Παιδικά χαλιά

Τα μοντέρνα παιδικά χαλιά εκπλήσσουν με την ποικιλία τους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παραδείγματα από φυσικά και τεχνητά υλικά. Οι υπάρχουσες τεχνολογίες παραγωγής καθιστούν δυνατή τη δημιουργία χαλιών ακόμη και από πολυπροπυλένιο. Το χαλί επιλέγεται με βάση το φύλο και την ηλικία του παιδιού, επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη η εσωτερική διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Μια τέτοια λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία οργάνωσης μιας παιδικής γωνιάς, επειδή γεμίζει το δωμάτιο με άνεση και άνεση..

7 φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σχεδόν για όλους τους γονείς, έρχεται η στιγμή να επιλέξουν χαλιά δαπέδου, κομοδίνου ή τοίχου, για παιχνίδια και για ζωγραφική στο νηπιαγωγείο. Μερικά από αυτά αγοράζουν αυτά τα προϊόντα με μεγάλη ευχαρίστηση, ενώ τα υπόλοιπα δεν αφήνουν αμφιβολίες για το αν χρειάζονται σε ένα δωμάτιο όπου ζουν παιδιά. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που είναι εγγενή σε αυτά τα προϊόντα. Οι κύριες προτεραιότητες είναι:

 • γεμίζοντας το δωμάτιο με άνεση και άνεση.
 • ευρύ φάσμα?
 • διατηρώντας το πάτωμα ζεστό κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Οι αρνητικές πτυχές είναι η τάση των χαλιών να συσσωρεύουν σκόνη στον εαυτό τους, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των παιδιών. Επιπλέον, τα προϊόντα φυσικής προέλευσης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, επομένως, κατά την επιλογή, συνιστάται να προτιμάτε τα τεχνητά χαλιά..

Τι να ψάξω

Όλοι οι γονείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη ζωή και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών. Έτσι, στη διαδικασία επιλογής χαλιών, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα και να μην φέρουν κανένα κίνδυνο μαζί τους. Η παρουσία αυτών των παραγόντων μπορεί να διασφαλίσει τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και ειδικών τεχνολογιών παραγωγής..

Τα παιδικά δωμάτια χρησιμοποιούν κυρίως καλύμματα δαπέδου με έντονα σχέδια και χρώματα. Μπορεί να είναι πρωτότυπα στρογγυλά χαλιά ή ένα μεγάλο χαλί οποιουδήποτε άλλου σχήματος με κομψό σχεδιασμό. Όταν αντιμετωπίζετε μια επιλογή, αξίζει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού, τον σχεδιασμό και την πρακτικότητα των προϊόντων. Η εμφάνισή τους πρέπει να είναι άψογη και ευπαρουσίαστη, γιατί το είδος της ατμόσφαιρας που θα βασιλεύει στο παιδικό δωμάτιο εξαρτάται άμεσα από αυτό..

7 φωτογραφίες

Προβολές

Η ποικιλία χαλιών που κατασκευάζονται από σύγχρονους κατασκευαστές είναι αρκετά μεγάλη. Διαφέρουν ως προς το ύφος, το χρώμα, το σχήμα και το υλικό. Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι συχνά η τελευταία στη δημιουργία ενός εσωτερικού, οπότε η επιλογή της πρέπει να είναι καλά μελετημένη. Η ποικιλία περιλαμβάνει μοντέλα από φυσικές και συνθετικές ίνες, γεγονός που σας επιτρέπει να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για ένα συγκεκριμένο σχέδιο δωματίου.

Η μέθοδος κατασκευής χαλιών είναι σημαντική. Πράγματι, στις περισσότερες περιπτώσεις, εξαρτάται από αυτό πόσο καιρό θα είναι η λειτουργία τους. Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία, υπάρχουν είδη χαλιών όπως δάπεδο, τοίχος, παιχνίδι και ζωγραφική. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές είναι δημοφιλής επειδή παρέχει ζεστασιά, άνεση, ηχομόνωση και ασφάλεια καθώς το μωρό αναπτύσσεται..

Φυσικές ίνες

Τα παιδικά χαλιά, που περιέχουν φυσικές ίνες, χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος σε σχέση με συνθετικά μοντέλα. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα από βαμβάκι και μαλλί, καθώς και αυτά από μετάξι και βισκόζη. Αυτός ο τύπος διατηρεί τέλεια τη θερμότητα, οπότε το παιχνίδι με παιδιά σε τέτοια χαλιά είναι πολύ διασκεδαστικό. Θεωρούνται δικαίως σύμβολο πολυτέλειας και ευημερίας. Επιπλέον, αυτά τα αντικείμενα διαθέτουν αυξημένη αντοχή στη φθορά, η οποία αντικατοπτρίζεται αισθητά στη διάρκεια ζωής τους..

