Κουκέτες για αγόρια

Συμβαίνει ότι εάν υπάρχουν δύο παιδιά σε μια οικογένεια, δεν είναι δυνατό να τα εγκαταστήσετε σε ξεχωριστά δωμάτια. Στη συνέχεια, ο καθένας χρειάζεται τη δική του θέση σε ένα δωμάτιο και είναι επίσης απαραίτητο να εξοικονομήσει με κάποιο τρόπο: δύο κρεβάτια θα καταλαμβάνουν μια μεγάλη περιοχή και θα πρέπει να είναι αρκετά τόσο για ύπνο όσο και για παιχνίδι. Σε μια τέτοια κατάσταση, μια λειτουργική λύση θα έρθει στη διάσωση – μια κουκέτα.

10 φωτογραφίες

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Οι κουκέτες είναι η πιο βολική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο με δύο αγόρια, επειδή ένα τέτοιο κρεβάτι έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 1. Ασφάλεια. Ο σχεδιασμός μπορεί να μην φαίνεται απόλυτα ασφαλής, αλλά αυτό είναι μια εσφαλμένη αντίληψη. Με τη σωστή επιλογή, το ύψος του κρεβατιού δεν θα είναι τόσο υψηλό ώστε το παιδί να τραυματιστεί όταν πέσει, και για να αποφευχθεί η πτώση, όλα τα κρεβάτια αυτού του είδους είναι εξοπλισμένα με προφυλακτήρες, γεγονός που εγγυάται στο παιδί έναν ασφαλή ύπνο.
 2. Λειτουργικότητα. Ένα τέτοιο κρεβάτι εξοικονομεί χώρο όχι μόνο συνδυάζοντας δύο κρεβάτια, αλλά και φιλοξενώντας μια ντουλάπα, γραφείο, ράφια, συρτάρια κ.λπ..
 3. Ελκυστικότητα. Τα παιδιά λατρεύουν τις κουκέτες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα για ένα μικρό φυτώριο. Και αν το κρεβάτι είναι κατασκευασμένο με τη μορφή, για παράδειγμα, ενός διαστημόπλοιου, τότε δεν θα είναι μόνο ένας άνετος χώρος ύπνου, αλλά και επιπλέον χώρος παιχνιδιού.
 4. Προσωπικός χώρος. Όλοι μερικές φορές θέλουν να είναι μόνοι, και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο, ένα τέτοιο κρεβάτι θα μπορεί να παρέχει σε κάθε παιδί τη δική του θέση όπου μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και να κάνει επιχειρήσεις..

7 φωτογραφίες

Ποικιλίες

Υπάρχουν πολλοί τύποι κουκέτες, είναι εύκολο να επιλέξετε για κάθε γούστο, πορτοφόλι και περιοχή.. Υπάρχουν αρκετοί βασικοί τύποι:

 • Απλή κουκέτα. Κλασικό μοντέλο: τα κρεβάτια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, η σκάλα είναι προσαρτημένη στη δομή. Αλλά αυτή η άποψη δεν μπορεί να ονομαστεί βαρετή, μπορεί να φαίνεται ποικίλη: με τη μορφή δύο αυτοκινήτων, λεωφορείου, τρένου, πολύχρωμων κ.λπ..

 • Διώροφο με ενσωματωμένα έπιπλα. Είναι επίσης ένας βολικός σχεδιασμός που συνδυάζει χώρο ύπνου και άλλα έπιπλα: ντουλάπα, γραφείο, κουτιά αποθήκευσης ενσωματωμένα σε μεγάλη σκάλα και κουτιά κάτω από το κρεβάτι.

 • Καναπές μετατρέψιμο. Είναι κατάλληλο σε περίπτωση που πρέπει να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Όταν ξεδιπλωθεί, αυτός ο καναπές θα μοιάζει με ένα κανονικό κουκέτα. Πάνω κρεβάτι με προφυλακτήρες, σκάλα ενσωματωμένη στη δομή. Πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιοι καναπέδες είναι υψηλής ποιότητας και είναι πολύ φθηνότεροι από τα συνηθισμένα κουκέτες..

