Skapa din personliga agenda – det viktiga materialet för att komma igång

Nu mer än någonsin tidigare har det blivit en stor fråga för den samtida människan att veta hur man organiserar sig för att aldrig misslyckas i sina åtaganden. Ändå skulle lite hjälpande hand fortfarande vara till nytta för oss i den här frågan och detta är förmodligen den främsta orsaken till att vi faller för personliga kalendrar. Bullet journal är den första allierade när det gäller att organisera våra dagliga liv och genomföra våra projekt. Upptäck i den här artikeln, tips och idéer hur du skapar din personliga agenda tack vare några grundläggande material och verktyg som är viktiga för att komma igång.

Vilka verktyg och material för att anpassa din agenda ?

idé hur du anpassar din dagbok, kalenderplanering för månaden, dekodersidor, teckningar, srapbooking

Färgglatt skrivmaterial för att skapa en personlig agenda

När det gäller “måste-haves” för att skapa en personlig planerare, är de första verktygen att ha till hands pennor, markörer och pennor. Ju större den senare är, desto mer diversifierad blir typografin och designteknikerna. För att uppnå vacker kalligrafi skulle vi satsa på fintippade tuschpennor, och för att lysa upp sidorna med några teckningar skulle vi gynna akvarellpennor eller pennor. Ett annat litet trick för att skapa en vacker layout och lyfta fram viktiga fakta är att använda highlighters. När det gäller färger, var noga med att registrera användningen av dem i en väldefinierad logik. Syftet skulle vara att skapa någon form av färgkod som inte bara tjänar dekorativa utan också praktiska ändamål..

Vacker stilistisk med svarta och gula pennor och markörer

hur du anpassar din dagbok, idé om att dekorera sidor i en dagbok med svarta och gula pennor och markörer

Anpassa din agenda med brevpapper

Brevpapper, brevpapper och mer brevpapper! Och här pratar vi inte bara om den som utgör sidorna i din dagbok utan också om alla små listor och ytterligare sidor som du kan infoga i din anteckningsbok för att göra den mer funktionell och praktisk. Kom ihåg att skriva ut sektionssidor, som veckans meny, budgettabell, inköpslista, land att besöka, böcker att läsa, samt alla typer av spårare för att följa dina framsteg kring ett mål som du har satt dig själv.. Men fortfarande är post-it-lappar, färgade avdelare, självhäftande klistermärken och eventuellt scrapbookingpapper med vackra mönster välkomna att dekorera hans dagbok. Tveka inte att dyka in i den mängd lösningar som erbjuds av Bureau Vallée kontorsmaterialbutik och kontorsmaterial i överflöd.

Scrapbooking -material för att försköna din bärbara dator ytterligare

scrapbookingpapper, brevpapper för att dekorera sidorna i en personlig dagbok för att göra själv

Anpassa din anteckningsbok med maskeringstejp och stenciler

Och medan rätt penna och papper är det självklara valet, finns det fortfarande gott om andra lika kreativa dekorationstips du kan använda. Först och främst användningen av washi -tejp som du kan använda antingen för att helt enkelt dekorera eller begränsa, rama in eller fylla ett tomt utrymme på din sida. Och igen, om du inte är duktig på att rita, är att använda en stencil eller frimärken ett utmärkt alternativ för att lysa upp dina sidor med en originaldesign, ikon eller banner..

Washi -tejp för att fylla luckorna i ditt schema

washi -tejp för dagboksidor, idé om hur du enkelt kan anpassa din dagbok

Små dagboksdekorationer att göra själv

Slutligen, tveka inte att använda din egen fantasi och händer för att göra alla slags DIY -dekorationer för att ge din dagbok en mer personlig touch. För att dekorera omslaget speciellt, ge fantasin fria tyg och experimentera med fotokollage, broderier, papper limmade i lapptäcke, akvarellritningar eller andra. Bokmärken och sidhörn, avgörande för att bättre hitta på din personliga dagbok, kan också bli föremål för några små kreativa hantverk. Ett enkelt bokmärke av papper, glasspinne eller ett gem med bokmärke, dekorerat med tejp eller färgad pompom … Det är upp till dig att välja den teknik som du gillar och som passar dig bäst.

Bli inspirerad av världen runt för att göra vackra DIY -dekorationer för din personliga dagbok

små dekorationer för att skapa din personliga dagbok, idé hur man gör avdelare, DIY bokmärke för att anpassa din dagbok

Oavsett vilken teknik och verktyg du väljer för att anpassa din agenda, glöm inte att ha kul och inspireras av din egen kreativitet.