Τα μεταξωτά χαλιά είναι πολύ ελαφριά και πρωτότυπα. Η ποιότητά τους θα αρέσει σε όλους και η ανθεκτικότητα θα γίνει μία από τις κύριες προτεραιότητες στη διαδικασία απόκτησης..

Τα βαμβακερά προϊόντα απορροφούν τέλεια την υγρασία και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή. Τα φυσικά χαλιά είναι πολύ αξιόπιστα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν από τα τεχνητά δείγματα..

Τεχνητές ίνες

Οι ψεύτικες επιλογές περιλαμβάνουν χαλιά από νάιλον, ακρυλικό και πολυεστέρα. Τα ακρυλικά χαλιά θα εκτιμηθούν τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά. Ο σωρός αυτών των προϊόντων είναι πολύ μαλακός και ευχάριστος στην αφή, και το κόστος είναι αρκετά προσιτό για όλους. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, γεγονός που τα καθιστά πρακτικά και λειτουργικά. Για παιδιά που υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις, αυτή είναι η ιδανική διακόσμηση του δωματίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα συνθετικά αποκλείουν εντελώς την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών, οι οποίες θα επηρεάσουν ευνοϊκά την υγεία και την ευημερία. Το μόνο μειονέκτημα των χαλιών τεχνητής προέλευσης είναι το χαμηλό επίπεδο μεταφοράς θερμότητας. Αλλά σε δωμάτια όπου το πάτωμα θερμαίνεται, θα είναι χρήσιμα. Τέτοια προϊόντα διακρίνονται από ποικιλία χρωμάτων και χαμηλό κόστος. Καθαρίζονται εύκολα χωρίς να χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες..

7 φωτογραφίες

Υποαλλεργικό

Χιλιάδες γονείς έχουν ήδη εκτιμήσει τα υποαλλεργικά χαλιά. Είναι κατασκευασμένα από αφρώδες πολυαιθυλένιο και έχουν εξαιρετική θερμομόνωση. Τέτοια προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία και ανθεκτικά στην υγρασία. Η επιφάνεια τέτοιων γυμναστικών χαλιών είναι ελαφρώς κυματοειδής, αλλά πολύ ευχάριστη στην αφή, επιπλέον, δεν είναι επιρρεπής στη συσσώρευση σκόνης. Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων και το ελάχιστο κόστος σας επιτρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή για το φυτώριο ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Τα χαλιά πολυπροπυλενίου για παιδιά δεν είναι λιγότερο δημοφιλή. Είναι προικισμένα με ασύγκριτη ηχομόνωση και καλή διατήρηση θερμότητας. Το υλικό είναι αρκετά μαλακό και ελαστικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γυμναστική ή γιόγκα, προστατεύοντας αξιόπιστα το παιδί από μώλωπες. Πρόσφατα, οι επικαλύψεις πολυπροπυλενίου χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, καθώς δεν είναι επιρρεπείς σε βρωμιά και καθαρίζονται εύκολα..

Τα υποαλλεργικά χαλιά έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • δεν προκαλούν αλλεργίες.
 • μην συσσωρεύετε επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές.
 • έχουν ευχάριστη υφή.
 • εντελώς ακίνδυνο?
 • εύκολο στη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα ίχνη των χρωμάτων, του μελανιού και των μολυβιών αφαιρούνται εύκολα από αυτά τα προϊόντα, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον και άνετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε παιδικά δωμάτια, αλλά και σε παιδικές χαρές σε νηπιαγωγεία, καφετέριες και διάφορα συγκροτήματα ψυχαγωγίας..

Επιλέγοντας το μήκος του σωρού

Τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, προτιμούν να παίζουν σε ζεστά χαλιά με πολύχρωμα μοτίβα. Τα νήπια θα λατρέψουν τα μαλακά χαλιά με μακρύ σωρό με ελαστική βάση. Σε τέτοια προϊόντα, θα μπορούν να σέρνονται, να πηδούν και να τρέχουν, ενώ αισθάνονται θετικά συναισθήματα. Για μεγαλύτερα παιδιά, συνιστάται να επιλέξετε χαλιά με κοντό σωρό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για παιχνίδια κατασκευών ή αγώνες αυτοκινήτων..