 • Πολυλειτουργικές βρεφικές κούνιες. Ένα τέτοιο μοντέλο θα γίνει σίγουρα το κέντρο της οικιακής ζωής για τα αγόρια. Το κρεβάτι έχει ενσωματωμένα συρτάρια ή ένα μικρό συρταριέρα, αλλά επιπλέον είναι εξοπλισμένο με χώρο παιχνιδιού: σκάλες, ράβδοι, σχοινιά, κούνιες και ακόμη και μια τσουλήθρα, όλα αυτά μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το μοντέλο. Έρχεται σε διαφορετικά σχέδια, οπότε η επιλογή όπου και τα δύο κρεβάτια θα έχουν τη μορφή αυτοκινήτων είναι επίσης δυνατή..

 • Αναιρέσιμος. Αυτός ο τύπος δύο επιπέδων μοιάζει περισσότερο με καναπέ: το κάτω κρεβάτι απλά γλιστράει από κάτω από το επάνω, ένα τέτοιο μοντέλο είναι χαμηλό, λόγω αυτού, ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να κοιμηθεί στο πάνω ράφι, είναι επίσης κατάλληλο για παιδιά που φοβούνται τα ύψη.

 • Κρεβάτι στη σοφίτα. Ακόμα κι αν υπάρχει μόνο ένα αγόρι στο σπίτι, δεν πρέπει να του αρνηθείτε μια κουκέτα. Για μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ένα μοντέλο “σοφίτα”, όταν υπάρχει ένα κρεβάτι στην επάνω βαθμίδα και ένας σταθμός εργασίας, ράφια, ντουλάπα, κομοδίνο ή όλα μαζί από κάτω.

 • Πτυσσόμενος. Η ουσία αυτού του μοντέλου είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, η χαμηλότερη βαθμίδα μοιάζει με έναν μικρό καναπέ ενσωματωμένο σε έναν λειτουργικό τοίχο και ο επάνω όροφος μεταμφιέζεται ως πίνακας πάνω από τον κάτω. Τη νύχτα, αυτό το πάνελ χαμηλώνει απαλά και παρέχει μια άλλη θέση. Φαίνεται πολύ κομψό και άνετο στη χρήση.

 • Σχεδιασμός κρεβατιού ανελκυστήρα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μικρά δωμάτια όπου πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο μέγιστο. Ο μηχανισμός είναι απλός: ένα πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, στο οποίο τα κρεβάτια είναι στερεωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Μετά τον ύπνο, απλά πρέπει να σηκωθούν και θα μετατραπούν σε ένα συμπαγές πλαίσιο..

Υλικά (επεξεργασία)

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, γιατί είναι απαραίτητο όταν αλληλεπιδρούν με ένα χώρο ύπνου, τα αγόρια να απολαμβάνουν μόνο ευχαρίστηση και όχι ασθένεια. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικό υψηλής ποιότητας.. Οι κουκέτες κατασκευάζονται κυρίως από:

 • Ξύλο. Οικολογικό υλικό που φαίνεται όμορφο και θα φαίνεται οργανικό σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε ένα ξύλινο κρεβάτι. Εάν η τιμή τέτοιων επίπλων είναι χαμηλή, τότε είναι είτε κατασκευασμένη από εύθραυστα κωνοφόρα, είτε γενικά κακής ποιότητας. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι θα είναι ασταθές, οι συνδέσεις είναι αναξιόπιστες, στο τέλος απλά θα σπάσει, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιττό κόστος ή ακόμη και τραυματισμούς για τα παιδιά..

 • Μοριοσανίδες. Αυτό το υλικό είναι σε ζήτηση λόγω του χαμηλού κόστους του. Παρ ‘όλα αυτά, δεν πρέπει να χαίρεστε για το χαμηλό κόστος, επειδή η μοριοσανίδα είναι πολύ εύθραυστη. Φυσικά, το θέμα του βάρους δεν είναι κρίσιμο όταν πρόκειται για παιδιά, και όμως τα αγόρια είναι πολύ δραστήρια, οπότε ένα τέτοιο κρεβάτι θα γίνει γρήγορα άχρηστο..

