Αυτοεγκατάσταση του γυάλινου θόλου

Τα γυάλινα σκέπαστρα και οι τέντες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό. Εγκαθίστανται όχι μόνο πάνω από τις εισόδους σε εμπορικά κέντρα ή γραφεία και ξενοδοχεία, αλλά και στις εισόδους των κτιρίων κατοικιών και των εξοχικών κατοικιών..

Είναι δύσκολο να φτιάξετε ένα τέτοιο γείσο μόνοι σας, αλλά είναι δυνατό. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα γυάλινο γείσο στο εξοχικό σας σπίτι, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά χαρακτηριστικά ανάλογα με τον τύπο του γείσου.

Το πιο συνηθισμένο γείσο είναι το γείσο στα σάβανα.. Συχνά ονομάζεται γείσο σε ράβδους, χορδές και ακόμη και σε καλώδια, αν και είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείτε συστήματα καλωδίων εδώ. Οι θόλοι στα καλώδια σε ισχυρές ριπές ανέμου μπορούν να σηκωθούν προς τα πάνω, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του όταν επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του.

Το Triplex χρησιμοποιείται στα γείσα στα σάβανα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μονό γυαλί. Αλλά στη Ρωσία είναι ακόμα καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα triplex, καθώς η περιοχή μας είναι χιονισμένη και το γυαλί πρέπει να αντέχει σε φορτία χιονιού. Το πάχος του triplex καθορίζεται από την προεξοχή του γείσου:

  • δεν συνιστάται να κάνετε προεξοχή γείσου άνω των 1,7 μέτρων – υπάρχει πολύ φορτίο στο γυαλί. Ένα τέτοιο γείσο μπορεί να κρεμάσει κάτω από το βάρος του και το βάρος του χιονιού. Για μια δεδομένη προεξοχή έως 1700 mm, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε σκληρυμένο triplex 10 + 10 mm.
  • με έκταση μικρότερη από 1,5 m, μπορεί να χρησιμοποιηθεί triplex 8 + 8,
  • λιγότερο από 1,2 m – triplex 6 + 6.

Εάν σας προσφερθεί να κάνετε ένα λεπτό triplex (για παράδειγμα, 6 + 6, 5 + 5) με μεγάλη προεξοχή για να μειώσετε το κόστος της δομής, τότε είναι καλύτερο να αρνηθείτε μια τέτοια προσφορά. Η ασφάλεια σε μια τέτοια υπεύθυνη επιχείρηση πρέπει να είναι πρώτη.

Εάν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το καλώδιο, τότε πρώτα υπολογίστε το μήκος του καλωδίου, καθώς κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν θα μπορείτε πλέον να προσαρμόσετε τίποτα εκτός από τη γωνία της σύνδεσης με καλώδιο στον τοίχο. Αυτή η γωνία δεν πρέπει να είναι πολύ αιχμηρή, καθώς ο τύπος θα λυγίσει το triplex σαν κορδόνι τόξου, το οποίο θα τονίσει το triplex και θα το βλάψει..

Τα παιδιά και το γυαλί είναι προσαρτημένα στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικά εξαρτήματα. Συνήθως είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα δύο τύπων AISI 304 και AISI 316. Ο χάλυβας AISI 304 είναι φθηνότερος, αλλά με την πάροδο του χρόνου οξειδώνεται και αμαυρώνεται υπό την επίδραση επιθετικού εξωτερικού περιβάλλοντος (για παράδειγμα, σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο). Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα, θα διατηρήσει τις διακοσμητικές του ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χάλυβας AISI 316 είναι ανθεκτικός σε πολύ επιθετικά περιβάλλοντα και θα διατηρήσει τη γυαλάδα του για πολλά χρόνια. Τέτοια εξαρτήματα είναι πιο ακριβά, αλλά η ανθεκτικότητά τους τελικά θα αποδώσει..

Το υλικό είναι προσαρτημένο στον τοίχο με στηρίγματα υψηλής αντοχής (κατηγορία αντοχής τουλάχιστον 8,8) χρησιμοποιώντας χημική άγκυρα.

Εάν ο τοίχος αποτελείται από μπλοκ σκωρίας ή μπλοκ αφρού, καθώς και κοίλα τούβλα, τότε δεν πρέπει να κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας. Αυτά τα υλικά δεν θα αντέξουν το βάρος του γείσου και πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε ένα σύστημα ενσωματωμένων τμημάτων είτε να αναζητήσετε δάπεδα από σκυρόδεμα και να στερεώσετε εξαρτήματα σε αυτά. Τέτοιες εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται ήδη από ειδικούς: σχεδιαστές που θα αναπτύξουν τέτοιες κατασκευές ή στεγαστικά δάνεια που θα αντέξουν τα φορτία, η παραγωγή θα συγκολλήσει τέτοιες κατασκευές από χάλυβα και οι εγκαταστάτες θα τις συναρμολογήσουν στην εγκατάσταση σύμφωνα με τα σχέδια. Θα είναι ήδη δυνατή η εγκατάσταση ενός γείσου σε αυτήν τη δομή..

Εάν έχετε ένα παχύ τοίχο από σκυρόδεμα ή μασίφ τούβλο, τότε μπορείτε να διακινδυνεύσετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το γείσο. Λάβετε όμως υπόψη ότι το βάρος ενός τετραγωνικού μέτρου τριπλέξ 8 + 8mm είναι 30 κιλά και θα χρειαστείτε τέσσερις έως πέντε βοηθούς για να σηκώσετε το triplex και να το στερεώσετε στα εξαρτήματα. Εάν το γείσο είναι μεγάλο, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να καλέσετε έναν χειριστή με μια βεντούζα για γυαλί..

Για γείσο με μικρή προεξοχή, όχι μεγαλύτερη από 1,3 m, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γείσο στο προφίλ σύσφιξης. Αυτός ο τύπος γείσο ονομάζεται επίσης πλωτό γείσο για την εμφάνισή του. Σε αυτό το γείσο χρησιμοποιούνται Triplex 8 + 8 και περισσότερο. Το μικρότερο πάχος του triplex και η προεξοχή που υπερβαίνει τα 1,3 m θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς σε υψηλά φορτία χιονιού, το triplex στο σημείο που σφίγγεται το γυαλί από το προφίλ μπορεί να σκάσει.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προφίλ για σύσφιξη triplex. Υπάρχουν αρκετά ακριβά ιταλικά μοντέλα στην αγορά μας. Φαίνονται ελκυστικά, η δομή τους επιτρέπει στο γυαλί να στερεώνεται σταθερά, αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Πρόσφατα, εμφανίστηκαν κινεζικά μοντέλα, τα οποία επίσης φαίνονται όμορφα και είναι αρκετά καλά μελετημένα από άποψη σχεδιασμού. Η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη και σε ποιότητα δεν είναι πολύ κατώτερα από τα ιταλικά..

Πριν από την εισαγωγή κινεζικών ειδικών προφίλ σύσφιξης στην αγορά, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούσαν συχνά το προφίλ υψηλής σύσφιξης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την εγκατάσταση γυάλινου κιγκλιδώματος. Τροποποιήθηκαν κάνοντας επιπλέον τρύπες στο προφίλ και στο γυαλί στα σημεία σύσφιξης triplex, προσθέτοντας επιπλέον συνδετήρες έτσι ώστε το γυαλί να μην πέσει έξω από το προφίλ. Όπως έχει δείξει η πρακτική, αυτό το σύστημα είναι μια αρκετά λειτουργική επιλογή και δεν υπάρχουν παράπονα γι ‘αυτό..

Όπως και στα καλώδια, τα προφίλ είναι προσαρτημένα στον τοίχο με μια φουρκέτα υψηλής αντοχής με χημική άγκυρα. Αυτό το γείσο δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά στερέωσης. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε χειριστή και θα πρέπει να συνδέσετε το προφίλ σε μια σταθερή δομή στήριξης..

Όσοι, ωστόσο, θέλουν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις συμβουλές αυτού του άρθρου, να λάβουν υπόψη όλες τις αποχρώσεις των φορτίων και των χαρακτηριστικών εγκατάστασης. Ωστόσο, σε δύσκολες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εγκατάσταση γυάλινων γείσων σε επαγγελματίες, καθώς ο ίδιος ο σχεδιασμός δεν είναι απλός και θα είναι πάντα πάνω από το κεφάλι σας και τα κεφάλια σας είναι κοντά, και εδώ δεν μπορείτε να ρισκάρετε.

Υλικό προετοιμασμένο από ειδικούς hartec.ru