Χτίζοντας κιόσκι: αποχρώσεις και συμβουλές κατασκευής

Κατασκευή κιόσκι: αποχρώσεις και συμβουλές κατασκευής

Μέχρι σήμερα, τα εξοχικά σπίτια ή οι οικιακές περιοχές έχουν χάσει την αξία τους ως τόπος φύτευσης και καλλιέργειας αγροτικών καλλιεργειών. Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς είναι απίθανο να εξοικονομήσει χρήματα για την καλλιέργεια ντομάτας, αγγουριών, πατάτας, μούρων και άλλων λαχανικών ή φρούτων. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χώρος ως χώρος αναψυχής ή αισθητικής διακόσμησης αναψυχής..

Ιδιαιτερότητες

Ένα κιόσκι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό ενός καλοκαιρινού εξοχικού σπιτιού. Μπορεί να είναι τόσο διακόσμηση της περιοχής που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι, όσο και βολικό μέρος για υπαίθρια αναψυχή. Έχει επίσης μεγάλη αξία ως χώρος για να γιορτάσετε τις διακοπές ή τις σημαντικές ημέρες με την οικογένεια και τους φίλους σας. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τις υπαίθριες δραστηριότητες περισσότερο από το να γιορτάζουν στο σπίτι. Το κιόσκι σε τέτοιες στιγμές γίνεται ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό του ιστότοπού σας. Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ή την παραγγελία κιόσκι, πρέπει να εξοικειωθείτε με μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της δομής. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις σχεδιασμού και κατασκευής. Η επιλογή υλικού απαιτεί τουλάχιστον λίγη γνώση στο σχεδιασμό τέτοιων δομών..

Υπάρχουν άπειρες ποικιλίες κιόσκι. Η τελική έκδοση μιας τέτοιας δομής εξαρτάται μόνο από τη γεύση, τις προτιμήσεις και τη φαντασία του ιδιοκτήτη του ιστότοπου. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στους κύριους τύπους αυτών των μικρών διακοσμήσεων της επικράτειας..

Οι κληματαριές μπορούν να χωριστούν σε τύπους σύμφωνα με διαφορετικές αρχές: σχεδιασμός, τύπος, σκοπός, υλικό εκτέλεσης.

 • από υλικό υπάρχουν ξύλο, σκυρόδεμα, μέταλλο, σφυρήλατο.
 • με εκτέλεση – ανοιχτό, κλειστό, πέργκολα.
 • σε σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο, εξαγωνικό και ούτω καθεξής.

Ο σκοπός του κιόσκι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός.. Μπορεί να είναι μια μικρή χτισμένη περιοχή για ένα απλό χόμπι. Αν εξοπλίσετε το κιόσκι με τραπέζι, πάγκο, σόμπα και τα απαραίτητα σκεύη κουζίνας, μπορεί να παίξει το ρόλο μιας καλοκαιρινής κουζίνας. Το κιόσκι μπορεί επίσης να είναι ένα μικρό θερμοκήπιο, εάν παρέχονται μικρά δοχεία για μαύρο χώμα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Επίσης, το κιόσκι μπορεί να μην έχει πρακτικό σκοπό και να βρίσκεται στην τοποθεσία ως μέρος του σχεδιασμού τοπίου..

Πριν από την κατασκευή του κιόσκι, εάν έχετε αποφασίσει εντελώς για το σχήμα, το σκοπό και το υλικό, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή ενός τόπου στην επικράτεια. Και εδώ, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Μπορεί να είναι ένα ήσυχο, δροσερό μέρος κοντά σε ένα ρεύμα, μακριά από το σπίτι, όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινότητας και να χαλαρώσετε παρακολουθώντας το τοπίο. Μια άλλη επιλογή τοποθεσίας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι, οπότε το κιόσκι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βεράντα.

Μια πρακτική προσέγγιση είναι επίσης δυνατή. Το κιόσκι μπορεί να βρίσκεται πιο μακριά από το σπίτι μόνο για τον σκοπό ότι, σε περίπτωση μπάρμπεκιου ή απλώς πυρκαγιάς, ο καπνός δεν εισέρχεται στην κατοικία. Εναλλακτικά, μπορεί να βρίσκεται κοντά στο εργαστήριο, όπου μπορείτε να καθίσετε, να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Όταν επιλέγετε τη θέση του κιόσκι, είναι σημαντικό να μελετήσετε το τοπίο και τη δομή του εδάφους. Αυτό θα καθορίσει ποιο θεμέλιο είναι καλύτερο να γίνει και αν θα το κάνει καθόλου..

Σχέδιο

Είναι καλύτερο να επιλέξετε το σχέδιο του κιόσκι έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το στυλ στο οποίο είναι διακοσμημένο το σπίτι ή τα κτίρια στη γύρω περιοχή. Διαφορετικά, εάν η ιδέα του έργου δεν ταιριάζει στο στυλ της αρχιτεκτονικής του σπιτιού και του φράχτη, είναι δυνατή μια προσέγγιση με συγκεκριμένο σχεδιασμό τοπίου. Μεγάλοι ογκόλιθοι με μια υπόδειξη φυσικής πέτρας φαίνονται καλά στη δομή του ίδιου του κιόσκι. Ένα ξύλινο κιόσκι θα φαίνεται με οποιοδήποτε υλικό, απλά πρέπει να ονειρευτείτε το σχήμα.

Ο σκοπός του κιόσκι επηρεάζει το σχεδιασμό του. Έτσι, εάν το κιόσκι προβλέπει ένα μαγκάλι ή τη δυνατότητα να φτιάξετε μια φωτιά, τότε είναι καλύτερα να το ανοίξετε. Η αφαίρεση του σωλήνα από τον τόπο της φωτιάς θα τον κάνει κλειστό. Η θέση του τζακιού μέσα στο κιόσκι μπορεί να είναι βολική. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη φυσική ζεστασιά από τη φλόγα μιας φτιαγμένης φωτιάς και να κλείσετε το κιόσκι..

Εξετάστε μερικά παραδείγματα σχεδιασμού κιόσκι.

 • Η εικόνα του κιόσκι γίνεται σε αρμονία με το γύρω τοπίο. Μια σχετικά φθηνή δομή, που βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκο από το σπίτι, θα σας επιτρέψει να μείνετε μόνοι με τη φύση. Είναι μια δομή παρόμοια με τα κτίρια του ύστερου Μεσαίωνα.

