Σπίτια εμβαδού 12 επί 8

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού σε οικόπεδο 8×12 (96 m2, σχεδόν εκατό τετραγωνικά μέτρα) είναι μια λύση κατάλληλη σε πολύ περιορισμένο χώρο. Είναι σε ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα της πόλης, όπου μέρος του εδάφους εξαγοράστηκε σε μια κοινή αυλή και το παλιό κτίριο καταστράφηκε.

Έργα μονοκατοικιών

Η προετοιμασία για την κατασκευή ξεκινά είτε με την αγορά ενός ολοκληρωμένου έργου είτε, εάν έχετε μηχανική (ανώτερη) ή ειδική δευτεροβάθμια εξειδικευμένη εκπαίδευση, αναπτύξτε το μόνοι σας.

Στη δεύτερη περίπτωση, εξαρτάται από το μικρό – έχοντας εκτιμήσει και απεικονίσει σαφώς στο σχέδιο όπου θα βρίσκεται αυτό, θα επικοινωνήσετε με τη ΔΔΠ και θα νομιμοποιήσετε το δικό σας έργο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της τοποθεσίας (ή μέρος της επικράτειας σε μια κοινή αυλή με αρκετούς γείτονες) παραγγέλνουν αμέσως ένα έτοιμο έργο.

Ένα χαρακτηριστικό ενός ολοκληρωμένου (ή δικού σας) έργου είναι η συμμόρφωση με μια σειρά απαιτήσεων.

  • Σωστός υπολογισμός φορτίου. Το παραμικρό λάθος – και το σπίτι, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να ραγίσει, να πέσει αισθητά περισσότερο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση παρά με τη φυσική συρρίκνωσή του. Ορισμένα λάθη συνεπάγονται μερική ή πλήρη κατάρρευση του κτιρίου..
  • Συμμόρφωση με τις εσοχές από τα σύνορα με τη γειτονική επικράτεια (τοποθεσία) που καθορίζεται στους κώδικες γης και κατοικίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν η κατασκευή ξεκινήσει σε μια κοινή αυλή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ξανά εάν οι γειτονικές περιοχές (διαμερίσματα, μέρη του σπιτιού όπου ζουν οι γείτονες) δεν θα υποστούν ζημιά, εάν το πέρασμα / πέρασμα θα μπλοκαριστεί κ.λπ..
  • Υπολογισμός του οικονομικού κόστους. Το να κάνεις μια «μακροπρόθεσμη κατασκευή» από ένα έργο σημαίνει να επιδεινώσεις τα χαρακτηριστικά της μελλοντικής δομής. Θα πρέπει να ανεγερθεί – τουλάχιστον το θεμέλιο, οι τοίχοι, η οροφή, η σοφίτα και η οροφή, τα παράθυρα και οι πόρτες (συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών θυρών) – το συντομότερο δυνατό, για παράδειγμα, σε μια σεζόν. Αυτό θα επιτρέψει στη νέα δομή να συρρικνωθεί ομοιόμορφα, πράγμα που εξαλείφει την πιθανότητα μεγάλου αριθμού ρωγμών στους τοίχους, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να επισκευαστούν για πολύ περισσότερο..
  • Τέλος, δεν έχει σημασία αν αγοράσατε τη γη ή νοικιάσατε. Η οικοδομική άδεια πρέπει να λαμβάνεται από τους τοπικούς ΔΔΠ και MFC.

