Το εσωτερικό του στούντιο είναι 26 τ. Μ

Ακόμα και ένα μικρό στούντιο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό εσωτερικό και να σκεφτείτε τον αρχικό σχεδιασμό του χώρου του. Το στούντιο είναι μόνο 26 τ. m θα είναι ένα εξαιρετικό σπίτι για μια μικρή οικογένεια δύο ατόμων. εάν ο αριθμός των ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα διαφέρει προς τα πάνω, θα πρέπει να σκεφτείτε τη χωροθέτηση του δωματίου ελλείψει της δυνατότητας απόκτησης ενός διαμερίσματος μεγαλύτερης περιοχής.

Το στούντιο διαμέρισμα διακρίνεται από την παρουσία μόνο δύο δωματίων: έναν ευρύχωρο χώρο και ένα μπάνιο με τουαλέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μονόκλινο δωμάτιο φέρει τις λειτουργίες της κουζίνας, του υπνοδωματίου, του καθιστικού και του διαδρόμου, οπότε το εσωτερικό του στούντιο είναι 26 τ. μ. πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχαστικό. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα πλήρες διαμέρισμα από δύο μικρά δωμάτια, εάν ζωνάρετε το χώρο σύμφωνα με τον σκοπό τους. μπορείτε να χωρίσετε ζώνες τόσο με έπιπλα όσο και με διακόσμηση: διαφορετικά χρώματα και υφές με ταπετσαρία και χωρίσματα.

8 φωτογραφίες

Υπάρχουν αρκετοί υποχρεωτικοί κανόνες για την οργάνωση ενός λειτουργικού χώρου σε ένα μικρό στούντιο:

 1. Τα χρώματα της διακόσμησης και των επίπλων είναι κυρίως ανοιχτά – αυτό θα αυξήσει οπτικά το χώρο.
 2. Τα έπιπλα στο στούντιο πρέπει να είναι πρακτικά, δηλαδή να μην στέκονται “αδρανείς” και να χρησιμοποιούνται για άμεσους και έμμεσους σκοπούς.
 3. Για να δημιουργήσετε την εμφάνιση ενός μεγαλύτερου χώρου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε καθρέφτη και γυάλινες επιφάνειες.
 4. Τα σκούρα έπιπλα και η ταπετσαρία πρέπει να αποκλείονται από την εσωτερική διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος.
 5. Η χρήση πρόσθετης διακόσμησης δαπέδου πρέπει να γίνεται με μέτρο: αντί για ένα ογκώδες βάζο, μερικές φορές είναι πιο σκόπιμο να τοποθετήσετε ένα μικρό συρταριέρα ή ένα μέρος για να χαλαρώσετε.

Στούντιο έργο

 1. Απεικονίστε το μελλοντικό σας διαμέρισμα εκ των προτέρων σε ένα φύλλο χαρτιού ή ένα αρχείο υπολογιστή: σκεφτείτε τη θέση των ζωνών – αυτό θα εξοικονομήσει από την αγορά περίσσειας (έπιπλα, διακόσμηση, υλικά).
 2. Οι ακριβείς μετρήσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για τα έπιπλα: αποφύγετε τις ογκώδεις και μεγάλες κατασκευές και επιλέξτε μέτρια, λακωνικά έπιπλα. Εξαίρεση: ένας καναπές, που θα γίνει ένας χώρος χαλάρωσης και ένα «κρεβάτι» για τα μέλη του νοικοκυριού. επιλέξτε το μέγεθος του καναπέ έτσι ώστε να μετατραπεί σε μια άνετη δομή ύπνου.
 3. Είναι σημαντικό να καθορίσετε το φινίρισμα του μελλοντικού διαμερίσματος: τα ζεστά ανοιχτά χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό χώρο. διαφοροποιήστε τα με υφή και υφή: για την κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε φιλική προς το περιβάλλον ταπετσαρία με εκτύπωση, για την κουζίνα – πλακάκια και υλικά που πλένονται, για το σαλόνι και το φυτώριο – εναλλακτικά στοιχεία.
 4. Η αγορά υλικών πρέπει να γίνει μετά από πλήρη υπολογισμό της ανάγκης τους: δεν πρέπει να πληρώσετε υπερβολικά για περιττά υλικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτά.
 5. Εάν σχεδιάζετε μια ανάπλαση (για παράδειγμα, συνδυασμός με ένα μπαλκόνι), φροντίστε το πριν από την επισκευή. μην ξεχάσετε να συμφωνήσετε για τις αλλαγές με το κράτος. σώματα.

