Förbättra sommarlovet med hjälp av en trädgårdsvinga

Att förvandla utomhus till ett himmelskt hörn för att slippa värmen och vila i fred är en mycket populär sommaraktivitet. Numera finns det många sätt att anpassa utrymmet till hela familjens behov. Bland de coolaste lösningarna, här är vår idé om dagen: att omvandla trädgården till en lekplats för de små med hjälp av en trädgårdsgunga eller en barngunga. Låt oss tillsammans se allt du behöver veta för att lyckas i projektet.

Skapa en utomhuslekplats för de små genom att installera en trädgårdsgunga

installation av utomhuslekar för trädgård, utomhuslandskapsidé med lekplats, metallgungmodell

Swing i trädgården

Att utnyttja ett skuggat område genom att installera en gunga för de små är ett utmärkt alternativ för att låta dem umgås och dela roliga stunder med vänner eller syskon. Dessutom kan du också njuta av det fina vädret medan du dricker din favorituppfriskande drink utan att tappa dem ur sikte. Det finns dock några fakta att tänka på innan du sätter igång att sätta upp en gunga. Låt oss ta en titt på de viktiga tipsen !

Erbjud barn oförglömliga stunder med hjälp av ett klätterställ

vilken typ av gunga att välja, trägungsmodell för trädgården, installation av utomhusspel på bakgården

Material och säkerhet

Jord

I allmänhet tar de flesta utomhusspel (gungor med rutschkanor, lekstugor, studsmattor osv …) mycket plats, så de är mer lämpliga för medelstora till stora trädgårdar. Observera att måtten på ytan är av stor betydelse, inte bara för den enkla installationen av spelen utan också för barnens komfort och säkerhet..

Material

När det gäller material, när du letar efter den perfekta gungan, finns det två huvudtyper av material du kan välja mellan: metall och trä. Metallsvängningar är billigare medan trämodeller är stabila och mer motståndskraftiga mot solljus (metall håller värmen mer).

Välj modell för den perfekta gungan enligt flera kriterier

materialval barngunga, gungmodell för trädgård i trä och metall, idé om utomhusspel för trädgård

Utveckling och förlängning

Bland de andra fördelarna med träportikoner: de är inte bara mer estetiska utan också anpassningsbara. Så till exempel kan modellerna som erbjuds av Wickey -webbplatsen enkelt anpassas till barns behov efter deras ålder. Det är möjligt att lägga till gymnastikutrustning, rutschkanor eller byta ut sätena. Här är alternativen för de olika typerna av säten:

  • beroende på ålder: ett progressivt och justerbart säte (beroende på storlek och ålder) för spädbarn eller barnstol
  • beroende på antalet barn: en enkel gunga (ett säte) eller flera (för 2,3 barn)
  • beroende på typ: ett klassiskt säte, ett fågelbo -säte, ett däck eller skivsving

Välj en portal som kan anpassas efter barnets behov och ålder

idé om ytterligare utrustning för trädgårdsgunga, trägungsmodell med rutschkana

Ytterligare tillbehör och säkerhet

Förutom valet av portalen är det också nödvändigt att uppmärksamma spelplanens säkerhet.För detta, glöm inte att tänka på fältets yta. Stötdämpande plattor är till exempel ett idealiskt alternativ för att skydda små från skador. Dessutom bör användningen av kvalitetsutrustning och tillbehör (krokar, beslag, ankare, ringar etc.) inte underskattas.

Säkra utomhuslekar och fältet väl för att undvika olyckor och skador

tillbehör för träportaler, utomhusspel installation i trädgården, portmodell i trä och metall

Trädgårdssving för skojs skull och en lycklig barndom

idé hur man ordnar utsidan med lekhörna, exempel enkel metallsving med plastsäte