Πριν δημιουργήσουν ένα σχέδιο ενός κτιρίου σύμφωνα με τα πρότυπα ESKD και ESTD, καταλαβαίνουν πώς φαίνεται το έργο στο σκίτσο. Το έργο λαμβάνει υπόψη βοηθητικά κτίρια που βρίσκονται κοντά σε περίπτωση που ολόκληρος ο χώρος ανήκει σε εσάς και δεν αποτελεί συλλογική ιδιοκτησία των γειτόνων σας στην αυλή. Είναι πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό οικόπεδο 2-3 στρεμμάτων για ένα μονοκατοικία ή ένα σπίτι 1,5 ορόφων, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου ενός κτιρίου με το λεγόμενο δεύτερο φως-με ύψος οροφής 4,5-6 μέτρα και μια δεύτερη βαθμίδα ξεχωριστών παραθύρων που βρίσκονται πάνω από την πρώτη. Σε αντίθεση με ένα διώροφο κτίριο (ή ένα κτίριο με αισθητά ψηλότερες οροφές), το οποίο απαιτεί το πιο ισχυρό θεμέλιο, ένα απλό μονοόροφο σπίτι 8 επί 12 μέτρα δεν απαιτεί ενισχυμένη βάση.

Όλα τα έργα απλών μονοόροφων σπιτιών μπορούν να γίνουν με μια απλή αέτωστη στέγη. Στα περισσότερα έργα ενός τέτοιου τετραγώνου, το εσωτερικό σχέδιο του σπιτιού θα απαιτήσει επίσης μεγάλη προσοχή. Ένα μοντέρνο έργο περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, μια κουζίνα και ένα σαλόνι, ένα φυτώριο και ένα μπάνιο. Τα βοηθητικά δωμάτια, για παράδειγμα, ένα ντουλάπι, μπορεί να μην χωρούν σε μια τέτοια πλατεία. Αλλά θα χρειαστεί ένα τεχνικό δωμάτιο για ένα λεβητοστάσιο με όγκο τουλάχιστον 15 m3 – ο λέβητας δεν μπορεί να τοποθετηθεί, για παράδειγμα, σε κουζίνα -σαλόνι.

Το μπάνιο πρέπει να βρίσκεται έτσι ώστε η είσοδος σε αυτό να είναι από τον κοινόχρηστο χώρο – το διάδρομο. Δεν πρέπει να είναι διαφορετικά εδώ.

Εάν το σπίτι είναι σοφίτα, τότε η είσοδος της σκάλας στον “δεύτερο όροφο” ξεκινά επίσης από το διάδρομο. Δεν συνιστάται ο εξοπλισμός του, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο σαλόνι ενός από τους ορόφους. Τα μέλη της οικογένειας που επιθυμούν να ζήσουν στη σοφίτα έχουν την ίδια πρόσβαση στο διάδρομο με τους ιδιοκτήτες των δωματίων στο ισόγειο. Το ύψος των σκαλοπατιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18 εκ. Η έκταση του πρώτου ορόφου που διατίθεται για τις σκάλες δεν είναι μεγαλύτερη από 7 τετραγωνικά μέτρα.

Η μπροστινή πλευρά του σπιτιού που βρίσκεται στην πόλη, μαζί με το σχέδιο, συντονίζεται με την τοπική διοίκηση της πόλης. Υλικό τοίχου – τούβλο, πέτρα, μπλοκ αερίου και αφρού, ξύλο – δεν έχει σημασία αν ληφθούν υπόψη όλα τα πρότυπα πυρκαγιάς και υγιεινής.

Επισκόπηση των σχεδίων για διώροφα σπίτια

Εάν με ένα μονοώροφο σπίτι που δεν έχει σοφίτα, πολλές εργασίες λύνονται πολύ απλά, τότε ένα διώροφο σπίτι θα πρέπει να ασχοληθεί όχι μόνο κατά τη διαδικασία κατασκευής, αλλά και στο στάδιο του σχεδιασμού.. Για να αποφασίσετε ποιος αριθμός ορόφων χρειάζεται, εξετάζονται όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός διώροφου έργου.. Μια σοφίτα ή ένας πλήρης δεύτερος όροφος θα οριοθετήσει τους κοινόχρηστους και προσωπικούς χώρους για όλα τα μέλη της οικογένειας. Αυτή η λύση είναι δημοφιλής στην περίπτωση περιορισμένου τετραγώνου γης κάτω από το μελλοντικό κτίριο. Το μειονέκτημα είναι η μείωση του χρησιμοποιήσιμου χώρου μέσα στο πατάρι λόγω της λοξότμησης των τοίχων και στις δύο πλευρές και των πλαγιών της οροφής. Σε αντίθεση με μια σοφίτα, οι δύο όροφοι, αν και είναι ακριβότεροι, δεν “κλέβουν” το χρήσιμο (εσωτερικό) τετράγωνο του δωματίου.

Σε ένα διώροφο σπίτι, μπάνιο, προθάλαμος, λεβητοστάσιο, κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο για καθένα από τα μέλη της οικογένειας είναι ένα φυσικό και πολύ συχνό φαινόμενο.. Στην περίπτωση ενός διώροφου σπιτιού, για παράδειγμα, αν όχι μία, αλλά δύο οικογένειες ζουν σε αυτό, όλα τα δωμάτια, εκτός από το σαλόνι, το λεβητοστάσιο και τον προθάλαμο, μπορούν να επαναληφθούν: ένα ξεχωριστό μπάνιο, μια ξεχωριστή κουζίνα. Σε μονοόροφα, διώροφα και σοφίτα, η είσοδος είναι εξοπλισμένη με ντουλάπα. Σε ένα διώροφο σπίτι, η είσοδος επεκτείνεται σε έναν μικρό διάδρομο, ο οποίος ομαλά συγχωνεύεται στο σαλόνι στο ισόγειο. Ορισμένα έργα μονοκατοικιών προβλέπουν την παρουσία ενός τζακιού στο σαλόνι, κατασκευασμένο με τη μορφή μιας πλήρους σόμπας.

Ένα διώροφο σπίτι είναι μια επιλογή που επιλέγεται στην περίπτωση εγκατάστασης μιας μεγάλης οικογένειας. Η διάταξη χωρίζει ολόκληρη τη δομή σε τοποθεσίες “ημέρας” και “νύχτας”. Στο ισόγειο υπάρχει ένα καθολικό “κοινό”, το οποίο περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα. Αυτή η μέθοδος συμπληρώνεται από ένα γραφείο στο οποίο μπορούν να ζουν και να εργάζονται τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας ή αυτό το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο εκ νέου για ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών. Το λεβητοστάσιο μπορεί να συνδυαστεί με ένα εργαστήριο. Μια αίθουσα εισόδου, ένα συνδυασμένο μπάνιο, μια αίθουσα και μια σκάλα στον δεύτερο όροφο βρίσκονται σε δωμάτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν άλλα υπνοδωμάτια, ένα δεύτερο μπάνιο, το οποίο περιλαμβάνει ντους. Ο παιδικός χώρος (παιδότοπος) μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε αυτόν τον όροφο.

Μία και διώροφη κατοικία με πλίνθο συχνά ανεγείρονται σε πλαγιά. Αυτό εξοικονομεί κάθε τετραγωνικό μέτρο γης. Η κατασκευή ενός υπογείου (υπογείου) δαπέδου κάτω από το πρώτο είναι πολύ φθηνότερη από την κατασκευή του πρώτου και του δεύτερου ορόφου πάνω από αυτό..

Η μόνη απαίτηση είναι το θεμέλιο να ενισχυθεί στο μέγιστο (όσο δικαιολογείται) για να καταλήξει σε τρεις ορόφους αντί σε δύο. Εάν οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από αφρό ή αεριωμένο σκυρόδεμα, η συνολική χωρητικότητα και των δύο ορόφων που βρίσκονται πάνω θα μειωθεί σημαντικά..

Το πάτωμα του υπογείου εκτελείται συχνά χρησιμοποιώντας τεχνολογία μονολιθικής κατασκευής -όπως τα πλαίσια δαπέδου σε πολυώροφα κτίρια, όπου οι τοίχοι από τούβλα καθενός από τους ορόφους και τα δωμάτια χωρίζονται από φέροντες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δάπεδο του υπογείου είναι εντελώς, σε μέρη, διαδοχικά, ανεγερμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα – για να αντισταθεί στην κίνηση, στο βούλωμα του εδάφους. Η μόνωση των τοίχων του υπογείου, του δαπέδου (θεμέλιο) και της οροφής πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τοιχοποιία από τούβλα και αφρώδες / μπλοκ αερίου (ένα στρώμα το καθένα).

Η χρήση μιας εντελώς μονολιθικής βάσης μοιάζει με κατασκευή ορυχείων και σηράγγων: έτσι κατασκευάστηκαν οι μεταβάσεις των καταφυγίων βομβών. Ένας τέτοιος μονόλιθος διακρίνεται από αξεπέραστη σεισμική αντίσταση και αντοχή, αλλά κοστίζει επίσης πολύ περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική συνολική επιφάνεια του δαπέδου του υπογείου μπορεί να αποδειχθεί αισθητά μικρότερη από 8×12 m.

Ιδέες για το σπίτι με ένα δεύτερο φως

Τα σπίτια με δεύτερο φως αντικαθιστούν τα πλήρη διώροφα και μοιάζουν αόριστα με γυμναστήριο ή αποθήκη σε υπόστεγο σε ύψος. Η διαφορά μεταξύ ενός σπιτιού με ένα δεύτερο φως από το τελευταίο είναι σε δύο επίπεδα παραθύρων (ή ένα συνεχές πανοραμικό παράθυρο), το ύψος των περβάζων του οποίου είναι περίπου 1 m από το πάτωμα και το ύψος των υπέρθυρων είναι σχεδόν κάτω από το ταβάνι (δεν φτάνει το μισό μέτρο). Η ευρέως διαδεδομένη ιδέα ενός σπιτιού με δεύτερο φως είναι ένα ενάμισι όροφο κτίριο με ψηλά και μακριά παράθυρα, που θυμίζει πανεπιστημιακή αίθουσα διαλέξεων με οροφές ύψους έως 5 μέτρα. Ειδικά για να περιγράψουμε με ακρίβεια ένα σπίτι με ένα δεύτερο φως, εισήχθη ένας γνωστός όρος-ημιώροφος, ή ο λεγόμενος δεύτερος όροφος, ο οποίος χρησιμεύει ως οροφή για τα πρώτα 2,5 μέτρα, περιφραγμένος από αυτό από τον υπερκείμενο χώρο διαβίωσης.

Οι πιο συνηθισμένες ιδέες – βγάζοντας το φυτώριο ή το υπνοδωμάτιο στον ημιώροφο. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι το καλοκαίρι, απαιτείται συχνός αερισμός μέσω της βαθμίδας του επάνω παραθύρου, καθώς μερικές φορές είναι αδύνατο να κοιμηθείτε από τη βουλωμένη. Αλλά σε πολικά γεωγραφικά πλάτη, όπου υπάρχει πολύ λιγότερο φως από ό, τι στο νότο, όταν ο ήλιος είναι χαμηλά πάνω από τον ορίζοντα και οι χειμώνες μπορεί να είναι μακρύς και θολό, ένα σπίτι δύο ύψους είναι μια δικαιολογημένη απόφαση. Ο ημιώροφος σύμφωνα με το SNiP δεν μπορεί να καταλάβει περισσότερο από το 40% της περιοχής του σαλονιού.

Εσωτερικά στυλ

Εκτός από το γνωστό στιλ υψηλής τεχνολογίας, στο οποίο δεν υπάρχουν έντονα χρώματα και η καθαρότητα και η σοβαρότητα των γραμμών είναι εμφανείς, το σπίτι με διπλό φως προκαλεί την επιθυμία να ζωντανέψει το στυλ του σαλέ. Αυτός είναι ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός των σαλονιών ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, που θυμίζει το περιβάλλον τοπίο..

Οι προσπάθειες μίμησης του στυλ ενός σαλέ σε ένα διαμέρισμα στην πόλη δεν στέφθηκαν με επιτυχία.. Αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σε χωριά και εξοχικές κατοικίες, που βρίσκονται, για παράδειγμα, στους πρόποδες ενός χαμηλού οροπεδίου καλυμμένου με δάσος, όπου ρέουν ένα ή περισσότερα ποτάμια βουνού, και βρίσκονται κοντινές διαδρομές σκι και βοσκοτόπια, η διακόσμηση σε στιλ σαλέ θα συμπληρώσει τη θέα γύρω από το σπίτι Το Θα είναι ένα μεγάλο δώρο για τον ιδιοκτήτη μιας εξοχικής κατοικίας..

Το στυλ του σαλέ φαίνεται καλύτερα για υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, βεράντα, πιθανώς πλακάκι βαμμένο στο μπάνιο (εκτύπωση φωτογραφιών, καλλιτεχνική αυλάκωση και ζωγραφική πλακιδίων), καθώς και χώρο με ειδικά εξοπλισμένο χώρο μπάρμπεκιου. Κάθε κεραμίδι, ακόμη και διακοσμητικό τούβλο προσφέρεται για καλλιτεχνική ζωγραφική.. Μια εικόνα που δείχνει ένα τοπίο μπορεί επίσης να σχεδιαστεί με χρωματιστές πέτρες (βότσαλα διαφορετικών χρωμάτων) ή μικρά κεραμίδια. Στην τελευταία περίπτωση, το μωσαϊκό “μικρού κεραμιδιού” μοιάζει με εικόνα pixel σε οθόνη smartphone, τοποθετημένο κάτω από μικροσκόπιο και μεγεθυμένο χίλιες φορές. Τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες όχι μόνο σπιτιών, αλλά και μικρών ξενοδοχείων, ξενώνων, ναυπηγείων, μοτέλ, ακόμη και σανατορίων..

Αλλά ένα γραφείο, ένα εργαστήριο σε συνδυασμό με ένα λεβητοστάσιο, ένα γκαράζ, ένα ντουλάπι ή μια αποθήκη, είναι σκόπιμο να διακοσμήσετε σε στιλ υψηλής τεχνολογίας: ένα σαλέ μερικές φορές χαλαρώνει και αποσπά την προσοχή ενός μέλους της οικογένειας που απασχολείται με μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δεν έχει σημασία αν τα βοηθητικά δωμάτια βρίσκονται δίπλα στο σπίτι ή είναι κατασκευασμένα ξεχωριστά, μακριά από το κύριο (οικιστικό) κτίριο..

Ο εξωτερικός σχεδιασμός (εξωτερικός) μιας εξοχικής ή εξοχικής κατοικίας συμβαδίζει με τα κύρια δομικά υλικά από τα οποία ανεγέρθηκε το κτίριο. Τούβλα, πέτρινα σπίτια, τοίχοι από μπλοκ αφρού ή αεριωμένο σκυρόδεμα, συνιστάται να οργανώσετε μια μέθοδο μικρού κεραμιδιού ή ψηφιδωτού. Εάν ο τελευταίος γύψος έχει ήδη εφαρμοστεί – και έχει σκληρυνθεί, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με διακοσμητική τρισδιάστατη ζωγραφική προσκαλώντας έναν καλλιτέχνη που σχεδιάζει και αντιγράφει επαγγελματικά καλλιτεχνικά σχέδια λείανσης σε σκληρή επιφάνεια χρησιμοποιώντας μύλο χειρός.

Εάν ο τοίχος είναι ξύλινος (το υλικό είναι μια μπάρα, ένα κούτσουρο ή το κάλυμμα της τοιχοποιίας με ξύλινη επένδυση από γυαλισμένο χαρτόνι), τότε η πολύχρωμη ζωγραφική σε συνδυασμό με την καύση ξύλου θα βοηθήσει εδώ. Όποια μέθοδος και αν χρησιμοποιηθεί από τον κύριο (ή τον καλλιτέχνη), το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Για τη διακόσμηση τοίχων, η καύση ξύλου χρησιμοποιείται ως περίγραμμα μιας εικόνας. Το “ασπρόμαυρο” σχέδιο που έχει προκύψει είναι βαμμένο με χρώματα, όπως το χρωματισμό ενός παιδιού – αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε ξύλινο σπίτι από φυσικό ξύλο.