Framgångsrik anläggning av din terrass: ursprungliga idéer och trender för 2020

De vackra dagarna kommer inte tillbaka förrän i juni. Men det hindrar dig inte från att förbereda dig för det nu genom att tänka om på terrassen. Även om växter och blommor inte nödvändigtvis är närvarande är det fullt möjligt för dig att skapa ett originalarrangemang som återspeglar din personlighet. Tricket? Satsa på utrustning och möbler i enlighet med den stil du vill ge till din terrass. Alla detaljer i denna artikel.

Förvandla din terrass med markis och möbler

Hantverkare, inredare och experter på uteplatsplanering är alla överens om att gränsen mellan inre och yttre utrymmen gradvis minskar. För att vara tydlig är inredningen i ett hus lika viktig som den yttre dekorationen.

Många anser faktiskt att terrassen, trädgården och balkongen idag utgör en hel del av livsmiljön. Det är därför alla förtjänar särskild uppmärksamhet, både när det gäller dekoration och layout. För att hjälpa dig att skapa en originalåtergivning i harmoni med din smak, här är några trendiga idéer.

Installera en markis

Restauranger är inte längre de enda som utnyttjar denna utrustning. Idag bjuder den också in sig i individers hem. Formad som en stor duk, markis utomhus gör det möjligt att skapa ett skuggat hörn på terrassen. Du kan också använda den för att ge friskhet till din balkong. Dess primära funktion? Skydda dig mot solen under en värmebölja och skydda dig mot vinden (eller regnet). Du kommer då att få ut det mesta av din tupplur samt dina vänliga familjemåltider.

Markiser finns i flera modeller för att möta behoven och budgeten för varje hushåll. Främst skiljer vi:

  • manuella markiser: de kostar mindre, men är mindre motståndskraftiga;
  • motoriserade markiser: styrs av en fjärrkontroll, de ger optimal användarkomfort.

För att välja rätt markis måste du ta hänsyn till vissa element, inklusive var enheten ska placeras och storleken på utrymmet som ska täckas..

En skräddarsydd lådmarkis

Installera ett skräddarsytt lådtält på din terrass för att njuta av sommardagar i skyddet

Att välja rätt utemöbler

Valet av utemöbler är framför allt en smak- och stilfråga. För att lyckas med detta steg måste du svara på två grundläggande frågor: vilken stil och ton vill du ge din uteplats? Vilken budget har du när det gäller att köpa möbler ?

Om du är en anhängare av den naturliga och eleganta stilen, välj trämöbler. Å andra sidan, för en vintage eller modern dekoration, välj metall. Du kan också välja plastmöbler. När det gäller budgeten, om den är begränsad, kan du vända dig till återvunna möbler. Särskilt träpallar blir allt populärare bland konsumenter som är känsliga för vår miljö.

När du väljer utemöbler bör du också tänka på vissa parametrar, till exempel storleken på din uteplats. Är det tillräckligt stort och rymligt för soffor och bord, eller bör du nöja dig med en 6-sitsig lounge? Om du har begränsat utrymme, men du absolut vill skapa en designad uteplats, föredrar du praktiska och platsbesparande möbler.

Tillräckliga trädgårdsmöbler

Välj rätt trädgårdsmöbler för att trivas utomhus

Hitta det perfekta golvbeläggningen

När det gäller yttre golv är valen oändliga: naturligt trä, komposit, harts, kakel, natursten, gummi … Du kan till och med välja syntetiskt gräs. Tanken är verkligen att skapa en originalåtergivning som passar perfekt in i inredningen i ditt hem..

Återigen, valet av golv beror på din smak, stil och budget. Innan du beslutar om ditt val, överväg dock att analysera fördelarna och nackdelarna med varje material. Trä finns till exempel i flera sorter, men det kräver noggrant underhåll. Natursten, å andra sidan, sticker ut för sitt stora motstånd. Tyvärr är det dyrt.

Välj en hållbar och estetisk beläggning

Det är viktigt att välja en stark men estetisk ytterbeklädnad

Mixa och matcha, en trend att upptäcka !

Mix and match är en av de ledande trenderna inom exteriör och inredning. Som namnet antyder innebär detta tillvägagångssätt att blanda stilar och material för att skapa en unik layout. Det finns inga specifika regler att följa. Allt du behöver göra är att låta din fantasi springa iväg. Naturligtvis, om du saknar idéer, kan du hitta lite inspiration på webben. Du kommer att bli förvånad över att se hur internet är fullt av information och exceptionella idéer.

När du kommer tillbaka till utformningen av din uteplats kan du till exempel kombinera trä med betong för en avgjort modern stil. Om du har en särskild preferens för skandinavisk, modern, industriell eller rustik stil, blanda gärna trä och metall.

Observera att mix och match också gäller färger.

Mångfalden i mix och match layout

Trenden med mix och match möbler och dekoration för utomhusbruk

De viktiga tillbehören för en original layout

Tillbehör är viktiga, även viktiga, eftersom de ger layouten en original touch. Lampor och ljus, till exempel, ger stil till uteplatsen, särskilt när natten kommer. De låter dig njuta av ditt utomhusutrymme till och med på natten. Om du letar efter mer diskreta tillbehör kan du byta lamporna mot infällda strålkastare, papperslyktor, lyktor eller till och med vägglampor..

Utomhuskuddar, varma filtar, krukor fyllda med blommor eller prydnadsväxter, gardiner och statyer är också bland dessa tillbehör som utan tvekan kommer att göra skillnad. Tro det, de kommer att vara användbara för att förvandla din terrass till ett verkligt utrymme som bidrar till avkoppling och lugn..

Det bör noteras att det inte finns någon regel som kräver att du inkluderar alla tillbehör som nämns i din inköpslista. Tricket är att välja några som verkligen matchar stilen på din terrass och framför allt låter dig förbättra finishen på den.