Μεγέθη και επιλογή μικρών νιπτήρων τουαλέτας

Μεγέθη και επιλογή μικρών νιπτήρων τουαλέτας

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν έλλειψη ελεύθερου χώρου στα σπίτια τους. Συχνά είναι το μπάνιο που αποδεικνύεται το μικρότερο και πιο σεμνό. Για να χωρέσει σε αυτό όχι μόνο η λεκάνη της τουαλέτας, αλλά και ο νεροχύτης, πρέπει να επιλέξετε τα πιο συμπαγή μοντέλα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε τι μεγέθη είναι οι σύγχρονοι μικροί νεροχύτες τουαλέτας και πώς μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο..

Ιδιαιτερότητες

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κελυφών είναι οι μικρές διαστάσεις τους.. Χάρη σε αυτό, τέτοια είδη υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορούν εύκολα να χωρέσουν ακόμη και σε μια πολύ μέτρια τουαλέτα, όπου δεν υπάρχει πλεόνασμα ελεύθερου χώρου. Οι περισσότεροι μίνι νιπτήρες έχουν καθαρό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό που είναι διακριτικός και εύκολος να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον..

Μοντέρνοι μίνι νεροχύτες κατασκευασμένο αποκλειστικά από πρακτικά, ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά υλικά, που δεν φοβούνται ούτε τις ακραίες θερμοκρασίες ούτε την έκθεση στην υγρασία. Πολλές γνωστές μάρκες παράγουν ποιοτικά προϊόντα. Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ποικιλία αξιόπιστων και ελκυστικών νιπτήρων που έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε τουαλέτα μικρού τετραγώνου.

Οι νεροχύτες της μορφής “μίνι” για το πλύσιμο των χεριών χαρακτηρίζονται όχι μόνο από την εργονομία και τις μικρές διαστάσεις τους, αλλά και από ελκυστικό σχέδιο. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε αρκετά διαφορετικά μοντέλα προς πώληση. Διαφέρουν σε χρώματα και σχήματα..

Θα είναι δυνατό να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν για μια τουαλέτα, διατηρημένο σε οποιοδήποτε στυλ και χρώμα..

Επισκόπηση τύπων νεροχύτη

Οι νιπτήρες για την τουαλέτα είναι διαφορετικοί. Ταξινομούνται ανάλογα με το σχέδιο, τη μορφή και τη μέθοδο εγκατάστασής τους.. Ας μάθουμε περισσότερα για τις υπάρχουσες ποικιλίες τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ανασταλεί

Ενδιαφέρουσα και μοντέρνα επιλογή. Σήμερα τα νιπτήρες αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλή επειδή έχουν αισθητική εμφάνιση.. Είναι βολικό να καθαρίζετε κάτω από αυτά, επειδή τίποτα δεν παρεμβαίνει στην οικοδέσποινα..

Οι κρεμασμένοι νεροχύτες φαίνονται πολύ ελαφρύτεροι και πιο συμπαγείς, επομένως είναι υπέροχοι για πολύ μικρές τουαλέτες. Τέτοια υδραυλικά δεν επιβαρύνουν το εσωτερικό, δεν δημιουργούν συμφόρηση., που είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε συνθήκες μικρής τετραγωνικότητας. Επιπλέον, η εύρεση ενός τοίχου με νεροχύτη κάνει την τουαλέτα πιο κομψή και μοντέρνα και ο σχεδιασμός σε αυτό το δωμάτιο είναι εξίσου σημαντικός όπως σε άλλα δωμάτια..

Τέτοια μοντέλα απορροφητικών πλυντηρίων εγκαθίστανται σε ειδικά μεταλλικά στηρίγματα. Έτσι ώστε τα αντιαισθητικά στοιχεία επικοινωνίας να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου, πρέπει να κρυφτούν πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο. Τότε τα σχέδια είναι πολύ προσεγμένα και περιποιημένα..

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι κρεμασμένοι νεροχύτες μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε στέρεες βάσεις.. Ένας συνηθισμένος γυψοσανίδας ή πολύ φθαρμένος, παλιός τοίχος μπορεί να μην αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Ως αποτέλεσμα, το νιπτήρα κινδυνεύει να πέσει, καταστρέφοντας τη βάση στην οποία είναι προσαρτημένο.

Αυτό θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα για τους γηπεδούχους..

Γωνία

Οι γωνιακοί νιπτήρες είναι κομψοί και άνετοι.. Ιδανικό για κλειστές τουαλέτες όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος.. Μπορείτε να αγοράσετε γωνιακό νεροχύτη για μια περιοχή με μη τυπική διάταξη, για παράδειγμα, ένα δωμάτιο που είναι πολύ στενό ή πολύ μεγάλο. Οι τριγωνικοί νεροχύτες είναι κατάλληλοι για τις τουαλέτες όπου υπάρχουν προετοιμασμένες κόγχες ή προβλήτες.

Παρόμοιοι τύποι νιπτήρων είναι τοποθετημένοι αποκλειστικά στη γωνία του δωματίου..

Ταυτόχρονα, ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ελεύθερος, τα υδραυλικά δεν ενοχλούν κανέναν και δεν εμποδίζουν το πέρασμα.

Με λιθόστρωτο

Εάν τα τετραγωνικά μέτρα στην τουαλέτα το επιτρέπουν, μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μίνι νιπτήρες, συμπληρωμένους με βοηθητικά τραπέζια.. Το τελευταίο παίζει το ρόλο όχι μόνο της στήριξης για το μπολ του νιπτήρα, αλλά και καλύπτει όλες τις επικοινωνίες που συνδέονται με τη μονάδα. Τα νοικοκυριά μπορούν να αποθηκεύσουν πολλά διαφορετικά πράγματα σε ένα κομοδίνο, για παράδειγμα, πετσέτες, οικιακά χημικά, καλλυντικά. Σε ορισμένα μοντέλα βάθρων υπάρχουν επιπλέον συρτάρια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε βολικά ακόμη περισσότερα αντικείμενα, κάτι που είναι πολύ βολικό.

Οι μικροί νεροχύτες με μια μονάδα ματαιοδοξίας χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • φορτωτικά φορτία
 • με βάθρο (ένα είδος κομοδίνου, αλλά χωρίς πόρτες και συρτάρια).
 • εγκόπτω;
 • με ενσωματωμένο πάγκο εργασίας.

Υλικά (επεξεργασία)

Οι μίνι νεροχύτες τουαλέτας μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Σκεφτείτε ποιες.

Κεραμικά

Δημοφιλές υλικό από το οποίο κατασκευάζονται ποιοτικοί νιπτήρες. Τα κεραμικά μοντέλα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν σε ζήτηση:

 • σχεδιασμένο για μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά.
 • υγιεινός;
 • δεν απαιτούν περίπλοκη και δαπανηρή φροντίδα.
 • έχουν δημοκρατικό κόστος.

Οι κεραμικοί νεροχύτες παρουσιάζονται στην πλουσιότερη ποικιλία. Στα καταστήματα, στους πελάτες προσφέρονται στρογγυλά, ορθογώνια και πολλά άλλα υποείδη τέτοιων προϊόντων..

Τα κεραμικά μοντέλα διαφέρουν σε μέγεθος.

Faience

Διαθέσιμο υλικό για τους περισσότερους τύπους μικρών νιπτήρων. Ανεπιτήδευτο σε θέματα φροντίδας, φαίνεται τακτοποιημένο και ελκυστικό. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Συχνά, η υδραυλική συγχέεται με την πορσελάνη, αφού εξωτερικά αυτά τα δύο υλικά, εντελώς διαφορετικά στην κατηγορία τιμών, έχουν πολλά κοινά..

Το Faience καθαρίζεται εύκολα, διαρκεί πολύ και είναι αρκετά ανθεκτικό.

Είναι δύσκολο να χωρίσεις ή να σπάσεις.

Πορσελάνη

Οι μικροί νεροχύτες πορσελάνης είναι ακριβότεροι από τα απλά κεραμικά μοντέλα.. Φαίνονται ελκυστικά, έχουν τέλεια λείες επιφάνειες. Ωστόσο, με την πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε από τα τυπικά είδη υγιεινής..

Τα δείγματα πορσελάνης μπορεί να σπάσουν κατά λάθος, ειδικά κατά την εγκατάσταση ή τη μεταφορά, οπότε πρέπει να τα αντιμετωπίσετε προσεκτικά και προσεκτικά..

Fεύτικο διαμάντι

Οι νεροχύτες από το καθορισμένο υλικό είναι οι πιο ανθεκτικοί και ανθεκτικοί στη φθορά. Είναι δύσκολο να τα καταστρέψετε ή να τα χαλάσετε. Τα ντουλάπια από συσσωμάτωση χαλαζία, τα οποία κατασκευάζονται με ειδική τεχνολογία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή..

Αυτή η πέτρα δεν φοβάται τις ακραίες θερμοκρασίες, επομένως μπορεί να εγκατασταθεί άφοβα σε δωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να ληφθεί από χαλαζίτη, καθώς αυτό το υλικό είναι εύπλαστο και μπορεί να πάρει οποιοδήποτε σχήμα.

Τέτοια μοντέλα δεν έχουν σοβαρά μειονεκτήματα, αλλά είναι πιο ακριβά από τα παραδοσιακά προϊόντα τουαλέτας..

Μια φυσική πέτρα

Αυτά τα μοντέλα νεροχύτη είναι συνήθως κατασκευασμένα κατά παραγγελία.. Οι περιπτώσεις αποδεικνύονται παράξενα όμορφες και πολυτελείς, αλλά κοστίζουν τακτοποιημένες και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Η πέτρα είναι δύσκολο να καθαριστεί από τη βρωμιά, μπορεί να διατηρήσει ξένες μυρωδιές, δεν ανέχεται την υγρασία και τις βαφές.

Για να φροντίσετε τους μίνι νεροχύτες από πέτρα, πρέπει να αποθηκεύσετε εξειδικευμένα προϊόντα.

Παρ ‘όλα αυτά, η εκπληκτική εμφάνιση και η ανθεκτικότητα τέτοιων προϊόντων γοητεύουν πολλούς καταναλωτές που θέλουν να διακοσμήσουν την τουαλέτα με ακριβό και αριστοκρατικό τρόπο..

Ποτήρι

Οι μίνι νεροχύτες από γυαλί φαίνονται όμορφοι και εντυπωσιακοί. Ταιριάζουν σε μοντέρνα στυλ.. Φαίνονται κομψά και είναι αρκετά ανθεκτικά, αφού παράγονται χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία.

Οι νιπτήρες γυαλιού μπορούν να είναι όχι μόνο διαφανείς, αλλά και πολύχρωμοι. Το μόνο πράγμα που μπορεί να μην αρέσει στους χρήστες είναι το ασβέστη. Εμφανίζεται συνήθως σε γυάλινες επιφάνειες λόγω έκθεσης σε σκληρό νερό..

Η αντιμετώπιση αυτών των ελαττωμάτων μπορεί να είναι δύσκολη..

Χαλκός, χάλκινο

Εάν θέλετε να συμπληρώσετε το εσωτερικό μιας μικρής τουαλέτας με έναν πρωτότυπο μίνι νιπτήρα που φαίνεται μη τετριμμένος, μπορείτε να επιλέξετε ένα δείγμα χαλκού ή χαλκού. Τέτοια προϊόντα πάντα προσελκύουν μεγάλη προσοχή και προκαλούν αυξημένο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους..

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας εμποδίσει να αγοράσετε τέτοια μοντέλα είναι ότι τόσο ο χαλκός όσο και ο χαλκός έχουν την ικανότητα να οξειδώνονται, μετά την οποία εμφανίζονται λεκέδες πάνω τους, από τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε..

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν αδύναμη αντίσταση σε πιθανή εξωτερική βλάβη..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι διαστάσεις των μικρών νιπτήρων ποικίλλουν.. Είναι επιτακτική η προσοχή σε αυτές τις αξίες όταν επιλέγετε κατάλληλα προϊόντα για την τουαλέτα.. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε δείγματα με διαστάσεις 40×20 cm, 30×15 cm, 25×25 cm.

Πλάτος

Το πλάτος ή το βάθος του νιπτήρα είναι μία από τις σημαντικές παραμέτρους, γιατί από αυτό εξαρτάται το επίπεδο άνεσης με το οποίο τα νοικοκυριά θα χρησιμοποιήσουν τα αγορασμένα υδραυλικά. Τα μεγαλύτερα δείγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν τόσο μικρά, αφού το πλάτος τους φτάνει τα 65 εκατοστά. Και τα μικρότερα μοντέλα σε πλάτος φτάνουν μόνο τα 18 εκατοστά.

Μήκος

Τα εν λόγω είδη υγιεινής για το μπάνιο δεν διαφέρουν σε μεγάλο μήκος, καθώς προορίζονται μόνο για το πλύσιμο των χεριών. Δεν χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλα μπολ. Οι μακρύτεροι μίνι νεροχύτες – 45 cm. Τα πιο σύντομα μοντέλα έχουν μήκος περίπου 20 εκατοστά. Οι μικροσκοπικές επιλογές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε αξιοζήλευτη ζήτηση, το μήκος τους είναι 23 cm.

