Lågkostnadskök makeover – hur man lyckas med våra 64 tips och enkla idéer

Ett mycket vänligt rum, i huset är köket bekräftat som en attraktion för hela familjen. På kvällen, efter en hård dag på jobbet eller skolan, dras du till de välsmakande dofterna som dyker upp. Appetiten drar igång, konversationen lyfter humöret – vi får vår dagliga dos av stressavlastare. Vikten av detta rum är då obestridlig och därmed också behovet av renovering eller makeover i köket periodisk blir också.

Att utföra mer omfattande arbete kräver en hel del ansträngningar och investeringar som ändå är ganska betydande. Det är dock bättre att inte oroa sig för mycket för idag har dekorationsexperter funnit flera sätt att ge ett kök en makeover utan att bryta banken och utan att behöva ångra allt. Inspirerad av “home staging” -tekniker, idag kommer vi att visa dig några tips och råd för att helt förändra atmosfären i ditt kök till en lägre kostnad.

Kök makeover idé i pastellfärger för att skapa en mysig och varm country chic atmosfär

köks makeover -idé i pastellfärger, bänkskiva i trä, bord, bänk och stolar, pastellgrön hylla, rosa, grönt och pastellblått porslin, grå och vit väggdekoration

Måla om köksväggarna

Ett lager färg kommer att ge ditt kök en bra ansiktslyftning. Var dock medveten om att valet av färg inte sker av en slump. Eftersom köket, liksom badrummet, är lite fuktigare och utsatt för flera risker. Stänk, fettfläckar … de första stegen i matlagningskonsten är ofta misslyckade. Av alla dessa skäl måste färgen du väljer att måla om väggarna vara lämplig för alla dessa förhållanden. Det vill säga, den måste vara tvättbar och tålig och framför allt speciellt utformad för sådana typer av delar. Det finns faktiskt ganska många tillverkare som redan har kommit med sådana typer av förslag..

Ändå framstår akrylfärg som den mest lämpliga lösningen eftersom den uppfyller alla dessa särdrag i köket. Återigen, föredra satinfinisher som sticker ut för sin styrka och enkla underhåll..

Måla om ditt kök med gult och kombinera det med röda accenter – en bra idé om köksmakeover

måla om köket, gula väggar, skåp och stänkskydd ommålade i vit, brun parkett, röd dammsugare och spis, ljusgrön bänkskiva

När det gäller färger beror allt på stämningen du vill skapa. Ändå är neutrala en bra idé, ännu mer om du vill expandera utrymmet visuellt. Kök som fokuserar på vita, beige, grå och bruna är inte ett sällsynt fenomen. För en ultramodern och chic stil, överväg ett kök i vitt, rött och svart. För en mer country eller shabby chic atmosfär, satsa igen på vita och pastellfärger. Två lager färg brukar räcka.

Kök makeover idé i grått med små inslag av vitt. Resultatet är ett modernt kök med rena linjer

måla om köket i grått, väggar, centralö och köksfasad i antracitgrått, stänk och ljusgrått betongutseende

Att måla om köksmöbler i mintgrönt – en nyckel, favoritfärg för köksmakeover

måla om köksskåp i mintgrönt, centralö, köksfront, grönt skåp, rostfria vitvaror och vitt och grått golv

Uppdatera skåp

En annan makeover -lösning är att ge nytt liv åt dina garderober genom att måla om dem. Även här kommer vi inte att använda vilken färg som helst utan a möbelrenoveringsfärg. Återigen är det bäst om det är tvättbart och hållbart. Förbered underlaget först genom att slipa ytan först om det inte är lackerat eller redan ommålat eller så kan du helt enkelt applicera ett underlag för underlaget istället för slipning. Vi rekommenderar också här akrylfärg eller hartsfärg. Annars är en annan lösning för att spara pengar och tid dekorativa klistermärken och lim för möbler som är mycket lämpliga om din skåpyta är plan. De är lätta att ta på och ta av och ger samma effekt som färg.

Att måla om ditt kök innebär ibland att måla om skåpen. De kan bara ändra stämningen på egen hand

måla om köksskåp, ta bort och måla vita skåpdörrar i köket, idé hur man renoverar sitt kök

Att renovera ditt kök är ofta kopplat till att välja ett starkare färgschema. Här är ett bra exempel på hur du kan fräscha upp stämningen

måla om köksskåp, skåp målade om i grönt och pastellblått, centralö och träbord, träbänk och stänkskiva dekorerad med ritningar

Renovera credenza 

Stänkbacken är en annan yta som kan ta färg. Kakelfärg kännetecknas av sin extrema rikedom när det gäller toner. Flera butiker säljer det och du kommer inte ha svårt att hitta det. En alternativ lösning är ny självhäftande lim som också kommer att ge lite pepp till ditt kök. Dessa låter dig pryda din splashback med ett vackert landskap eller ett orientaliskt lapptäcke eller mosaik.

Framgångsrik köksmakeover tack vare denna magnifika splashback i kakel ommålade i aquagrönt

idé hur man målar om splashbacken i vattengrön, vit köksfront, vintagehandtag, rustikt hylla i rått trä, växter, kopparfärgade redskap

Klistermärken med blommor och geometriska mönster. Ganska portugisinspirerad mosaik. En bra idé att renovera ditt kök

Portugisiska kakelklistermärken, lappmosaik av lim med olika blommiga och geometriska mönster, vitt porslin och bänkskiva i ljust trä

Du kan också välja en vacker kant av moderna tryckta klistermärken. Här är ett intressant förslag att renovera ditt kök

renovera ditt kök, t.ex.

Och arbetsplanen?

Om din bänkskiva är av trä som i många fall, överväg att slipa ytan och måla om den och avsluta med ett lager harts ovanpå. Eller så kan du hoppa över dessa steg och helt enkelt lägga på nytt gips eller ett lager vaxad betong. En sista lösning är att sätta en helt ny bänkskiva ovanpå den du redan har, men du måste ta hänsyn till ändringen av måtten som är oundviklig..

En bänkskiva i trä för att skapa en chic lantlig atmosfär. Intressant förslag att göra om ditt kök utan att bryta banken

Renoverad bänkskiva i rått trä, idé om hur man renoverar ett kök, vitt kakel, glödlampssuspensioner, korgar med frukt och grönsaker, träförvaringslåda

Förnya knoppar och handtag

En liten förändring kan också förändra stämningen i köket. Så att byta ut gamla knoppar och handtag kan också spela en avgörande roll i ditt kök -makeover -projekt. Du kommer att bli fascinerad av att upptäcka att det faktiskt finns ett mycket stort utbud av knoppar och handtag mönster som anpassar sig till alla stilar – vintage, modern, rustik, etc..

Ändra vred och handtag för att ge en touch av prakt. Så här renoverar du ditt kök med små detaljer

byt vred och handtag med guldbitar på ett ljusgrått köksskåp, ge ditt kök en makeover

Ett rustikt vitt kök med vintagehandtag. Mycket trevligt kök makeover

idé att renovera ditt kök, hur man byter handtag på möbler, köksfasad ommålad i vitt, ugn i pastellblått, vintagekök

Lägg till en designbelysning, hyllor, retuschera dina möbler eller apparater

I köket är korrekt belysning ett måste och bör vara inriktat på aktivitetsområden som bänkskivan och köksön, om det finns tillgängligt. Lägg till några designerupphängningar, fläckar eller integrerad LED -belysning till din splashback. Du kommer därmed att skapa en vacker miljö med olika fokuspunkter.

Idé hur man gör om sitt kök utan att byta möbler? Välj originalupphängningar

idé om metallupphängningar, idé om hur du gör om ditt kök till en lägre kostnad genom belysning

Ett annat dekorativt element, som sannolikt kommer att förändra allt, är hyllorna. Varför störa dina garderober när du kan optimera utrymmet genom att lägga till några hyllor. Bortsett från deras funktionalitet är de ett dekorativt element som tillåter dig att visa din vackra samling av shabby chic servis, till exempel. Du kan till och med göra en sådan hylla själv med en trälåda eller kanske en återvunnen skateboard. Du kan också tänka på att installera hängare – ytterligare ett praktiskt verktyg för att förvara dina köksredskap.

En trä- och metallhylla, rustik design – ett litet dekorativt element som kan ge ett kök en makeover

Rustikt trä- och metallhylla, förvaring för köksredskap, porslin och bestick, ingredienser lagrade i glasburkar

Slipa, måla om och lackera dina matplatsmöbler för att återuppliva dem. Observera att renoveringsfärger för apparater också finns. Annars är ett annat alternativ att renovera ditt skåp med washi -tejp eller igen med klistermärken som också kan dölja vissa brister på grund av slitage.

