Utomhuslandskap: hur kombinerar ekologi och design?

Valet av byggmaterial av god kvalitet är viktigt för att utföra landskapsarbete. Idag rekommenderar landskapsarkitekter att man använder kompositvirke, en lösning för att få mycket framgångsrika ytor utöver att respektera miljön. Kompositträ som är tillverkat av polymerer och trämjöl erbjuds i form av lameller i olika storlekar med olika mönster och färger. Det föredras alltmer för att förverkliga terrasser, beklädnader eller staket. Upptäck fördelarna med att använda kompositträ för din landskapsarkitektur.

deco exterieure trä terrass pool vilken golv runt poolen

Anledningar att välja ett sammansatt trädäck

Genom att använda kompositvirke i planering av utomhusutrymmen kan du dra nytta av både eleganta och ekologiska installationer. Denna typ av material representerar det ideala alternativet till hotade träslag. Tack vare dess sammansättning och de många möjligheter den erbjuder när det gäller stilar för utveckling av en terrass kan du skapa installationer som är både original och elegant..

Kompositträ finns i ett stort antal färger på marknaden. Du kommer därför oundvikligen att hitta något som tillfredsställer dina önskningar. När det gäller estetik finns olika mönster tillgängliga. Framgångsrika imitationer av alla slags naturliga träslag erbjuds att lura. De kommer att ge värme och skönhet till ditt yttre.

När det gäller styrka är kompositvirke mycket hållbart. Det är ett material som är resistent mot UV -strålar och behåller sin ursprungliga färg. Det åldras bra, utan risk att flytta eller ruttna på din uteplats. Kompositvirke tål verkligen mycket fukt, vilket förhindrar utveckling av mossa eller svampar på terrassen. Detta kommer också att motstå attacker från vedtråkiga insekter eftersom det inte är av äkta trä..

Förutom det överkomliga priset är det snabbt och enkelt att installera ett komposit trädäck. Det har också fördelen att det är lätt att underhålla. En vanlig torkning av en kvast eller en fuktig mopp räcker för att hålla den fin och ren. Med en stel borste och tvålvatten kan du på rätt sätt ta bort all smuts som samlats under vintern och sätta tillbaka den som ny för soliga dagar. Till skillnad från äkta trä är det inte troligt att kompositvirke skadar dig med splitter eller sprickor. Det ger en halkfri yta, vilket är mycket praktiskt för att undvika att falla, särskilt när det finns en pool i närheten. Hitta mer information på Neowood -webbplatsen, specialist på avancerade exteriörbeslag och kompositmaterial.

exteriördesign hur man kombinerar ekologi och design

Varför ska du välja en sammansatt träfasad ?

Sammansatta träfasader ger ditt hem oöverträffad charm. Det är ett trendigt, hållbart och lätt att installera material.

När den är gjord med naturligt trä försämras sidospåren snabbt med tiden och du måste utföra regelbundet underhåll. Sammansatta träplankor har fördelen att behålla sin ursprungliga glans. De är mycket mer robusta än klassiskt trä med många andra fördelar:

  • Anti-UV och anti-fouling-teknik som gör att den kan behålla sin färg och motstå fläckar.
  • Antidämpande och vattentät, den sammansatta träbeklädnaden skyddar mot infiltration och reagerar perfekt på temperaturvariationer.
  • Fibrerna som utgör sammansatt trä är sammanfogade för att göra ditt hus sidosida ogenomträngligt för insekter, mögel och svampar.

Genom att välja en sammansatt träbeklädnad ger du verkligt mervärde till ditt yttre. Materialet ger dig möjlighet att anpassa ditt hem efter dina önskemål, enligt din budget samtidigt som det är en miljöansvarig lösning. Förbättra framsidan av ditt hem genom att välja bland en mängd olika modeller och färger som ger upphov till mer kreativitet än många andra material.

Till exempel gör en fasad i imitation av massivt trä för ett naturligt och varmt utseende. Detta material är mycket estetiskt, och du kan också ge ditt hus mer karaktär genom att välja räfflade lameller i träkomposit. Personer som vill ha ett mer nykter resultat kan välja en slät konsistens. Du har möjlighet att designa en yttre layout som är både praktisk och anpassad efter dina önskemål.

Dessutom minskar installationen av sammansatta träfasader energiförbrukningen. Detta material ger ytterligare värmeskydd för ditt hem. Du kan också lägga till isoleringsplattor för att minska energiförlusten med upp till 25%.