Υψος

Για πολλούς αγοραστές, το ύψος του νεροχύτη δεν παίζει μεγάλο ρόλο, αφού δεν επηρεάζει τη συμφόρηση της περιοχής. Αν και πρέπει ακόμα να δώσετε προσοχή σε αυτήν την παράμετρο, καθώς εξαρτάται από το ύψος πόσο βολικό θα είναι για τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν υδραυλικά.

Τα νιπτήρες φτάνουν στα καταστήματα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 7 έως 62 cm. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται επίσης υπόψη το ύψος του βάθρου στο οποίο είναι στερεωμένο το μπολ. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα μοντέλα των οποίων η παράμετρος ύψους φτάνει τα 18 cm, αλλά υπάρχουν και πιο μέτριες επιλογές με παράμετρο 12 cm.

Αποχρώσεις επιλογής

Αξίζει να αναζητήσετε ένα μικροσκοπικό νεροχύτη για την τουαλέτα, ξεκινώντας από αρκετά βασικά κριτήρια. Ας καταλάβουμε το καθένα από αυτά.

 • Υλικό. Επιλέξτε ένα μοντέλο κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας και πρακτικό υλικό. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι αγοράζουν κεραμικά, πήλινα μοντέλα, λίγο λιγότερο συχνά – πορσελάνη. Αν θέλετε να φέρετε πολυτελείς νότες στο εσωτερικό του μπάνιου, τα πέτρινα δείγματα θα σας φανούν χρήσιμα. Πωλούνται επίσης μεταλλικοί νεροχύτες, αλλά είναι πιο κατάλληλοι για δημόσιους χώρους.
 • Το μέγεθος. Μετρήστε πού θέλετε να εγκαταστήσετε το νέο μίνι νεροχύτη σας. Με βάση αυτές τις τιμές, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υδραυλικές εγκαταστάσεις κατάλληλων διαστάσεων. Για μια πολύ μικρή τουαλέτα, αξίζει να αναζητήσετε επιλογές με ελάχιστο μέγεθος, ώστε να μην υπερφορτώσετε την κατάσταση..
 • Σχέδιο. Φροντίστε να δώσετε τη δέουσα προσοχή στο εξωτερικό του μικρού νεροχύτη. Θα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο υπάρχον περιβάλλον, να επικαλύπτεται κατά την εκτέλεση με την τουαλέτα. Δεν πρέπει να αγοράζετε υδραυλικά, τα οποία θα ξεχωρίζουν έντονα στο γενικό υπόβαθρο, εισάγοντας δυσαρμονία.
 • Εταιρεία. Συνιστάται να αγοράζετε μόνο επώνυμους μίνι νεροχύτες. Γνωστοί κατασκευαστές παράγουν υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα είδη υγιεινής με μια καλά μελετημένη συσκευή και σχεδιασμό. Στην αγορά ή σε αμφισβητήσιμα καταστήματα, διατρέχετε τον κίνδυνο να αγοράσετε ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας που δεν θα διαρκέσει πολύ.

Πώς να τοποθετήσετε?

Ο χώρος εγκατάστασης ενός μικρού νεροχύτη στο μπάνιο είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη διάταξή του. Έτσι, εάν μια ορθογώνια δομή είναι χαρακτηριστική ενός δωματίου, τότε ένα γωνιακό μοντέλο υδραυλικών εγκαταστάσεων, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην τουαλέτα, θα ταιριάζει απόλυτα εδώ..

Τα αναρτημένα δείγματα συνήθως εγκαθίστανται σε έναν από τους ελεύθερους μακριούς τοίχους του δωματίου.. Εάν το μοντέλο έχει επιλεγεί σωστά και έχει κατάλληλο βάθος, δεν θα παρεμβαίνει και δεν θα μπλοκάρει το πέρασμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο νεροχύτης είναι εγκατεστημένος πάνω από την ίδια την τουαλέτα. Συνήθως, το ελάχιστο μέγεθος του μοντέλου μενταγιόν είναι κατάλληλο για τέτοιους σκοπούς. Η απόφαση είναι τολμηρή, αλλά σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε αποτελεσματικότερα έναν ήδη μικρό χώρο του δωματίου.