Πλεονεκτήματα

 • Το στούντιο είναι ένα ιδανικό μέρος για ένα μόνο άτομο ή μια μικρή οικογένεια.
 • Ο συνδυασμένος χώρος στούντιο επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να είναι συνεχώς μεταξύ τους, να επικοινωνούν και να διασκεδάζουν.
 • Τα στούντιο διαμερίσματα είναι πιο προσιτά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια νέα οικογένεια.
 • Ο συνολικός χώρος ενός διαμερίσματος είναι συνήθως ελαφρύτερος. Είναι ωραίο να μαζεύεις φίλους και οικογένεια στο στούντιο.

Χωρισμός εις ζώνας

Για να εξοπλίσετε το στούντιο, πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να προσδιορίσετε τη θέση της ζώνης μαγειρέματος, του χώρου ύπνου, του χώρου ανάπαυσης χάρη στη ζώνη.

 1. Χρησιμοποιήστε έπιπλα ως χωρίσματα: έναν καναπέ ή ένα ψηλό συρταριέρα, για παράδειγμα, για να διαχωρίσετε το κρεβάτι από το σαλόνι.
 2. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρες διαμέρισμα, επιλέξτε λεπτές διακοσμητικές κατασκευές από γυαλί, μοριοσανίδες, MDF με γυαλιστερή επιφάνεια: αυτή η τεχνική θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε οπτικά το χώρο.
 3. Για να ζώνετε ένα στούντιο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά φινιρίσματος στις διάφορες ζώνες του: διακοσμήστε την κουζίνα με πλακάκια, τους χώρους ύπνου και καθιστικού με διακοσμητική ταπετσαρία, σχεδιασμένη στο ίδιο στυλ, αλλά διαφορετική σε χρώμα και μοτίβο.
 4. Τα χωρίσματα δεν είναι ο μόνος τρόπος χωρισμού. μια εναλλακτική λύση σε αυτές θα είναι κουρτίνες από χάντρες ή ανάλογα υφάσματος, είναι σημαντικό να ταιριάζουν οργανικά στο συνολικό εσωτερικό.

7 φωτογραφίες

Φωτισμός

Ένα σημαντικό σημείο στη διάταξη ενός στούντιο διαμερίσματος είναι ο φωτισμός του. Δώστε την επιλογή στους προβολείς: θα σας επιτρέψουν να φωτίσετε τον επιθυμητό χώρο, ειδικά αν ένα από τα μέλη της οικογένειας ξεκουράζεται, το άλλο μαγειρεύει. Εξαλείψτε τους λαμπτήρες δαπέδου – θα “κλέψουν” πολύτιμο χώρο με τον ίδιο τρόπο όπως οι ογκώδεις πολυέλαιοι.

Ο φωτισμός επηρεάζεται επίσης από την παράμετρο χρώματος της ταπετσαρίας και της διακόσμησης του διαμερίσματός σας, οπότε επιλέξτε ελαφρές και απαλές αποχρώσεις των τοίχων και του δαπέδου. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίθετα στοιχεία, αλλά μόνο ως διακόσμηση. Για καλό φωτισμό, επιλέξτε ελαφριές κουρτίνες, πιο συγκεκριμένα, τη σκιά τους. αφήστε τα να είναι πυκνά σε υφή για να εξασφαλίσετε έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

7 φωτογραφίες

Σαλόνι και υπνοδωμάτιο

Ο κύριος χώρος στο στούντιο καταλαμβάνεται από το σαλόνι – μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένεια και επισκέπτες. Εάν επιθυμείτε, συνδυάστε τον χώρο ύπνου με το σαλόνι – πάρτε έναν άνετο πτυσσόμενο καναπέ που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος για τους επισκέπτες να χαλαρώνουν τη μέρα και να κοιμούνται για τους επισκέπτες το βράδυ. Εάν θέλετε να έχετε ένα πλήρες κρεβάτι, εγκαταστήστε το σε μια γωνία – έτσι θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. εγκαταστήστε μια στενή πεζοδρόμιο και έναν καναπέ στο αντίθετο κεφάλι του κρεβατιού: μια παρόμοια λύση θα χωρίσει το υπνοδωμάτιο από το σαλόνι.