Fördelarna med att ha ett sammansatt trästaket

Sammansatt trästaket erbjuds vanligtvis i form av lameller som stöds av flera aluminiumstolpar. Den består av en blandning av trä och plast (PE, PP eller PVC), med massiva eller cellulära lameller som kompositdäck. Du hittar hos vissa tillverkare kompositgolv som kan monteras som staket, medan andra utvecklar specifika modeller för detta bruk..

Sammansatt staket för skydd

Mycket solid, kompositskivorna med aluminiumstolparna fixeras genom tätning. De kan nå höjder från 50 cm till 2,50 m beroende på tillverkare och efter dina behov. Det sammansatta trästaketet säkrar därmed din trädgård perfekt, det hindrar dig från att få besök av dina grannars djur eller hindrar dina från att gå ut utan din vetskap..

Tack vare dessa staket kommer du också att dra nytta av ett effektivt skydd mot vinden, solen och grannens ögon. Kompositstaket består av mörkläggningspaneler som avgränsar och innesluter ditt utrymme och kan justeras till valfri höjd. De utgör då ett skydd som skyddar från nyfikna ögon, solen och vinden. Du kommer att kunna njuta av din terrass, din trädgård eller din pool i lugn och ro..

Lamellbaserade staket som kompositvirke ger dig flexibiliteten att välja panelhöjder efter önskemål. Du kan bestämma dig för att ha en stor höjd för att bättre isolera dig från grannar, eller du kan helt enkelt markera gränserna för ditt land med de låga höjden. Oavsett ditt beslut är det estetiska resultatet alltid mycket intressant.

exteriör design ekologi hur

Det sammansatta trästaketet för utvändig dekoration

Med sina varierande höjder, dess design mycket nära trä och dess många färgpaletter, är kompositvirke i form av blad en verklig tillgång för en utomhuslayout som ser ut som dig. Staketet kan enkelt anpassas till den dekoration som redan finns på plats, så att det bäst matchar grinden, dörrarna eller fönstren. Det finns också dekorativa staket med blad med en mycket original design, som gör att du kan anpassa ditt hem efter eget tycke..

Det sammansatta trästaketet för enkel användning

Precis som med däck och sidospår är staket av sammansatt trä lätt att underhålla. Till skillnad från det naturliga trästaketet behöver du inte applicera färg, fläckar eller avfettningsmedel. Bara vårrengöring med en högtrycksvattenstråle och en årlig spray av en skumdämpare är tillräckligt för att hålla ditt staket rent och i gott skick. Du måste dock följa tillverkarens rekommendationer. Vissa kompositer tål inte sprayens tryck och måste torkas av med en fuktig trasa.

De nya generationerna av sammansatta trälister har också en skyddande PVC -beläggning som ger pigmentering och vissa nyanser av färger så att den visuellt liknar naturligt trä eller sten. Denna typ av material är ännu lättare att rengöra och motstår fläckar mycket bra.

Dessutom låter det sammansatta trästaketet hålla dig inom din budget eftersom det är lika estetiskt som prisvärt. Generellt tillgänglig mellan 100 och 300 euro per linjär mätare, priserna kan variera beroende på höjden och kvaliteten på det valda materialet. För en kostnad som är mycket nära träets, erbjuder det sammansatta staketet tiofaldig styrka och livslängd. Du kan begära prover från leverantörer för att säkerställa produktens kvalitet när det gäller färg, textur, styrka, etc..

Slutligen är sammansatta staketpaneler enkla att montera. Mycket enkel att installera, du kan ta hand om det själv genom att följa instruktionsvideor (erbjuds av tillverkaren) om du är lite av en hantlangare eller ringer in en professionell utan att spendera mycket pengar.

Sammanfattningsvis är kompositvirke ett ekologiskt material som perfekt uppfyller dina behov av utomhusarkitektur. Tack vare sin stora styrka och dess olika design är det en investering på lång sikt. Komposit träplankor som används för terrass, sidospår eller staket kommer att ge mervärde till ditt hem. Du måste fortfarande se till att den valda utrustningen är bra fakturor. Så välj en tillverkare som är känd för kvaliteten på sina material eller få stöd från landskapsarkitekter som kan hjälpa dig att fatta de bästa besluten..

visu exteriör landskapsarkitektur ekologi hur man designar