαλλαγούμε από ογκώδεις τοίχους, ντουλάπια, ντουλάπια, εξοικονομώντας πολλά χρήματα.
  • Όλο και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που σκέφτονται μόνοι τους το σχέδιο προτιμούν να κρύβουν τον εξοπλισμό σε εσοχές. Εκτός από μια τηλεόραση ή ένα στερεοφωνικό σύστημα, ένα τζάκι ή ένα ενυδρείο φαίνεται υπέροχο σε μια θέση.

  • Προσθέτοντας ράφια, η θέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση βιβλίων, αναμνηστικών και άλλων ωραίων μικροαντικειμένων..
  • Έχοντας αποφασίσει να φτιάξετε ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας, συμπληρώστε το με κόγχες, έτσι θα γίνει ελαφρύ και δεν θα σκιάσει το χώρο.
  • Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα των μη τυπικών εσοχών στο δωμάτιο είναι ότι είναι σε θέση να αλλάξουν οπτικά το χώρο..
  • Η βαθιά κόγχη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χώρο ανάπαυσης ή παιδική γωνιά, χωρίζοντάς την με ένα κατάλληλο ύφασμα.
  • Σε όσους αρέσουν οι αλλαγές στο περιβάλλον, αλλά προτιμούν να κάνουν χωρίς παγκόσμια ανακαίνιση, θα τους αρέσει η ιδέα να αλλάξουν το σχέδιο μόνο ενός μέρους των στοιχείων της αίθουσας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ελκυστικό έπιπλο στο σαλόνι σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά..

Σχήματα και μεγέθη

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο σαλόνι σας. Το σχήμα, το μέγεθος, το φινίρισμα θα σας πει πώς να οργανώσετε καλύτερα μια θέση.

Για δωμάτια με στενά μακριά έπιπλα, είναι κατάλληλη μια οριζόντια εσοχή, ενώ μια κάθετη ταιριάζει τέλεια δίπλα σε ένα παράθυρο ή πόρτα με φόντο μεγάλα έπιπλα. Αξίζει να εξεταστεί η επιλογή μιας γωνιακής θέσης: χωρίς ακαταστασία του χώρου, θα φέρει φρεσκάδα στο εσωτερικό σας. Εκτός από τις τυπικές κόγχες στον τοίχο, οι όροφοι είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα. Χρησιμοποιούνται για μεγάλα βάζα, τηλεόραση. Για να καλύψετε τη ράβδο κουρτίνας, χρησιμοποιούνται κόγχες στην οροφή, δημιουργώντας την επίδραση των υφασμάτων που ρέουν από την οροφή. Όποια θέση θέσης και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να εμποδίζεται από έπιπλα.

Εάν θέλετε να καλύψετε την τεχνική, ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος τοίχου πρέπει να ταιριάζει. Ο μοντέρνος σχεδιασμός λειτουργεί καλύτερα – καθαρές γραμμές, γυάλινα και μεταλλικά ένθετα.

Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις σωστές γραμμές και ίσες αποστάσεις. Η σύνθετη γεωμετρία θα ενισχύσει μόνο την επίδραση του νέου στοιχείου.

Η προσθήκη μιας ποικιλίας φωτισμού θα τονίσει ευνοϊκά τον σχεδιασμό του δωματίου. Αξίζει να το σκεφτείτε αυτό στο στάδιο του σχεδιασμού μιας θέσης για να εγκαταστήσετε εγκαίρως όλες τις απαραίτητες συσκευές φωτισμού. Θα είναι πολύ αργά για να το κάνετε αυτό μετά την εγγραφή. Υπάρχουν πολλές επιλογές φωτισμού: οι συσκευές φωτισμού μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα και σχήμα, να βρίσκονται σε ολόκληρη την περίμετρο ή να λειτουργούν κατά το σημείο. Τα LED είναι σε ζήτηση. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν απαλό διάχυτο φως, ευκολία στερέωσης και οικονομική αποδοτικότητα..

Φροντίστε να λάβετε υπόψη το εκτιμώμενο φορτίο στη θέση, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εσωτερικά ράφια.

Έχοντας εξοικειωθεί με όλες τις αποχρώσεις, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια θέση.

Επιλογές σχεδίασης

Μια κατάλληλη επιφάνεια γυψοσανίδας επιτρέπει στον σχεδιαστή να ενσωματώσει απολύτως κάθε ιδέα για τη διακόσμηση μιας θέσης.

Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα και τα στοιχεία γυαλιού θα διευρύνουν οπτικά το χώρο. Αντίθετα, τα σκούρα χρώματα και οι ματ επιφάνειες θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο..

