Πώς να επιλέξετε μια παιδική καρέκλα ρυθμιζόμενου ύψους;

Πώς να επιλέξετε μια παιδική καρέκλα ρυθμιζόμενου ύψους;

Οι μοντέρνες καρέκλες για παιδιά εκπλήσσουν με μια ποικιλία μοντέλων, σχεδίων, υλικών, χρωμάτων. Τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο στο τραπέζι, κάνοντας εργασία, διαβάζοντας βιβλία, ζωγραφίζοντας, μοντελοποιώντας και άλλα χόμπι.

Για να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματος και τη συνολική υγεία, αξίζει να προτιμήσετε τις παιδικές καρέκλες με ρύθμιση ύψους.

Τύποι για μαθητές σχολείου

Οι καρέκλες με ρυθμιζόμενο ύψος είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για παιδιά προσχολικής ηλικίας όσο και για μαθητές. Παρέχουν την πιο άνετη θέση του σώματος, καθώς και τη σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης ενώ κάθεστε, η οποία είναι πολύ σημαντική για το σώμα του αναπτυσσόμενου παιδιού.

Σήμερα, όλα τα παιδιά χρησιμοποιούν σύγχρονες συσκευές, περνούν πολύ χρόνο στον υπολογιστή, οπότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην καρέκλα του υπολογιστή. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ένα γεμισμένο κάθισμα στο ένα πόδι και ένα στήριγμα στους τροχούς για εύκολη κίνηση. Ο μηχανισμός με βίδες επιτρέπει τη ρύθμιση του ύψους του καθίσματος. Η καρέκλα του υπολογιστή έχει επένδυση πλάτης και καθίσματος.

Ορισμένες παραλλαγές είναι επιπλέον εξοπλισμένες με υποβραχιόνια στις πλευρές του προϊόντος. Μοντέρνα παιδικά μοντέλα με προσαρμογή μπορεί να αλλάξει το ύψος του καθίσματος και τη γωνία κλίσης του, καθώς και το ύψος και η κλίση του πίσω μέρους του προϊόντος.

Η ορθοπεδική καρέκλα με ρυθμιζόμενη πλάτη και ύψος καθίσματος είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά. Αυτή η καρέκλα είναι συνήθως περιστρεφόμενη. Ένας ειδικός μηχανισμός σάς επιτρέπει να στρίβετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές δημιουργούν ειδικά μοντέλα που ιδανικό για παιδιά με προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα ή με κακή στάση του σώματος.

Αυτές οι καρέκλες έχουν μια μοναδική πλάτη, οπότε συνήθως γίνονται κατά παραγγελία..

Μεταξύ των ορθοπεδικών καρεκλών, οι επιλογές που συμπληρώνονται με ένα υποπόδιο έχουν μεγάλη ζήτηση. Μπορεί να βρίσκεται τόσο σε κύκλο όσο και στο μπροστινό μέρος. Αυτό το μοντέλο ονομάζεται κόπρανα γόνατος επειδή δεν έχει πλάτη. Χάρη στην κλίση του καθίσματος και την παρουσία ενός μαλακού στηρίγματος μπροστά από το προϊόν, στο οποίο το παιδί ακουμπά με τα γόνατά του, το καρεκλάκι εξασφαλίζει τη σωστή θέση του σώματος ενώ εργάζεται στο γραφείο.

Οι μετασχηματιστές περιλαμβάνουν μαλακό κάθισμα και πλάτη, καθώς και υποπόδιο. Αυτά τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά από έξι μηνών. Σε μια τέτοια καρέκλα, το μωρό μπορεί να φάει ή να παίξει. Το αναπτυσσόμενο μοντέλο μετατρέπεται εύκολα σε μια άνετη επιλογή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ένα καβαλέτο με μια καρέκλα είναι μια καλή επιλογή. Αυτό το κιτ θα δημιουργήσει τις πιο άνετες συνθήκες για τη δημιουργική ανάπτυξη του παιδιού..

Εάν είναι απαραίτητο, το καβαλέτο μπορεί να αφαιρεθεί, τότε το παιδί μπορεί να παίξει στο τραπέζι.

Το πτυσσόμενο μοντέλο προορίζεται κυρίως για παιδιά. από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Αυτή η καρέκλα διαθέτει ένα μικρό επιτραπέζιο τραπέζι όπου το μωρό μπορεί να παίξει. Το προϊόν χαρακτηρίζεται από συμπαγή και ευκολία αποθήκευσης, καθώς μπορεί να διπλωθεί εάν είναι απαραίτητο. Για αξιόπιστη στερέωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις επιλογές χωρίς κυλίνδρους..