Υπάρχουν τρεις τύποι σωρών:

 • φυσικό (μαλλί, μετάξι, βαμβάκι, βισκόζη, σιζάλ).
 • τεχνητό (πολυπροπυλένιο, πολυαμίδιο, ακρυλικό, πολυεστέρας).
 • μικτό (πολυεστέρας και μετάξι, πολυαμίδιο και μαλλί και άλλα).

Οι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα συνιστούν να κάνετε μια επιλογή υπέρ του μικτού ύπνου, ο οποίος συμπληρώνει ιδανικά το παιδικό δωμάτιο και το καθιστά πιο λειτουργικό. Οι σύγχρονες τεχνολογίες σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης με τη μορφή παιδικών χαλιών που πληρούν τους κανόνες και τα πρότυπα ποιότητας. Όσο για τις φυσικές επιλογές, επιλέγονται με μεγάλη προσοχή ώστε να μην προκύψουν στο μέλλον δυσάρεστα περιστατικά όπως αλλεργίες..

Βρεφικά χαλιά για νήπια

Ένα όμορφο παιδικό χαλί μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και να το κάνει πιο έντονο. Μαζί με την ενηλικίωση του μωρού, η κατάσταση στο νηπιαγωγείο αλλάζει επίσης και, κατά συνέπεια, τα χαλιά που σέρνονται αντικαθίστανται με προϊόντα διαφορετικού σχεδιασμού. Αλλά ενώ το παιδί είναι ακόμα πολύ μικρό, συνιστάται να στρώσετε ένα μαλακό και ζεστό χαλί στο πάτωμα. Είναι καλό να παίζετε με παιχνίδια και να εμπλέκεστε σε πνευματική ανάπτυξη σε αυτό..

Όταν τα μωρά αρχίζουν να σέρνονται, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο πάτωμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα χαλί υψηλής ποιότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παιδικού δωματίου. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά το κάλυμμα δαπέδου έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο για την ενεργό ζωή των παιδιών. Στο δωμάτιο του παιδιού προσχολικής ηλικίας, μπορείτε να καλύψετε τη λεγόμενη χαλί-πόλη, η οποία θα γίνει το αγαπημένο μέρος για την ξεκούραση στο σπίτι του.

Τα κομψά ρολά χαλιά έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της πρακτικότητας και της λειτουργικότητάς τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι ή να ληφθούν μαζί σας σε εξωτερικούς χώρους. Τα μεγέθη τέτοιων προϊόντων επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις του μωρού. Εκτός από την υφή, πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρωματικό σχέδιο και τα σχέδια στην επιφάνεια. Πρέπει να είναι φωτεινά και πρωτότυπα για να προκαλέσουν ενδιαφέρον στο παιδί..

Για να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο παιχνιδιού, τα μοντέρνα χαλιά Parklon είναι τέλεια, τα οποία, ανεξάρτητα από το μοντέλο, θα παρέχουν επαρκή ασφάλεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η δομή τους είναι τόσο τέλεια που είναι κατάλληλη τόσο για να σέρνεται και να γυρίζει το μωρό, όσο και για τα πρώτα βήματα. Αυτά τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά έως 12 ετών, επομένως αποτελούν την καλύτερη λύση για μωρά. Μεταξύ της τεράστιας ποικιλίας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ενημερωμένο αντίγραφο για έναν συγκεκριμένο τύπο εσωτερικού χώρου.

Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν με το μουσικό χαλί με καμάρες, παραγωγής της Tiny Love. Αυτά τα μοντέλα βοηθούν στη γνωριμία με τον κόσμο γύρω και προσελκύουν την προσοχή όχι μόνο με φωτεινά σχέδια, αλλά και με χαρούμενες μελωδίες. Η επιλογή τους είναι αρκετά μεγάλη και σχεδιασμένη για κορίτσια και αγόρια..

Επιλέγουμε χρώματα με βάση την ηλικία

Ένα σωστά επιλεγμένο μοντέλο χαλιού θα προσφέρει στο παιδί καλή διάθεση, επομένως, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευθύνη. Οι σχεδιαστές συστήνουν να επιλέξετε ένα χαλί στο φυτώριο για να ταιριάζει με το χρώμα των κουρτινών. Ένας τέτοιος ικανός συνδυασμός δημιουργεί μια αίσθηση αρμονίας και φαίνεται πολύ κομψό. Πιστεύεται ότι μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σε ένα χαλί επηρεάζει αρνητικά την ψυχή ενός παιδιού και πρακτικά δεν επιτρέπεται κατά τη διακόσμηση ενός παιδικού εδάφους. Είναι καλύτερο αν είναι μια σταθερή βάση με ένα σαφές μοτίβο..

