Χαλιά από πολυπροπυλένιο

Χαλιά από πολυπροπυλένιο

Το χαλί σας επιτρέπει να δώσετε στο εσωτερικό μια τελειωμένη εμφάνιση, δίνει ζεστασιά, άνεση και άνεση. Εάν νωρίτερα τέτοια προϊόντα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από φυσικά υλικά, σήμερα έχουν αντικατασταθεί από πιο πρακτικές συνθετικές επιλογές. Τα πιο δημοφιλή είναι τα χαλιά πολυπροπυλενίου..

Τι είναι?

Το πολυπροπυλένιο είναι μια σύγχρονη συνθετική ίνα που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Αυτό το υλικό μπορεί να βρεθεί με το όνομα “ολεφίνη”. Η βάση για τη δημιουργία ινών είναι μια ειδική κοκκοποίηση που λαμβάνεται από διύλιση λαδιού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πολυπροπυλενίου:

 • BCF – ο φθηνότερος και πιο βραχύβιος τύπος ινών που λαμβάνεται κατά τη διαδικασία ελάχιστης επεξεργασίας αποβλήτων πετρελαίου.
 • Σετ θερμότητας – ακριβότερες ίνες, οι οποίες περιστρέφονται και τεντώνονται επιπλέον. Τα νήματα εξωτερικά μοιάζουν πολύ με πραγματικό μαλλί και στην αφή είναι εξίσου απαλά και ευχάριστα.
 • Frize – τα νήματα που λαμβάνονται με αυτήν την τεχνολογία περνούν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο επεξεργασίας. Το αποτέλεσμα είναι ίνες υψηλής ποιότητας που είναι πιο ανθεκτικές και οικονομικά αποδοτικές..

πλεονεκτήματα

Το υλικό έχει αποκτήσει δημοτικότητα λόγω της διαθεσιμότητάς του και των πολλών πλεονεκτημάτων..

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

 • Υποαλλεργικό. Μερικοί έχουν ακούσει ότι το πολυπροπυλένιο είναι τοξικό και ανθυγιεινό. Αυτό δεν ισχύει απολύτως. Αυτός ο μύθος σχετίζεται με το γεγονός ότι το υλικό είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των προϊόντων πετρελαίου. Οι κατασκευαστές δεν κρύβουν το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος εξαγωγής ινών δεν είναι απολύτως ακίνδυνη για το περιβάλλον..

Ωστόσο, το υλικό είναι απολύτως ασφαλές για τον άνθρωπο, δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις από αυτό. Ακόμα και φυσικά χαλιά κατασκευασμένα, για παράδειγμα, από μαλλί ή ακρυλικό, προκαλούν πολύ πιο συχνά ατομική δυσανεξία. Καλής ποιότητας χαλιά από πολυπροπυλένιο μπορούν να τοποθετηθούν με ασφάλεια σε φυτώριο ή υπνοδωμάτιο. Το κύριο πράγμα είναι να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο σοβαρά την επιλογή του κατασκευαστή και να μην αγοράσουμε πολύ φθηνά χαλιά χαμηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν ήδη να αποτελέσουν πραγματικά κίνδυνο για την υγεία..

 • Διαθεσιμότητα. Χαμηλό κόστος σε σχέση με την καλή ποιότητα, την πρακτικότητα και την ανθεκτικότητα – αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα πολυπροπυλενίου έχουν κερδίσει τόσο μεγάλη δημοτικότητα. Σήμερα χαλιά από τέτοια νήματα παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει ένα προϊόν που θα ταιριάζει ιδανικά με το εσωτερικό. Επιπλέον, μια τέτοια εξαγορά δεν θα πλήξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τα χαλιά από συνθετικό πολυπροπυλένιο θα κοστίζουν αρκετές φορές φθηνότερα από τα προϊόντα από φυσικό μαλλί, βαμβάκι ή άλλα υλικά. Ωστόσο, με το κόστος του, το χαλί είναι μόνο ελαφρώς κατώτερο από τα ανάλογα από φυσικές πρώτες ύλες..
 • Υγροσκοπικότητα. Το υλικό είναι διαπερατό από υγρασία και αέρα, δεν συσσωρεύει βρωμιά από μόνο του. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μούχλα, μύκητες ή άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς στο προϊόν. Παρεμπιπτόντως, οι σκόροι και τα ακάρεα σκόνης δεν έλκονται από συνθετικό υλικό, επομένως δεν θα υπάρχουν παράσιτα στο χαλί. Επιπλέον, το υλικό δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό. Παιδιά και ζώα μπορούν να παίξουν πάνω του χωρίς προβλήματα και βλάβη.

 • Ανεπιτήδευτη φροντίδα. Ένα χαλί από πολυπροπυλένιο μπορεί να καθαριστεί εύκολα από τη συσσωρευμένη σκόνη, σκουπίζοντάς το σε λίγα μόνο λεπτά. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και από τις δύο πλευρές για να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού. Εάν εμφανιστεί λεκές στο χαλί, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με σαπουνόνερο ή οποιοδήποτε καθαριστικό συνθετικών ινών. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ειδικά ακριβά μέσα για τον καθαρισμό αυτού του προϊόντος, οι απλούστερες λύσεις είναι αρκετές.

Βρέξτε τακτικά το χαλί, πλύνετε το με σαμπουάν. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και μετά από πολλές πλύσεις, το προϊόν μπορεί να συγκριθεί με ένα νέο. Εάν το χαλί είναι στρωμένο σε ένα δωμάτιο με χαμηλή κίνηση, αρκεί μόνο να το χτυπάτε κατά διαστήματα ή να το επεξεργάζεστε με ηλεκτρική σκούπα. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη φροντίδα του χαλιού σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον σύγχρονο κόσμο, όταν ο ρυθμός της ζωής σε κάνει να εκτιμάς κυριολεκτικά κάθε ελεύθερο λεπτό..

 • Αντοχή. Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα πολυπροπυλενίου είναι φθηνά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Το συνθετικό υλικό είναι ανθεκτικό στη φθορά, δεν ξεθωριάζει, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρώματα του προϊόντος θα σας ευχαριστήσουν με τη φωτεινότητά τους για πολλά χρόνια. Φυσικά, με εντατική χρήση και συχνό πλύσιμο (για παράδειγμα, εάν το χαλί βρίσκεται στο διάδρομο), η διάρκεια ζωής του προϊόντος θα μειωθεί κάπως. Ωστόσο, τέτοια προϊόντα είναι διαθέσιμα, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα νέο χαλί..
 • Μεγάλη ποικιλία λύσεων στυλ. Τα προϊόντα από συνθετικές ίνες (πολυπροπυλένιο, πολυεστέρας και άλλα υλικά) διακρίνονται από μια πλούσια παλέτα χρωμάτων. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών σχεδιασμού προϊόντων. Μπορείτε εύκολα να βρείτε φωτεινά, πλούσια μονοχρωματικά χαλιά από πολυπροπυλένιο ή προϊόντα κατασκευασμένα σε χαλαρωτικά χρώματα με συγκρατημένο μοτίβο. Για το παιδικό δωμάτιο, παρέχονται πολύχρωμα μοντέλα με διαφορετικά σχέδια, είτε πρόκειται για εικόνες δημοφιλών χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων είτε για λουλούδια, παιχνίδια και άλλα. Ο καθένας μπορεί εύκολα να βρει ένα προϊόν που θα ταιριάζει στις προτιμήσεις του.

Μειονεκτήματα

Αν συγκρίνουμε με τον αριθμό των πλεονεκτημάτων παρόμοιων προϊόντων, μπορεί να σημειωθεί ότι τα μειονεκτήματα φαίνονται αρκετά επιπόλαια. Ωστόσο, είναι ακόμα εκεί.. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σύντομη διάρκεια ζωής – σε σύγκριση με χαλιά από φυσικά υλικά. Τα προϊόντα πολυπροπυλενίου θα σας κρατήσουν περίπου πέντε ή επτά χρόνια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά χρήσης. Ένα τέτοιο χαλί δεν μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά όπως τα παραδοσιακά περσικά υλικά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του προϊόντος, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα νέο.
 • Αστάθεια υψηλής θερμοκρασίας. Δη στους εκατόν πενήντα βαθμούς, το υλικό θα αρχίσει να λιώνει. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για πυρκαγιά. Ωστόσο, με την επιφύλαξη των προφυλάξεων ασφαλείας κατά τον χειρισμό της πυρκαγιάς, ένας τέτοιος παράγοντας δεν θα σας θυμίσει ποτέ τον εαυτό του..

Ορισμένοι αγοραστές σημειώνουν ότι το χαλί από πολυπροπυλένιο δεν παρέχει αρκετή ζεστασιά. Τα συνθετικά είναι παρόμοια με μάλλινα υλικά, αλλά δεν θα σε ζεστάνουν σε κρύο καιρό. Αυτό το γεγονός δεν θα είναι πρόβλημα για εσάς εάν το σπίτι σας έχει ένα ζεστό πάτωμα, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα κάθε μέρα..

Έτσι, τώρα γνωρίζετε όλα τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σύγχρονων χαλιών από συνθετικές ίνες. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να είστε αντικειμενικοί κατά την επιλογή ενός χαλιού και θα σας επιτρέψουν να πάρετε τη σωστή απόφαση..

Πώς να επιλέξετε?

Κατά την αγορά, εμπιστευτείτε μόνο αξιόπιστους κατασκευαστές. Παρεμπιπτόντως, τα προϊόντα από Αιγύπτιους κατασκευαστές είναι πολύ δημοφιλή σήμερα. Δεν πρέπει να κυνηγάτε τις αποταμιεύσεις και να παραγγέλνετε προϊόντα σε μεγάλες πωλήσεις σε πολύ χαμηλή τιμή. Συχνά, τέτοια προϊόντα είναι κατάλληλης ποιότητας και μπορεί να είναι χάσιμο χρημάτων..

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλετε να αγοράσετε ένα χαλί για φυτώριο. Τα φθηνά συνθετικά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας για το παιδί και την υπόλοιπη οικογένεια. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή εάν διαθέτει ειδικά πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των προϊόντων.

Κριτικές πελατών

Έχοντας μελετήσει μεγάλο αριθμό κριτικών στο Διαδίκτυο, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ένα χαλί από πολυπροπυλένιο είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση. Με μικρό κόστος, αποκτάτε ένα πρακτικό, ανθεκτικό, ασφαλές και όμορφο προϊόν..

Τα συνθετικά χαλιά είναι κατάλληλα για απολύτως κάθε δωμάτιο. Θα γίνουν ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό του διαδρόμου, ενώ μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα ένα τέτοιο προϊόν από τη σκόνη και τη βρωμιά του δρόμου..

Για παιδικό δωμάτιο, τα χαλιά από πολυπροπυλένιο είναι απλώς ένα δώρο Θεού. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τον φωτεινό καμβά. Εάν καθιστούν πολύ γρήγορα το χαλί άχρηστο, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούριο με την επιφύλαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού..

Οι καταναλωτές σημειώνουν την ευκολία φροντίδας για συνθετικό υλικό. Μερικές φορές αρκεί να το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα και να κάνετε υγρό καθαρισμό. Το προϊόν θα διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη φροντίδα του..

Φυσικά, χρειάζεται μόνο να επικοινωνήσετε με αξιόπιστους κατασκευαστές. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατό να αποφύγετε την απογοήτευση και να αγοράσετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας..

Για μια επισκόπηση του χαλιού πολυπροπυλενίου, δείτε το παρακάτω βίντεο.