Μίνι νεροχύτες στο εσωτερικό

Οι μικροί νεροχύτες δεν πρέπει μόνο να εκπληρώνουν την κύρια λειτουργία τους, αλλά και να χρησιμεύουν ως όμορφες προσθήκες στο εσωτερικό. Ευτυχώς, το φάσμα τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων αυξάνεται μόνο, οπότε οι αγοραστές μπορούν να βρουν την τέλεια επιλογή για οποιαδήποτε ρύθμιση.. Εξετάστε μερικά αρμονικά παραδείγματα εσωτερικών χώρων με μίνι νεροχύτες.

 • Σε μια πολύ μικρή τουαλέτα, οι τοίχοι της οποίας έχουν τελειώσει με γυαλιστερά μαύρα ψηφιδωτά πλακάκια, είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός τοίχου κρεμασμένου νεροχύτη με ένα τέλεια στρογγυλό μπολ. Μια μικρή τουαλέτα θα βρει τη θέση της στη γωνία απέναντι. Είναι επιθυμητό τα υδραυλικά να έχουν λευκό χρώμα σε αντίθεση. Είναι πολύ εύκολο να αραιώσετε τα ασπρόμαυρα χρώματα – κρεμάστε μια κίτρινη πετσέτα σε μια βάση χρωμίου στην τουαλέτα.

 • Για το σχεδιασμό μιας τουαλέτας μικρού μεγέθους, συνιστάται να επιλέξετε τόσο το φινίρισμα όσο και τα υδραυλικά, σχεδιασμένα σε ανοιχτά χρώματα.. Εάν το επιτρέπει η διαρρύθμιση του δωματίου, εγκαταστήστε μια λεκάνη τουαλέτας κατά μήκος ενός από τους μακριούς τοίχους και, στα δεξιά του, τοποθετήστε έναν στενό νιπτήρα σε ένα κρεμαστό λευκό ντουλάπι με παρόμοια στενά κλειστά ράφια. Το εσωτερικό θα αποδειχθεί μινιμαλιστικό, αλλά εργονομικό και λειτουργικό.

 • Η μικρή τουαλέτα μπορεί να τελειώσει με υλικά που συνδυάζουν απαλό πράσινο και λευκό. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μια χιονισμένη τουαλέτα με τοίχο με μια στέρνα κρυμμένη στον τοίχο θα βρει τη θέση της. Στα αριστερά του, κατά μήκος του μεγάλου τοίχου στο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα στενό νεροχύτη σε ένα στενό λευκό κρεμαστό ντουλάπι. Συνιστάται να κρεμάσετε έναν φωτισμένο καθρέφτη πάνω από τον νιπτήρα. Με μια τέτοια λεπτομέρεια, η ατμόσφαιρα γίνεται όχι μόνο ελαφρύτερη, αλλά και οπτικά ευρύχωρη..

 • Μια τουαλέτα κατασκευασμένη σε συνδυασμό ασπρόμαυρων πλακιδίων θα φανεί ενδιαφέρουσα.. Πίσω από τη γωνιακή τουαλέτα, αξίζει να χτίσετε μια ξεχωριστή δομή, που μοιάζει με πεζοδρόμιο, αλλά κατασκευασμένη από οικοδομικά υλικά, διακοσμημένη με μαύρα πλακάκια. Σε αυτή τη δομή πρέπει να τοποθετηθεί ένα μικρό στενό κέλυφος. Πάνω από το τελευταίο, μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη του αρχικού σχήματος. Το εσωτερικό θα αποδειχθεί πιο ζωντανό και ελκυστικό εάν τα πλακάκια τοίχου συμπληρωθούν με μικρά ένθετα με φυτικές εκτυπώσεις..

 • Οι ασπρόμαυροι συνδυασμοί είναι εξαιρετικοί για μικρές τουαλέτες. Το κύριο πράγμα είναι να απορρίψετε σωστά αυτά τα κλασικά χρώματα. Έτσι, ένας στενότερος τοίχος πίσω από την τουαλέτα μπορεί να τελειώσει με μαύρα πλακάκια με υφή και οι μακριά τοίχοι μπορούν να γίνουν σε γαλακτώδεις ή μπεζ αποχρώσεις. Ένας κρεμαστός γκρι πέτρινος νεροχύτης θα βρει τη θέση του κατά μήκος ενός από αυτούς τους τοίχους. Πάνω από αυτό, μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη, ο οποίος, όσον αφορά το μήκος, θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου..

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια επισκόπηση του μικρού νεροχύτη για την τουαλέτα Melana A 311 στο παρακάτω βίντεο.