Θεαματικά ντουλάπια με μια θέση στο διάδρομο

Σε μια μεγάλη οικογένεια, το πρόβλημα της τακτοποίησης και της αποθήκευσης παπουτσιών είναι ιδιαίτερα έντονο. Και κατά την άφιξη των επισκεπτών, ο αριθμός των παπουτσιών στο διάδρομο αυξάνεται σημαντικά και ο ελεύθερος χώρος μειώνεται αναλογικά. Ειδικά ντουλάπια παπουτσιών θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Perhapsσως, τα παπούτσια είναι η κύρια πηγή βρωμιάς και σκόνης σε ένα διαμέρισμα. Και στο διάδρομο, ακόμη και οι καθαρές μπότες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δημιουργούν μια αίσθηση ακαταστασίας. Μόνο ένα έπιπλο μπορεί να σώσει ένα διαμέρισμα από το χάος και τη βρωμιά. Τα μοντέρνα ντουλάπια με κάθισμα στο διάδρομο χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την αποθήκευση παπουτσιών. Τα προηγμένα μοντέλα χειρίζονται πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

Το λιθόστρωτο στο διάδρομο έχει ελκυστική εμφάνιση, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να χρησιμεύσει ως συρταριέρα ή καμαρίνι. Ως εκ τούτου, είναι απλώς απαραίτητο σε κάθε διάδρομο..

Μέσα στο ντουλάπι, μπορείτε να αποθηκεύσετε όχι μόνο παπούτσια, αλλά και άλλα απαραίτητα αντικείμενα:

 • υπαίθρια παιχνίδια όπως μπάλες ή ρολά
 • παντούφλες;
 • εφημερίδες και περιοδικά ·
 • γιακά, λουρί και ρούχα για σκύλους που περπατούν.
 • ομπρέλες?
 • προϊόντα περιποίησης παπουτσιών κλπ..

Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Ο σχεδιασμός είναι σταθερός, ανθεκτικός και δεν υπόκειται σε παραμόρφωση. Στην παραγωγή βάθρων, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται μασίφ ξύλο, μέταλλο ή MDF..
 • Πολυλειτουργικότητα – μια απλή συρταριέρα στο διάδρομο μπορεί να συνδυάσει πολλά έπιπλα.
 • Κομψός σχεδιασμός – οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν όμορφα ντουλάπια σε ελκυστικό σχεδιασμό.
 • Ευκολία και άνεση – τα παπούτσια μπορούν να τοποθετηθούν γρήγορα και εύκολα στη θέση τους.
 • Συμπαγείς διαστάσεις – το βάθος των κύριων μοντέλων είναι συνήθως περίπου 30 cm.

Τα πεζοδρόμια έχουν δύο τύπους σχεδιασμού: ανοιχτό και κλειστό.

Ανοιξε:

 • δεν έχουν κουτιά και είναι σχετικά φθηνά.
 • συνεχής εξαερισμός παπουτσιών και απουσία δυσάρεστων οσμών.
 • Τα βρεγμένα παπούτσια στεγνώνουν γρηγορότερα.
 • έχουν ελαφριά και μη ογκώδη εμφάνιση.
 • Τα ξύλινα ντουλάπια πρέπει να σκουπίζονται συχνά από τη σκόνη.

Κλειστό:

 • έχουν μια πιο ελκυστική και τελειωμένη εμφάνιση.
 • τα παπούτσια προστατεύονται από εξωτερικές επιδράσεις και ζημιές, υγρασία και σκόνη, επομένως τα κλειστά ντουλάπια είναι πιο κατάλληλα για μακροχρόνια αποθήκευση παπουτσιών εκτός εποχής.
 • Τα κλειστά μοντέλα πρέπει να έχουν οπές εξαερισμού.
 • τα εξαρτήματα στα συρτάρια και τις πόρτες αποτυγχάνουν και απαιτούν αντικατάσταση ή επισκευή.
 • η πιθανότητα δυσάρεστων οσμών.