 • Το κιόσκι είναι κατασκευασμένο σε ιαπωνικό στιλ. Συνδυάζει τον παραδοσιακό ιαπωνικό μινιμαλισμό με τον πλούτο μιας αριστοκρατικής κοινωνίας. Μια μεγάλη περιοχή, άνετα έπιπλα θα επιτρέψουν σε μια οικογένεια να συγκεντρωθεί για ένα καλοκαιρινό βράδυ και σε μια ζεστή μέρα – στη σκιά και την ήσυχη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το περιβάλλον τοπίο και τη φύση.

 • Μικρό κιόσκι, κατασκευασμένο σε στιλ αντίκες. Φαίνεται υπέροχο, είναι ένας συνδυασμός απλότητας και κανονικού σχήματος. Διακοσμημένο με πλούσια σχέδια και ανάγλυφα. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στα δέντρα, σας επιτρέπει να μείνετε στη σκιά, παρά την απουσία στέγης. Σε βροχερό καιρό, δεν θα είναι καταφύγιο από το νερό, επομένως θεωρείται περισσότερο ως διακόσμηση του χώρου.

 • Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα κιόσκι κατασκευασμένο σε μοντέρνο στιλ. Ασυνήθιστες εξελιγμένες μορφές, τζάμια, κατασκευές που δεν έχουν πρακτικό σκοπό, οι οποίες είναι μόνο στοιχεία της υποδοχής του σχεδιαστή, ανταποκρίνονται πλήρως στις τάσεις του μοντέρνου στυλ.

Εργα

Συχνά υπάρχουν ιδιοκτήτες που θέλουν να χτίσουν κιόσκι που διαφέρει από τα τυπικά έργα. Επιπλέον, όλοι θέλουν η κατασκευή του να καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες του για πρακτικούς σκοπούς. Η αρμονία με την ατομικότητα της περιοχής, το επιθυμητό στυλ, εμφάνιση και τοποθεσία καθιστούν απαραίτητο να φτιάξετε ένα έργο μόνοι σας. Ο ατομικός σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του χώρου, τα κτίρια που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή και πολλούς άλλους παράγοντες. Μπορείτε να λάβετε ως βάση ένα υπάρχον έργο, να προσθέσετε πρόσθετες λεπτομέρειες σε αυτό ή να αφαιρέσετε περιττά. Τα βασικά οποιουδήποτε στυλ μπορούν να μάθουν από τις φωτογραφίες.

Ο σχεδιασμός του Arbor χωρίζεται σε τρία στάδια:

 • ο σχεδιασμός αναπτύσσεται πρώτα.
 • τότε πραγματοποιείται ένα έργο εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα υλικά, τους συνδετήρες και πρόσθετες τεχνικές κατασκευής και χαρακτηριστικά της δομής.
 • στο τέλος, καταρτίζεται μια εκτίμηση όλων των εξόδων.

Κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού του κιόσκι, φροντίστε να λάβετε υπόψη τον τύπο της κύριας δομής. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο σε ελληνικό στιλ και το κιόσκι περιλαμβάνει χαρακτηριστικά κινεζικών παραδόσεων, τότε αυτά τα κτίρια δεν θα συνδυαστούν μεταξύ τους. Όταν σκέφτεστε για το σχεδιασμό, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη σκοπιμότητα της εφαρμογής. Ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένες είναι οι δυνατότητες των σύγχρονων δομικών υλικών και τεχνολογιών, δεν μπορούν όλες οι φαντασιώσεις να μεταφραστούν σε πραγματικότητα..

Η επιλογή υλικών, η τεχνολογία κατασκευής, το κόστος εγκατάστασης, το απρόβλεπτο κόστος πρέπει να σταθμιστούν έναντι του προγραμματισμένου προϋπολογισμού. Κατά τη δημιουργία ενός έργου, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα πάντα: σκάλες, πόρτες, διαγράμματα σύνδεσης και η σειρά ανέγερσης του ενός στοιχείου μετά το άλλο. Σκεφτείτε την τεχνολογία με την οποία θα εκτελεστούν οι εργασίες, επιλέξτε τα απαραίτητα υλικά, εξετάστε πιθανά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν κατά την κατασκευή.

Ο προϋπολογισμός έχει μεγάλη σημασία πριν ξεκινήσετε την εργασία. Πριν αγοράσετε το υλικό, πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό κόστος του κιόσκι και πόσο τέτοιο κόστος δικαιολογεί τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του ιστότοπου. Κατά τη δημιουργία σκίτσων των απόψεων του κιόσκι, θα πρέπει να λάβετε αμέσως υπόψη το χρωματικό σχέδιο στο οποίο θα κατασκευαστεί η δομή. Είναι σημαντικό να αναφέρετε όλες τις διαστάσεις των τμημάτων, των συνδετήρων και των πρόσθετων στοιχείων στα σχέδια..

Κατά την επιλογή υλικού, πρέπει να λάβετε υπόψη εάν αυτό το κιόσκι θα είναι μόνο καλοκαίρι και θα αποσυναρμολογηθεί για το χειμώνα ή θα βρίσκεται στην περιοχή όλο το χρόνο. Ανάλογα με το αν βρίσκεται στην αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού ή στη χώρα, επιλέγεται το υλικό και ο τύπος του σχεδίου. Ένα εξοχικό σπίτι, λόγω των σπάνιων επισκέψεων των ιδιοκτητών, θα απαιτήσει λιγότερη συντήρηση από το σπίτι. Το μεγάλο κόστος σχεδιασμού δεν θα δικαιολογηθεί λόγω της σπάνιας εμφάνισης των ιδιοκτητών.

Κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου για κιόσκι, πρέπει να λάβετε υπόψη τη δυνατότητα τοποθέτησης οποιωνδήποτε επίπλων μέσα σε αυτό. Ο σχεδιασμός πρόσθετων στοιχείων στη γύρω περιοχή θα δώσει μια πιο λεπτομερή ιδέα για τη μελλοντική δομή. Είναι δυνατή μια άπειρη ποικιλία παραλλαγών του σχεδιασμένου σχεδίου. Όλα εξαρτώνται από το γούστο και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του ιστότοπου.

Υλικά (επεξεργασία)

Για το κιόσκι χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι δομικών υλικών. Το θεμέλιο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από τούβλο, σκυρόδεμα, πέτρα ή μέταλλο. Εάν χρησιμοποιείται σκυρόδεμα, τότε ο βαθμός τσιμέντου πρέπει να είναι δύο έως τρεις φορές ο βαθμός σκυροδέματος..

