De bästa ritualerna och skönhetsprodukterna för början av läsåret

På sommaren vill du släppa taget och pausa långa skönhetsrutiner för att leva tystare och njuta av äventyr. Det varma vädret tvingar oss att använda mindre kosmetika och välja lättare smink för att se naturligt och fräscht ut. Men sommarperioden går redan mot sitt slut, och det är därför dags att ändra sina vanor för att välkomna tillbaka till skolan i full stil. Så vad är de små ritualerna och produkterna att absolut inkludera i ditt dagliga liv? För att upptäcka i följande rader.

Upprätta nya skönhetsritualer inför början av läsåret

skönhetsbehandlingar för kvinnor fallritual hur man förbereder sig för hemmets skönhetsrutin för ansikts- och kroppsvård

Ritual nr 1 / Regelbunden hydrering av ansiktet

Även utan att vara expert på skönhet inser vi att hydrering är en nyckelfaktor för att ha en frisk och vacker hud. Tyvärr orsakar väderfluktuationerna på hösten mycket ofta torrhet i huden och irritation på känsliga områden som ansikte eller händer. Det är därför god hydrering blir en viktig skönhetsgest för att skydda och läka din hud under denna övergångsperiod. Beroende på dina preferenser kan du integrera användningen av en vegetabilisk olja (kokos, macadamia, mandel), en fuktkräm (dag eller natt) eller en ansiktsmask med naturliga ingredienser i din rutin..

Bra hydrering är en viktig gest

hur man återfuktar din hud ansikte fallvård dag eller nattkräm ansiktsmask

Ritual nr 2 / Solskydd även på kalla dagar

En vanlig fråga du hör på hösten är “Är det alltid nödvändigt att använda solskydd?” “. Och svaret är definitivt ja. Att tänka på solskydd som en praxis bara under sommardagar är faktiskt en helt missuppfattning eftersom exponering för sol och UV -strålar kan skada vår hud 365 dagar om året. Det är ingen tvekan om att utelämna denna lilla gest från hans dagliga rutin. Men du kan antingen bära en skyddande produkt under din makeup eller välja en foundation med SPF som till exempel Estée Lauder Double Wear. Det senare är ett utmärkt alternativ för kvinnor som letar efter en långvarig foundation som förenar färgen och döljer brister samtidigt som det säkerställer adekvat solskydd..

Använd solskydd året runt

solskydd ansikte och kropp fall rutin skönhetsvård viktig kosmetika

Ritual nr 3 / Skonsam och lätt peeling

Under sommaren avstår vi från att exfoliera huden för att inte göra den för känslig och sårbar för solen. På hösten kan vi å andra sidan återvända till denna skönhetsrutin för att glädjas åt en mjuk och vacker hud. I denna mening kan du alternera de olika metoderna (mekaniska eller kemiska) för att ta bort den döda huden. Det som är viktigt är att följa ett måttligt tempo (till exempel en gång i veckan) och att försiktigt behandla huden.

Exfoliera huden försiktigt en gång i veckan

kropps exfoliering veckovis rutin skönhet kemisk eller fysisk peeling skönhetsprodukter metod exfoliering

Ritual nr 4 / Avkopplande bad i en spa -atmosfär

Den oskrivna regeln att leva i full fart på sommaren viker för en ny, lugnare och långsammare livstempo under hösten. Så, istället för att ta en snabb dusch, skapar vi en vana att förvandla denna gest av hygien till en ritual som renar kropp och själ. För att göra detta, ta några minuter att förbereda utrymmet i ditt badrum. För en lugnande och zen -dekor, tänd några ljus, fyll badkaret med varmt vatten, tillsätt lite Epsom -salt, rosa Himalaya -salt eller några droppar eterisk olja. Skrubba eller applicera en ansiktsmask. Slutligen, glida i vattnet och unna dig några minuters avkoppling.

Skapa en renande ritual för kropp och själ

vana ritual ta avkopplande bad zen balneo badkar eterisk olja droppar skönhet kroppsvård ritualer skönhet för början av läsåret

Ritual nr 5 / Parfymera din kropp med en säsongsmässig doft

Förutom skönhetsbehandlingar är det en daglig gest att lägga till en sensuell ton till din aura som du inte kan klara dig utan när du vill öka din utstrålning. Under höstdagarna ligger tonvikten på omslutande och varma dofter. Parfymer med kryddiga toner som Cinnabar (med toner av mandarin, jasmin, apelsinblomma) eller Estée (med toner av koriander, ylang-ylang, sandelträ) d ‘Estee Lauder är mycket lämpliga varianter för att uttrycka din personlighet genom kryddiga och feminina dofter.

Hitta en varm och omslutande doft för att uttrycka din personlighet under hösten

varma omslutande dofter parfymer med kryddig sandelträ noterar de bästa höstdoftarna för kvinnor