Υλικά (επεξεργασία)

Ο πιο συνηθισμένος σχεδιασμός για μια παιδική καρέκλα είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν χαλύβδινους σωλήνες. Κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της πλάτης και του καθίσματος. Πολλά μοντέλα είναι επιπλέον εξοπλισμένα με μαλακά μαξιλάρια για να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα. Μαξιλάρια με ορθοπεδικό αποτέλεσμα έχουν μεγάλη ζήτηση.

Μοντέλα με μεταλλικό σκελετό μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με το ύψος του καθίσματος. Υπάρχουν σπάνιες επιλογές στις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε την κλίση του πίσω μέρους του προϊόντος. Όλες οι μεταλλικές κατασκευές είναι ανθεκτικές και αξιόπιστες. Στις άκρες, το κάθισμα μπορεί να καμπυλωθεί. Για τη σωστή θέση κατά τη λειτουργία του προϊόντος, ορισμένες επιλογές έχουν περιορισμούς στις πλευρές με τη μορφή συγκολλημένων σωλήνων.

Πολλές καρέκλες για παιδιά είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο, καθώς αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα ξύλινα παιδικά μοντέλα είναι ελαφριά και μπορούν να εξοπλιστούν με μεγάλη περιοχή στήριξης. Το ύψος του καθίσματος μπορεί να ρυθμιστεί σε βήματα. Designδη στον ίδιο τον σχεδιασμό του προϊόντος, ενσωματώνεται η ρύθμιση της πλάτης. Προσελκύουν την προσοχή με την όμορφη εμφάνισή τους..

Κατά τη σύγκριση Οι ξύλινες καρέκλες είναι λιγότερο ανθεκτικές, από προϊόντα με μικτά ή μεταλλικά σχέδια, αν και οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν νόστιμες επιλογές που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Διαστάσεις (επεξεργασία)

Οι παιδικές καρέκλες παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την πιο άνετη επιλογή για κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία και το ύψος του. Είναι καλύτερα να επιλέξετε τις διαστάσεις του μοντέλου σύμφωνα με το GOST:

Ομάδα ύψους (σε εκατοστά)

Heψος πάνω από το πάτωμα της μπροστινής άκρης του καθίσματος σύμφωνα με το GOST 11016-93 (σε cm)

100-115

26

115-130

τριάντα

130-145

34

145-160

38

160-175

Αυτός ο πίνακας πρέπει να ακολουθείται όταν αγοράζετε μοντέλα με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους..

Οι γονείς θα μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα το ύψος του καθίσματος ανάλογα με το ύψος του παιδιού.

Χρώμα

Οι σχεδιαστές προσφέρουν χρώματα για κάθε γούστο. Τα παιδικά μοντέλα παρουσιάζονται συνήθως σε έντονα χρώματα, αν και οι επιλογές μπορούν να βρεθούν σε σκούρα χρώματα που χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα. Τα παιδιά λατρεύουν τις καρέκλες με έντονα σχέδια και πρωτότυπες εκτυπώσεις. Για τα κορίτσια, ένα μοντέλο είναι κατάλληλο όπου η πλάτη είναι διακοσμημένη με πριγκίπισσα και η ίδια η βάση είναι ροζ. Τα αγόρια ασχολούνται περισσότερο με εκτυπώσεις με θέμα το διάστημα. Προτιμούν το μπλε, το πράσινο, το καφέ και το μαύρο..

Σχεδιασμός μηχανισμού

Οι σύγχρονες παιδικές καρέκλες, ρυθμιζόμενες σε ύψος, μπορούν να εξοπλιστούν με μία από τις ακόλουθες μεθόδους προσαρμογής:

 • Τα μοντέλα έχουν επιπλέον τρύπες στο κρεβάτι και αφαιρούμενο κάθισμα. Εάν είναι απαραίτητο, το κάθισμα μπορεί να αφαιρεθεί και να στερεωθεί στο επιθυμητό ύψος από το πάτωμα. Αυτός ο σχεδιασμός μηχανισμού ρύθμισης είναι ανθεκτικός και προσιτός. Το μειονέκτημα είναι ότι η προσαρμογή πραγματοποιείται μόνο για ένα συγκεκριμένο βήμα. Βασικά, μπορείτε να αλλάξετε το ύψος κατά 5 εκ. Εάν υπάρχει ανάγκη να σηκώσετε το κάθισμα μόνο κατά 3 εκ., Τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Μόνο ένας ενήλικας μπορεί να αλλάξει το ύψος του προϊόντος, καθώς το παιδί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο μόνο του.