Πάτωμα

Το πάτωμα του κιόσκι μπορεί να καλυφθεί με διαφορετικά υλικά. Μπορείτε απλά να χτυπήσετε το έδαφος μέσα στο κιόσκι. Ένα τέτοιο πάτωμα δεν είναι δαπανηρό, αλλά θα είναι άβολο στη βροχή. Το νερό θα εμποτίσει το έδαφος, σχηματίζοντας λάσπη, η οποία όχι μόνο θα παραμείνει στα παπούτσια των παραθεριστών, αλλά θα λερώσει και το κιόσκι. Για να αποφύγετε αυτές τις ενοχλήσεις, το πάτωμα μπορεί να είναι από ξύλο, σκυρόδεμα ή πλακάκια..

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες επιλογές, όπως φυσική πέτρα, μεγάλη θρυμματισμένη πέτρα, γεμίζοντας τον προετοιμασμένο χώρο με βότσαλα.

 • Το ξύλινο δάπεδο έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Στη ζέστη, το δέντρο θερμαίνεται πολύ, αυτό μπορεί να είναι ένα εμπόδιο για να ξεκουραστείτε μια ηλιόλουστη μέρα. Επίσης, η ξύλινη επιφάνεια δεν διατηρεί την αρχική της εμφάνιση για πολύ. Η βαφή φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, το δέντρο απορροφά τη βρωμιά που φέρνουν οι επισκέπτες σε αφθονία..

 • Όταν επιλέγετε δάπεδο με πλακάκια, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ματ. Διαφορετικά, το δάπεδο θα είναι πολύ ολισθηρό και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Τα πλακάκια δαπέδου πρέπει να σχεδιάζονται για την πίεση του βάρους ενός ατόμου και είναι απαραίτητο να επιλέξετε ακριβώς την έκδοση του δρόμου..

Το κεραμίδι είναι κολλημένο σε μια προκαθορισμένη επίστρωση με ειδικά σχεδιασμένες κόλλες. Η κόλλα πλακιδίων πρέπει επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να είναι σχεδιασμένη για εξωτερική χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε πλακάκια σπιτιού ή κόλλα, το πάτωμα δεν θα είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Η υψηλή υγρασία, ο παγετός, η έκθεση στον άνεμο και το φως του ήλιου μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία καταστροφή της κόλλας και ξεθώριασμα της υφής των πλακιδίων..

 • Κατά την κατασκευή ενός δαπέδου από φυσική πέτρα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα κάνει κρύο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Για ένα τέτοιο πάτωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέτρα πεζοδρομίου, επίπεδη πέτρα ή άλλες επιλογές. Αρκεί η πέτρα να είναι δυνατή και να μην καταρρέει κατά το περπάτημα. Η πέτρα πρέπει να είναι επίπεδη ή πεπλατυσμένη. Αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε οι προεξέχουσες άκρες να μην παρεμβαίνουν στο περπάτημα των ανθρώπων και να μην προκαλούν ενόχληση στους λάτρεις των φουρκέτες..

Αφού επιλέξετε το υλικό για το δάπεδο, πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο σκυροδέματος. Σήμερα η αγορά προσφέρει μια πλούσια ποικιλία από διάφορα μείγματα σκυροδέματος που πρέπει να αραιωθούν μόνο σε νερό. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε αυτό το ζήτημα, δεδομένου του πόσο ανθεκτικό στην υγρασία είναι το σκυρόδεμα, ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες και έχει επαρκή αντοχή.

Τείχη

Για να φτιάξετε τους τοίχους του κιόσκι, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά..

 • Ξύλο – το πιο συνηθισμένο υλικό για αυτόν τον τύπο δομής. Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το μικρό βάρος καθιστά την παραγωγή βάσης φθηνότερη. Το υλικό μπορεί να υποστεί εύκολη επεξεργασία και αυτό καθιστά δυνατή την απόκτηση σχεδόν κάθε επιθυμητού σχήματος. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι επίσης η σχετική φθηνότητα του. Το ξύλο προς πώληση διατίθεται με τη μορφή ράβδου, στρογγυλεμένων κορμών, λεπτών πτερυγίων και σανίδων. Ο τύπος ξύλου μπορεί να επιλεγεί κατά την κρίση σας με βάση την πολιτική τιμών και τις αισθητικές προτιμήσεις. Κατά την επιλογή ενός δέντρου, λαμβάνεται επίσης υπόψη η δύναμη. Δρυς, σφενδάμι, πεύκο και άλλες πιθανές επιλογές έχουν διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας και αντοχής.

Το δέντρο δεν απαιτεί πολύπλοκη συντήρηση. Για να διατηρήσετε το κιόσκι όμορφο, αρκεί να το επεξεργαστείτε. Οι χημικές ενώσεις προστατεύουν το ξύλο από φωτιά, φθορά, μούχλα, έντομα κ.ο.κ. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι εάν ένα μαγκάλι είναι εγκατεστημένο στο κιόσκι, το δέντρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να σκουρύνει ακόμη και αν υποβληθεί σε επεξεργασία με επιβραδυντικό φλόγας.

 • Μέταλλο – πολύ καλό υλικό για την κατασκευή κιόσκι. Μπορεί να έχει πολύ διαφορετικό σχήμα: σωλήνας, γωνία, σωλήνα προφίλ και ούτω καθεξής. Επιπλέον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σφυρήλατο μέταλλο. Αυτός ο σχεδιασμός του κιόσκι θα διαρκέσει πολύ καιρό με έγκαιρη και σωστή φροντίδα. Τα κιόσκια βαρέων μετάλλων απαιτούν βάση.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου υλικού μπορεί να είναι ότι θερμαίνεται σε άμεσο ηλιακό φως. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η φροντίδα του μετάλλου για προστασία από τη διάβρωση. Ο ψεκασμός σε σκόνη είναι η πιο αποτελεσματική προστασία μετάλλων. Στο σπίτι, το μέταλλο προστατεύεται με επίστρωση με χρώμα.

 • Τούβλο ή πέτρα. Τέτοια υλικά είναι τα πιο κατάλληλα για την κατασκευή κιόσκια με μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου. Αυτό είναι ένα υλικό για μια δομή μεγαλύτερης κλίμακας, καθώς σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε παράθυρα, να πραγματοποιήσετε επικοινωνίες μηχανικής και να μονώσετε το κτίριο. Έχοντας συμπληρώσει το κιόσκι με αυτές τις ανέσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι το σχετικά ακριβό κόστος και η ανάγκη για σταθερή βάση..

