Rättvisan släpper åtal mot Jussie Smollett

Ett nytt och sista steg i Jussie Smollett -fallet, åtalet mot “Empire” -skådespelaren för falskt vittnesmål angående hans påstådda misshandel lades ner och raderades från hans straffregister tisdagen den 26 mars. Chicago åtal, som vägrade att förklara, kallade att avfärda fallet en “rättvis och lämplig lösning”. En rättegång inleddes för mindre än 15 dagar sedan mot skådespelaren, åtalad på 16 punkter, inklusive “falskt vittnesbörd” och “oredligt uppträdande”, efter slutsatserna från utredningen som gjordes av Chicago -polisen. Han nekade sedan sig skyldig vid den föregående förhandlingen den 14 mars.

Chicagos åklagarmyndighet släpper rättegångar mot skådespelaren Jussie Smollett

Chicago domstolar släpper falska vittnesmål mot skådespelaren Jussie Smollett

Tillkännagivandet om ångerfallet gjordes av advokaterna som var ansvariga för komikerns försvar: “Hittills har alla anklagelser mot Jussie Smollett tappats och klagomålet som inletts mot honom har raderats från hans register. Rättsligt. Jussie attackerades verkligen av två okända personer den 29 januari, vilket gjorde honom till ett offer, i motsats till den föraktade falska informationen som ledde till hans åtal. “(…)” Det här fallet understryker att ett offer förtjänar mer än någonting värdighet och respekt och att avstå från åtal är ett rättvist exempel “(…) Mr Smollett är lättad och kommer att kunna bygga upp sig själv tillsammans med sina släktingar, samt fokusera på sin karriär “.

“Alla anklagelser mot Jussie Smollett lades ner och klagomålet raderades från hans straffregister.” Försvarsadvokater.

Åtalen mot Jussie Smollett upphävdes av åklagarmyndigheten i Chicago, inklusive anklagelser för falskt vittnesbörd och oegentligt uppförande

Cook County District Attorney sa: “Efter att ha undersökt ins och outs i fallet anser vi att detta beslut verkar rättvist och lämpligt, med tanke på det medborgerliga beteendet som Jussie Smollett visar.”.

För sin del ser Chicagos borgmästare detta tillkännagivande i ett helt nytt ljus och förklarar att det helt enkelt var en “vitkalkning av rättvisa”, och belyser ett uppenbart tvåstegs rättssystem: “Om du har inflytande eller makt kommer du att bli behandlad annorlunda än någon annan ”. Han pekar på utredningsarbetet som utförts av Chicago -polisen och deras representant Eddie Johnson och anser att “staden och dess rykte har dragits i leran”. han pekar också på ett avtal som skulle ha “förhandlats i hemlighet för att kringgå rättssystemet”.

“Chicago och dess rykte har dragits genom leran.” Rahm Emanuel, borgmästare i Chicago

Polischef Eddie Johnson och Chicagos borgmästare Rahm Emanuel säger att stadens rykte har dragits i leran och att rättvisan är tvåskiktad

För sin del sa han att han var lättad och glad över att kunna återgå till arbetet, tacka sina nära och kära och hälsa på det stöd han har fått från befolkningen i Chicago och runt om i världen. ”Jag har varit ärlig och konsekvent på alla nivåer från början. Jag skulle inte kunna göra ett uns av det jag har anklagats för “.

“Jag är ärlig och konsekvent på alla nivåer”. Jussie S.

i slutet av utfrågningen den 26 mars, där anklagelserna mot honom slopades, tackade Jussie Smollett invånarna i Chicago för deras stöd och kärlek