Ett kylskåp målat om i gult – en kontrastbit i ett helt vitt kök

hur man målar om ett kylskåp, vitvaror, rent vitt kök med en gul accent

Gör samma sak med stolarna i matsalen … en, två lager färg och de blir helt nya

måla om köksskåp, ommålade gula stolar, centralö och mintgrönt köksfront, träbänkskiva, original hängande lampor

Små charmiga tillbehör

På sistone, var uppmärksam på små dekorativa accenter. Små förvaringslådor i shabby-stil, vackra glasburkar för att förvara dina ingredienser och örter, blomkrukor om du vill få en touch av friskhet. Du kan måla om en del av väggen eller dörren till ett skåp med tavelfärg där du kan krita din inköpslista eller ingredienserna i ett recept du vill prova.

Växter är en bra dekorativ idé att bjuda in utomhus i köket. Ny idé att renovera ditt kök

idé att renovera ett träkök, beige bänkskiva, vita plattor och flera gröna växter för att fräscha upp stämningen

Ett exempel på ett renoverat kök – hur man gör?

Slutligen en liten fallstudie som använder några av de tekniker som redan nämnts ovan. Det vi gjorde för att fräscha upp det lite mörka köket var att helt enkelt måla om skåpen vitt och lägga till några kakelklistermärken. Som du kan se på bilden nedan är skillnaden uppenbar och dessutom kostar det nästan ingenting.

Exempel på en charmig köksmakeover. Köksskåpets ljusa färg kommer att bjuda in ljus och skapa en illusion av rymd

måla om ditt kök före efter, ett köksskåp i trä, målat om i vitt, kaklat ombyggt med självhäftande klistermärken

Renovera ditt kök tack vare råd från proffsen. Här är några intressanta videor som hjälper dig

Att måla om ditt kök har aldrig varit så enkelt. Här är några idéer om makeover som bevisar att målning helt kan förändra ditt kök

måla om köksskåp i pastellblå, vit väggpanel och öppna vita hyllor för porslinförvaring

måla om köksskåp i antracitgrått, stänkskiva och vit bänkskiva, elegant lantlig inredning och trä- och metallhylla

måla om köket i mintgrönt för köksfasaden, bakvägg i blått, rostfria vitvaror, träbord och metallstolar

förslag på hur du kan måla om ditt kök i grått, guldhandtag, vita kakelplattor och rosa dörr, svartvit matta

måla om köksskåp, exempel centralö ommålad i gult, skräddarsydda kakelplattor med vita och blå klistermärken, bänkskiva i trä, vita hyllor, bollhänglampor

En accentvägg i anka blå för att skapa kontrast i detta klassiska vita kök

måla om ditt kök i ankblått, fasad, vita skåp, rostfria vitvaror, grå parkett, modernt kök

renovera sitt kök, skåp ommålat i ljusgrönt, beige kakel på golvet och vitt på stänkbacken, matplats med runt bord och vintage stolar

kök ommålat i vitvaror av svart och rostfritt stål, idé om köksmakeover, vit stänk, trähyllor, orientalisk matta

klassisk köks makeover -idé, vit köksfasad med bänkskiva i trä, parkett i amrron -trä, vit kaklat stänk

måla om ditt kök, köksmodell ommålad i hallonfärg, grå stänk, vit och brun matta, hängande porslin

Makeover ett kök genom att behålla träet för ett varmt utseende

renovera ett vintagekök i trä med vikt yta, bänkskiva i marmor, parkett i ljust trä

gör om ditt kök, fasadskåp målade om i antracitgrått, brun parkett, orientalisk matta, bänkskiva i marmor och vita hyllor

Måla om ditt kök före efter – här är några foton som uppmuntrar dig att komma igång

måla om sitt kök före efter, träkök ommålat i vitt, centralö förändrad, mörkare parkett, himmelblå accenter

måla om sitt kök innan efter, skåp på övervåningen ommålade i vitt och skåp nere, målade om i grått

måla om ditt kök före efter, träkökfasad, målat om i grått, beige kakel, anturellstenstänk

träkök makeover idé, målade om i vitt, ljus parkett, bevakad tapetvägg, trä bänkskiva

köksmakeover, måla om botten av köket i koksgrått, vita köksmöbler och centralö i ljust trä

gör om sitt kök, målade skåp i ljusgrått och handtag bytt, bänkskiva i trä, ljus parkett,

Måla om stänkskyddet i grått för att matcha skåpens färg – en charmig köksmakeover

renovera ett kök, kaklat splashback ommålat i grå mörkblå köksfasad, vit bänkskiva och vita och blå golvplattor med blommönster

renovera ett kök, möbler målade om i vitvit, central träö med bänkskivor i trä, brunt kakel, dekoration i brittisk stil

gör om ditt kök, exempelvis köksfasad ommålad i blått och bänkskiva ommålad i mauve, matplats med träbord och bänk och skandinaviska stolar

Möbler ommålade i kolgrått och grått, svartvitt kakelklistermärke för en grafisk atmosfär

kök ommålat i marinblått, vit bänkskiva, grå, svartvita kakelplattor, färsk blommadekoration

Överväg att dekorera bakväggen bakom hyllorna – detta kommer att skapa en mycket intressant effekt

vita hyllor med anpassad tapetbakgrund, svartvita kvinnliga ansiktsmönster, vita stänkplattor, bänkskiva i marmor

Väggpartier, dekorerade med skifferfärg, är fortfarande en mycket populär lösning för att renovera ditt kök.

idé om en vägg som målats om i skifferfärg för en tavla, planerar kritritningar, svart metallpallar, vita plattor, gör om ditt kök

idé om en hel vägg ommålad i skifferfärgstavla med krita, vitt kylskåp, ljus parkett, rosa pompongkrans, redskap förvaringsbord

Kopparrör som handtag … eller varför inte använda dem för att skapa en hylla som denna

skåpdörrhandtag och hylla i kopparrör, köksfasad ommålad i ljusgrått, vitt kakel, små gröna accenter, renovering av köket

dörrhandtag i kopparrör, bänkskiva, vit köksfasad, idé om hur man renoverar ett kök

Små dekorativa accenter i grönt och pastellblått för att skapa en chic lantlig atmosfär. Ett enkelt tips för att renovera ditt kök

köksdekorationsidé, country chic dekorativa accenter, blomkruka vas, vattenkokare, pastellblå, vit gardin med färgglada fjädrar, vit fasad

smart förvaringsidé i köket i glasburkar, hängde på baksidan av ett skåp, makeover ett kök hur man gör

Att byta kranar är ett annat alternativ att överväga att renovera ditt kök

byt kran, enkel idé för köksmakeover, en sliten vit kran, bytt med en rostfri del

enkel köksmakeover, vintagekranar, vita plattor, rustikt träbräda

En väggdekoration för en lyckad köksmakeover 

hur man renoverar ett kök, lägger konst, ramar med svartvita foton som ett stänk, vitt köksskåp

Visa dina köksredskap för att göra inredningen mer fängslande. Välj öppen lagring!

hängande köksredskap på gyllene rör, träbord och stolar, bokhylla, rustikt industriellt kök

makeover -kök med en trähylla och krokar för att hänga köksredskap, bordsförvaring

måla om köksskåp, köksskåp och lådor ommålade i okergult och pastellrosa, förvaring av vinflaskor i trä och redskapshållarrör

makeover ett kök, köksredskap förvaringsidé, galler hängande från taket i ett gult kök

Lägg en matta på golvet för att introducera en varm accent

ordna en matta, idé hur du gör om ditt kök till en lägre kostnad med små dekorativa accenter

Självhäftande tapeter för att dölja slitage som har gripit vårt kylskåp

självhäftande tapeter för att förnya ditt kylskåp, idé om hur du renoverar ditt kök till en lägre kostnad

Ommålat eller skräddarsytt kylskåp med washi -tejpremsor – en bra idé att göra om ditt kök utan att byta möbler

vintagekylskåp ommålat i gult och litet förvaringshylla, köksmakeover -idé genom omvandling av vitvaror

idé om anpassat kylskåp med washi -tejpremsor. vitt kök med träbänkskivor och beige kakel

Dölj områden du inte vill ha utsatt med en glad mönstrad gardin 

installera en gardin för att dölja förvaring, bänkskiva i trä och möbler målade om i vita, vita hyllor, bruna kakel, vintage dekoration