Τα κλειστά ντουλάπια μπορούν να έχουν διαφορετικούς τύπους θυρών:

 • πτυσσόμενο – χρησιμοποιείται για βάθρα με κάθετη αποθήκευση παπουτσιών.
 • ταλάντευση – η ευκολότερη και πιο βολική επιλογή, αλλά απαιτείται ελεύθερος χώρος για να ανοίξει το πεζοδρόμιο, επομένως τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα μόνο για μεγάλους διαδρόμους.
 • συρόμενη – μετακινηθείτε προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, τέτοια μοντέλα είναι ιδανικά για στενούς διαδρόμους.
 • αναδιπλούμενο – το σχέδιο είναι ένα κουτί που μπορεί να αφαιρεθεί από το ντουλάπι με όλο το περιεχόμενό του.

Ένα ντουλάπι παπουτσιών είναι ένα ιδανικό έπιπλο τόσο για μεγάλους όσο και για μικροσκοπικούς διαδρόμους. Η κύρια απαίτηση είναι ο καλός αερισμός των παπουτσιών..

Μοντέλα

Τα πρώτα μοντέλα ράφια παπουτσιών είχαν απλό σχεδιασμό με αρθρωτές πόρτες, πίσω από τα οποία ήταν κρυμμένα ευρύχωρα ράφια. Αλλά τα μοντέρνα μπουφέ συνδυάζουν περισσότερη λειτουργικότητα με πιο ενδιαφέροντα σχέδια. Τα καταστήματα επίπλων προσφέρουν πολλά διαφορετικά μοντέλα για διαφορετικούς διαδρόμους.

Οι σχεδιαστές διαθέτουν ένα απλό έπιπλο με ιδιαίτερη γοητεία, εξοπλισμένο με καθρέφτες, καθίσματα, κρεμάστρες και συρτάρια.

Ένα κλασικό ντουλάπι παπουτσιών έχει ένα συμπαγές βάθος 20-30 εκ. Αυτό όμως αρκεί για την αποθήκευση μεγάλων υποδημάτων. Λόγω της συμπαγείας του, το κομοδίνο μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε κάθε διάδρομο. Υπάρχουν 2-3 συρτάρια στο εσωτερικό και όλα τα παπούτσια μπορούν να αποθηκευτούν όρθια. Ταυτόχρονα, τα κουτιά διπλώνονται οριζόντια και όλα τα παπούτσια αποκαλύπτονται στο βλέμμα. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού, λάμπες UV ή θερμαντήρες που στεγνώνουν και απολυμαίνουν τα παπούτσια.

Το μειονέκτημα τέτοιων συμπαγών βάθρων είναι μόνο στην αδυναμία αποθήκευσης ψηλών μπότες σε αυτά. Τα μεγέθη του ντουλαπιού μπορούν να ποικίλουν, καθώς και η επάνω βάση μπορεί να είναι σκληρή ή μαλακή. Λόγω της ευελιξίας του, το ράφι παπουτσιών μπορεί να συνδυάσει άλλα έπιπλα..

Ένα ψηλό ράφι παπουτσιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συρταριέρα στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τηλέφωνο, ένα λουλούδι, κλειδιά καταστήματος, τσάντες ή καλλυντικά.

Σε πεζοδρόμιο με μαλακό κάθισμα, μπορείτε να καθίσετε και να φορέσετε τα παπούτσια σας σε μια άνετη θέση. Είναι πολύ βολικό, ειδικά για παιδιά, γυναίκες σε θέση και ηλικιωμένους. Ένα πυκνό, αξιόπιστο υλικό χρησιμοποιείται για ταπετσαρίες: δέρμα, οικολογικό δέρμα, ύφασμα. Στο μεγάλο διάδρομο, μπορείτε να τοποθετήσετε τα τραπέζια με τη μορφή καναπέ με μπράτσα και πλάτη. Τα παπούτσια σε ένα τέτοιο ντουλάπι μπορούν να αποθηκευτούν τόσο κάθετα όσο και οριζόντια..

Ορισμένα επικαλυμμένα ντουλάπια έχουν ενσωματωμένη συρταριέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από τηλέφωνο. Το μοντέλο μπορεί να συμπληρωθεί με συρτάρια και ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ και μερικά μικρά πράγματα. Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του καθίσματος και του κομοδίνου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί προς όφελος. Κάτω από τα πτυσσόμενα μαξιλάρια, μπορείτε να αποθηκεύσετε προϊόντα περιποίησης παπουτσιών, κλειδιά και άλλα απαραίτητα μικρά αξεσουάρ και αξεσουάρ.