Στέγη

Η οροφή είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο του κιόσκι. Η οροφή προστατεύει τους επισκέπτες και ολόκληρο το εσωτερικό του κιόσκι από τη βροχή. Η γωνία της κλίσης της οροφής καθορίζεται με βάση δύο παράγοντες: το χιόνι και το φορτίο βάρους. Για χιόνι, είναι καλύτερα αν η κλίση είναι απότομη. Από την άλλη πλευρά, ο άνεμος σε μια κεκλιμένη οροφή θα ασκήσει μεγάλα φορτία και θα τον καταστρέψει. Εάν το κιόσκι βρίσκεται κοντά σε μια δεξαμενή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντοχή στην υγρασία των υλικών και να προβλεφθεί επεξεργασία με αντιδιαβρωτικά επιχρίσματα. Προβλέποντας την πυρκαγιά μέσα στο κιόσκι, δεν μπορείτε να επιλέξετε εύφλεκτα υλικά για κατασκευή.

 • Πολυανθρακικό ή PVC. Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού είναι η ανθεκτικότητα, η αντοχή στην υγρασία, το χαμηλό κόστος. Το συν είναι ότι, εάν είναι απαραίτητο, τα φύλλα πολυανθρακικού μπορούν να αφαιρεθούν και να επανεγκατασταθούν. Μερικές από τις επιλογές πολυανθρακικού είναι διαθέσιμες με προστατευτική μεμβράνη υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ επιτρέπουν στο υλικό να περάσει επαρκή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Παρά το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας, το κιόσκι αποσυναρμολογείται για το χειμώνα. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το πολυανθρακικό να μην χάσει τις αισθητικές του ιδιότητες..

 • Μέταλλο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταλλικών επιχρισμάτων. Κατά κανόνα, κυματοειδές χαρτόνι ή μεταλλικά πλακάκια χρησιμοποιούνται για την οροφή. Η οροφή τέτοιων φύλλων έχει μια μάλλον όμορφη εμφάνιση, φαίνεται τακτοποιημένη. Πρακτικά πλεονεκτήματα τέτοιων υλικών: σχετικά χαμηλό κόστος και μικρό βάρος. Σήμερα στην πώληση μπορείτε να βρείτε υλικά σχεδιασμένα στην ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, τα οποία δίνουν μεγάλο περιθώριο για χρήση φαντασίας. Η εργοστασιακή παραγωγή τέτοιων επιστρώσεων παρέχει αντιδιαβρωτική προστασία, δηλαδή το υλικό δεν χρειάζεται πρόσθετη επεξεργασία..

 • Ασφαλτικά υλικά. Το άλλο τους όνομα είναι μαλακά πλακάκια. Η ευκολία ενός τέτοιου υλικού είναι η δυνατότητα κάλυψης της οροφής, ανεξάρτητα από τη γωνία κλίσης και τις γωνίες σύνδεσης των επιπέδων. Η στεγανότητα, η υψηλή ηχομόνωση και η θερμομόνωση το καθιστούν ένα από τα καλύτερα σύγχρονα υλικά. Παρ ‘όλα αυτά, παρά τις θετικές του ιδιότητες, το υλικό έχει ένα μειονέκτημα – υψηλό κόστος σε σύγκριση με το κυματοειδές χαρτόνι και το πολυανθρακικό.
 • Κεραμικά πλακίδια. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα από τα ξεπερασμένα υλικά, πολλοί εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν στο εξωτερικό. Η μεγάλη διάρκεια ζωής και η φιλικότητα προς το περιβάλλον επιτρέπουν να παραμείνει σε ζήτηση σήμερα. Η διάρκεια ζωής του υλικού μπορεί να είναι έως 100 χρόνια.

Το πλεονέκτημα είναι επίσης ότι τα πλακάκια είναι ανθεκτικά στο χιόνι, τον ήλιο και την υγρασία. Δεν χάνει χρώμα και σχήμα. Η δυνατότητα κοπής του έρπητα ζωστήρα επιτρέπει τη χρήση του σε πολύπλοκα σχήματα οροφής. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι το υψηλό κόστος εγκατάστασης, καθώς λίγοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν στη δομή της οροφής. Άλλες επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κιόσκι, για παράδειγμα, σωλήνες πολυπροπυλενίου, καλάμια ως σχέδιο οροφής και άλλα υλικά στο χέρι.

θεμέλιο

Οποιοδήποτε κτίριο, είτε πρόκειται για σπίτι, γκαράζ ή κιόσκι, πρέπει να έχει θεμέλιο. Για ένα κιόσκι κατασκευασμένο από ξύλο που είναι ελαφρύ, μια κολωνική βάση ταιριάζει καλύτερα. Ένα κιόσκι από τούβλα είναι βαρύ και απαιτεί μονολιθική ή λωρίδα θεμελίωσης. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα κιόσκι, τοποθετημένο σε βαλτώδες έδαφος ή ασταθή εδάφη, χρειάζεται θεμέλιο, το οποίο είναι μια συμπαγής πλημμυρισμένη πλάκα.

Οι κύριες ιδιότητες κάθε βάσης είναι η αντοχή και η αντοχή του. Τέτοια χαρακτηριστικά καθορίζουν τη διάρκεια της υπηρεσίας οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής δομής..

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους τύπους αυτών των θεμελίων..

 • Το θεμέλιο της λωρίδας έχει σχεδιαστεί για βαριές κατασκευές, για παράδειγμα, τούβλα, τοίχους από σκυρόδεμα ή δάπεδα από κορμούς και δοκάρια. Αυτός ο τύπος θεμελίωσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ελαφριά κτίρια από σανίδες, μεγάλη ποσότητα μετάλλου κ.λπ. Κάτω από τη λωρίδα και οποιοδήποτε άλλο θεμέλιο, πρέπει πρώτα να σημειωθούν. Γίνεται με βάση το σχήμα που θα έχει το κιόσκι..

  Μετά τον καθαρισμό της περιοχής και τη σήμανση, μια τάφρος πρέπει να σκάβεται στο ίδιο πλάτος με την πλινθοδομή ή άλλο υλικό. Το βάθος της τάφρου θεμελίωσης πρέπει να είναι 40 cm από την κορυφή του εδάφους. Εάν το θεμέλιο εμπλέκεται ως μέρος μιας λύσης σχεδιασμού με τη μορφή κιόσκι, το πλάτος του μπορεί να ποικίλει στις απαιτούμενες διαστάσεις. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε την άμμο στο κάτω μέρος της τάφρου. Το στρώμα θα έχει πάχος περίπου 15 εκατοστά. Για να συμπιέσει την άμμο, η υγρασία γίνεται με ψεκασμό με μικρή ποσότητα νερού. Μετά την τοποθέτηση της άμμου, η θρυμματισμένη πέτρα χύνεται στην τάφρο με ένα στρώμα πάχους περίπου 10 cm.

  Ακολουθεί η κατασκευή ξυλότυπου και η εγκατάσταση της τάφρου του. Ο ξυλότυπος είναι κατασκευασμένος από σανίδες. Το ύψος του πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς το ύψος της προγραμματισμένης θεμελίωσης. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η βάση μπορεί να γίνει μέχρι το επίπεδο του εδάφους, πάνω ή κάτω από αυτό το σήμα. Αυτό μπορεί να προβλεφθεί από το σχεδιασμό του κιόσκι. Εάν η θεμελίωση πραγματοποιείται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, τότε η τάφρος πρέπει να εμβαθύνει κατά την ίδια απόσταση.

  Για την έκχυση στον ξυλότυπο, κατασκευάζεται τσιμεντοκονία. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 3 μέρη θρυμματισμένης πέτρας, 1 μέρος τσιμέντου, 1 μέρος άμμου.

  Θα είναι πιο βολικό να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις για την επίλυση:

  • πρώτα, χύνεται νερό στο οποίο διαλύεται το τσιμέντο.
  • στη συνέχεια χύνεται θρυμματισμένη πέτρα.
  • τέλος προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα άμμου.

  Το foundation στεγνώνει εντελώς μέσα σε ένα μήνα.

  Μόνο μετά από αυτή την περίοδο μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή του κιόσκι.

  • Βιδώστε σωρούς έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι άλλων τύπων θεμελίων λόγω της αισθητικής εμφάνισης και του μικρού βάρους τους. Διεισδύουν καλά στο έδαφος, ανεξάρτητα από το πόσο ομαλή είναι. Αυτή η επιλογή δεν ισχύει για βραχώδες έδαφος, καθώς καθίσταται αδύνατο να βιδωθούν σωροί στο έδαφος..

  Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα θεμέλιο από πασσάλους με βίδες, όπως στην πρώτη περίπτωση, η περίμετρος του σχεδιάζεται στην τοποθεσία. Στη συνέχεια, τα σημεία όπου θα βυθιστούν οι σωροί σημειώνονται με μανταλάκια. Προκειμένου να αποφευχθεί η βλάστηση των φυτών κάτω από το κιόσκι, αφαιρείται ένα εύφορο στρώμα γης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται μοχλοί για να οδηγήσουν τους σωρούς στο έδαφος έως ότου είναι σταθερά στο έδαφος. Μετά την εγκατάσταση των πασσάλων, τοποθετείται άμμος στο σημείο, υγραίνεται με νερό. Θρυμματισμένη πέτρα χύνεται πάνω από την άμμο. Το πάχος των στρωμάτων άμμου και θρυμματισμένης πέτρας πρέπει να είναι περίπου 7 εκ. Ένα τέτοιο μαξιλάρι θα χρησιμεύσει ως αποστράγγιση και εμπόδιο για τη βλάστηση των ζιζανίων. Λειτουργεί αποστράγγιση για την προστασία των πόλων από την υγρασία.

  Με την ολοκλήρωση των περιγραφόμενων τεχνολογικών βημάτων, ελέγχεται η οριζόντια θέση της βάσης. Δημιουργούν σημάδια του απαιτούμενου επιπέδου του επιπέδου του κιόσκι και τα στρώματα που το υπερβαίνουν κόβονται και αυτά που είναι λιγότερα δημιουργούνται. Ακολουθεί η ολοκλήρωση των οριζόντια ευθυγραμμισμένων πασσάλων. Η λαμαρίνα πέντε χιλιοστών κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια που θα είναι τα στηρίγματα για το κιόσκι. Τρύπες ανοίγονται μέσα τους για να στερεώσουν τη βάση του κιόσκι. Αυτά τα κομμάτια φύλλου στη συνέχεια συγκολλούνται στους πασσάλους..

  • Θεμέλιο μπλοκ από σκυρόδεμα. Ένα τέτοιο θεμέλιο μπορεί να εφαρμοστεί εάν οι όροι εργασίας είναι πολύ αυστηροί, καθώς δεν απαιτεί πολύ χρόνο για την εγκατάσταση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο θεμέλιο μπορεί να χτιστεί μόνο σε σκληρό έδαφος και δεν έχει μεγάλη ποσότητα υπόγειων υδάτων. Τα τσιμεντένια τετράγωνα είναι διαφορετικά στο σχεδιασμό. Υπάρχουν προϊόντα από οπλισμένο σκυρόδεμα και σκυρόδεμα. Τα τσιμεντένια τεμάχια πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για ελαφριά κληματαριά, καθώς είναι λιγότερο ανθεκτικά. Εάν το κιόσκι θα συναρμολογηθεί από ξύλο ή κορμούς, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα.

  Κατά την κατασκευή μιας στήλης στήλης από μπλοκ, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες τεχνολογικές εργασίες.

  • Πρώτον, πρέπει να σκάψετε τρύπες περιμετρικά του κτιρίου, οι οποίες πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις των μπλοκ. Το βάθος αυτών των οπών πρέπει να είναι περίπου 125 cm..
  • Το κάτω μέρος των οπών ισοπεδώνεται και συμπιέζεται. Ακολουθεί η ήδη γνωστή διαδικασία τοποθέτησης ενός μαξιλαριού άμμου και χαλικιού. Η άμμος καλύπτεται με πάχος 7 cm και θρυμματισμένη πέτρα – 12 cm.
  • Με την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών, εγκαθίστανται μπλοκ στις εσοχές και το τσιμεντοκονία χύνεται κατά μήκος των άκρων μεταξύ του μπλοκ και του εδάφους. Η εγκατάσταση μπλοκ πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευθύνη, αφού μετά την έκχυση του τσιμεντοκονίας δεν είναι πλέον δυνατή η αλλαγή της θέσης τους. Αμέσως πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο. Πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα μπλοκ..