Βασικά, η επιλογή βασίζεται στην ηλικία των παιδιών, με βάση την οποία επιλέγονται τα βέλτιστα μοντέλα για συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αξίζει να επιλέξετε προϊόντα με την εικόνα των ζώων, χαρακτήρες παραμυθιού ή κινουμένων σχεδίων. Επίσης για αυτήν την ηλικία, είναι κατάλληλα αρθρωτά χαλιά από ξεχωριστά τετράγωνα, τα οποία τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μπορούν να συνδυάσουν σε μια ενιαία σύνθεση. Για ένα δωμάτιο εφήβων, είναι κατάλληλα χρώματα με αφηρημένο σχέδιο και εικόνα ειδώλων, χαρακτήρες από τις αγαπημένες σας ταινίες ή άλλα κατάλληλα στοιχεία. Για παράδειγμα, τα αγόρια προτιμούν ένα χαλί με την εικόνα του χώρου ή με θαλάσσιο θέμα, ενώ τα κορίτσια είναι πιο κοντά σε διαφορετικά λουλουδάτα χρώματα..

Συμβουλές για σχεδιαστές

Τα μοντέρνα χαλιά δίνουν ελεύθερο στη φαντασία, καθώς με τη βοήθειά τους μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο ακαταμάχητο σχέδιο του παιδικού δωματίου. Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να εφαρμόσετε τη δική σας αίσθηση γεύσης και βασικούς κανόνες ρύθμισης. Τέτοια φωτεινά στοιχεία δίνουν στον παιδικό χώρο κάποια φρεσκάδα και καινοτομία και το μοναδικό μοτίβο σχεδίασης δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα και δίνει στα παιδιά χαρά. Τα χαλιά με πριγκίπισσες και πρίγκιπες φαίνονται πρωτότυπα. Εξαιρετικά μοντέλα με κουκουβάγιες και άλλα πουλιά και ζώα δημιουργούν μια πραγματική γωνιά διαβίωσης στο δωμάτιο.

Στο δωμάτιο, το αγόρι συνιστάται να επιλέξει μπλε, πράσινο, γκρι ή καφέ · ροζ, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί ή λιλά είναι κατάλληλα για κορίτσια. Όσο για το σχήμα, μπορεί να είναι στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο, ορθογώνιο ή με τη μορφή λουλουδιού, σχήματος, αντικειμένου. Πρόσφατα, άρχισαν να χρησιμοποιούνται μικρά πλεκτά χαλιά, τα οποία χρησιμεύουν ως στολισμός μεμονωμένων χώρων στο παιδικό δωμάτιο. Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου, επιτρέπεται η χρήση πολλών επενδύσεων δαπέδου κατασκευασμένων στο ίδιο στυλ..

Κανόνες φροντίδας

Ανάλογα με τη σύνθεση του χαλιού, θα εφαρμοστούν κατάλληλες μέθοδοι συντήρησης σε αυτό. Για παράδειγμα, απαγορεύεται να σκουπίζετε φυσικά μάλλινα χαλιά για τουλάχιστον τρεις μήνες από την ημερομηνία αγοράς. Ο καθαρισμός πρέπει επίσης να γίνεται απαλά με ένα στεγνό μαλακό βουρτσάκι. Το χειμώνα, τέτοια προϊόντα πασπαλίζονται με χιόνι και καθαρίζονται με ειδικά μέσα..

Τα μεταξωτά χαλιά απαιτούν πιο λεπτή φροντίδα. Είναι κατηγορηματικά αδύνατο να εφαρμόσετε σκούπα και ηλεκτρική σκούπα σε αυτά, ώστε να μην χαλάσετε την αρχική εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο από τσόχα ή νάιλον για καθαρισμό. Συνιστάται η αφαίρεση λεκέδων σε επαγγελματικά στεγνά καθαριστικά που γνωρίζουν πολλά για αυτό..

Τα χαλιά βισκόζης δεν είναι κατάλληλα για υγρό καθαρισμό. Δεν μπορούν να πλυθούν ή ακόμη και απλώς να βρεθούν σε υγρό δάπεδο, καθώς αυτό θα επηρεάσει αρνητικά το προϊόν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τον καθαρισμό της επιφάνειας με στεγνό καθάρισμα, ή ακόμα καλύτερα, αναθέτοντας αυτή τη σύνθετη διαδικασία στο στεγνό καθάρισμα. Άλλωστε, ο ακατάλληλος χειρισμός αυτής ή εκείνης της επίστρωσης μπορεί να μετατραπεί σε ένα δυσάρεστο περιστατικό τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά..

13 φωτογραφίες