 • Πλαστική ύλη. Χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητικά κομμάτια. Τα μοντέλα που αγαπούν τα αγόρια με τη μορφή αυτοκινήτων παιχνιδιών είναι συχνά κατασκευασμένα από πλαστικό και εδώ είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για την ποιότητά του. Τα μοντέλα με πλαστικό, όπως το ξύλο, δεν μπορούν να είναι φθηνά, καθώς το φθηνό πλαστικό είναι πλαστικό χαμηλής ποιότητας: μπορεί να αποπνέει μια δυσάρεστη οσμή ή ακόμη και να έχει τοξικές ακαθαρσίες στη σύνθεσή του.

 • Μέταλλο. Perhapsσως το πιο κατάλληλο υλικό για κρεβάτι δύο επιπέδων και για ενεργά παιδιά: είναι ανθεκτικό, αξιόπιστο, δεν παραμορφώνεται, δεν καίγεται και έχει υποαλλεργικές ιδιότητες.

Πώς να επιλέξετε

Όταν επιλέγετε ένα διώροφο μέρος για να κοιμούνται οι γιοι, θα ήταν χρήσιμο να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες, συγκεκριμένα:

 1. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα κρεβάτι για αγόρια διαφορετικών ηλικιών, είναι καλύτερο να το επιλέξετε μαζί, επειδή οι επιθυμίες μπορεί να ποικίλουν. Όταν αγοράζετε μια πιο αυστηρή έκδοση, μπορείτε πάντα να διακοσμήσετε τον κάτω όροφο για ένα μικρότερο παιδί μόνοι σας.
 2. Το κρεβάτι για τα μικρότερα δεν πρέπει να είναι ψηλό, η επιλογή pull-out είναι η πιο κατάλληλη. Είναι καλύτερα αν ένα τέτοιο κρεβάτι είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενες πλευρές, έτσι ώστε σε περίπτωση κάτι τα παιδιά να μην πέσουν στο πάτωμα ή το ένα πάνω στο άλλο..
 3. Για δύο παιδιά σε ένα μικρό δωμάτιο ή σε ένα μικρό διαμέρισμα, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις πιο συμπαγείς επιλογές που θα μετατραπούν σε καναπέ ή πίνακα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αντίστροφα, ο μεγαλύτερος μετασχηματιστής, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά οργανώστε το χώρο ολόκληρου του δωματίου συμπεριλαμβάνοντας κρεβάτι και χώρο ύπνου και χώρο παιχνιδιού και αποθηκευτικό χώρο.

7 φωτογραφίες

Ενδιαφέρουσες λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση

Ακόμα και ανάμεσα σε τέτοια πρωτότυπα έπιπλα όπως μια κουκέτα, πολλοί άνθρωποι θέλουν να βρουν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Για ιδιαίτερα εξελιγμένους αγοραστές, οι ακόλουθες σχεδιαστικές λύσεις θα είναι ενδιαφέρουσες:

 • Κρεβάτι σε αλυσίδες. Αυτή η λύση είναι πιο κατάλληλη για εφήβους παρά για μικρά παιδιά. Ένα τέτοιο κρεβάτι θα φαίνεται φωτεινό, ασυνήθιστο και θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα δωμάτιο σε ροκ στιλ ή με μινιμαλιστικό σχεδιασμό..

 • Κρεβάτι στα σχοινιά. Κάτι παρόμοιο με την προηγούμενη έκδοση, αλλά αυτό το μοντέλο θα είναι πιο ευέλικτο και θα απευθύνεται τόσο σε μικρά αγόρια όσο και σε εφήβους. Ιδανικά, ένα τέτοιο κουκέτα θα φαίνεται σε δωμάτιο πειρατικού στιλ..

 • Κρεβάτι με κουρτίνες. Αυτός είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να δώσετε στα παιδιά ένα μέρος για να είναι μόνοι, και επίσης να διακοσμήσετε το κρεβάτι με χαριτωμένα υφάσματα..

