Banksy hyllar vårdgivare med sitt nya verk Game Changer

Om varumärken och tillverkare rusar för att få sitt deltagande i kampen mot coronaviruset, lämnas inte artister utanför. Livekonserter i nätverken, tillhandahållande av gratis strömmande videoinnehåll, kultur, ett offer för den här inneslutningsperioden har ingen brist på initiativ i sin önskan att överleva. I detta sammanhang presenterade Banksy, gatukonstnären känd för mysteriet som omger hans identitet, sitt nya verk Game Changer, hyllning till vårdpersonal.

Banksy presenterar en hyllning till medicinsk personal

Banksy presenterade sitt nya konstverk Game Changer, skapat som en hyllning till NHS -vårdgivare

Med Game Changer hyllar den engelska artisten en gripande hyllning till sjuksköterskor och alla vårdgivare

Ursprungligen från Bristol, England, har konstnären Banksy tänt gator runt om i världen med sina allt mer kreativa stenciler i åratal och fortsätter att väcka mysterium om hans sanna identitet, som aldrig har avslöjats. Medan var och en av hans nya verk är en verklig händelse, har han också precis ställt sin talang till tjänst för den medicinska världen i NHS, det brittiska hälsovårdssystemet.

Game Changer -brädan gör sjuksköterskan till en superhjälte

Banksy hyllar sjuksköterskor i det nya spelet Game Changer

Det finns på Instagram att artisten presenterade sin nya skapelse som heter Game Changer. Tillverkad i svartvitt som vanligt innehåller verket ett litet barn som leker med sin nya figur, en docka som bär gestalten av en sjuksköterska klädd som en superhjälte. Den traditionella Batman och Spiderman förblir impassiva i sin korg.

Utställt på Southampton Hospital kommer sedan Game Changer att auktioneras ut

Ett nytt verk tillägnat vårdgivare av Banksy som visas på Southampton sjukhus

En intim utställning på sjukhuset följt av en välgörenhetsauktion för Banksys arbete

Enligt BBC har denna nya pjäs signerad Banksy getts till universitetssjukhuset i staden Southampton för visning för läkare och sjuksköterskor. Konstnären följde enligt uppgift sin gest med ett meddelande till dem, ”Tack för allt ni gör. Jag hoppas att detta kommer att lysa upp det här stället lite, även om det bara är svartvitt. ” Ett initiativ hyllat av institutionell chef Paula Head, som fick denna donation som “en enorm ära som kommer att omhuldas av alla här”. Sjukhuset har drabbats hårt av dödsfall inom sitt eget medicinska team, tillägger chefen att “Utan tvekan kommer detta arbete att öka moralen för alla som arbetar och behandlas på vårt sjukhus”.

Banksy ställer sin talang till tjänst för det engelska NHS, hårt drabbat av Covid-19

Banksys Game Changer kommer att visas på Southamptons sjukhusavdelningar och sedan auktioneras ut för att gynna NHS

Planerat att följa med etablissemangets dagliga liv fram till hösten, kommer Banksys verk Game Changer att sedan auktioneras ut till förmån för NSH och dess humanitära insatser. Ett välkommet initiativ, i Storbritannien hårt drabbat av coronaviruspandemin och som nu ligger tvåa, bakom USA, av de länder som drabbats mest när det gäller dödlighet kopplad till sjukdomen.

Se detta inlägg på Instagram

.. Game Changer

Ett inlägg som delas av Banksy (@banksy) den 6 maj 2020 kl. 09:50 PDT