Ytterbeklädnad – hur gör man det bästa valet?

Det finns nu många sätt att renovera en gammal fasad, antingen för att förbättra dess tekniska prestanda eller helt enkelt för att ge den en ansiktslyftning. Bland alla lösningar som finns på marknaden utmärker sig ytterbeklädnad för sin enkla installation, sin oemotståndliga råa charm och många andra skäl att upptäcka i följande rader. Så stanna hos oss för att lära känna den här dressingtrenden som är gjord för att hålla och charma.

Utvändig träbeklädnad – ett modernt och traditionellt hus på samma gång

Coolt vitt och svart hus idé hur man dekorerar fasaden, yttre träfasad, grön gräsmatta uppfart parkerad bil

Vad är en ytterbeklädnad ?

Det som refereras till med termen sidospår är en typ av ytterbeklädnad som består av lameller (även kallade skivbrädor), som ursprungligen huvudsakligen var gjorda av trä och lagdes horisontellt. Idag är dock vertikala och snedställningar lika möjliga och lika vackra och praktiska. När det gäller material, är ditt val inte längre begränsat till naturliga träslag, andra ganska motståndskraftiga material konkurrerar också om att tillgodose behoven i dagens efterfrågan. Vad mer – en mängd färger och finish, möjligheten att lägga på något stöd om du inte installerar ett ramverk !

Original fasadidé av ett modernt trähus och vit färg

Terrass på andra våningen, modernt hus med yttre träfasad

Vilka är fördelarna med en ytterbeklädnad ?

Och om du tror att alla fördelar med ytterbeklädnad i föregående stycke är uttömda har du fel! För bortsett från den stora mångfalden av beklädnader som du utan tvekan kommer att uppskatta, finns det också deras aspekt, både dekorativ och praktisk, som tilltalar oss framför allt. På en rent estetisk nivå ger beklädnaden huset en liten chaletkänsla som är mycket varm och välkomnande. Dessutom ger denna typ av täckning ytterligare värmeisolering. Ännu bättre om du passar på att kombinera installationen av beklädnaden med värmeisoleringsarbete – det senare skulle bara maximeras.

Modernt trähus målat i grått – idé om välgjord ytterkant

Hur länge håller träfasaderna, trähusfasad grå exteriör

Vad är det bästa yttre träfasad ?

För att du ska kunna dra full nytta av alla de fördelar som ytterbeklädnad innebär, finns det ändå vissa kriterier som det valda materialet måste kunna uppfylla. Lätt att underhålla, tillförlitlighet, motstånd, livslängd – allt detta kommer att vägleda ditt val av sidospår. Och om PVC och kompositen uppfyller många av dessa kriterier, har de inte denna ädla och autentiska aspekt som är så karakteristisk för trä..

Men är trä inte särskilt väderbeständigt? Dessutom kräver det inte mer underhållsvård? Oroa dig inte, du hittar flera träslag som är tillräckligt starka för att klara vädret, inklusive tall (Douglas eller Maritime), röd cederträ, gran, lärk, kastanj och några exotiska skogar som exempel. Alla dessa träslag är lämpliga förutsatt att de har genomgått en lämplig förbehandling som skulle förbereda dem för utomhusbruk. För att få dina lager bättre, kontrollera om du har valt en ganska resistent “klass” av trä. Sådana är klass 4 och 5! Slutligen är det upp till dig att välja om du vill behålla träets råa utseende eller leka med ytan och färgen för att ändra dess utseende..

Vackert hus med pool – användning av sidospår

Hus med pool, uppfartterrass i trä för ett gott modernt utseende, cool idé för yttre sidosidor

Den ekologiska oron i valet av ytterbeklädnad ?

Det är det, har du blivit övertygad om att välja naturligt trä? Så vi är glada att informera dig om att du också har gjort ett grönt val. För att säkerställa att så är fallet även med ditt sidospår är det dock viktigt att verifiera råvarans ursprung. Detta kommer att säkerställa att virket kommer från en hållbar och certifierad källa och att alla ekologiska standarder respekteras. Du kan till och med ta det ett steg längre och välja en snabbväxande barrträart, speciellt uppmärksam på problemet med avskogning. Sådant är till exempel utbudet av essenser avAccoya ytterbeklädnad, som förutom att strikt lyda alla gröna standarder också har stor hållbarhet och dimensionsstabilitet. Accoya är certifierad klass 1 för biologisk hållbarhet (EN 335), med lämplighet för användning i klass 4 (EN335). Det ger därför den högsta mögelbeständigheten och sidospåren uppnår en livslängd på över 50 år..

Modern och tidlös arkitektur i en offentlig byggnad

Allmän byggnad, idé för den bästa moderna yttre träbeklädnaden

Hur länge håller träfasaden ?

Mellan 40 och 60 år. Beroende på typ, behandling, underhåll, användning (terrass och däckbräda, sidospår, sidospår, fönster och dörrar) och en mängd andra influenser kan du förvänta dig att kvalitets träfasad håller mellan 40 och 60 år. Från det ögonblick som träet huggs från ett träd och börjar bearbetas, börjar processen. Det är därför det är viktigt att välja en produkt som har behandlats väl från början.