Det viktigaste för att förvandla sovplatsen till ett mysigt bo

För vissa börjar den goda morgonen med den första koppen kaffe, men för oss är det att vakna upp fräsch och mild som hjälper oss att börja dagen på höger fot. Alla skämt åt sidan, ju äldre vi blir, desto mer inser vi vikten av kvalitetssömn för vår hälsa och välbefinnande. Det är särskilt vid denna tidpunkt då vi ofta ser oss själva sårbara och irriterade (med tanke på begränsningarna och det nya sättet att leva) som vi försöker göra allt för att pigga upp oss och anta några friska gester och vanor. Med detta i åtanke presenterar vår redaktion idag en kort guide för att lära dig hur du kan göra ditt sovande område mer kokande, vilket bidrar till avkoppling och reparation. I följande rader tittar vi på det väsentliga när det gäller sängkläder för att njuta av en mysig och bekväm säng.

Fokusera på de viktigaste elementen för att njuta av en bekväm och mysig säng

råd om val av sängkläder sängkläder vita lakan mönster svarta lakan svart sänggavel sovrum dekoration

Viktiga punkter att tänka på när du köper nya sängkläder

I önskan att täcka din säng, vänder vi oss oftast till valet av nya sängkläder, mjuka och behagliga att ta på (men också att titta på!). När du väljer lakan och örngott är det vissa faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa komfort och rätt atmosfär..

Till att börja med spelar materialvalet en nyckelroll i känslan av komfort under din sömn. Så om du till exempel ofta är varm och svettas under natten, rekommenderar vi dig att välja naturmaterial, till exempel linne eller bomull som andas men också är slitstarka..

För det andra är storlek och design. Du behöver inte övertyga dig själv om hur viktigt det är att välja en modell av strö som matchar måtten på din madrass. För ingen skulle vilja ha lakan som smular ihop sig och fälls ihop med minsta rörelse. På designsidan handlar det framför allt om personlig smak. Om du satsar på en mer lugn och lugnande atmosfär, rekommenderar vi dig att gynna den enkla designen och jordnära, neutrala eller pastellfärger. Terrakotta, skogsgrön, senapsgul och kolgrå är superpopulära nyanser som passar naturligt in i alla typer av inredning.

De perfekta sängkläderna kombinerar komfort och lämplig design

färg natur örngott orange färg kastad säng fransar underkläder sängram trä

Valet av boxfjäder

Boxfjädern och madrassen utgör grunden för din sömnfästning. Normalt görs valet av en boxfjäder mer ur estetisk synvinkel (design, färger, storlek, extra förvaring etc.). För att säkerställa att din madrass andas ordentligt är det dock lämpligt att välja en lamell eller fjädrande modell (inte direkt placerad på golvet), för att luft ska kunna cirkulera fritt mellan ramen och madrassen.

Boxfjädern – utvald för skullestetiskt men inte bara !

sängkläder val låda fjäder sänggavel mörk trä sängkläder vita lakan kuddar storlek material

Jakten på den bästa madrassen för sovdelen

Att välja en bra madrass är också ett viktigt steg i uppdraget. På denna punkt är flera möjligheter öppna för dig. En fast eller avkopplande madrass (för en ledbädd med justerbart huvud och fötter), en latex, skum, springmadrass … I allmänhet är samtida modeller alla utformade för att säkerställa nödvändig komfort, så här är det frågan om ‘ ett personligt val som uppfyller kroppens behov och den individuella känslan. Nedan ger vi dig några tips om hur du lättare orienterar dig i valet, med hänsyn till den position du sover:

  • sover på magen: behöver en hård modell som lyfter höfterna
  • sover på ryggen: en madrass som varken är för fast eller för mjuk för att undvika spänningar i nedre delen av ryggen och axlarna, samt dålig hållning (böjd rygg)
  • sover på din sida: här behöver du tryckavlastning i höfter och axlar, så mjuka modeller är den mest lämpliga lösningen

Hur man väljer den mest lämpliga madrassmodellen ?

kriterium val madrass bra sömnkomfort sängkläder vita färglakan kuddar

Kuddar – hur hittar du din sällsynta pärla

Ingen överraskning, om du får veta att kuddarna finns i flera versioner med olika storlekar och fyllningar. Således görs valet av den sällsynta pärlan alltid med uppmärksamhet och enligt våra speciella behov. På materialsidan kan du till exempel välja en lyxig ren dunmodell, som passar alla. Om du letar efter en allergivänlig modell, välj vaddering av syntetfiber. För stadigt stöd är kuddar fyllda med ankfjädrar och dun ett bra alternativ.

Garantera en god sömn genom att välja rätt kudde

val av kuddar dekoration mysig sängupphängning dreamcatcher material kuddar

Utrymme dekoration

Slutligen, men inte mindre viktigt, bör dekorationen av sängen också vara snygg. För att göra din säng till en kontaktpunkt i sovrummet finns det många dekorativa metoder. Ett sådant knep är att täcka din sovkrog inte bara med ett mjukt täcke, utan också en mängd varma kuddar och kast (under de kalla månaderna). Sedan kan du polera väggen ovanför sängen genom att installera en trendig spegel, ett handgjort makrame-hänge, en växthylla och många fler..

Sätt pricken över i: et i ditt sovande område med en inspirerande och original dekoration

dekoration idé ovanför en säng trähylla minnen växter böcker lampor kransar sovhörna