Skadad slutare: vad ska man göra?

Fler och fler individer väljer att utrusta sina hem med rullgardiner istället för träluckor. En preferens som kan förklaras av de många fördelarna med denna utrustning: den är praktisk, isolerar bättre mot buller och yttre klimat och ger bättre säkerhet.

Men det kan hända att rullluckan går sönder: den kan blockeras, veven kan vridas i vakuum eller lamellerna kan skadas. Inför dessa situationer tror många att den enda lösningen är att byta rullluckan, men reparationer är möjliga..

Kan vi reparera en trasig rullgardin ?

När vi står inför en blockerad eller trasig rullgardin undrar många av oss om möjligheten att reparera vår utrustning. I de flesta fall, var medveten om att det inte är nödvändigt att helt byta ut din slutare.

När vi utför arbete, bestämmer dig för att använda traditionella rullgardiner har många fördelar, inklusive att enkelt kunna reparera dem. Det är fullt möjligt att skaffa reservdelar och få dina rullgardiner reparerade, oavsett om de är elektriska eller vevda, på en handvändning !

Vissa onlineleverantörer erbjuder till och med sina tjänster för att förse dig med reservdelar, samtidigt som de tar hand om reparationen av dina rullgardiner. Således är rullluckan, även om den verkar komplex, i slutändan lätt att ta hand om under en sammanbrott, utan att behöva spendera galna summor varje gång..

Skadad slutare – vad ska man göra ?

Vad ska man göra med en blockerad eller trasig rullgardin, kan vi reparera den skadade luckan som vänder sig mot vakuumreparationen

Hur man åtgärdar en trasig slutare ?

För att reparera en trasig rullgardin måste du demontera den helt eller delvis. Endast genom att undersöka dess olika komponenter kan en specialist diagnostisera källan till felet.

För till exempel trasiga blad, måste du ta bort de skadade elementen genom att öppna bagageutrymmet och ta bort stopparna och klämmorna från förklädet. Bladet kan sedan tas bort genom att glida. Det återstår bara att sätta ihop det nya bladet på samma sätt. Denna reparation är särskilt svår, därför rekommenderar vi att du tar in en professionell för att garantera resultatet..

Hur man fixar en trasig rullgardin

Hur man reparerar den skadade slutaren, vackert hus exteriör vardagsrum som ger till trädgården

Om din rullgardin är blockerad i mitten av höjden måste du lossa slutaren från lindningsaxeln och eventuellt ta bort de skadade lamellerna eller låsa upp rutschbanorna.

Om problemet är med veven (den går tom) kan problemet vara med dragkroken eller däckbladet. För att reparera det måste du öppna luckan och sedan byta klämman eller det skadade bladet.

Skadad slutare – känna till dina alternativ

Nyanser av blått original fotolucka enkel reparation av mekanism

Slutligen, var medveten om att motorn i en trasig motoriserad rullgardin också kan ändras vid ett haveri. Du kan komma åt motorn genom att öppna höljet och sedan ta loss lindningsaxeln och slutaren från slutaren. Ta sedan bort axeln för att ta ut motorn i röret. Var noga med att blockera förklädet så att det inte faller på dig under reparationen.

Reparera en trasig rullgardin

Solstolar för att sola, reparera en trasig slutare, hur man reparerar fönsterluckor

När den nya motorn är installerad, sätt tillbaka lindningsröret och förklädet på plats och anslut sedan kablarna igen för att fortsätta med testet. Du måste också justera gränslägesbrytarna genom att placera klaffen halvvägs upp, sedan höja ratten medan du trycker på de 2 knapparna.

Vet hur man reparerar en skadad slutare

Vet hur man reparerar en skadad slutare, två knappar att reparera, idé om att slutaren är olåst