Σχεδιασμός οροφής στο παιδικό δωμάτιο

Ο σχεδιασμός της οροφής στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι μια αρμονική προσθήκη στο γενικό εσωτερικό του υπνοδωματίου του παιδιού και, ταυτόχρονα, να αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό του κόσμο και την ατομικότητά του. Πριν μιλήσετε για τις επιλογές σχεδιασμού για το ανώτατο όριο στο φυτώριο, πρέπει να αποφασίσετε ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληροί.

Χαρακτηριστικά της οροφής για το παιδικό δωμάτιο

Το ανώτατο όριο στο δωμάτιο του παιδιού πρέπει πρώτα απ ‘όλα να είναι ασφαλές, αυτή η ιδέα περιλαμβάνει τόσο την πυρασφάλειά του όσο και τη μη τοξικότητα και την υποαλλεργικότητά του.

Η ανθεκτικότητα και η αντοχή είναι άλλα κριτήρια για ένα καλό ταβάνι για ένα παιδικό δωμάτιο. Η επίστρωση πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να σας εξυπηρετεί για σχεδόν 5-7 χρόνια μέχρι την επόμενη επισκευή..

Το ανώτατο όριο στο νηπιαγωγείο δεν πρέπει να είναι πολύ επιτηδευμένο και υπερφορτωμένο με περιττές λεπτομέρειες. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να υπερφορτώσει το παιδί ή να του αποσπάσει την προσοχή από τα μαθήματα..

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να είναι βαρετό, επειδή το παιδικό δωμάτιο είναι ο κόσμος ενός μικρού ανθρώπου, γεμάτο χαρά και παιδικά όνειρα..

Το ανώτατο όριο στο νηπιαγωγείο πρέπει να διακοσμηθεί με βάση τα χαρακτηριστικά ηλικίας του παιδιού και του αρέσει επίσης η εμφάνισή του. Φυσικά, οι ενήλικες ασχολούνται με το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας του μωρού. Αλλά οι έφηβοι, ξεκινώντας από την ηλικία των 10 ετών, είναι πολύ σχολαστικοί για το εσωτερικό του δωματίου τους και διακοσμούν το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους..

Όλες αυτές οι απλές απαιτήσεις πρέπει να τηρούνται κατά τη διακόσμηση της οροφής στο φυτώριο.

Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους οροφών στο φυτώριο, δίνοντας προσοχή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τέντωμα

Μέχρι σήμερα, ο πιο δημοφιλής τύπος οροφής στο φυτώριο μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ως τεντωμένη οροφή. Όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν τη συγκεκριμένη επιλογή για τη διακόσμηση του δωματίου του παιδιού τους..

Αυτός ο τύπος κατασκευής έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό χωρίς προκαταρκτική προετοιμασία της επιφάνειας.
 • Ένα πανί εμποτισμένο σε ειδικό διάλυμα δεν προσελκύει σκόνη, επιπλέον, μια τέτοια οροφή μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.
 • Αυτός ο τύπος κατασκευής προϋποθέτει τη μεταβλητότητα του φωτισμού ανάλογα με το γούστο σας – μπορείτε να τοποθετήσετε έναν κεντρικό πολυέλαιο και προβολείς περιμετρικά, να επιλέξετε χώρους φωτισμού, να τακτοποιήσετε τις λάμπες σε ομάδες.
 • Ένα ευρύ φάσμα σχεδίων καθιστά δυνατές τις πιο ευφάνταστες λύσεις – καμβάδες διαφόρων χρωμάτων και υφής, που απεικονίζουν τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, σχεδόν όλες τις επιλογές εκτύπωσης, μέχρι τη μεταφορά μιας φωτογραφίας στο ταβάνι.

Τα μειονεκτήματα των τεντωμένων οροφών περιλαμβάνουν:

 • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης – μόνο μια επαγγελματική ομάδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα τέτοιο ανώτατο όριο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο.
 • Οι τεντωμένοι καμβάδες οροφής είναι αδιάβροχοι λόγω της συνθετικής τους προέλευσης.
 • Οι τεντωμένες οροφές είναι μάλλον εύθραυστες κατασκευές – ένα παιχνίδι που πετάχτηκε ανεπιτυχώς από ένα παιδί μπορεί να βλάψει τον καμβά και θα απαιτηθούν νέες επισκευές.
 • Το υψηλό κόστος των τεντωμένων οροφών δεν έχει σχεδιαστεί για κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό..