Μεταξύ άλλων, ένα πεζοδρόμιο με μαλακό κάθισμα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο διάδρομο, γιατί αυτό είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες όταν περνούν το κατώφλι του σπιτιού σας..

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Τα μεγέθη των επίπλων διαφέρουν ανάλογα με τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των πελατών. Στο μεγάλο διάδρομο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ευρύχωρο κομψό ντουλάπι. Και για μικρά διαμερίσματα, είναι κατάλληλα στενά συμπαγή ντουλάπια με λεπτή τεχνολογία. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι στενά και βαθιά. Τέτοια μοντέλα έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά:

 • επιπλέον ράφια.
 • συμπαγές μέγεθος?
 • εξοικονόμηση χώρου?
 • κομψός σχεδιασμός?
 • λειτουργικότητα και εργονομία.

Τέτοια έπιπλα μπορεί να έχουν μαλακό κάθισμα. Παρά το συμπαγές μέγεθος τους, τέτοια ντουλάπια είναι αρκετά ευρύχωρα. Μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 15-20 ζευγάρια παπούτσια. Επιπλέον, κατά κανόνα, τέτοια μοντέλα ανήκουν στην κατηγορία του προϋπολογισμού.

Ένας στενός πεζοδρόμιο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον τοίχο, έτσι καταλαμβάνει λίγο χώρο στο διάδρομο.

Τα γωνιακά βάθρα είναι ράφια παπουτσιών ασυνήθιστου σχήματος που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε πολλά ζευγάρια παπούτσια ή αξεσουάρ με ελάχιστο εμβαδόν. Τέτοια μοντέλα έχουν χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με τους συνηθισμένους γραμμικούς στύλους. Ταυτόχρονα, η σχάρα παπουτσιών καταλαμβάνει μόνο μία γωνία και αφήνει ελεύθερο τον υπόλοιπο χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαστάσεις επιλέγονται με βάση την επιτρεπόμενη περιοχή του διαδρόμου. Το πεζοδρόμιο πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στο διάδρομο και να μην αφαιρεί επιπλέον εκατοστά.

Υλικά (επεξεργασία)

Οι προθάλαμοι στο διάδρομο μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά. Το πιο συνηθισμένο είναι το μέταλλο. Χαρακτηριστικά μεταλλικών βάθρων:

 • αξιοπιστία και ανθεκτικότητα της δομής.
 • αντοχή στη φθορά.
 • απλό σχέδιο.

Τα μεταλλικά ντουλάπια είναι βαριά, έτσι οι σχεδιαστές προσπαθούν να κάνουν τη δομή ελαφρύτερη και πιο ευάερη..

Τα ντουλάπια από μασίφ ξύλο διακρίνονται επίσης για την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία, την ελκυστική εμφάνιση και το υψηλό κόστος. Αυτά τα ράφια παπουτσιών είναι κατάλληλα για κομψά επιπλωμένα διαμερίσματα σε κλασικό στιλ. Κατά κανόνα, τα ξύλινα ντουλάπια είναι μεγάλα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο..

Τα πιο προσιτά είναι κατασκευασμένα από ξύλινα πάνελ: μοριοσανίδες, MDF ή ινοσανίδες. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας σχάρας παπουτσιών δεν είναι τόσο αξιόπιστος και ανθεκτικός. Αλλά είναι χάρη σε αυτά τα υλικά που τα πεζοδρόμια έχουν γίνει πολύ πιο προσιτά..

Επιπλέον, είναι ξύλινα ράφια παπουτσιών που έχουν μοναδική εμφάνιση και πρωτότυπο σχεδιασμό. Με σωστή φροντίδα, το ντουλάπι παπουτσιών θα διαρκέσει πολύ.

Η πιο δημοσιονομική επιλογή είναι το πλαστικό. Τέτοια ράφια παπουτσιών δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλο βάρος, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την αποθήκευση παπουτσιών και αξεσουάρ..

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ράφια παπουτσιών από συνδυασμένα υλικά. Για παράδειγμα, συστοιχία + μέταλλο, συστοιχία + γυαλί κ.λπ..

Δώστε προτίμηση σε αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά που δεν γρατζουνίζουν και δεν φοβούνται την υγρασία.

Χρωματικές λύσεις

Οι λύσεις στυλ και χρώματος των βάθρων είναι αρκετά διαφορετικές, γεγονός που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε διάφορα στυλ: κλασική, υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα, μινιμαλισμός, χώρα, ακόμη και αυτοκρατορία. Το πιο σημαντικό, το πεζοδρόμιο πρέπει να ταιριάζει απόλυτα και να συμπληρώνει το εσωτερικό του διαδρόμου..

Μια σχάρα παπουτσιών σε φυσικό ξύλο με λακαρισμένη γυαλάδα, σκαλιστή διακόσμηση, μαλακό κάθισμα και αρθρωτές πόρτες είναι κατάλληλη για κλασικό στιλ. Ως διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιχρυσωμένα εξαρτήματα. Ένα παρόμοιο μοντέλο, αλλά με πιο πολυτελές ύφασμα και διακοσμητικά στοιχεία, θα συμπληρώσει το διάδρομο σε στιλ απμέρ και μπαρόκ.

Το κύριο πράγμα είναι ογκομετρικά σχήματα, κυρτά σγουρά πόδια και ακριβό φυσικό ύφασμα σε ένα μεγάλο κάθισμα με στρογγυλεμένες άκρες..

Για μια σοφίτα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μεταλλικό ή ξύλινο σκούρο χρώμα. Ελαφρύ και ελαφρύ ντουλάπι με καθαρό σχήμα με συρόμενες πόρτες ή συρτάρια – για μινιμαλισμό ή υψηλής τεχνολογίας. Τα εξαρτήματα πρέπει να έχουν τον ίδιο τόνο με τις πόρτες.

Για το στυλ της Προβηγκίας, μπορείτε να συμπληρώσετε το ανοιχτό κράσπεδο με ψάθινα καλάθια, επιπλέον διακοσμημένα με ύφασμα ή πλαστικό με λουλουδάτα σχέδια.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι σχεδιαστές προσφέρουν τις ακόλουθες λύσεις για τη χρήση πεζοδρομίων στο εσωτερικό του διαδρόμου:

 • Καθρέφτες, γυάλινα, δερμάτινα ή βελούδινα ένθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση του ντουλαπιού..
 • Μια χαμηλή βάση με τρεις σειρές διαμερισμάτων παπουτσιών και μια άκαμπτη επιφάνεια είναι ιδανική για μικρούς διαδρόμους. Γάντζοι για εξωτερικά ρούχα μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου.
 • Μια στενή σχάρα παπουτσιών με μαλακό κάθισμα θα ταιριάζει απόλυτα σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου. Επιπλέον κλειστά ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση προϊόντων περιποίησης παπουτσιών.

 • Το πιο απλό μοντέλο είναι ένας μεταλλικός πάγκος με μαλακό κάθισμα και ράφι για την αποθήκευση εποχικών παπουτσιών. Τα παπούτσια σε μεταλλική κατασκευή θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.
 • Κάθε έπιπλο μπορεί να γίνει μοναδικό με το συνολικό στυλ του διαδρόμου. Για το στυλ της Προβηγκίας και της χώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτεινό ύφασμα για ταπετσαρία του καθίσματος και να συμπληρώσετε το ντουλάπι με διακοσμητικά μαξιλάρια και καθρέφτη σε ένα ασυνήθιστο πλαίσιο.
 • Κομψή αίθουσα εισόδου, σχεδιασμένη σε δύο χρώματα. Σε ψάθινα καλάθια, μπορείτε να αποθηκεύσετε όχι μόνο παπούτσια, αλλά και τα απαραίτητα αξεσουάρ: κλειδιά, ομπρέλες και άλλα μικρά αξεσουάρ.

 • Ζεστή φωτεινή αίθουσα εισόδου με ευρύχωρα τραπεζάκια.
 • Όλα όσα χρειάζεστε στο διάδρομο μπορούν να τοποθετηθούν κομψά και συμπαγή σε ένα έπιπλο. Γάντζοι για εξωτερικά ρούχα, ράφια παπουτσιών ακόμα και καθρέφτης.
 • Τα σωστά επιλεγμένα έπιπλα δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο και θα διευκολύνουν τη διαδικασία τοποθέτησης παπουτσιών, διατηρώντας παράλληλα την τάξη και την άνεση στο διάδρομο.

Για μια επισκόπηση ενός ντουλαπιού παπουτσιών με μια θέση στο διάδρομο, δείτε το παρακάτω βίντεο.