 • Ο μηχανισμός ανύψωσης και κατεβάσματος πραγματοποιείται χάρη στο τη θέση του καθίσματος στο κρεβάτι. Χαρακτηρίζεται από την ομαλότητα ανύψωσης και κατεβάσματος του καθίσματος χρησιμοποιώντας ειδικό πεντάλ που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα. Το παιδί μπορεί να ρυθμίσει το ύψος μόνο του χωρίς τη βοήθεια ενός ενήλικα. Αυτός ο μηχανισμός είναι ακριβός. Το μειονέκτημα του σχεδιασμού είναι ότι είναι εύθραυστο..

Ποιο να διαλέξω?

Όταν επιλέγετε παιδική καρέκλα με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ταπετσαρία των καθισμάτων. Πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό. Δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε αυτό, καθώς μπορεί να σκιστεί πολύ γρήγορα. Όταν αγοράζετε ένα προϊόν σε τροχούς για μικρά παιδιά, θα πρέπει να προτιμάτε τις επιλογές με πώμα για να αποφύγετε την πιθανότητα τραυματισμού.

Η παρουσία ενός πώματος θα σας επιτρέψει να στερεώσετε με ασφάλεια την καρέκλα στους τροχούς σε μία θέση. Κατά την επιλογή μιας παιδικής καρέκλας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την υγεία του παιδιού: εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο μοντέλο.

Εάν το μυοσκελετικό σύστημα του παιδιού είναι φυσιολογικό, τότε η επιλογή των παιδικών καρεκλών αυξάνεται σημαντικά.

Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση του ύψους του καθίσματος, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε το σωστό ύψος της καρέκλας. Εάν ένα παιδί ξοδεύει στο τραπέζι περισσότερες από πέντε ώρες την ημέρα, τότε αξίζει να αγοράσετε αποκλειστικά ορθοπεδικά μοντέλα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τη δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων, καθώς είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το ύψος του παιδιού κατά την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου.

Καλύτερα να αγοράσετε μια καρέκλα με το μωρό σας. Μπορεί να το δοκιμάσει, να αξιολογήσει το επίπεδο άνεσης και ευκολίας. Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να καθίσετε σε μια καρέκλα για να καταλάβετε εάν είναι κατάλληλο για ένα παιδί. Είναι επιτακτικό να ελέγξετε το προϊόν σε δράση, να δοκιμάσετε τους μηχανισμούς της δομής. Πολλά μοντέλα παρουσιάζονται σε τροχούς, γεγονός που αυξάνει την κινητικότητα και την ευκολία μετακίνησης του προϊόντος, αλλά για μικρά παιδιά η καρέκλα δεν πρέπει να είναι απλώς ένα ακόμη παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να προτιμάτε τις επιλογές χωρίς τροχούς.

Όταν επιλέγετε ένα σετ για έναν μαθητή της πρώτης τάξης, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην καρέκλα, αλλά και στο γραφείο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν σετ εξαιρετικής ποιότητας από φυσικό ξύλο. Το τραπέζι θα πρέπει να μπορεί να ρυθμίζει την κλίση της επιφάνειας του τραπεζιού, η οποία θα διασφαλίσει τη σωστή θέση του παιδιού κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι παιδικές καρέκλες με ρυθμιζόμενο ύψος έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Διασφάλιση της σωστής θέσης της πλάτης.
 • Ευκολία στη χρήση;
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ασφάλεια κατά τη χρήση.
 • Όμορφος και κομψός σχεδιασμός.
 • Σταθερότητα του προϊόντος λόγω της μεγάλης περιοχής στήριξης.
 • Η φιλικότητα προς το περιβάλλον του προϊόντος έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται κυρίως φυσικό ξύλο για την κατασκευή του..

Αν μιλάμε για τα μειονεκτήματα τέτοιων μοντέλων, τότε μόνο ένα μπορεί να σημειωθεί – το υψηλό κόστος. Αλλά το προϊόν αγοράζεται για περισσότερο από ένα χρόνο, οπότε μια τέτοια αγορά θα πληρώσει πλήρως για τον εαυτό του σε λίγα χρόνια.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Πολλοί ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές προσφέρουν κομψές και υψηλής ποιότητας παιδικές καρέκλες, ρυθμιζόμενες σε ύψος. Τα μοντέλα από τη σουηδική εταιρεία είναι πολύ δημοφιλή ΙΚΕΑ. Οι αγοραστές σημειώνουν την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, τον προσεγμένο σχεδιασμό, τον κομψό σχεδιασμό και το προσιτό κόστος. Τα περισσότερα από τα μοντέλα παρουσιάζονται σε μια ευρεία βάση, η οποία μπορεί να είναι σταθερή ή να συμπληρωθεί με τροχούς.

Η ρύθμιση ύψους καθίσματος πραγματοποιείται χάρη σε έναν ισχυρό και εύχρηστο μηχανισμό.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Μια εξαιρετική επιλογή για το σπίτι είναι το μοντέλο Kotokota από έναν εγχώριο κατασκευαστή. Η κύρια ιδέα του προϊόντος είναι «να μεγαλώσουμε μαζί». Η καρέκλα είναι κατασκευασμένη από φυσικό ξύλο, επομένως είναι φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλής για την υγεία του μωρού. Το μοντέλο προορίζεται για παιδιά από έξι μηνών. Η πολυθρόνα Kotokota έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το προϊόν ζυγίζει μόνο 7 κιλά, γεγονός που υποδηλώνει την ελαφρότητα και την αξιοπιστία του μοντέλου.
 • Η καρέκλα μπορεί να αντέξει βάρος έως 100 κιλά, αν και αρχικά κατασκευάστηκε ειδικά για παιδιά.
 • Το μοντέλο δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στα μικρά να αισθάνονται ανεξάρτητα.

 • Η καρέκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μικρά παιδιά όσο και από μαθητές σχολείου. Ιδανικό για εργασία σε τυπικό ύψος γραφείου.
 • Το προϊόν είναι κατασκευασμένο με ρυθμιζόμενο ύψος καθίσματος, το οποίο κατασκευάζεται πολύ απλά και χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων.
 • Η απουσία υποβραχιόνων και η υψηλή πλάτη βοηθούν στη διασφάλιση της σωστής στάσης του παιδιού κατά την εργασία ή το παιχνίδι στον υπολογιστή.
 • Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με αφαιρούμενο υποπόδιο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για μικρά παιδιά. Μπορεί να στερεωθεί ή να αφαιρεθεί πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον εργαλεία..
 • Η καρέκλα διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για παιδιά.

Έπιπλα σχολείου – “rastishka” είναι πολύ δημοφιλές στους γονείς των μαθητών της πρώτης τάξης. Περιλαμβάνει όχι μόνο καρέκλες, αλλά και παιδικά τραπέζια, τα οποία ρυθμίζονται σε ύψος και ορισμένα μοντέλα ακόμη και υπό τη γωνία κλίσης του τραπεζιού. Ένας καλά μελετημένος σχεδιασμός του γραφείου θα προσφέρει το βέλτιστο μέρος για άνετη εργασία στο τραπέζι.

Πολλοί Ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν σχολικά θρανία – “rastishka”, ενώ χρησιμοποιούν τόσο φυσικό ξύλο όσο και μοριοσανίδες.

Συμβουλή

Για να επιλέξετε τη σωστή παιδική καρέκλα, ρυθμιζόμενη σε ύψος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή διάφορα κριτήρια:

 • Όταν κάθεστε σε μια καρέκλα, η πλάτη πρέπει να έχει μια φυσική εκτροπή. Φροντίστε να προσέξετε ότι δεν είναι λυγισμένο σε ημικύκλιο. Μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα μοντέλο με καμπύλη πλάτη, αποτρέπει την ανάπτυξη σκολίωσης.
 • Το ύψος της πλάτης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τους ώμους του παιδιού. Η καρέκλα δεν πρέπει να είναι μέρος για ψέματα, οπότε το κεφάλι δεν πρέπει να κουνάει το πίσω μέρος του προϊόντος.

 • Εάν επιλέξετε το σωστό ύψος της καρέκλας, τότε θα υπάρχει μια σωστή γωνία μεταξύ της κνήμης και των γόνατων. Κατά τη δοκιμή του προϊόντος, φροντίστε να δώσετε προσοχή στη θέση των ποδιών του μωρού..
 • Δεν πρέπει να αγοράζετε μοντέλα με μπράτσα, καθώς η παρουσία τους θα επιτρέψει στο παιδί να μεταφέρει το φορτίο στους αγκώνες, αλλάζοντας παράλληλα τη θέση της πλάτης. Το παιδί πρέπει να διατηρεί ανεξάρτητα τη στάση του καθισμένου σε μια καρέκλα.

Πώς να φτιάξετε φυτώριο "αυξανόμενη" DIY καρέκλα, δείτε το επόμενο βίντεο.