  Εν κατακλείδι, μπορούμε να προσθέσουμε ότι, εκτός από τα θεμέλια που περιγράφονται, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως τούβλο, βάση από βαρέλια ή πλαστικούς σωλήνες, χυμένο με σκυρόδεμα, ελαστικά κ.λπ. Μερικοί από τους αναφερόμενους τύπους φαίνονται μάλλον περίεργοι , αλλά παρά το μη τυπικό τους, μπορούν να αποτελέσουν μια άξια αντικατάσταση για τις ρίζες τους στο οικοδομικό σύστημα “αδελφοί”.

  Πλαίσιο

  Το πλαίσιο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά και η τεχνολογία εγκατάστασης εξαρτάται από το τι έχει επιλεγεί για αυτό. Το μέταλλο και το ξύλο θεωρούνται κοινά. Οι συνδέσεις σε μεταλλικό πλαίσιο γίνονται με συγκόλληση ή βίδα. Κατά την εγκατάσταση ενός πλαισίου από ξύλο, χρησιμοποιούνται καρφιά, βίδες με αυτοκόλλητη τομή, γωνίες, κοχλιωτές συνδέσεις και ούτω καθεξής. Εάν το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από πέτρα ή τούβλο, τότε επιλέγεται ένα μίγμα τσιμέντου.

  Στο θεμέλιο ή στον τόπο όπου θα τοποθετηθεί το κιόσκι, σημειώστε την προβαλλόμενη μορφή της βάσης. Στη συνέχεια, μια δοκός, ένα κούτσουρο, ένα κανάλι, ένας σωλήνας ή άλλο υλικό που επιλέχθηκε για το κιόσκι είναι διαμορφωμένο σε σχήμα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να στερεώσετε με ασφάλεια την τοποθετημένη βάση στο θεμέλιο. Η βάση πρέπει να αντέχει σε φορτία ανέμου, διαφορετικά το κιόσκι μπορεί να ανατραπεί σε ισχυρούς ανέμους.

  Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση της βάσης, συναρμολογείται το πλαίσιο του κιόσκι. Σε αυτή την περίπτωση, πρώτα, εγκαθίστανται κάθετοι σωλήνες στήριξης ή δοκοί και προσαρτώνται στη βάση. Η στερέωση των φέροντων στοιχείων απαιτεί επίσης τη δέουσα προσοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ολόκληρο το φορτίο θα πέσει πάνω τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν λιγότερη δύναμη από τη στερέωση της βάσης. Επίσης, τα ίδια τα στοιχεία πρέπει να αντέχουν το φορτίο της μελλοντικής επένδυσης και στέγης..

  Μετά την τοποθέτηση των στοιχείων ραφιών από ξύλο ή άλλο υλικό, πρέπει να κοπούν από πάνω. Συνιστάται η τοποθέτηση του σκελετού μετά την κατασκευή του πλαισίου οροφής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ανέγερσης κιόσκι από ξύλο και μέταλλο είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά είναι στη σύνδεση που χρησιμοποιείται για αυτά τα υλικά..

  Εξετάστε την τεχνολογία της ανέγερσης στύλων από πέτρα από μπάζα, καθώς έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πρώτον, κατασκευάζονται ξεχωριστά μέρη του ξυλότυπου, τα οποία ακολουθούν το σχήμα του στύλου. Ξεκινούν με το γεγονός ότι, έχοντας τοποθετήσει τον ξυλότυπο στη βάση του στύλου, απλώνουν τις πέτρες μέσα, τις μαζεύουν έτσι ώστε να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο σφιχτά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, οι προσεκτικά επιλεγμένες πέτρες αφαιρούνται από τον ξυλότυπο. Μετά από αυτό, το προπαρασκευασμένο σκυρόδεμα χύνεται με ένα στρώμα 50-100 χιλιοστών και οι πέτρες τοποθετούνται ξανά με την επιλεγμένη σειρά.

  Μετά το πρώτο στρώμα λίθων, εγκαθίσταται ο επόμενος ξυλότυπος και η λειτουργία επαναλαμβάνεται.. Έτσι, στρώμα προς στρώμα, ολόκληρος ο πυλώνας ανεβαίνει. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της πέτρας, το διάλυμα στεγνώνει μέσα σε 24 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ο ξυλότυπος αφαιρείται και τα κενά μεταξύ των λίθων σφραγίζονται με τσιμεντοκονία στην αναλογία – 1 μέρος τσιμέντου και 3 μέρη άμμου. Ο τοίχος έχει σχεδιαστεί με παρόμοιο τρόπο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τον σχηματισμό ενός τοίχου, ένα ενισχυτικό πλέγμα πρέπει να τοποθετείται κάθε δύο ή τρεις σειρές λίθων. Αυτό γίνεται έτσι ώστε οι πέτρες να έχουν έναν δεσμό μεταξύ τους..

  Στέγη

  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών στέγης. Η οροφή μπορεί όχι μόνο να έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό, αλλά και να είναι μια αισθητική διακόσμηση, η εμφάνιση της οποίας θα εντυπωσιάσει τους φίλους. Μονόκλινα, αέτωμα, τετράθυρα, σφαιρικά, με τη μορφή θόλου ή πύργου και άλλων μορφών στέγες μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο για προστασία από τη βροχή και τον ήλιο, αλλά έχουν και κάποιο άλλο σκοπό..

  Κατά την επιλογή του τύπου της στέγης, λαμβάνεται επίσης υπόψη το σχήμα της ίδιας της δομής..

  • Το πιο απλό για μια τετράγωνη δομή θα είναι μια κεκλιμένη στέγη, την οποία μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Η απλότητα της εκτέλεσης και η ελάχιστη κατανάλωση υλικού καθιστούν μια τέτοια οροφή μια βέλτιστη και φθηνή επιλογή..
  • Τα ορθογώνια κιόσκια ταιριάζουν επίσης με αέτωμα, αλλά εδώ ο σχεδιασμός της οροφής γίνεται πιο περίπλοκος..
  • Μια άλλη επιλογή για έναν καλό συνδυασμό με ένα τετράγωνο κιόσκι είναι μια ημικυκλική οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, τα δοκάρια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο..
  • Μια οροφή με στροφές μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σχήμα κιόσκι, αρκεί να είναι ευθείες που σχηματίζουν γωνίες. Τετράγωνο, πεντάγωνο, εξάγωνο – για όλες αυτές τις επιλογές, εφαρμόζεται το σχήμα της οροφής. Για παράδειγμα, για ένα τετράγωνο κιόσκι, μπορείτε να φτιάξετε μια στέγη από 4 πανομοιότυπα τρίγωνα που θα σχηματίσουν μια πυραμίδα.
  • Η επιλογή κωνικής οροφής είναι κατάλληλη για στρογγυλά κληματαριά. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολυγωνικό σχήμα. Προαιρετικά – στέγη ισχίου. Αποτελείται από δύο πλαγιές, κατασκευασμένες σε σχήμα τραπεζοειδούς και άλλες δύο – σε σχήμα τριγώνου..

  Το σχήμα της οροφής εξαρτάται επίσης από την επιλογή του υλικού. Έτσι, σε μια κωνική οροφή, μεταλλικά πλακάκια και κυματοειδές χαρτόνι είναι ανεφάρμοστα. Το ίδιο ισχύει και για τη στρογγυλή οροφή..

  Ανάλογα με το σχήμα της οροφής, σχηματίζεται το πλαίσιο της.

  Εξετάστε, ως παράδειγμα, τη σταδιακή δημιουργία μιας σπιτικής αέτωσης και στέγης.

  • Όταν σχηματίζετε το πλαίσιο μιας αέτωσης, πρέπει πρώτα να χτίσετε μια κορυφογραμμή. Είναι μια δοκός που στερεώνεται στα τρίγωνα του μπροστινού και του πίσω μέρους της οροφής.
  • Στη συνέχεια, οι καθυστερήσεις εγκαθίστανται παράλληλα με τις πλευρές του τριγώνου σε ένα συγκεκριμένο βήμα. Έχοντας εγκαταστήσει τα κούτσουρα, φτιάχνουν ένα κιβώτιο από σανίδες παράλληλα με την κορυφογραμμή με ένα βήμα που θα εξαρτηθεί από το υλικό που χρησιμοποιείται για την οροφή. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για μεταλλικό πλακίδιο, τότε το βήμα της τοποθέτησης πρέπει να είναι ίσο με δύο ή τρία βήματα του μεταλλικού πλακιδίου.
  • Αρχίζει να χτίζεται μια εξάγωνη στέγη με σχηματισμό τριγώνων από τις αντίθετες γωνίες του κιόσκι. Σε αυτή την περίπτωση, η επάνω γωνία θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα στερέωσης άλλων υστερήσεων. Όταν αυτό το τρίγωνο είναι έτοιμο, οι κορμοί εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο από κάθε γωνία στο άνω κεντρικό σημείο της οροφής. Το τελευταίο στάδιο στο σχηματισμό του πλαισίου, όπως στην πρώτη περίπτωση, είναι το γέμισμα του σκελετού. Εάν η απόσταση μεταξύ των δύο πλαγιών είναι πολύ μεγάλη, πρόσθετες συνδέονται με τα ήδη εγκατεστημένα κούτσουρα, τα οποία θα βρίσκονται από το κάτω άκρο του τριγώνου της οροφής μέχρι το εγκατεστημένο κούτσουρο.
  • Κατά τη διαμόρφωση του πλαισίου, είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ότι κάθε στοιχείο πρέπει να αντέχει το φορτίο που θα βάλει ολόκληρη η δομή σε αυτό. Εκτός από το βάρος της οροφής, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η οροφή δημιουργεί μεγάλο άνεμο και απαιτεί αξιόπιστη στερέωση στο ίδιο το κιόσκι.

  Επικάλυψη

  Η διακόσμηση του κιόσκι μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους: εσωτερικό και εξωτερικό. Τα πιο συνηθισμένα υλικά για εξωτερική διακόσμηση: κυματοειδές χαρτόνι, πλαισιώσεις, πολυανθρακικό, επένδυση ή ξύλινη σανίδα.

  Ας εξετάσουμε αυτά τα υλικά ξεχωριστά..

  • Πολυανθρακικό – σας επιτρέπει να κάνετε μια πολύ όμορφη επένδυση οποιουδήποτε σχήματος. Για χαλάρωση στη σκιά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα αδιαφανές υλικό..
  • Ρέικι – σχηματίζεται ένα φινίρισμα πλέγματος από αυτά. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται σε ανοίγματα, φαίνεται πολύ όμορφο και αποτελεσματικό. Η τεχνολογία για τη δημιουργία τέτοιου φινιρίσματος είναι πολύ απλή. Πρώτον, τα πηχάκια γεμίζονται σε δύο πλαίσια σε μια συγκεκριμένη γωνία. Στη συνέχεια, αυτά τα πλαίσια διπλώνονται έτσι ώστε οι σχάρες να βρίσκονται σταυρωτά. Αφού στερεωθούν μαζί, αυτά τα πλαίσια εγκαθίστανται στο άνοιγμα.
  • Η επένδυση είναι το φθηνότερο και πιο ανθεκτικό υλικό για το φινίρισμα του κιόσκι. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας επένδυσης είναι απλή. Ένα κιόσκι από αυτό το υλικό φαίνεται αρκετά ωραίο. Αλλά το κυματοειδές χαρτόνι έχει ένα μειονέκτημα: θερμαίνεται πολύ στον ήλιο..
  • Η επένδυση είναι φιλική προς το περιβάλλον και φαίνεται πολύ ελκυστική. Η δομή και το χρώμα του ξύλου δίνει μια αίσθηση άνεσης και άνεσης. Εδώ θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι η επένδυση της επένδυσης σχηματίζεται κάθετα. Αυτό εμποδίζει την κατακράτηση υγρασίας στα αυλάκια μεταξύ των σανίδων. Αν μιλάμε για τις ελλείψεις, τότε κάθε ξύλινο φινίρισμα απαιτεί περιοδικό βερνίκι ή εμποτισμό..
  • Η επένδυση βινυλίου είναι ένα σύγχρονο υλικό που έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η υπεριώδη ακτινοβολία και η αντοχή στην υγρασία. Η ευκολία συντήρησης και η όμορφη εμφάνιση του δίνουν ένα ορισμένο επίπεδο δημοτικότητας μεταξύ όλων των υλικών φινιρίσματος. Η επένδυση, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για την επένδυση ενός μονωμένου κιόσκι, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε άλλα κτίρια..

  Για παράδειγμα, ένα ερειπωμένο ξύλινο κιόσκι μπορεί να τακτοποιηθεί χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο υλικό. Όπως όλα τα υλικά, έχει το δικό του μειονέκτημα: στο κρύο γίνεται πολύ εύθραυστο και, με μικρό φυσικό αντίκτυπο, μπορεί να σπάσει.

  • Η άκρη είναι το πιο προσιτό και αξιόπιστο υλικό. Ένας πίνακας μικρού πλάτους φαίνεται πιο αρμονικός στο κιόσκι. Ο πίνακας έχει τα μειονεκτήματά του: είναι η δυνατότητα καμπυλότητας υπό την επίδραση υγρασίας, ρωγμών και φθοράς. Με έγκαιρη και προσεκτική φροντίδα, ορισμένες από τις ελλείψεις μπορούν να αποφευχθούν..

  Τελειώνοντας τις εργασίες

  Η εσωτερική διακόσμηση του κιόσκι μπορεί να γίνει τόσο από τεχνητά όσο και από φυσικά υλικά. Δεδομένου ότι το κιόσκι από το εσωτερικό είναι πιο συχνά λιγότερο εκτεθειμένο στην υγρασία από ό, τι έξω, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ξύλο για διακόσμηση. Μπορεί να είναι επένδυση, σανίδα, κόντρα πλακέ και άλλα προϊόντα ξύλου. Η καλύτερη επιλογή από αυτά είναι το κόντρα πλακέ. Ο λόγος είναι η ανθεκτικότητα και η σταθερότητα αυτού του υλικού. Η ευκολία εγκατάστασης του δίνει επίσης ένα ορισμένο πλεονέκτημα έναντι άλλων υλικών. Σήμερα, παράγονται φύλλα κόντρα πλακέ διαφορετικής υφής. Αυτό καθιστά δυνατή την επιλογή της δομής μοτίβου που ταιριάζει στο γούστο σας κατά το κόψιμο..

  Μπορείτε να δείτε ότι το κόντρα πλακέ είναι κατάλληλο για επένδυση όχι μόνο από μέσα, αλλά και από έξω. Για εξωτερική διακόσμηση, χρησιμοποιούνται φύλλα πολυστρωματικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία και το φως του ήλιου. Παρά τα πλεονεκτήματά του, το κόντρα πλακέ έχει ένα μειονέκτημα: οι κόλλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των φύλλων είναι επικίνδυνες για την υγεία. Το φινίρισμα του δαπέδου του κιόσκι απαιτεί περισσότερη προσοχή όσον αφορά την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια. Προκειμένου το πάτωμα να πληροί αυτές τις απαιτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδι, πέτρα, σανίδα ή λινέλαιο..

  Τα χαρακτηριστικά του δαπέδου από πέτρα και πλακάκια έχουν ήδη συζητηθεί παραπάνω, τώρα ας μιλήσουμε για λινέλαιο και σανίδα δαπέδου.

  • Το δάπεδο είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάλυψη. Είναι δυνατή η χρήση σανίδας βεράντας, είναι λιγότερο επιρρεπής στην αποσύνθεση, αλλά έχει υψηλότερο κόστος. Γενικά, ο πίνακας δεν αντιστέκεται καλά στο νερό. Όταν καλύπτετε το πάτωμα με σανίδα, μπορείτε να δώσετε μια συμβουλή: τα πάνελ τοποθετούνται καλύτερα σε απόσταση 2-3 mm το ένα από το άλλο για να εξασφαλιστεί ο αερισμός του υλικού.
  • Το λινέλαιο είναι η πιο προσιτή επιλογή από όλους τους τύπους δαπέδων. Το λινέλαιο δεν επηρεάζεται εντελώς από το νερό, φαίνεται όμορφο και τακτοποιημένο.

  Για την οροφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα παραπάνω. Η επιλογή υλικών για εσωτερική διακόσμηση εξαρτάται από το αν το κιόσκι είναι κλειστό ή όχι. Με βάση αυτό, επιβάλλονται ορισμένες απαιτήσεις στην αντοχή στη φθορά του υλικού, στην αντοχή του στο κρύο, την υγρασία κ.λπ..

  Συμβουλή

  Εν κατακλείδι, μπορείτε να δώσετε μερικές συστάσεις για την κατασκευή κιόσκι με τα χέρια σας..

  • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εξετάσετε για ποιους σκοπούς θα χρησιμοποιηθεί το κιόσκι. Με βάση αυτό, επιλέγεται ο σχεδιασμός και τα υλικά. Αξίζει επίσης να εξεταστεί εάν θα είναι μια προσωρινή δομή ή μια μακροπρόθεσμη δομή..
  • Κατά την έκχυση σκυροδέματος, είναι καλύτερο να συνδέσετε ενισχυτικό ή ενισχυτικό πλέγμα με σύρμα. Όταν χρησιμοποιείται συγκόλληση, η αρχική αντοχή του μετάλλου χάνεται.
  • Για να κάνετε το θεμέλιο φθηνότερο, όταν χύνετε σε αυτό, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σπασμένου τούβλου, φυσικής πέτρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την προσθήκη αυτών των στοιχείων στη σύνθεση σκυροδέματος, δεν πρέπει να επιτρέπονται υπερβολές, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη του θεμελίου.
  • Το πλαίσιο και η οροφή για το κιόσκι μπορούν να αγοραστούν στο κιτ εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας ως τεχνίτης. Η συναρμολόγηση ενός τέτοιου κιτ δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία..

  Όμορφα παραδείγματα

  Εν κατακλείδι – αρκετά ενδιαφέροντα έργα κιόσκι που υπάρχουν στην πραγματικότητα.

  Ένα γοητευτικό εξωτερικό κιόσκι από ξύλο, καλυμμένο με μαλακά πλακάκια. Υπέροχο υπαίθριο καθιστικό.

  Μια άλλη εύκολη και όμορφη επιλογή. Λόγω του πολύπλοκου γεωμετρικού του σχήματος, το κιόσκι έχει αρκετά μεγάλο χώρο για να τοποθετήσετε ένα τραπέζι με καρέκλες, πάγκους ή άλλα έπιπλα για χαλάρωση στο εσωτερικό του..

  Ένα τέτοιο ευρύχωρο κιόσκι περιλαμβάνει δύο πλήρεις ζώνες ταυτόχρονα: τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο ή σαλόνι..

  Αυτό το κτίριο παρέχει την παρουσία τζακιού για ζεστές βραδινές συγκεντρώσεις στον καθαρό αέρα. Ο πολύχρωμος φωτισμός κάνει το κτίριο ακόμη πιο αισθητική.

  Για τον τρόπο κατασκευής κιόσκι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο..