Λαμπτήρες δαπέδου στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε το σωστό;

Λαμπτήρες δαπέδου στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε το σωστό;

Οποιαδήποτε πηγή φωτός σε ένα δωμάτιο μπορεί να το κάνει πιο φωτεινό και πιο άνετο. Ένας λαμπτήρας δαπέδου είναι ένα εσωτερικό στοιχείο που μπορεί να φέρει μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας σε κάθε δωμάτιο. Κοντά σε μια τέτοια συσκευή, σε μια άνετη πολυθρόνα ή σε έναν καναπέ, μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια εργάσιμη ημέρα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή πηγαίνοντας για την επιχείρησή σας. Προκειμένου αυτό το έπιπλο να κάνει το δωμάτιο πραγματικά άνετο και ταυτόχρονα κομψό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το σωστό φωτιστικό δαπέδου και τι να λάβετε υπόψη.

Τύποι λαμπτήρων

Τώρα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φωτιστικών, όλα έχουν διαφορετικό τύπο σχεδίασης. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι γενικές συσκευές φωτισμού, δηλαδή λαμπτήρες οροφής ή πολυέλαιοι.. Υπάρχουν επίσης τοπικά προϊόντα φωτισμού, τα οποία είναι απλίκες, φορητά μοντέλα πολυελαίων και φωτιστικά δαπέδου. Όλα τα φωτιστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού πρέπει να βρίσκονται. Υπάρχουν φώτα οροφής, τα οποία είναι συνήθως αρκετά μεγάλα και αποτελούν τον κύριο φωτισμό του δωματίου..

Η δεύτερη επιλογή είναι οι λαμπτήρες τοίχου, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να δώσουν έμφαση στο φως και να τονίσουν μια ξεχωριστή περιοχή στο δωμάτιο. Είναι τοποθετημένα σε τοίχο. Κατά κανόνα, ο ρόλος τέτοιων λαμπτήρων εκτελείται από απλίκες.. Υπάρχουν επίσης διπλά, δηλαδή φώτα τοίχου και οροφής. Μια τέτοια διπλή συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στην οροφή όσο και σε οποιονδήποτε τοίχο, όλα θα εξαρτηθούν μόνο από την επιλογή σας. Υπάρχουν επίσης επιτραπέζια φωτιστικά που έχουν μικρό μέγεθος σχεδίασης. Μπορούν να μεταφερθούν από μέρος σε μέρος και έτσι να δημιουργηθεί επιπλέον φωτισμός στο δωμάτιο. Συνήθως χρησιμοποιούνται για δουλειά..

Υπάρχουν επίσης λαμπτήρες δαπέδου. Συνήθως πρόκειται για λαμπτήρες δαπέδου. Είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση ενός δωματίου, καθώς και για τη δημιουργία πρόσθετου φωτισμού. Κατά κανόνα, οι λαμπτήρες δαπέδου λειτουργούν ως ένα είδος διακοσμητικού στοιχείου στο σχεδιασμό οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Ένας λαμπτήρας δαπέδου τοποθετείται συνήθως σε υπνοδωμάτια ή σαλόνια και συνήθως επιλέγεται γωνιακή διάταξη γι ‘αυτά, αφού ένας ψηλός γωνιακός λαμπτήρας δαπέδου μπορεί να κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο οπτικά ευρύτερο και πιο ευρύχωρο.

Οι λαμπτήρες δαπέδου είναι διαφορετικών τύπων. Το πρώτο από αυτά είναι τα μοντέλα με αμπαζούρ. Αυτός είναι ο πιο παραδοσιακός τύπος, ο οποίος είναι ένα προϊόν με ψηλό πόδι, διακοσμημένο με περίτεχνο καπάκι. Είναι αυτή η λειτουργική λεπτομέρεια ενός τέτοιου λαμπτήρα που μπορεί να κάνει το φωτιστικό δαπέδου πολύ όμορφο και να δημιουργήσει ένα απαλό φως διάχυσης. Συνήθως έχει κωνικό σχήμα, αλλά υπάρχουν και πιο ασυνήθιστα προϊόντα..

Διακοσμητικά φωτιστικά δαπέδου διακρίνονται επίσης ξεχωριστά.. Πρώτα απ ‘όλα, δεν εκτελούν τη λειτουργία μιας συσκευής φωτισμού, αλλά μάλλον παίζουν το ρόλο ενός διακοσμητικού στοιχείου του δωματίου. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να εστιάσετε σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου. Συνήθως επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα ενιαίο σύνολο με άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Τέτοιες λάμπες δαπέδου έχουν ασυνήθιστο σχεδιασμό και φαίνονται πολύ κομψές και ασυνήθιστες..

Τα διακοσμητικά μοντέλα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά στο σχεδιασμό.. Μπορεί να περιλαμβάνουν πολλά αμπαζούρ ταυτόχρονα ή μπορεί να μην έχουν καθόλου αυτή τη λειτουργική λεπτομέρεια. Ορισμένα ασυνήθιστα προϊόντα κατασκευάζονται με τη μορφή βάζου ή απλίκας. Υπάρχουν επίσης μικρές φορητές λάμπες δαπέδου που είναι πολύ βολικές στη χρήση. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να οργανώσετε ένα ζεστό μέρος για χαλάρωση σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, είναι ιδανικά για ανάγνωση βιβλίων. Σε αυτό το σχέδιο, υπάρχουν, κατά κανόνα, δύο λαμπτήρες που είναι σε θέση να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας φωτισμό φόντου. Τέτοιες συσκευές είναι εξαιρετικές για κεντήματα..

Οι λαμπτήρες δαπέδου χωρίζονται επίσης σε τύπους ανάλογα με τον τύπο του χειριστηρίου. Οι πιο δημοφιλείς είναι συσκευές με διακόπτη. Διαθέτουν κουμπί on / off και είναι εύκολο στη χρήση. Συνήθως, τέτοια προϊόντα έχουν καθολικό τύπο φωτισμού, η φωτεινότητα του οποίου σας επιτρέπει να κάνετε οποιαδήποτε επιχείρηση. Το φως τους συνήθως δεν είναι πολύ έντονο, αλλά ούτε και πολύ αμυδρό. Υπάρχουν επίσης λαμπτήρες δαπέδου με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης. Αυτά είναι τα πιο ευέλικτα μοντέλα που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη φωτεινότητα του φωτός ανάλογα με τις προτιμήσεις κάθε νοικοκυριού. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς κατοίκους ενός διαμερίσματος ή σπιτιού ταυτόχρονα, και καθένας από αυτούς μπορεί να προσαρμόσει τη φωτεινότητα του φωτός ξεχωριστά για τον εαυτό του. Μπορείτε να φωτίσετε ή να σκουρύνετε μια τέτοια λάμπα δαπέδου ανάλογα με το τι σκοπεύετε να κάνετε. Μπορεί να μειωθεί όταν ο κύριος φωτισμός είναι αναμμένος ή, αντίθετα, φωτίζεται όταν διαβάζετε ένα βιβλίο..

Τα μοντέρνα και λειτουργικά μοντέλα στο τηλεχειριστήριο είναι πολύ βολικά. Τέτοια προϊόντα είναι ιδανικά για όσους έχουν φωτιστικό δαπέδου στο δωμάτιο που βρίσκεται μακριά από το κρεβάτι ή τις καρέκλες στις οποίες σκοπεύετε να χαλαρώσετε. Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, καθώς και να αλλάξετε τη φωτεινότητά της, χωρίς να σηκωθείτε..

Κανόνες επιλογής

Προκειμένου ο λαμπτήρας δαπέδου να ταιριάζει αρμονικά στην ατμόσφαιρα του δωματίου και να μην είναι μόνο διακοσμητικός, αλλά και ένα σημαντικό λειτουργικό στοιχείο του δωματίου, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για την επιλογή ενός τέτοιου πράγματος. Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί και να δίνετε σημασία ακόμη και στις πιο, με την πρώτη ματιά, ασήμαντες παραμέτρους, όπως η ισχύς της συσκευής, ο τύπος της, ο σχεδιασμός της, καθώς και η κατεύθυνση του φωτός. Δεν λαμβάνουν όλοι υπόψη τη δύναμη μιας τέτοιας συσκευής, επειδή είναι απλώς μια πρόσθετη πηγή φωτός, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.. Αυτό το φωτιστικό πρέπει να έχει βαθμολογία ισχύος που αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου στο οποίο βρίσκεται.

Σε μεσαίου μεγέθους δωμάτια, εγκαθίστανται κλασικά μοντέλα με λαμπτήρες ισχύος 50 έως 100 W, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα και βέλτιστο φωτισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανεξάρτητα από τον σκοπό του. Επιπλέον, τόσο οι κλασικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως όσο και οι νεότεροι λαμπτήρες LED που μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια είναι εγκατεστημένοι σε τέτοιες συσκευές. Συνήθως οι λαμπτήρες LED έχουν περισσότερη ισχύ και είναι σε θέση να παράγουν πιο έντονο φως, επομένως τέτοια μοντέλα είναι προτιμότερα για μεγάλα δωμάτια. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος ενός τέτοιου προϊόντος. Ο λαμπτήρας δαπέδου δεν πρέπει να είναι πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος, πρέπει να είναι ανάλογος με το μέγεθος του δωματίου.

Το ύψος του φωτιστικού δαπέδου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για δωμάτια με ψηλά ταβάνια, μπορείτε να αγοράσετε ασυνήθιστους λαμπτήρες δαπέδου από ύψος περίπου 200 cm, και για κλασικά δωμάτια, οι λαμπτήρες δαπέδου με ύψος περίπου 1,5 μέτρα ή λιγότερο είναι πιο κατάλληλοι..

Κατά την επιλογή αυτού του στοιχείου, πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στη λειτουργικότητά του. Έτσι, υπάρχουν πολύ βολικές κεκλιμένες συσκευές που μπορείτε να γυρίσετε προς την επιθυμητή κατεύθυνση, κατευθύνοντας το φως πάνω ή κάτω. Η κρεμάστρα λαμπτήρων δαπέδου είναι επίσης πολύ λειτουργική, καθώς εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα – λειτουργεί ως τυπική συσκευή φωτισμού και μπορείτε να βάλετε ρούχα όταν δεν υπάρχει χρόνος για να το αποσυναρμολογήσετε.

Τα πτυσσόμενα φωτιστικά δαπέδου είναι πολύ βολικά. Συνήθως έχουν ένα εύκαμπτο σταντ που σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε όπως ακριβώς σας αρέσει. Η εύκαμπτη συσκευή μπορεί να γίνει υψηλότερη ή χαμηλότερη, γυρίστε την προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Εάν σκοπεύετε να αναδιατάξετε αυτήν τη συσκευή από τόπο σε τόπο, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα με τροχούς. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τη συσκευή από το ένα μέρος του δωματίου στο άλλο χωρίς να την καταστρέψετε, ειδικά το αμπαζούρ της. Για όσους δεν αισθάνονται άνετα να αναζητούν έναν διακόπτη σε ένα καλώδιο κοντά σε αυτήν τη συσκευή, οι κατασκευαστές παρείχαν μοντέλα με ποδοδιακόπτη – μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τη συσκευή πατώντας το απαιτούμενο κουμπί. Υπάρχουν επίσης βολικά μοντέλα με τηλεχειριστήριο.. Συνήθως είναι εξοπλισμένα με λειτουργία εξασθένισης, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος φωτισμού, κάνοντας το δωμάτιο πιο φωτεινό ή, αντίθετα, πιο σκοτεινό, οικείο..

Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής, αλλά για τα εξωτερικά της εξαρτήματα, οι συσκευές με λυγαριές από ανοιχτόχρωμο ύφασμα που έχουν ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία σχεδίασης θα είναι μια εξαιρετική λύση για εσάς. Το ψάθινο φωτιστικό δαπέδου φαίνεται πολύ κομψό και ενδιαφέρον, μερικές συσκευές είναι διακοσμημένες με δαντέλα και κορδέλες. Ένας λαμπτήρας δαπέδου με κρυστάλλινα μενταγιόν φαίνεται επίσης πολύ υπέροχος. Θα κάνει το εσωτερικό κάθε δωματίου πιο πολυτελές και θα μπορεί να τονίσει την υψηλή κοινωνική θέση των κατοίκων του..

Επιπλέον, συνήθως τέτοια προϊόντα επιλέγονται σε ένα σετ για το κύριο φωτιστικό, για παράδειγμα, για έναν πολυέλαιο με μενταγιόν..

Είναι επίσης συνηθισμένο να τοποθετούνται φωτιστικά δαπέδου δίπλα στο κρεβάτι και στο παιδικό δωμάτιο.. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ειδικά παιδικά μοντέλα. Συνήθως πρόκειται για συσκευές που είναι πιο φωτεινές στο σχεδιασμό, οι οποίες έχουν αμπαζούρ που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στο σχεδιασμό. Μπορεί να διακοσμηθεί με ασυνήθιστες εκτυπώσεις σε αντίθεση, σχέδια με τη μορφή ζώων, πουλιών, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Τέτοιες συσκευές θα ευχαριστήσουν κάθε παιδί, δεν θα φοβάται να κοιμάται μόνο του σε ένα δωμάτιο δίπλα σε μια τέτοια λάμπα δαπέδου..

Για την κρεβατοκάμαρα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κρεμαστό φωτιστικό δαπέδου που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το κρεβάτι. Τέτοια προϊόντα σας επιτρέπουν να δημιουργείτε διάχυτο απαλό φως, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. Επίσης πολύ άνετα είναι τα φωτιστικά δαπέδου, το αμπαζούρ των οποίων κατευθύνεται προς τα πάνω. Αυτή είναι μια ασυνήθιστη συσκευή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε φωτισμό με έμφαση. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό σε οποιοδήποτε όμορφο εσωτερικό στοιχείο, είτε πρόκειται για οικογενειακές φωτογραφίες, για ένα ρολόι αντίκες ή για έναν πίνακα που διακοσμεί τον τοίχο..

Στυλ

Οι πιο δημοφιλείς είναι οι λαμπτήρες δαπέδου κλασικού στιλ.. Το κλασικό φωτιστικό είναι ένας ψηλός λαμπτήρας με μακρύ στέλεχος, ο οποίος είναι διακοσμημένος με ένα υφαντό αμπαζούρ. Συνήθως πρόκειται για μάλλον μεγάλες συσκευές που συνδυάζουν οργανικά φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας, όπως φυσικό υφαντό ύφασμα, ξύλο, ακόμη και χαρτί. Τέτοια προϊόντα δεν έχουν φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν να διακοσμηθούν με πλεξούδα, περιθώρια ή φούντες..

Τα φωτιστικά δαπέδου σε στιλ σοφίτας φαίνονται πολύ ασυνήθιστα. Τέτοια προϊόντα έχουν τουλάχιστον περιττά μέρη, είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο, χαρτί. Συνήθως, τέτοια προϊόντα κατασκευάζονται σε μαύρο, μπορντό, τούβλο, σκούρο γκρι αποχρώσεις..

Το φωτιστικό δαπέδου σε ρετρό στυλ φαίνεται πολύ ωραίο.. Τέτοια προϊόντα μπορούν να έχουν τεράστια διακοσμητικά στοιχεία, όπως ξυλόγλυπτα, μεταλλικά στοιχεία. Οι ρετρό λαμπτήρες με ρολόγια φαίνονται πολύ ασυνήθιστοι. Κατά κανόνα, πρόκειται για προϊόντα σε μια τεράστια βάση από ξύλο ή μέταλλο, στην οποία είναι ενσωματωμένος ο μηχανισμός ρολογιού..

Τα μοντέλα στυλ Hi-Tech είναι επίσης ασυνήθιστα.. Συμπληρώνονται με λειτουργικά στοιχεία όπως τραπέζια βιβλίων. Τέτοια προϊόντα διακρίνονται από τη σοβαρότητα των γραμμών, αλλά ταυτόχρονα φαίνονται πολύ εξελιγμένα. Αυτές οι συσκευές είναι συνήθως κατασκευασμένες από γυαλί και μέταλλο..

Τα φωτιστικά δαπέδου σε στιλ Προβηγκίας φαίνονται πολύ κομψά. Συνήθως πρόκειται για όμορφα και ευαίσθητα προϊόντα σχεδιασμού που έχουν ξύλινο ή μεταλλικό πόδι καλυμμένο με ανοιχτόχρωμο χρώμα. Η επίστρωση μπορεί να παλαιωθεί τεχνητά, γεγονός που μπορεί να προσθέσει γοητεία σε ένα τέτοιο φωτιστικό. Συνήθως το αμπαζούρ αυτού του προϊόντος είναι κατασκευασμένο από ύφασμα ή χοντρό χαρτί. Αυτά τα φωτιστικά φαίνονται πολύ κομψά και ρομαντικά και έρχονται σε παστέλ χρώματα..

Δημοφιλή χρώματα

Το πιο κλασικό είναι ένα καφετί ή μπεζ φωτιστικό δαπέδου, καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσει ζεστό φωτισμό. Συνήθως, τέτοια αντικείμενα αγοράζονται για σαλόνια ή υπνοδωμάτια, καθώς μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο πιο άνετο. Ένας κίτρινος λαμπτήρας δαπέδου μπορεί επίσης να δημιουργήσει ζεστό φωτισμό. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να γίνει ένα φωτεινό λειτουργικό στοιχείο οποιουδήποτε δωματίου. Οι πράσινοι, κόκκινοι ή μπλε λαμπτήρες φαίνονται πολύ φωτεινοί και κομψοί. Τέτοιες συσκευές επιλέγονται για ένα από τα εσωτερικά αντικείμενα, κατασκευασμένα στο ίδιο χρώμα. Τα κόκκινα προϊόντα συνδυάζονται με ανοιχτόχρωμους εσωτερικούς χώρους.

Λευκό, μπλε ή ροζ φωτιστικό δαπέδου φαίνεται τρυφερό στο εσωτερικό των φωτεινών δωματίων. Τέτοια προϊόντα, κατασκευασμένα σε παστέλ χρώματα, θα κάνουν τη διαμονή στο δωμάτιο πιο άνετη και τον φωτισμό πιο φωτεινό. Σε ένα δωμάτιο του οποίου ο εσωτερικός σχεδιασμός κυριαρχείται από σκούρες αποχρώσεις, καθώς και ένας συνδυασμός ασπρόμαυρων τόνων, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μαύρο ψηλό φωτιστικό δαπέδου. Θα φαίνεται πολύ πολυτελές και ασυνήθιστο και αναμφίβολα θα γίνει το αποκορύφωμα ενός τέτοιου δωματίου..

Ένα μοβ ή τιρκουάζ φωτιστικό δαπέδου φαίνεται πολύ φωτεινό. Συνήθως, τέτοια προϊόντα συνδυάζονται με το σχεδιασμό ενός δωματίου διακοσμημένου σε λιλά, λευκό και επίσης σε μερικά ανοιχτά χρώματα. Ένας λαμπτήρας δαπέδου ροδάκινου θα φαίνεται πολύ απαλός σε ένα φωτεινό δωμάτιο και ένας πορτοκαλί λαμπτήρας θα είναι μια πιο φωτεινή λύση. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να έχει ανοιχτόχρωμο φόντο στο αμπαζούρ, αλλά θα είναι διακοσμημένη με έντονο κόκκινο ανθοπωλείο..

Το προϊόν φαίνεται εκλεπτυσμένο και εκλεπτυσμένο με ένα μπορντό αμπαζούρ. Μπορεί να διακοσμηθεί με ενδιαφέροντα μονογράμματα ή μοτίβα ανοιχτού τύπου. Τέτοια εσωτερικά αντικείμενα είναι πιο κατάλληλα για τη διακόσμηση δωματίων σε κλασικό στιλ και στο χρώμα ταιριάζει με τις σμαραγδένιες εσωτερικές λεπτομέρειες. Μια άλλη κομψή επιλογή είναι ένας λαμπτήρας δαπέδου διακοσμημένος σε στυλ wenge. Αυτά είναι προϊόντα με όμορφο σχεδιασμό που μιμούνται το φυσικό ξύλο.

Υλικά (επεξεργασία)

Μια μεγάλη ποικιλία υλικών χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή λαμπτήρων δαπέδου. Όσο για τα πόδια τους, μπορεί να είναι από ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο.. Μεταλλικό ή χάλκινο φωτιστικό δαπέδου είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Η συσκευή φαίνεται πολύ ωραία σε χάλκινη βάση με υφαντό αμπαζούρ. Τα πλαστά αμπαζούρ είναι μια πολυτελής επιλογή και η σφυρηλάτηση μπορεί να έχει τον πιο ασυνήθιστο σχεδιασμό..

Τα μοντέλα σε ένα πόδι με ένα πουλί είναι επίσης όμορφα. Τέτοια σφυρηλατημένα προϊόντα είναι πολύ ανθεκτικά και αξιόπιστα, αλλά ταυτόχρονα διακρίνονται από τον αρχικό τους σχεδιασμό..

Για τη διακόσμηση του αμπαζούρ χρησιμοποιούνται διάφορα υφάσματα, πλαστικό, χαρτί, μπαστούνι, ακόμη και γυαλί.. Τα προϊόντα κρυστάλλου στο στυλ Tiffany φαίνονται κομψά. Υπάρχουν επίσης κομψά μοντέλα γυαλιού, για παράδειγμα, ένας λαμπτήρας δαπέδου με γυαλί αμπαζούρ Murano. Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως αρκετά ακριβά. Ένας γυάλινος λαμπτήρας δαπέδου απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα από τον ιδιοκτήτη του – πρέπει να μεταφέρεται πολύ προσεκτικά από μέρος σε μέρος, αλλά συνήθως αυτά είναι μη φορητά μάλλον μεγάλα μοντέλα.

Μοντέρνες λύσεις σχεδιασμού

Τώρα οι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις πιο τολμηρές και ασυνήθιστες λύσεις, πρωτότυπα μοντέλα. Ένα ψηλό φωτιστικό σχεδιαστή σε ένα μακρύ πόδι με ένα μικρό αμπαζούρ φαίνεται πολύ κομψό. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση που θα ταιριάζει στο μοντέρνο εσωτερικό του δωματίου. Τα ψηλά μοντέλα μπορούν να είναι σε ένα μακρύ καμπύλο πόδι, επιπλέον, μπορεί να διακοσμηθεί με όμορφη ύφανση, ένα ανοιχτό τριαντάφυλλο σε ένα μακρύ στέλεχος μπορεί να λυγίσει γύρω του.

Επίσης τώρα, εκτός από στρογγυλά και σε σχήμα κώνου, οι σχεδιαστές προσφέρουν τετράγωνες και ορθογώνιες αποχρώσεις. Ένα τέτοιο αμπαζούρ διαφέρει από το κλασικό στο σχεδιασμό και είναι πιο κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση σε μοντέρνο στυλ..

Επίσης, ορισμένοι σχεδιαστές παρουσιάζουν φορητές συσκευές που έχουν ένα μικρό αλλά χοντρό πόδι και ένα αμπαζούρ που είναι αρκετά φαρδύ για το μέγεθός τους. Μερικά μικρά αμπαζούρ έχουν ανοιχτό τύπο φωτισμού, μπορούν να έχουν μακρόστενο σχήμα – μοιάζουν με κεριά. Ένα τέτοιο φωτιστικό φαίνεται πολύ ασυνήθιστο και κομψό. Ταιριάζει απόλυτα σε κάθε κλασικό δωμάτιο.

Μερικοί σχεδιαστές παρουσιάζουν έναν κρεμαστό προβολέα που μπορεί να δημιουργήσει έντονο φωτισμό που μπορείτε να κατευθύνετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Πρόκειται για προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας που ξεχωρίζουν για τη λειτουργικότητά τους.. Πιο κλασικά και ασυνήθιστα είναι τα μοντέλα με περιθώρια.. Κατά κανόνα, τα αμπαζούρ τους είναι διακοσμημένα με όμορφες φούντες ή χαλαρά νήματα. Συνήθως έχουν υφαντές αποχρώσεις που δημιουργούν απαλό, συγκρατημένο φως..

Μερικοί δάσκαλοι δημιουργούν ολόκληρα αριστουργήματα. Το πόδι τέτοιων φωτιστικών είναι ένα ολόκληρο γλυπτό.. Υπάρχουν λοιπόν μοντέλα “Ο Πύργος του Άιφελ”, που έχουν στάση με τη μορφή αυτού του διάσημου ορόσημου. Μερικά από τα μοναδικά κομμάτια έχουν αντίκες σχέδια και είναι ενσωματωμένα μεγάλα μεταλλικά ρολόγια. Συνήθως εγκαθίστανται στο σαλόνι. Τα μοντέρνα μοντέλα με ράφια, στα οποία μπορείτε να βάλετε νήματα και άλλα στοιχεία για κεντήματα, καθώς και όλα τα απαραίτητα πράγματα, είναι πολύ βολικά και λειτουργικά. Τέτοια λειτουργικά προϊόντα μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο και μικρά, μπορούν επίσης να έχουν πολλά ράφια..

Επισκόπηση κατασκευαστών

Τα φωτιστικά από Ιταλούς κατασκευαστές είναι υψηλής ποιότητας και μοντέρνα. Αντιπροσωπεύουν ολόκληρα έργα τέχνης, διακρίνονται από ιδιότροπες μορφές και ενδιαφέρον σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός τους γεμίζει με την ατμόσφαιρα της ηλιόλουστης Ιταλίας, έτσι ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να γίνει το highlight κάθε δωματίου. Πολύ διάσημοι Ιταλοί κατασκευαστές λαμπτήρων δαπέδου είναι Masiero, Voltolins, El Fabbian, El Torrent, Modo Luce και πολλοί άλλοι. Όλες αυτές οι μάρκες προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων αυτών των συσκευών, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, καθώς και στο βρεφονηπιακό σταθμό ή ακόμη και στο μπάνιο..

Τα πολυτελή φωτιστικά δαπέδου αντιπροσωπεύονται από μια μάρκα που προέρχεται από την Ισπανία και ονομάζεται Mirada de Cristal. Τα περισσότερα από τα μοντέλα έχουν εξαιρετικές κρυστάλλινες αποχρώσεις. Διακρίνονται από μια όμορφη επίστρωση και κομψό σχεδιασμό και είναι σε θέση να κάνουν ένα πολυτελές παλάτι από ένα συνηθισμένο σπίτι..

Ένας άλλος πολύ διάσημος αυθεντικός κατασκευαστής είναι Berliner Messinglampen. Αυτή η γερμανική μάρκα δημιουργεί φωτιστικά σε μοντέρνο στιλ αρ νουβό. Αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από έναν πολυτελή συνδυασμό ορείχαλκου και γυαλιού. Φαίνονται πολύ αυστηρά, αλλά ταυτόχρονα πολυτελή και συμπαγή και είναι κατάλληλα τόσο για τη διακόσμηση δωματίων σε παραδοσιακό στιλ όσο και για μοντέρνα εσωτερικά σχέδια..

Όχι λιγότερο δημοφιλής μάρκα Ωρίων. Παρουσιάζει έναν τεράστιο αριθμό λαμπτήρων με τον πιο διαφορετικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων δαπέδου. Κατά κανόνα, τα περισσότερα μοντέλα έχουν κλασικό σχεδιασμό, μερικά από αυτά είναι διακοσμημένα σε στιλ αρ νουβό. Αυτά είναι πολύ υψηλής ποιότητας και όμορφα προϊόντα που μπορούν να επιλεγούν για κάθε γούστο και πορτοφόλι..

Η μάρκα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων κατασκευαστών “Αυγή”. Προσφέρει όλους τους τύπους εξαρτημάτων που είναι προσιτά και ασυνήθιστα σε σχεδιασμό. Αυτά είναι προϊόντα από μέταλλο και ξύλο και φθηνά πλαστικά μοντέλα..

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι συσκευές φωτισμού πρέπει απαραίτητα να ταιριάζουν με το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο βρίσκονται. Αυτό είναι απαραίτητο για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.. Τέτοια προϊόντα θα πρέπει, μαζί με τα έπιπλα, να δημιουργούν ένα ενιαίο και μοναδικό σύνολο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχονται σε σύγκρουση με μεγάλα στοιχεία προφοράς του εσωτερικού. Στο σαλόνι, διακοσμημένο σε κλασικό στιλ, πρέπει να επιλέξετε λαμπτήρες δαπέδου παραδοσιακού στιλ. Εάν έχετε έναν κλασικό δερμάτινο καναπέ, τότε ένα προϊόν με επιχρύσωση ή άλλη χρυσή διακόσμηση είναι τέλειο. Επιπλέον, το πόδι ενός τέτοιου προϊόντος πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα της ταπετσαρίας επίπλων..

Εάν το δωμάτιό σας διαθέτει μεγάλα καθολικά γκρι έπιπλα, τότε ένας λαμπτήρας δαπέδου κατασκευασμένος σε παστέλ χρώματα με ασημένια στοιχεία διακόσμησης θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα τέτοιο σύνολο.. Είναι καλύτερα να βάλετε μια μεγάλη λάμπα δαπέδου από φυσικό ξύλο στο σαλόνι.. Ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο άνετο. Είναι καλύτερα να βάλετε περισσότερα μικροσκοπικά προϊόντα στην κρεβατοκάμαρα. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό είναι ιδανικό για ένα τέτοιο δωμάτιο. Εάν παρ ‘όλα αυτά αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο δαπέδου, τότε θα είναι πολύ βολικό να το τοποθετήσετε κοντά στο κρεβάτι, αφού αυτή η επιλογή είναι ιδανική για ανάγνωση βιβλίων. Επίσης, οι λάτρεις της ανάγνωσης μπορούν να αγοράσουν μια μοντέρνα λάμπα με ράφι..

Για ένα κλασικό υπνοδωμάτιο με κομοδίνα, είναι καλύτερο να αγοράσετε δύο πανομοιότυπα επιτραπέζια φωτιστικά. Τέτοιες συσκευές δίπλα στο κρεβάτι θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο και θα κάνουν το υπνοδωμάτιο πολύ άνετο. Επίσης για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα με υφασμάτινο αμπαζούρ. Φαίνονται πιο εκλεπτυσμένοι σε αυτό το δωμάτιο..

Όσο για τα δωμάτια που είναι μοντέρνα σε σχεδιασμό, σε αυτή την περίπτωση, τα μεταλλικά προϊόντα σε ψηλά πόδια είναι τέλεια.. Έτσι, τα μοντέλα που ονομάζονται καλάμι είναι πολύ λειτουργικά.. Έχουν μακρύ καμπύλο πόδι, ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε το φως αυτών των συσκευών προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επίσης, ένας λαμπτήρας δαπέδου πρέπει να είναι σε αρμονία με το δωμάτιο όχι μόνο στο στυλ του, αλλά και στο σχεδιασμό του χρώματος..

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μια τέτοια λάμπα να συγχωνευτεί με την ταπετσαρία.. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτό το στοιχείο είναι διακοσμητικό και επομένως πρέπει να τονιστεί. Αν θέλετε να το ταιριάξετε με το χρώμα της ταπετσαρίας, είναι καλύτερα αν είναι λίγο πιο φωτεινό κατά 2-3 τόνους. Προσπαθήστε να επιλέξετε φωτιστικά δαπέδου με αμπαζούρ που είναι διακοσμημένα στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων με το μεγαλύτερο έπιπλο του δωματίου. Συνήθως επιλέγεται ένας λαμπτήρας δαπέδου για την ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων. Αυτό είναι ήδη κλασικό και ένα τέτοιο σύνολο φαίνεται πολύ αρμονικό..

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής των σωστών λαμπτήρων δαπέδου, δείτε το επόμενο βίντεο..