Donald Trump twittrar Spike Lees Oscar -tal

Efter Spike Lees Oscar -seger följt av ett tal som indirekt hänvisade till Donald Trump på söndagskvällen reagerade han snabbt på kommentarerna från direktören för BlacKkKlansman, som han anser vara rasistisk. President Trump var verkligen snabb med att twittra och uttryckligen utsåg vinnaren av priset för bästa anpassade manus: “Det vore trevligt om Spike Lee kunde läsa hans anteckningar bättre, eller ens inte använda dem alls, när han skriker.” Hans rasistiska anklagelser. mot din president, som gör mer för afroamerikaner än nästan alla andra statschefer! ”

Spike Lee kämpade för kärlek över hat (Love / Hate) i sitt Oscar -tal 2019

foto av Spike Lee på Oscarsgalan med sin lila kostym till hyllning till Prince och vars tal kommenterades av Donald Trump på Tweeter

Video av Spike Lees tal på hans Oscar för bästa manus anpassat för BlacKkKlansman

Om Spike Lui aldrig direkt har citerat Donald Trump under sitt tal, tilltalade han ändå allmänheten genom att uppmana honom att “mobilisera” inför nästa val 2020 och uppmanade honom att välja mellan “Kärlek och hat”. Medan han hänvisar till rasist- och slaveriförflutet i USA som hans mormor var offer för, förklarar han: “Ikväll, framför världen, berömmer jag våra förfäder som gjorde vårt land till vad det är idag” hui, parallellt med folkmord på sina ursprungsbefolkningar (redaktörens anmärkning: Ameridians) (…) Låt oss återansluta dem (redaktörens anmärkning: våra förfäder) för att hitta kärlek, visdom och mänsklighet ”och tillägger:” Presidentvalet 2020 närmar sig. Låt oss mobilisera för att alla ska vara på rätt sida av historien och välja mellan kärlek och hat: gör det som är rätt! (Redaktörens anmärkning: en hänvisning till titeln på hans film som släpptes 1990: Do The Right Thing!).

Donald Trump reagerar på Tweeter på Spike Lees kommentarer

video skärmdump av Spike Lees Oscar -tal med hänvisning till Donald Trump och kärleken kontra hatval

President Trumps kommentar, även om den var förutsägbar, reagerade också snabbt, precis som Sherrilyn Ifill, juriprofessor och president och VD för NAACP Legal Defense Fund, som kvalificerar tweeten enligt följande: presidenten för “föraktlig”. Hon tillägger det sociala nätverket: “Vi får inte bedöva oss själva inför skådespelet och de offentliga hoten från vårt statschef som lanserades mot amerikanska medborgare, särskilt när de bygger på falska anklagelser och hänvisar till rasism (…) Faktum att ledare offentligt angriper artister måste tas på allvar, särskilt när Trump projicerar sin egen rasism på en artist vars karriär har ägnats åt att fördöma denna gissel ”. Ms Ifill hänvisade sedan till de två mäns bakgrund och betonade skillnaderna i objektivitet mot rasism under sina respektive karriärer och påminde om att Spike Lee gjorde filmer om rasfrågor vid en tidpunkt då Trump offentligt förespråkade det. Avrättande av afroamerikaner ungdomar anklagade för ett brott för vilket de friades.

Skärmdump av Sherrilyn Ifills reaktioner på Tweeter

Skärmdump av Sherrilyn Ifills reaktioner på Donald Trumps reaktion på Tweeter till Spike Lees Oscar -förslag

Affisch av filmen “Do The Right Thing” släpptes 1990, som Spike Lee hänvisade till under sitt tal

spike lee gör det rätta filmaffischen som släpptes 1990 för att illustrera sammandrabbningen mot Donald Trump efter Oscars 2019