 • Κρεβάτι ράφι. Ως πιο εξελιγμένη επιλογή, μια κουκέτα μπορεί να σχεδιαστεί απευθείας στον τοίχο, αν το πάχος το επιτρέπει, ή μπορείτε να φτιάξετε έναν ψεύτικο τοίχο για αυτό. Αυτός ο τύπος φαίνεται πρωτότυπος και για ένα μικρό δωμάτιο θα είναι γενικά ιδανικός, αφού τα παιδιά θα έχουν πάντα τον δικό τους ιδιωτικό κλειστό χώρο..

 • Κρεβάτι σε οικολογικό στιλ. Μια πολύ μοντέρνα τάση στο εσωτερικό σχέδιο. Ένα κρεβάτι σε αυτό το στυλ θα έχει φυσικά, ήρεμα χρώματα, πιθανόν με λουλουδάτα στολίδια. Για μικρά παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε μια ολόκληρη ζούγκλα από ένα κρεβάτι, διακοσμώντας τα με αμπέλια και δίχτυα στυλιζαρισμένα ως βλάστηση.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Ένα από τα σημαντικά σημεία για να φτιάξετε μια κουκέτα με τα χέρια σας είναι να καθορίσετε το μέγεθος. Ο χώρος ύπνου μπορεί να είναι έως 200 εκατοστά για να αποφύγετε τις γρήγορες αλλαγές κρεβατιού.

Το ύψος του κρεβατιού πρέπει να εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών και το ύψος της οροφής. Η απόσταση μεταξύ των επιπέδων πρέπει να είναι τέτοια ώστε το παιδί να είναι άνετο να κάθεται. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από την ανώτερη βαθμίδα μέχρι την οροφή, τόσο το καλύτερο. Εάν το κρεβάτι είναι πολύ κοντά στο ταβάνι, το παιδί μπορεί να έχει δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί να είναι άβολο να κινηθεί..

Πως να φτιάξεις

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε απευθείας στο κρεβάτι. Αρχικά, γίνεται ένα σχέδιο. Περαιτέρω, στο πλαίσιο, σημειώνονται οι θέσεις όπου θα είναι οι θέσεις ύπνου. Οι τρύπες κατασκευάζονται σε ξύλινα μέρη με τρυπάνι. Περαιτέρω, οι πλάτες των κρεβατιών στερεώνονται στα πόδια χρησιμοποιώντας βίδες αυτοεπιπεδώματος, τα πλαίσια των κρεβατιών στερεώνονται, οι εγκάρσιες ράβδοι της άνω και της κάτω βαθμίδας στερεώνονται. Το πλαίσιο είναι επενδεδυμένο με σανίδες. Μετά από αυτό, οι προστατευτικές πλευρές και η σκάλα είναι προσαρτημένες σε ένα βολικό μέρος..

Κριτικές

Οι κριτικές σχετικά με αυτόν τον τύπο κρεβατιού είναι πολύ αμφιλεγόμενες. Από τη μία πλευρά, πολλοί γονείς πιστεύουν ότι μια τέτοια δομή είναι άβολη και αναξιόπιστη λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ ζεστό στον επάνω όροφο, τα παιδιά συχνά πέφτουν από πάνω. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές θετικές κριτικές που σημειώνουν ότι τέτοια κρεβάτια εξοικονομούν πραγματικά χώρο, ότι οι προστατευτικοί προφυλακτήρες είναι πολύ ψηλοί και το παιδί δεν μπορεί να πέσει με κανέναν τρόπο, ότι είναι αξιόπιστα και ασφαλή.

Επίσης, οι γονείς γράφουν ότι μια μεγάλη σκάλα είναι πολύ πιο βολική και ασφαλέστερη από μια μικρή και στενή.. Συνοψίζοντας όλες τις κριτικές, μπορούμε να πούμε ότι η ευκολία και η ασφάλεια μιας κουκέτας εξαρτάται από:

 1. Ποιότητες μοντέλου.
 2. Η σωστή επιλογή του ύψους του.
 3. Συνθήκες θερμοκρασίας στο φυτώριο.
 4. Το βέλτιστο ύψος των προστατευτικών πλευρών.
 5. Πλάτη σκάλας.