Πώς να διαχωρίσετε την κουζίνα από το δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Στο σωστό εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ των λειτουργικών περιοχών και όλα ρέουν ομαλά από το ένα στο άλλο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα, η χωροθέτηση εδώ είναι αρκετά σαφής. Εάν πρόκειται για στούντιο μικρού μεγέθους, εδώ τις περισσότερες φορές δεν ανεγείρονται μεταξύ των χωρισμάτων τοίχου και η διαίρεση σε ζώνες της κουζίνας και του σαλονιού μπορεί να είναι υπό όρους.

Μέθοδοι ζώνης

Σήμερα, πολλοί προγραμματιστές προσφέρουν διαμερίσματα με δωρεάν διάταξη. Τέτοιες κατοικίες χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή διαμερισμάτων στούντιο. Αυτό έχει νόημα, αφού ένας χώρος χωρίς χωρίσματα φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ευάερος. Εάν η περιοχή του διαμερίσματος το επιτρέπει, μπορείτε να διαχωρίσετε την κουζίνα από το δωμάτιο με διάφορους τρόπους..

Ας εξετάσουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες..

Ζώνη στο χώρο του στούντιο με έπιπλα. Ο διαχωρισμός της κουζίνας και του καθιστικού μπορεί:

  • ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΑΓΗΤΟΥ. Εάν έχετε συχνά ζεστές συγκεντρώσεις με φίλους ή μέλη της οικογένειας, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο, μακρύ τραπέζι σχεδόν σε όλο το μήκος του δωματίου. Εάν τα γεύματα στο διαμέρισμα δεν συμβαίνουν συχνά, ένα απλό τραπέζι μετασχηματιστή που διπλώνει προς τα μέσα θα είναι αρκετό.

  • Καναπές. Εάν αποφασίσετε να ζωνάρετε τον χώρο ενός στούντιο διαμερίσματος με έναν καναπέ, είναι καλύτερα αν πρόκειται για έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ που μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως κρεβάτι..

  • Σετ κουζίνας. Αυτή η επιλογή συνεπάγεται την παρουσία ντουλαπιών δαπέδου, τα οποία μπορούν να συμπληρωθούν με κρεμαστά μικρά ράφια. Ένα «νησί» με επένδυση κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει ενσωματωμένες συσκευές όπως ψυγείο, εστίες και νεροχύτη. Ωστόσο, πριν μετακινήσετε τον νεροχύτη, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε ειδικούς εάν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια λεγόμενη “υγρή ζώνη” στη μέση του δωματίου. Αυτό μπορεί να απαιτήσει κάποιες πρόσθετες κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα συνεπάγονται αύξηση του κόστους του έργου..

  • ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΡΟΥΧΩΝ. Αυτό το έπιπλο πρέπει να υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα, όσο μικρό και αν είναι. Η ενσωματωμένη ντουλάπα είναι έτσι μια λύση Solomon, που εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα – αποθήκευση αντικειμένων και διαίρεση του δωματίου σε ζώνες. Υπάρχουν πολλοί τύποι ντουλαπιών – μπορεί να είναι ντουλάπα ακτίνας, διπλής όψης – όταν μια ντουλάπα αποθηκεύεται στη μία πλευρά και από την άλλη, είναι εξοπλισμένη με ράφια για έπιπλα κουζίνας. Υπάρχουν επίσης μετατρέψιμες ντουλάπες στις οποίες είναι χτισμένο ένα πτυσσόμενο κρεβάτι..

  • Πάγκος μπαρ. Ένα τέτοιο διαμέρισμα, πλήρες με κρεμαστά ράφια ή θήκες για ποτήρια κρασιού, θα φαίνεται πολύ όμορφο. Αυτό δεν είναι μόνο μια λειτουργική, αλλά και μια αισθητική λύση..

Συρόμενα χωρίσματα ή πόρτες από διαφανές υλικό. Τις περισσότερες φορές, τέτοια χωρίσματα κατασκευάζονται κατά παραγγελία από πολύ ισχυρό γυαλί ή πλαστικό. Ένας πιο οικονομικός τρόπος για να επισημάνετε την κουζίνα από τον κοινό χώρο ενός στούντιο διαμερίσματος είναι να εγκαταστήσετε συρόμενες πόρτες ή πόρτες διαμερίσματος μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε μια υφασμάτινη κουρτίνα. Μόνο ύφασμα, είναι σκόπιμο να επιλέξετε μια ελαφριά υφή – για παράδειγμα, οργάντζα ή πέπλο, έτσι ώστε μέσα από αυτό να υπάρχει καλή θέα. Αν σίγουρα θέλετε να κάνετε το διαμέρισμα αδιαφανές, είναι καλύτερα αν δεν είναι το πλήρες ύψος του δωματίου, αλλά ελαφρώς χαμηλότερο από το ανθρώπινο ύψος..

Οι λάτρεις των σύγχρονων εγκαταστάσεων σίγουρα θα εκτιμήσουν το εσωτερικό διαμέρισμα από γυαλί. Μπορούν να είναι εντελώς διαφανή ή χρωματισμένα. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον φωτισμό στα μπλοκ. Αυτό θα προσθέσει κομψότητα στο εσωτερικό του διαμερίσματος χωρίς να το βαραίνει..

Διαχωριστικό γυψοσανίδας ή τμήμα τοίχου. Πολύ συχνά, στα σπίτια του παλιού ταμείου, οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να φτιάξουν ένα στούντιο διαμέρισμα από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου. Προκειμένου να απομονωθεί ο χώρος της κουζίνας από το σαλόνι σε ένα διαμέρισμα στούντιο, η ίδια η κουζίνα μεταφέρεται συχνά στο χαγιάτι, ενώ αφαιρείται το παράθυρο με διπλά τζάμια με παράθυρο και πόρτα που χωρίζει τη χαγιάτι από το δωμάτιο. Ο υπόλοιπος τοίχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα ως ντουλάπι και ως τραπέζι και ως ένας τρόπος για να περιφράξετε μια περιοχή από την άλλη.

Ένας τοίχος από γυψοσανίδες μπορεί επίσης να είναι μια καλή λύση για το διαχωρισμό των ορίων ενός διαμερίσματος. Μπορούν να κατασκευαστούν κόγχες και στις δύο πλευρές. Στο πλάι της κουζίνας, τα πιάτα και τα αξεσουάρ θα αποθηκευτούν εκεί. Από την πλευρά του σαλονιού, σε κόγχες γυψοσανίδας, μπορείτε να βάλετε μικρά ειδώλια, φωτογραφίες, βιβλία ή δίσκους.

Ως επιλογή για ένα διαμέρισμα, μπορείτε να χτίσετε καμάρες γυψοσανίδας..

Διαφορετικά επίπεδα οροφής και (ή) δαπέδου. Με τη βοήθεια πάνελ γυψοσανίδας στην οροφή, μπορείτε να αποκρύψετε διάφορες επικοινωνίες. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για διαμερίσματα με ψηλά ταβάνια, αλλά αναποτελεσματική σε διαμέρισμα στούντιο, όπου το ύψος του ράφι είναι μικρό..

Φωτισμός. Μπορείτε να ζωνάρετε τον χώρο χρησιμοποιώντας φωτιστικά. Σε αυτή την περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία συσκευών φωτισμού σε κάθε ζώνη. Οι λαμπτήρες LED ή οι μικρές λάμπες που τρέχουν κατά μήκος του ορίου οροφής μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακές. Εάν η μονάδα κουζίνας διαθέτει γείσο, μπορείτε να βάλετε λαμπτήρες που θα φωτίζουν την περιοχή εργασίας. Και στο χώρο του σαλονιού, μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο πολυέλαιο ή αρκετές λάμπες εκτός από τον φωτισμό της κουζίνας.

Παρκέ. Μπορεί να είναι ένας τύπος επικάλυψης, που διαφέρει μόνο στο χρώμα. Or μπορεί να υπάρχουν δύο βασικά διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, ο χώρος της κουζίνας είναι κεραμωμένος με πλακάκια δαπέδου και ο χώρος καθιστικού καλύπτεται από laminate ή παρκέ. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να είναι καθόλου στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων. Τα υλικά μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο στην υφή, αλλά και στο χρώμα. Το κεραμίδι μπορεί να είναι ελαφρύ και το πολυστρωματικό, σε αντίθεση με αυτό, σκούρο και αντίστροφα..

Τα γυάλινα έπιπλα είναι ιδανικά για ένα μικρό στούντιο – θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Σε ένα δωμάτιο με μεγάλη έκταση, πρέπει να επιλέξετε πιο θεμελιώδη έπιπλα – για παράδειγμα, πάγκο από φυσική πέτρα ή υλικό που μιμείται μάρμαρο ή γρανίτη.

Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα της μυρωδιάς των τροφίμων, το οποίο είναι αναπόφευκτο σε ένα διαμέρισμα στούντιο, ένας καλός απορροφητήρας κουζίνας είναι απολύτως απαραίτητος στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε μια τηλεόραση σε ένα διαμέρισμα στούντιο στον τόπο από όπου θα είναι ορατή από όλες τις οπτικές γωνίες. Στη συνέχεια, η διαδικασία μαγειρέματος θα είναι πιο διασκεδαστική και η επικοινωνία με τους επισκέπτες δεν θα διακοπεί κατά την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα ή προγράμματος..