Κατά τη βαφή γυψοσανίδας, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε συνθέσεις λαδιού. Τα πιο κατάλληλα είναι τα ακρυλικά χρώματα – είναι υψηλής ποιότητας και ακίνδυνα.

Η χρήση διαφόρων υφών επιφάνειας θα βοηθήσει στην ανάδειξη μιας θέσης στο γενικό φόντο του δωματίου: ξύλο, πέτρα, γυαλί, μωσαϊκό, πάνελ, μέταλλο.

Παραδείγματα του

Εξετάστε αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα σχεδιασμού θέσεων στο εσωτερικό..

Σε αυτό το δωμάτιο, κόγχες έχουν καταλάβει εντελώς έναν από τους τοίχους. Δεδομένου ότι το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο, δεν είχε προγραμματιστεί να επεκταθεί ο χώρος. Οι κάθετες αυλακώσεις τονίζουν μόνο το ύψος των οροφών. Η κεντρική θέση χρησιμοποιείται ως χώρος για την τηλεόραση και οι άλλες χρησιμοποιούνται ως ράφια για διακοσμητικά αντικείμενα. Τα γυάλινα ένθετα τονίζουν το μοντέρνο στυλ του καθιστικού. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν το ίδιο χρώμα για όλους τους τοίχους. Προσθέτοντας προβολείς, τονίζουν τις περιοχές που χρειάζεστε.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μια πολύ παρόμοια εξειδικευμένη θήκη χρήσης. Η διαφορά είναι ο συνδυασμός του χρώματος των εσοχών με την επένδυση του καναπέ. Δημιουργείται η εντύπωση μιας ενιαίας αρμονικής εικόνας. Η αντίθεση των χρωμάτων φέρνει φρεσκάδα στο εσωτερικό, κάνοντας το δωμάτιο ζεστό.

Ένα τέλειο παράδειγμα χρήσης κόγχων αντί για ντουλάπα. Αυτή η επιλογή θα ταιριάζει τόσο στα ευρύχωρα δωμάτια όσο και στις τυπικές αίθουσες στο “Χρουστσόφ”. Αυτή η χρήση ενθέτων ξύλου δίνει στο δωμάτιο μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Τα ράφια χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση διακοσμητικών αντικειμένων, καθένα από τα οποία τονίζεται ευνοϊκά από το φως.

Έχοντας τοποθετήσει το κρεβάτι στην εσοχή του σαλονιού, ο ιδιοκτήτης του δωματίου συνδύασε το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Προσθέτοντας μια αυθεντική κουρτίνα, αποκτούμε ένα απομονωμένο και ήρεμο μέρος ανάπαυσης.

Οι ιδιοκτήτες αυτού του διαμερίσματος προτίμησαν να εγκαταλείψουν τις ευθείες, ευθείες γραμμές. Διαχωρίζοντας διακριτικά την τραπεζαρία, ο χώρος της κουζίνας από το σαλόνι βοηθάται από ένα διαμέρισμα με ενσωματωμένες κόγχες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση βιβλίων, φυτών εσωτερικού χώρου ή να μείνουν κενά..

Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσετε πολλές μορφές κόγχων, συνδυάζοντας τις σωστά μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας άλλες υφές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διακοσμήσετε μια θέση με υφή πέτρας. Σε αυτή τη φωτογραφία, η γωνιακή κόγχη είναι μόνο εν μέρει διακοσμημένη με τοιχοποιία.

Εδώ βλέπουμε έναν τοίχο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα..

Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να διακοσμηθεί με χρώμα σε αντίθεση ή μπορείτε να προσθέσετε πολυτέλεια με καθρέφτη. Οι λάτρεις του στυλ σοφίτας θα λατρέψουν το σχέδιο χρησιμοποιώντας τοιχοποιία.

Οι κοιλότητες διακοσμημένες με ξύλο φαίνονται ευγενείς. Ο συνδυασμός σκούρων τόνων, αμμώδη στοιχεία και ζεστός φωτισμός φαίνεται να κερδίζει.

Τα προϊόντα γυψοσανίδας μπορούν να στερεωθούν σε οποιονδήποτε τοίχο και να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχέδιο. Η άποψη ότι είναι κατάλληλα μόνο σε ακριβούς πολυτελείς εσωτερικούς χώρους είναι λανθασμένη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στα πιο λιτά διαμερίσματα. Αρμόδιος σχεδιασμός, συνδυασμός χρωμάτων και φωτισμός που επισημαίνονται – και ένας όμορφος και μοναδικός σχεδιασμός του σαλονιού σας παρέχεται.

Master class για τη δημιουργία μιας θέσης γυψοσανίδας, δείτε παρακάτω.