Εάν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι, είναι σημαντικό να του δώσετε τον δικό του, αν και μικρό, χώρο. Αγοράστε ένα ξεχωριστό κρεβάτι ή μια ντουλάπα-κρεβάτι για το παιδί σας, όταν τοποθετήσετε το πλαίσιο του κρεβατιού σε μια ενσωματωμένη ντουλάπα-μια βολική και εργονομική επιλογή για οποιοδήποτε διαμέρισμα μιας μέτριας πλατείας. Η διακόσμηση των παιδικών, γονικών και ζωντανών χώρων πρέπει να είναι διαφορετική: με αυτόν τον τρόπο θα διαφοροποιήσετε σίγουρα το διαμέρισμά σας και θα δημιουργήσετε αόρατους τοίχους σε αυτό..

Μία από τις λύσεις θα είναι να συνδυάσετε το σαλόνι και την κουζίνα, δηλαδή τον διαχωρισμό του χώρου ύπνου με ένα διαμέρισμα: αφήστε το να είναι λεπτό, γυαλιστερό (γυαλί), υψηλή οθόνη και ακόμη και κουρτίνες..

Κουζίνα

Η θέση της κουζίνας σε οποιοδήποτε διαμέρισμα καθορίζεται εκ των προτέρων, καθώς έτσι τοποθετούνται τα υδραυλικά εξαρτήματα. Η κουζίνα είναι η «καρδιά» κάθε σπιτιού και ακόμη και ένα λιτό διαμέρισμα, οπότε είναι σημαντικό να γίνει ο χώρος του όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός.

 1. Επιλέξτε ακουστικά με επάνω τοίχους και κάτω ντουλάπια για ορθολογική χρήση τοίχων.
 2. Για μια ευρύχωρη κουζίνα, επιλέξτε τη μορφή κουζίνας σε σχήμα L και P.
 3. Τοποθετήστε τα πιο ογκώδη είδη εσωτερικών χώρων κουζίνας στις γωνίες: ψυγείο, ψηλά ντουλάπια με ενσωματωμένες συσκευές, ράφια, θήκες μολυβιών.
 4. Οι συσκευές για μια λιτή αλλά λειτουργική κουζίνα πρέπει να είναι μικρές και ενσωματωμένες: επιλέξτε μια μικρή εστία με 2 εστίες, έναν μικρό νεροχύτη χωρίς επιπλέον νησί για πιάτα, φτιάξτε φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο σε ξεχωριστή ψηλή θήκη.
 5. Χρησιμοποιήστε ράγες οροφής στην κουζίνα – μεταλλικούς κρεμαστούς σωλήνες όπου μπορείτε να κρεμάσετε σκεύη κουζίνας και υφάσματα.
 6. Τα υλικά φινιρίσματος για την κουζίνα πρέπει να καθαρίζονται εύκολα και να είναι πρακτικά. δώστε προτίμηση σε ανοιχτόχρωμα πλακάκια στην περιοχή μαγειρέματος και ταπετσαρία που πλένεται στην τραπεζαρία.

Εάν η κουζίνα είναι δίπλα σε ένα παράθυρο, χρησιμοποιήστε το περβάζι του παραθύρου ως τραπέζι φαγητού: τοποθετήστε έναν πάγκο πάνω του και τοποθετήστε μερικές καρέκλες κατάλληλου ύψους. Το περβάζι παραθύρου στην κουζίνα στο στούντιο διαμέρισμα είναι ένα πραγματικό εύρημα για τις νοικοκυρές. μπορεί να μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης τοποθετώντας λεπτά κρεμαστά ράφια πάνω από αυτό (σε επίπεδο παραθύρου).

Μπαλκόνι

Εάν το στούντιο έχει ένα τρίτο δωμάτιο – ένα μπαλκόνι, τότε γίνεται στόχος για τη δημιουργία ενός πιο άνετου χώρου. Υπάρχουν δύο τύποι μπαλκονιών: μονωμένα και μη μονωμένα. Φυσικά, ο μονωμένος τύπος θα ήταν προτιμότερος: εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε ένα γραφείο ή ένα δωμάτιο ανάπαυσης (ανάλογα με το μέγεθός του).

Τι γίνεται αν το μπαλκόνι δεν είναι μονωμένο; Βρείτε μια λειτουργική λύση: δημιουργήστε ράφια κατά μήκος ενός από τους τοίχους του για να αποθηκεύσετε διάφορα σκεύη που σχεδόν δεν σας φαίνονται καθημερινά. Μην γεμίζετε το μπαλκόνι εντελώς: τη ζεστή εποχή, μπορείτε να τοποθετήσετε μια περιοχή αναψυχής μέσα σε αυτό, για παράδειγμα, να βάλετε μερικά πουφ ή καρέκλες, ένα μικρό τραπέζι του καφέ και να απολαύσετε ένα χαλαρό χόμπι.

Με τη δυνατότητα συγχώνευσης ενός μπαλκονιού με ένα διαμέρισμα στούντιο, μην διστάσετε και συνδυάστε αυτά τα δύο δωμάτια, αν οι κανόνες δεν επιτρέπουν, τότε κερδίστε το μπαλκόνι. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι στο μπαλκόνι: καρφώστε το στον τοίχο και αποσυναρμολογήστε το όταν το χρειάζεστε. δημιουργήστε έναν πραγματικό κήπο στο μπαλκόνι τη ζεστή εποχή, χρησιμοποιήστε αυτό το “δωμάτιο” για παιδιά και τη δημιουργικότητά τους ή μετατρέψτε το στο δικό σας γυμναστήριο.

Λίγες ακόμη συστάσεις

Το εσωτερικό του στούντιο είναι 26 τ. μ. χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό, αφού έχει περιορισμένο χώρο.

 1. Τα έπιπλα για ένα διαμέρισμα στούντιο είναι μινιμαλιστικά σε μέγεθος. πτυσσόμενα, κρεμαστά σχέδια κρεβατιών, τραπεζιών, ντουλαπών κερδίζουν.
 2. Η οικονομική έκδοση της διάταξης του στούντιο εξαλείφει την παρουσία χωρισμάτων: χρησιμοποιήστε τα ίδια τα έπιπλα για τη διαμόρφωση ζωνών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν καναπέ για να ορίσετε την περιοχή του σαλονιού και τον διαχωρισμό από το υπνοδωμάτιο.
 3. Είναι πραγματικά δυνατό να εξοπλίσετε ένα στούντιο διαμέρισμα σε μια μέρα: ένα τέτοιο έργο δεν απαιτεί μεγάλες αλλαγές και αγορά ολόκληρου καταστήματος επίπλων: αρκεί να επιλέξετε τα πιο απαραίτητα εσωτερικά αντικείμενα και να τα τοποθετήσετε στις θέσεις τους.
 4. Η διάταξη του χώρου τον υποχρεώνει να χωριστεί σε ζώνες. έχουν ειπωθεί πολλά για αυτό στην κορυφή του άρθρου.
 5. Το κόστος του διακοσμητικού φινιρίσματος του στούντιο είναι σημαντικά διαφορετικό: μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε ταπετσαρίες διαφόρων χρωμάτων για ζώνη, μια εναλλακτική λύση θα είναι το φινίρισμα με στοιχεία ξύλου, μετάλλου, καθρέφτη, γυαλιού και άλλων υλικών στους τοίχους για να ορίσετε ένα συγκεκριμένο μέρος.
 6. Η σωστή επίπλωση του στούντιο με έπιπλα είναι ένα κύριο καθήκον μετά την τοποθέτηση ενός διαμερίσματος με υλικά. Είναι λογικό να αγοράζετε έπιπλα σε ανοιχτόχρωμη σκιά, αλλά εξαιρετικό σε σχεδιασμό. Δεν πρέπει να αγοράσετε ένα σύνολο επίπλων υπνοδωματίου και να το τοποθετήσετε σε όλο το διαμέρισμα: θα πάρετε ένα υπνοδωμάτιο με σόμπα αερίου, έτσι δεν είναι;?
 7. Το σαλόνι κουζίνας θα είναι μια εξαιρετική λύση στη διαμόρφωση ζωνών, όταν ο χώρος ύπνου μπορεί να οργανωθεί ξεχωριστά – στη γωνία. Η οργάνωση ενός σαλόνι κουζίνας είναι μια σημαντική εργασία: πάρτε ένα μικρό αλλά ευρύχωρο σετ, μια τραπεζαρία με μερικές καρέκλες και έναν καναπέ. το τελευταίο θα χωρίσει την κουζίνα-σαλόνι από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας περιοχής θα πρέπει να διαφέρει από ένα υπνοδωμάτιο ή ένα φυτώριο..