Παιδικοί ορθοπεδικοί καναπέδες

Για να μεγαλώσετε ένα υγιές και ευτυχισμένο παιδί, πρέπει να επενδύσετε πολλή προσπάθεια στην ανάπτυξή του. Η φροντίδα για έναν πλήρη χώρο ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και αυτό είναι μια νόμιμη ανησυχία, αφού ένα σημαντικό μέρος του χρόνου που περνά το παιδί σε ένα όνειρο. Επιπλέον, ο σωστός σχηματισμός της σπονδυλικής στήλης εξαρτάται επίσης από το τι κοιμάται το παιδί..

Οι βρεφικές κούνιες είναι συνήθως εξοπλισμένες με ορθοπεδικά στρώματα. Αλλά στην ηλικία των 3 ετών, το παιδί μεγαλώνει από αυτό και τότε τίθεται το ερώτημα της αντικατάστασης της κούνιας με κάτι άλλο. Είναι καλό αν οι συνθήκες διαβίωσης σας επιτρέπουν να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχουν τόσα πολλά τετραγωνικά μέτρα; Και εδώ μια καλή εναλλακτική λύση θα ήταν να αγοράσετε έναν παιδικό ορθοπεδικό καναπέ.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τόσο μεγάλη ποικιλία επίπλων αυτού του τύπου που μπορεί να μπερδευτείτε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα κύρια ζητήματα που προκύπτουν κατά την επιλογή του μοντέλου που είναι κατάλληλο για εσάς.. Πριν πάτε στο κατάστημα, πρέπει:

 • εξοικειωθείτε με τα μοντέλα καναπέδων που προσφέρονται από κατασκευαστές για παιδιά.
 • αποφασίστε πώς θα χρησιμοποιηθεί ο καναπές: καθημερινά ή περιοδικά (επιλογή επισκέπτη).
 • επιλέξτε έναν κατάλληλο μηχανισμό μετασχηματισμού.
 • επιλέξτε το σωστό γέμισμα του ορθοπεδικού στρώματος.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Αρχικά, ας μάθουμε τι είναι ένα ορθοπεδικό στρώμα και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

Ένα ορθοπεδικό στρώμα διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο στο ότι στηρίζει τη σπονδυλική στήλη στη σωστή θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως αποτέλεσμα, οι μύες της πλάτης ανακουφίζονται, γεγονός που συμβάλλει στην καλή ξεκούραση. Ένα ορθοπεδικό στρώμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό ώστε να μην κρεμάσει η σπονδυλική στήλη. Επομένως, το κύριο κριτήριο κατά την επιλογή ενός ορθοπεδικού καναπέ για ένα παιδί θα είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο..

Τις περισσότερες φορές, ο αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται ως πληρωτικό. Πληροί όλες τις απαιτήσεις για τα παιδικά προϊόντα: δεν προκαλεί αλλεργίες, είναι ανθεκτικό στη μούχλα, δεν προσελκύει σκόνη και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα στρώματα από αφρό πολυουρεθάνης έχουν “εφέ μνήμης”, δηλ. η ικανότητα επανάληψης όλων των καμπυλών του σώματος. Ο αφρός πολυουρεθάνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως κύριο πληρωτικό όσο και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Ένα άλλο δημοφιλές υλικό είναι το coir (ίνα καρύδας). Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό των στρωμάτων θα είναι η ακαμψία τους. Αυτή η ποιότητα τα καθιστά απαραίτητα για παιδιά με καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, καθώς και για την πρόληψη ενός τέτοιου προβλήματος. Είναι καλά αεριζόμενοι, γεγονός που τους καθιστά άνετους στη χρήση ανεξάρτητα από την εποχή..

Τα στρώματα λατέξ κατασκευάζονται από το εκχύλισμα του γαλακτώδους χυμού της βραζιλιάνικης χέβας στη διαδικασία αφρισμού και βουλκανισμού. Το λάτεξ ως πληρωτικό ενισχύει τα ανατομικά χαρακτηριστικά των ανοιξιάτικων στρωμάτων. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το λάτεξ μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε ένα παιδί..

Τα συνδυασμένα στρώματα είναι κατασκευασμένα από δύο ή περισσότερα υλικά πλήρωσης. Ως αποτέλεσμα, το προϊόν αποκτά τα χαρακτηριστικά αυτών των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτό..

Οι ορθοπεδικοί συνιστούν τη χρήση στρωμάτων χωρίς ελατήριο με πάχος τουλάχιστον 10 εκ. Αλλά στην εφηβεία, είναι καλύτερο να στραφείτε σε στρώματα με ένα μπλοκ ανεξάρτητων ελατηρίων. Περιστρέφετε περιοδικά το στρώμα εάν το επιτρέπει η αγκύρωση. Σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και στη συνέχεια στεγνώστε με αέρα.

Ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή σχεδίου απαιτείται εάν αγοράζετε έναν καναπέ για καθημερινό ύπνο.. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το υλικό πλήρωσης και τη δύναμη του μηχανισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, και συγκεκριμένα:

 • μηχανισμός μετασχηματισμού?
 • εάν απαιτείται επιπλέον χώρος για ξεδίπλωμα ·
 • η παρουσία ενός κουτιού για πράγματα.
 • σχήμα και ταπετσαρία.

Η ταχύτητα και η ευκολία αναδίπλωσης του καναπέ εξαρτάται από τον μηχανισμό μετασχηματισμού. Επίσης, διαφορετικοί μηχανισμοί έχουν διαφορετικό αριθμό σχισμών στο στρώμα. Όσο λιγότερα κενά, τόσο πιο στερεή είναι η επιφάνεια, τόσο υψηλότερες είναι οι ορθοπεδικές της ιδιότητες..

Τα ακόλουθα σχέδια ορθοπεδικών καναπέδων για παιδιά παρουσιάζονται από κατασκευαστές:

 • Το “Book” είναι το απλούστερο και μακροβιότερο μοντέλο πτυσσόμενων καναπέδων. Διαθέτει κουτί πλυντηρίου.
 • “Eurobook” – ευκολία ξεδιπλώματος σε μία κίνηση, όταν ξεδιπλωθεί καταλαμβάνει λίγο χώρο. Υπάρχει ένα κουτί πλυντηρίου. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα υψηλό κρεβάτι.
 • “Click -gag” – μια εξελικτική έκδοση του “βιβλίου”, με μια πρόσθετη επιλογή της τρίτης θέσης
 • «Μισοκάθισε». Όταν ξεδιπλωθεί, παρέχει μεγάλο χώρο ύπνου. Διαθέτει συρτάρια για λινό.
 • “Roll -out” – ένας βολικός σχεδιασμός που σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα ευρύχωρο κρεβάτι “ανοίγοντας” το μέρος που είναι κρυμμένο στο κάθισμα από το βρόχο. Η διαφορά μεταξύ ύψους εξαλείφεται από τα μαξιλάρια πλάτης επίπλων. Απαιτεί λίγο χώρο μπροστά από τον καναπέ.
 • “Ακορντεόν” – σας επιτρέπει να πάρετε ένα χώρο ύπνου χωρίς ρωγμές και κενά. Απαιτεί σημαντικό χώρο ξεδιπλώματος. Λείπει το συρτάρι πλυντηρίου.
 • “Δελφίνι” – ο αρχικός μηχανισμός επιτρέπει σε μια κίνηση να πάρει έναν ομοιόμορφο χώρο ύπνου, ανοίγοντας το κρυφό μέρος με αυτόματη ανύψωση. Σε γωνιακά μοντέλα, καθίσταται δυνατή η τακτοποίηση ενός κουτιού για λινά.
 • “Περιστρεφόμενο” – παρέχει μια επίπεδη κουκέτα. Χρησιμοποιείται σε γωνιακούς καναπέδες.

8 φωτογραφίες

Οι επιλογές “Γαλλικά” και “Αμερικάνικα” πτυσσόμενα κρεβάτια σε παιδικούς ορθοπεδικούς καναπέδες για καθημερινό ύπνο πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται.

Υλικό πλαισίου

Όταν επιλέγετε έναν ορθοπεδικό καναπέ για παιδιά, το υλικό του πλαισίου του προϊόντος έχει μεγάλη σημασία. Τα κουφώματα είναι μεταλλικά και ξύλινα. Τα μεταλλικά κουφώματα είναι πιο δυνατά από τα ξύλινα, αλλά και πιο ακριβά. Πλεονεκτήματα μεταλλικών κουφωμάτων:

 • αντέχουν σε μεγάλα φορτία.
 • δεν εξαρτώνται από πτώσεις θερμοκρασίας.
 • ανθεκτικό στη διάβρωση, χάρη στην ειδική αντιδιαβρωτική επίστρωση.
 • δεν είναι ευαίσθητο σε μούχλα και μούχλα, επειδή υπάρχουν οπές εξαερισμού στη δομή.
 • δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης εντόμων και παρασίτων ·
 • Η συναρμολόγηση χρησιμοποιεί συγκόλληση και όχι κόλλα, η οποία μπορεί να είναι τοξική.

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ με ξύλινο πλαίσιο, πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα στεγνώματος και επεξεργασίας εξαρτημάτων.

Υλικό ταπετσαρίας

Υπάρχουν πολλά καλύμματα για παιδικούς καναπέδες, για κάθε γούστο, σχέδιο και αίτημα. Η ταπετσαρία πρέπει να είναι από φυσικό ύφασμα, να έχει υψηλή αντοχή, υγροσκοπικότητα και να είναι ευχάριστη στην αφή. Είναι επιθυμητό η ταπετσαρία να αφαιρείται για εύκολο καθαρισμό. Μια καλή επιλογή θα ήταν μοντέλα με εφεδρικό κάλυμμα..

Ο χώρος ύπνου πρέπει να είναι όχι μόνο άνετος, αλλά και ελκυστικός για το παιδί. Αφήστε το παιδί σας να συμμετάσχει στην επιλογή του καναπέ του. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγοράζετε πολύ επιδεικτικά και πολύχρωμα μοντέλα εάν αγοράζετε έναν καναπέ για ανάπτυξη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να εστιάσετε σε ουδέτερα χρώματα..

Συμβουλές επιλογής

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο για έναν παιδικό ορθοπεδικό καναπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές:

 • είναι επιθυμητό η βάση να είναι μονολιθική, δηλ. στην αποσυναρμολογημένη κατάσταση, δεν υπήρχαν ραφές και ρωγμές σε αυτό.
 • μπορείτε να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά του “φυσικού” στρώματος χρησιμοποιώντας μια επένδυση στρώματος: μειώστε ή αυξήστε την ακαμψία, κλείστε ρωγμές και ραφές. Έχοντας τυλίξει το πάνω μέρος σε ρολό, μπορείτε να το βάλετε στο συρτάρι ρούχων.
 • λάβετε υπόψη ότι το παιδί μεγαλώνει. Αγοράστε με περιθώριο τουλάχιστον 50 εκ. Σε μήκος. Το πλάτος πρέπει επίσης να μεγιστοποιηθεί. Αυτό θα εξασφαλίσει έναν άνετο ύπνο για το παιδί.
 • επιλέξτε μοντέλα με πλάτη και πλευρές για να αποτρέψετε το παιδί να πέσει σε ένα όνειρο.
 • για διόρθωση στάσης, επιλέξτε μοντέλα που συνιστά ο γιατρός.
 • αγοράστε μοντέλα με πιστοποιητικά ποιότητας. Η δομή και τα εξαρτήματά της πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό ασφάλειας.