Γυψοσανίδας

Οι δομές από γυψοσανίδες είναι μια αγαπημένη επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής σε ένα παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε να φτιάξετε μια οροφή πολλαπλών επιπέδων, να σκεφτείτε διάφορες προεξοχές και κόγχες χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα. Διακοσμήστε γυψοσανίδα με χρώμα ή ταπετσαρία.

Η οροφή γυψοσανίδας έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό και πυρίμαχο.
 • Με τη βοήθεια διαφόρων δομών γυψοσανίδας, μπορείτε να κρύψετε τυχόν ελαττώματα στην οροφή.
 • Το γυψοσανίδα έχει υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Η δομή οροφής από γυψοσανίδες μπορεί να γίνει μόνοι σας.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων οροφών περιλαμβάνουν:

 • Η εγκατάσταση της δομής και η επακόλουθη σοβάτισμα και βαφή γυψοσανίδας είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία.
 • Επιπλέον, μια οροφή από γυψοσανίδες απαιτεί επιπλέον ύψος, καθώς η δομή καταλαμβάνει 5-7 εκατοστά του άνω χώρου..

Πολυεπίπεδες δομές

Αυτή η επιλογή για διακόσμηση οροφής θα σας επιτρέψει να ζωντανέψετε τις πιο δημιουργικές ιδέες και επιθυμίες του κατοίκου του δωματίου. Οι πολυεπίπεδες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από γυψοσανίδες ή χρησιμοποιώντας έναν τεντωμένο καμβά σε διάφορα επίπεδα. Οι συνδυασμένες επιλογές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, όπου η μέση αντιπροσωπεύεται από έναν τεντωμένο καμβά και τα στοιχεία γυψοσανίδας τοποθετούνται στα πλάγια..

Οι οροφές πολλαπλών επιπέδων είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη χωροθέτηση χώρου σε χώρο ύπνου, παιδότοπου, χώρου εργασίας. Με τη βοήθεια αυτού του σχεδίου, μπορείτε να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο στο φυτώριο ετεροφυλόφιλων ή άνισης ηλικίας παιδιών..

Οι πολυεπίπεδες δομές εκπληρώνουν τέλεια την αισθητική λειτουργία, προσθέτουν όγκο στο δωμάτιο. Η μόνη σημαντική προϋπόθεση είναι ότι ένα δωμάτιο με δομές οροφής πολλαπλών επιπέδων πρέπει να είναι μεγάλο σε έκταση, σε ένα μικρό δωμάτιο μια τέτοια οροφή θα είναι ακατάλληλη.

Εκτός από τους παραπάνω τύπους σχεδίασης, χρησιμοποιούν χρώματα, ταπετσαρίες, σχέδια και λαμπερά αυτοκόλλητα, διακόσμηση με πηχάκια και υφάσματα κατά τη διακόσμηση της οροφής στο φυτώριο.

Χρωματική λύση

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν ανοιχτόχρωμα χρώματα στη διακόσμηση της οροφής του παιδικού σταθμού. Η κλασική έκδοση ενός ροζ οροφής για ένα κορίτσι και ενός μπλε για ένα δωμάτιο για ένα αγόρι παραμένει win-win. Για το ανώτατο όριο ενός παιδικού σταθμού ετεροφυλόφιλων παιδιών, τα κίτρινα, μπεζ χρώματα είναι κατάλληλα. Ο κύριος κανόνας είναι να επιλέξετε ανοιχτά, μη λαμπερά χρώματα που δεν κουράζουν τα μάτια. Δώστε προτίμηση σε πράσινες, λεβάντες, γαλακτώδεις, πούδρες αποχρώσεις.

Ένα σωστά σχεδιασμένο ανώτατο όριο στο νηπιαγωγείο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του παιδιού, είναι το κλειδί για την αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας.