Tips för bättre transport

Ska du åka buss / tåg / bil / flyg / båt i sommar för att komma till din semesterplats? För att få resan att gå så smidigt som möjligt, här är våra bästa tekniker.

Teknik mot åksjuka.

Rörelsessjukdom kännetecknas av illamående och yrsel som orsakas av den dåliga synkroniseringen av information mellan vårt inneröras vestibulära system och vårt visuella, vilket får hjärnan att ta emot motstridande information och reagera dåligt..

Ta reda på vilka möjligheter du har för att lindra åksjuka

reser med kollektivtrafik, ung flicka framför tunnelbanan, flicka med vit t -shirt, svarta byxor

För att bekämpa åksjuka, sitta i färdriktningen, blicka i horisonten, se till att täcka dig väl, äta bra, hydrera bra, bada om dina handleder med pepparmynta (endast för vuxna) och skaffa ett akupressurarmband. När du är på en båt, försök att stanna utanför. I bilen, stå bredvid föraren. På ett flygplan väljer du en plats ovanför vingarna nära fönstret. Om du vill använda medicin hittar du flera på apotek i form av tabletter eller homeopati. Observera att inte alla läkemedel är lämpliga för barn..

Känn dina rättigheter vid transportproblem

ung flicka framför flygplatsstyrelsen, stort väntrum, flygplats, ryggsäck, terrakottafärgad kjol

Tekniker för att få ersättning vid problem.

Företagen är skyldiga att kompensera dig vid för långa fördröjningar eller avbokning av ditt transportmedel. Passagerare är ofta mycket dåligt informerade om sina rättigheter, här finns mer information om detta ämne.

Tågen

För dem som ofta reser med SNCF eller Thalys, vet att du från 30 minuter för sent för ditt tåg (nationell och internationell TGV; INTERCITÉS) har rätt till ersättning. Eurostar- och OUIGO -tåg påverkas bara mer än en timme sent.

Plan

När det gäller flygplan måste förseningar på mer än tre timmar, överbokning och oväntade flygavbokningar kompenseras. Ersättning kan gå upp till € 600 för en betydande försening eller avbokning. Besök AirHelp för att lära dig mer om kompensationsbelopp för en inställd flygning.

Tränare

Europeiska regler kräver att mer än 2 timmars försening eller vid avbokning av resan, transportören måste kompensera dig.

Tusentals människor reser med kollektivtrafik varje dag

ta spårvagn, åksjuka, boulevard i staden, blå och vit spårvagn

Tekniker för sömn och avkoppling

Att hitta sömn i ett litet, luftkonditionerat utrymme är mycket svårt. Kom ihåg att alltid ta med en liten filt eller pläd, ett par varma strumpor, öronproppar och en reskudde för att undvika stela halsar dagen efter en lång resa. Undvik att bära trånga kläder och det idealiska är att sträcka på benen så långt som möjligt för att undvika att känna domningar när du vaknar.

Om du är lite stressad av resan finns det flera tekniker för att lugna dig. En av dessa tekniker är avslappningsterapi, som består av andningsövningar. Många övningar erbjuds av proffs gratis online. Du kan också lyssna på avslappnande musik som hjälper dig att somna.

En annan radikal teknik för att bekämpa stress är Rescue, ett blommigt elixir från Doctor Bach som direkt lugnar spänningar. Slutligen är eterisk olja av kamomill och lavendel också känd för sina lugnande egenskaper.

Förbered dig väl för en bekväm resa

ung man, svart resväska, väntrum, fönster och plan som lyfter, tar transport

Glöm aldrig att ta en flaska vatten och en resekudde

bekämpa åksjuka, gul buss som reser i öknen, ökenlandskap